Obriezka u 3,5 ročného chlapčeka
Prosím vás kto má skúsenosť u 3,5 ročného chlapčeka s obriezkou .Nás to čaká v júni a strašne sa bojím ako je to po zákroku,ako sa to hojí,ako to bude s cikanim,a koľko to trvá kým bude môj chlapček ok.Prosim kto si tým prešiel,,,nech napíše,Ďakujem.
@martu
@
@martusik2305 aky slez máš konkrétne?
@sisina0987 slez nebadany
Mne jeden urológ raz dávno povedal, keď sa mi narodil prvý syn, že do dvoch rokov v žiadnom prípade nestahovat, pretože sa môže natrhnut uzdicka a potom nastane problém. Nestahovali sme a obaja synovia sú úplne ok
@martusik2305 napíšem ti do správy
@michelle567 aj my ideme v júni na obriezku,,,mám veľký strach nie zo zákroku ale čo bude nasledovať potom,,,,to cikanie ,,,neviete náhodou otom niečo bližšie ako sa to hojí,,,,v mojej blízkosti nepoznám nikoho kto by si tým prešiel,,,,veľmi sa bojím o môjho malého,že bude veľmi trpieť
@sisina0987 Tak to treba riesit tak, ako my po porode, cikat do vody. proste zober pohar, vedierko s vodou, ponor mu ho tam, a nech cika.
@habarka Už sem nenahlížím tak často, nevěděl jsem kde začít, ale začnu tady:
*Držím palce, vraj je to len estetický zákrok, nemá to žiadny vplyv do budúcna, 1/4 mužov na svete s tým žijú. Držím palce.*
Na této větě je pravdivé pouze to vraj. Už pět let vím, že skutečnost je zcela jiná. Okopíruju tu z počátku část jednoho příspěvku, který jsem tu před čtyřmi roky napsal na jiné vlákno:
novel2007:
Anarxik: 1) Nic o obrizce nevis, 2) Jsi zena a nemuzes to posoudit z muzskeho pohledu, 3) Ja jsem muz, ktery obrizku podstoupil v dospelosti a dobrovolne, takze muzu posoudit ... a rikam, ze je to opravdu brutalni rozdil v prozitku - po obrizce skoro nic, proto delsi vydrz. Nejsem sam, existuje rada vedeckych studii, ktere to dokazuji. 4) Vetsina chlapu, co tady chodi byli obrezani ze zdravotnich duvodu, proto nemuzou srovnat, 5) Obrizka v USA je spise byznys, vsak uz procenta obrezanych v USA klesaji. ... Tak tu prosimte netvrd nesmysly, kterym nerozumis 😉.
A nyní profil toho dotyčného:
Muž z Moravskoslezského kraje, kolem 30 let
Nechal jsem se obrezat jen kvuli vam, holkam, a pripravit se tak temer o veskery prozitek ze sexu, protoze se vam to libi, a mate rady obrezane muze. Doufam, ze to alespon nektera z vas oceni 😞.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
To byl jeden z prvních případů, kdy jsem se dozvěděl loni na jaře, že obřízka někomu zničila sexuální život. Za ten rok a něco,co se tím zabývám, znám takových případů opravdu velkou fůru.
@martusik2305 To také, nebo toto, jak je v tomto článku.
https://www.vitalia.cz/clanky/zuzena-predkozka-...
Vypadá, že ten lékař od autorky je onen pověstný MUDr Obřezávač, který je třeba říci radikální NE!!!
@sisina0987 To řekl jeden lékař ale druhý může říci něco úplně opačného, snad máte u vás na Slovensku, jako je tomu v Německu ale i v ČR svobodnou volbu lékaře. Pokud bude trvat na zmrzačující amputaci předkožky - obřízce, tak změnit lékaře. Píšu tu v Německu, protože toto píšu z Berlína. Já tu v Německu už přes dvacet roků pracuju. Tu jsou v tomto úplně někde jinde, lékařská sdružení v takovémto případě obřízku nedoporučují, i když i zde se občas někde vyskytnou ti pověstní Dr Obřezávači, kteří by hned vše řešili obřízkou.
@silesias
*Kamoskynmu synčekovi robili. Bola to jednodňová hospitalizácia. Že asi dva dni si pri cikani poplakal a potom už dobre. Prvé 2/3dni sú najhoršie potom, že už je dobre*
Jenže jak na tom bude v dospělosti je ve hvězdách. Na 10% obřezaných mužů má kvůli tomu zničený sexuální život.
