Návšteva pediatra - voláte deň vopred?
Ahoj. Boli sme zvyknutí, ze keď nám dieťa ochorelo,isli sme k lekarke. Korona vsetko zmenila a uz mam toho niekedy ozaj dost.
Aj vy musite stale pred tym ako chcete/potrebujete navštíviť so svojím CHORÝM dietatom pediatra,volat den - dva vopred?
Nasa mala zacne byt napr vecer chora. Nemozem s nou ist k lekarke ,,sama od seba,,. Musím zavolat a sestre popisat co nam je. Ona mi povie kedy mam na druhý den príst. A uz mam toho dost lebo sa tak predlzuje zbytočne cas ktorý je mala chora a bez liecby. Niekedy nas objedna az o 2 dni a dokonca nas niekedy odbije tym ze ked sa to nezlepší tak mame prist buduci týždeň. Ked uz nalieham,ze chcem vyšetrenie v ten den ktorý volam,tak velmi neochotne povie cas kedy máme prísť.. Je to teraz bežná prax u pediatra ??? Mate to tak aj vy? Je to normalne?
Ďakujem
@marzuz89 nie, nebývam neprijemna. Pozdravim,predstavim sa a pokojne slusne poviem o co ide. Minule som sa jej pytala,kedy cca mam volat,aby som mohla rozpravat s dr. Zacala ze kolko maju ludi a uz ani nedavaju cisla a dalsie veci ktore sa nepotrebujem vediet a ona sa sama tym rozpravanim o tom zdrziavala.stacilo aby mi na priamu otazku dala priamu odpoveď. Dokonca sa nam raz stalo ze manzel volal prvý lebo ja som to vzdala,vybavil co sme potrebovali a o minutu volala dr MNE a vyzjapala sa na mna co to ja chcem. A ze sa to tak neda.
Čo sa dá, riešim emailom, kde popíšem čo považujem za dôležité. Ak stačí, odpisu čo mám robiť (keď sme mali covid, malý mal deň a pol teploty 38.5, nič iné), tak odporúčali vitamíny, čo máme.sledovat a ak by neico, že.mame prísť. Ak treba,napíšu o koľkej cca mám prísť, aby tam nemali poradne a priveľa deti, vždy sme vybavení bez dlhého čakania a bez plnej čakárne.
@u2jana ocr je druha vec. Neviem ako sa to riesi, peetoze to nevyuzivam. Ale zvacsa 3 roky je zena doma, niekedy dalsie tri roky a niekedy dalsie… nic sa neda pausalne aplikovat na vsetkych. A nejde len o beznych doktorov, aj na pohotovosti cez vikend ci po veceroch su ludia casto s blbinami
@pusinka263 áno, sme na tom rovnako. Väčšinou nám telefón dvihne len sestra a predpise lieky. Doktorka so mnou ani len nehovorí a deti ani nepozrie 😞
@pusinka263 ano, pisem mail sestricke, kde popisem co a ako. Max.do 2 hodin mi vola vzdy lekárka (pokiaľ je to niečo naozaj zavazne, nie ze 2 hodiny ma teplotu a ja neviem co s tym), mne vyhovuje ze nemusím behať do ambulancie ked potrebujem predpisat kvapky do nosa.
Vzdy sa mam potom na ďalší deň ozvat co a ako. Pokial sa mi niečo nezda, žiadam o vyšetrenie, ale neexistuje ze ma objedna o 2 dni, to co je? Ešte v ten deň mi da termín.
@pusinka263 Tak isto to máme. Jedine, pri prvom telefonáte musíš povedať, že problémy pretrvávajú už 3 dni, takže musíte ísť hneď. Blbé, lebo dieťa síce až tak nepotrebuje ospravedlnenku do škôlky či do školy, ale Ty potrebuješ OČR alebo paragraf, ak si zamestnaná. A to si sama nevypíšeš.
@liv1 a co ked je zena doma 3 roky, ved deti zacnu byt chorlave prave vtedy, ked idu do skolky a zena do prace.
System je zle nastaveny.
Pokial budu musiet behat rodicia k doktorom po ocr alebo priepustku, tak tam proste bude kopec deti so soplikom a kaslikom. Ten papier do prace zamestnany clovek potrebuje, aj ked ten soplik a kaslik by si vedel poliecit aj sam.
@u2jana tak moc na tom lipnes ze ocr ved dobre. Ja nemam v okoli ziadnu mamku co ked jej dieta nastupilo do skolky isla rovno do roboty. Ty to mas zas opacne. Mozno je v cakarnach dost tych co soplikom su s detmi u dr kvoli ocr, ale aj tych, co su na materskej, rodicovskej, predlzenej rodicovskej a podobne. A o tych je tu rec… a moje deti boli chore aj do 3 rokov mimochodom. A to mladsie hlavne vtedy, ked starsia doniesla zo skolky. Ano system je naprd
U nás to tiež takto sprosto funguje, keď mala dcéra koronu, chcela som sa poradiť s dr, sestrička mi ju ani nedala k telefónu, povedala co ma brat .....vlastne už ani nepamätám kedy mi ju prepojila,vsetko rieši ona, treba sa dopredu dohodnúť keď chceme prist, ak aj prideme čakáme do nekonečna a to ani nehovorím ze mam dieťa autistu, to čakanie je pre nas utrpenie, nezvláda to, ale nezoberie nas skôr ...ja som človek co ide k dr keď už fakt je problém, nie pri prvom zakaslani. ...ale dr je fajn
Tiez musime volat vopred. Navyse telefony zacinaju dvihat tak okolo 11...

@luccija oni si žiaľ museli nabrať. Keďže je ich málo....