icon

Očkovanie proti rakovine krčka maternice u dievčat do 13 rokov

lucyso
6. júl 2022

Ahojte, dávate svoje dcéry očkovať? Ak nie, preco?
Na mňa s touto temou dnes vybehla lekárka 🙂, este som nad tymto nezaoberala ci dam dceru zaockovat, tak ai robim prieskum, pre a proti 🙂

Strana
z2
ervenka
6. júl 2022

Mile damy, rada by som vas upozornila na fakt, ze v zapadnej europe sa po ll.svetovej vojne az do 1980 pouzival DES hormon. Napr. v Holandsku je to dost velky, niekolko generacny problem. Preto sa tu davaju dievcata/ zacinaju aj s chlapcami/ ockovat. A dalsia vec- ockovanie je lacnejsie ako pravidelne vysetrenia. Ster z krcka sa robi 1x v 30.rokov zivota zeny a potom kazdych 5rokov. Prevencia ako na svk tu neexistuje.

anjelicek26
6. júl 2022

@ervenka toto som nevedela, skutocne je to tak zriedka? U nas chodim fuha od 22 rokov tu v DE na preventivky a kazdy rok berie nejaku vzorku s krcku...

ervenka
6. júl 2022

@anjelicek26 jo. Naozaj. a bude este menej. Vdaka tomuto ockovaniu chcu navrhnut 1x/10 rokov... ved ockovanie je zachrana.
Pokial nemas v rodine zenu ktora zomrela na rakovinu, alebo napr. nekrvacas castejsie ako by malo byt,tak sa ku gyn. nedostanes. Tiez zalezi akeho mas GP, lebo so vsetkym sa chodi najprv ku GP, ak.on uzna za vhodne, tak posle dalej, ak nie, mas smolu.

anjelicek26
6. júl 2022

@ervenka kamoska je ockovana a mladucka a teda rakovinu ma aj tak, neviem, ako by na to prisli mimo preventivok :( Toto je zasa tema setrime na nespravnom mieste :(

ervenka
6. júl 2022

@anjelicek26 treba pochopit aj mentalitu naroda. Holandan ti povie- "nestazuj sa, ale pokracuj dalej. Aj tak to bude dobre." Na to "het komt toch goed" som uz alergicka. kazdy stvrty holandan zomiera pred dovrsenim dochodkoveho veku. A to je kruty fakt. Koncom marca sme pochovali znamu, 43r. rakovina hrub. creva. 12r a 6r. synovia a manzel zostali po nej. V oktobri 2021 je zistili metastazy, ale hned aj na peceni. Boh vie, ako dlho sa necitila dobre, ale prehryzala. Holandania su zmiereni so smrtou. Ked som rodila za kazdym mi PA "srandovne" povedali- pri porode je zena jednou nohou v hrobe. No nezasmej sa. 💁‍♀️🤦‍♀️

Odpoviem autorke- nie ani jedno z deti nedam zaockovat.

tayla
6. júl 2022

@julish všetko, čo nesedí farmalobby, je označené ako fake news. Robte si so svojimi deťmi čo len chcete... Tiež robím to, čo považujem za správne... Ale pokiaľ v človeku za posledné 2 roky nezaklíčilo semienko pochybnosti, tak nie je o čom...

katulienkax
6. júl 2022

@anjelicek26 no tak teda, tu vidime ze tie ockovania bohvieako nefunguju a este je tam dost velke riziko ochrnutia.. Aj na Slovensku sa to stalo minimalne v jednom medializovanom pripade. Ale ockujte a nevnucujte

a_adamcova
6. júl 2022

Dcéru dám, keďže aj moja mama aj ja sama máme práve s týmto problém. Nechcela by som si do budúcna vyčítať, že som ju mohla ako tak ochrániť. Akurát budúci týždeň v pondelok ideme, a dcéra sama povedala, že chce.

katulienkax
6. júl 2022

@anjelicek26 presne tak jedno ochrnutie z miliona je u mna privelke riziko, to je horsie ako smrt pre mna ostat odkazana na niekoho kvoli jednemu vpichu a farmalobby ta urobi konspiratorom a sprostou ani nasledky neuhradia ani liecbu velke nic ...

daniela_m
6. júl 2022

Áno dám, aj staršiu som dala

mikadooo
6. júl 2022

@lucyso áno dám ich očkovať (ešte nemajú vek). Sú očkované všetkým možným (povinné aj nepovinné očko) a nič sa im nestalo, ja sa vakcín nebojím.

stanulienkat
6. júl 2022

Dam. Lekari v mojej praci maju ockovane deti.

basska_b
6. júl 2022

Nedala by som a nedam... celkovo nie som fanusik ockovania a v tomto konkretnom pripade mi stacili tie hrozne svedectva dievcat z Velkej Britanie... ok, mozno je mala sanca, ze by sa to stalo mojmu dietatu, ale ja jednoducho tomu nedoverujem. Aj priamo v letaku sa uvadzaju zavazne neziaduce ucinky, ktore mozno su zriedkave, ale ako rodic za to berieme spoluzodpovednost

weronka31
6. júl 2022

Dnes uz ma HPV virus vacsina ludi v tele. Ano vakcina nie je ucinna na vsetky druhy hpv, ale je ucinna na vsetky zivot ohrozujuce druhy! Ja som cely zivot drzala nohy pri sebe, mala som pred manzelom len jeden vazny vztah a Buuum! Poslali ma konizaciu! Poviem ti ze to nie je nic prijemne a cely zivot sa budem strachovat, aby sa mi nezhorsil zdravotny stav. Plus mi tu operaciu tak domrvili, ze dva mesiace po operacii mam stale bolesti a na deti mozem uz pravdepodobne zabudnut! Som vdacna aspon za jednu dcerku, ktoru som stihla porodit a zaockovat ju v buducnosti urcite dam!

thoughtfulweirdo
6. júl 2022

Som zaočkovaná a dám zaočkovať aj deti.

zizana
6. júl 2022

@lucyso dcéru som dala zaočkovať minulý rok. Netvrdím že som nezvažovala, ale po konzultácii s kamarátom onkológom som sa rozhodla.

kiki68
6. júl 2022

@judit47 presne toto, co ked povedia v 23, no viete, ale musite mat bud teraz deti alebo nikdy. To su strasne rozhodnutia. Bola som pred podobne postavena skrz endometriozu. Cize je uplne chapem tie pocity

Strana
z2