*neviem aky vazny je stav u vasho syna, ale obriezka pri 3,5 rocnom dietati mi pride zbytocny stres na oboch stranach ( matka - dieta). Ja na vasom mieste by som este navstivila dalsieho odbornika. Obriezka sa da urobit vzdy, ale mozno sa to da riesit aj inak a nebolestivo. Moj syn, ked mal sem tam zapal, tak framykoin nam pomohol. Drzim velmi palce*
Přesně tak, jedině změnit lékaře, k tomu tu zkopíruju jeden starý příspěvek:
Dám sem příspěvek, co napsala Alicka na fóru Rodina.cz dne 9.10 2011 Nenechávejte své dítě zbytečně obřezávat!!! Navštívila jsem 5 doktorů, pražské odborníky, a všichni mi diagnostikovali jednoznačnou obřízku u syna 2,5 roku. Až šestá, MUDr. Marta Kudláčková, Rockotova 1717, Praha 4, nám to během dvou měsíců (dle jiných urologů na Karlově náměstí, pediatrů u Apolináře a dále, šlo o případ, který se nedá řešit jinak než obřízkou) to bezbolestně vyřešila pomocí krému Triancenolu. Po dvou měsících má syn předkožku naprosto přetahovatelnou! Předtím měl v předkožce malinkou dírku, sotva na čůrání. Při močení se mu tvořil takzvaný balónek. A díky paní doktorce je nyní naprosto v pořádku. Jen doporučuju provádět léčbu pod vedením paní doktorky, ne podle vlastního uvážení, vzhledem k různosti použití krému za den!
@lilitela Sorry, já jsem si později přečetl jeden váš příspěvek na předchozí stránce a už vím, že šlo o něco jiného, jen jsem se zbytečně vyděsil. V Praze jeden pažravý doktor toto za pět tisíc korun pro matky s novorozenci nabízí. Přitom má peněz dost, dělá mimo jiné též lékaře u jednoho pražského prvoligového fotbalového klubu. Byl na stáži v Dallasu, a tam se to, aby na tom mohl ryžovat, naučil dělat.
* poznám mužov ktorí sa dali obrezať v dospelosti samy z hygienických dôvodov 🙂 neboj sa, život mu tým nezničíte a ak je to nutné neurobíš nič, zahojí sa, deti sa rýchlo z takého dostanú, my dospelí to prežívame horšie ako oni*
Toto je ovšem blud, kterému jsem celý život poměrně donedávna věřil. Obřízka je u dospělého mnohem jednodušší, méně bolestivější než u dítěte. Riziko psychického poškození je u dospělého minimální, kdežto u dítěte je vysoké. Také je u zdravého dospělého minimální riziko zbabrání anesthesie, kdežto u dítěte je to riziko jejího zbabrání vysoké. Malý nebohý čtyřletý Franjo Benedikt kvůli zbabrané anesthesii při zbytečné obřízce v dětské nemocnici v Hamburku v roce 2006 zemřel.
@sisina0987 lekar pediater alebo urolog ?
*Držím palce, vraj je to len estetický zákrok, nemá to žiadny vplyv do budúcna, 1/4 mužov na svete s tým žijú.*
a
* určite neodporúčam rady starých materí, v niektorých veciach je medicínsky zákrok jediné riešenie, ako riskovať, že ak by sa to neurobilo včas , hrozili by zápali, možno rakovina.*
K prvnímu, drtivá většina jsou musulmani, kteří to mají udělané z důvodu náboženského tmářství, ti si stěžovat nebudou nikdy. Pak se jedná o Američany, kterým to bylo uděláno z důvodu medicinského blouznění. Ten medicinský blud tam vzniknul už v roce 1870 a z nich si na pokažený sexuální život kvůli obřízce stěžuje opravdu hodně jako si na to stěžuje značná část liberálních amerických židů.
K tomu druhému. Většinou jde o strašení zavilých zastánců obřízky. Někdy je operativní zákrok nutný ale to neznamená, že to musí být hned zmrzačující amputace předkožky - obřízka. V Čechách je jeden primář, který to operuje s úplným zachováním předkožky. Na mou radu tam byla tu z modrého koníka jedna maminka z Bratislavy, které též ve Fakultní nemocnici na Kramároch tvrdili, že jediné řešení je obřízka. Tam byla operace nutná, opakované zápaly a už jizevnatá fimóza. Později tu k tomu napsala:
zuzulamimi @gin124 Dobry den. Vidim, ze tato tema stale pokracuje v hojnej debate 🙂
Tak pridam svoju skusenost.
Maly 4r mal problem so zjazvenou fimozou, uz ledva cikal…na SK vsetci len obriezka, obriezka. Kontaktovala som toho pana doktora co ste mi ho spominali a bol uuuuplne uzasny, ci telefonicky a potom aj osobne. Najprv sme sli na konzultaciu, tam sme dohodli operaciu, potom siel na operaciu, ktora trvala chvilinku a hned ho doniesli muzovi (ja som nebola, siel len muz) a vsetko super zvladli. Prve dni boli tazke, jasne ze ho stipalo cikanie a tak…na zaciatku to vyzeralo hrozne ale kazdym dnom to bolo lepsie, asi treti den uz cikal ok…o 10 dni sme sli na kontrolu, tam mu ho prvykrat stiahol (kus poplackal ale v pohode) a odvtedy doma krasne stahujeme a vsetko je super. O dake tri mesiace mame poslat dr mail co je vsetko ok.
Takze kto ma diagnozu naozaj na obriezku iba a nechce to, odporucam tohto uzasneho dr a ak mate tu moznost ist tam (z Bratislavy to bolo tri hodiny), tak chodte!!!
Este raz dakujem za info, pomoc a radu 🙂
@silesias Odpovídám postupně na všechno. Vím, jednalo se o pouhou zmínku, jenže to vyznělo jako nepřímé doporučení. Teď je to u syna vaší kamarádky v pohodě ale v dospělosti to u něho v pohodě být nemusí. Do se nedá nikdy dopředu říci. Jsem tu v Německu totiž na speciálním fóru mužů postižených obřízkou, tak o tom vím své.
Tak se na mě nezlobte.
@sta0
@sisina0987 pozri si tú diskusiu, čo som Ti pripla. Do júna máte ešte čas, treba vyskúšať čo sa dá, ak sa chceš vyhnúť operácii a keď nepomôže, tak už len operovať.
V každém případě vyhledat jiného lékaře. Možná, že bude operace nutná, ale jaká operace? Zmrzačujíci amputace předkožky, obřízka jen v tom nejposlednějším případě.
@sisina0987 &michelle567
Okopíruju odsud jeden téměř dva roky starý příspěvek na mou adresu:
mendy1980
•
23. jún 2017
@gin124 dobry den mozem sa opytat ste lekar ??my sme uz boli na zakrok obriezky objednany mesiac dopredu a ked sme miesto operacie prisli z krasne pretiahnutou predkozkou pani doktorka nam miesto pochvaly takmer nadala a skoro nas vyhodila z ordinacie . bola vyslovene nahnevana.ci to bola hanba pred sestrickou ze sme zburali jej tvrdohlave ze u maleho nieje absolutne ziadna moznost pretiahnutia iba operacia.
Je to na tomto vláknu:
Doporučil bych to vlákno dočíst do konce, protože jsou na něm ty odkazy, které jsem sliboval, že je sum dám.
@prevenar ale ale ale ale ale. Mohla by som ti rozprávať, aký je muž citlivý už 15 rokov. Plus ta hygiena je super
@sisina0987 mužovi robili ako väčšiemu a popisal, že len zákrok ako taký bolel potom už nie. Hlavne nepočuvaj tu múdre rady o znecitliveni a iné hovadiny, ja by som synovi dala už len kvôli hygiene do budúcnosti plus keď má syn problémy neni o čom
Nasmu najmensiemu som nikdy nestahovala predkozku.jemu sa to dalo doslova od narodenia.uz v porodnici mi vraveli ze ju ma trosku vecsiu co je dobre ze mu to nemusim stahovat.no svagrin maly ma tiez obriezku.boli tam 24h a tiez trosku pri cikani plakal no jemu aj s vajickom co si robili nemal ho dole.dnes ma skoro 11 a zvykol si na to neriesi zatial.
N
@sono2 Vážená dámo, z vašeho příspěvku se mi zvedá žaludek a být tu smajlík poblion, tak vám ho okamžitě dám. Ty problémy ze znecitlivěním postihne na 10% obřezaných mužů, a žádný obřezanou nemůže dopředu vědět, zda nebude tím nešťastníkem. Tu v německu jsem na fóru takto postižených, tak vím o čem píšu. Tu na západě dokonce existují dobročinné neziskové organizace, které těmto postiženým pomáhají. Pokud takto dopadne muž, který si nechal tu obřízku udělat dobrovoně, tak může nadávat pouze na svoji vlastní hloupost. Pokud ji však nechají udělat dítěti rodiče a tak pošlapou právo na jeho vlastní tělo, tak to s ohledem na skutešnosti, které jsem poznal, považuju za bestiální zvěrstvo.
@sono2 Už delší dobu vím, že agresivní zastánci mrzačení pohlavního orgánu amputací předkožky jsou velmi necitliví lidé a že ve svém fanatismu dokážou jít přes mrtvoly. Váše odpověď mě vůbec nepřekvapuje. Já plně stojím na straně nešťasných postižených. Jedná se o ZLO, které páchal už člověk jeskynní.

@tehula haha ..no zatial som muz ..snad to tak aj ostane LOL :D