Problémy so stolicou u 3 týždňového. Ako mu pomôcť?
mate skusenost s problemom kakanie u chlapcov troj- tyz.babom? papame Nutrilo
ahoj my sme tiez mali problem s kakanim pri nutrilone, musela som mu az rektalnou rurkou pomoct, ale vykakal sa to nekakal par dni az ho pupik bolel, tak sme skusali mlieka, suar ten nechcel, az BABYLOVE - toto chcel a nemal ziadny problem...tak skus aj ty zmenu mliecka
nas bol kojeny a nekakal 3 dni. dr povedala, ze kojene deti nemusia kakat aj viac dni. ze spotrebuju vsetko mlieko, co vypili a ze ked je spokojny, neplace alebo ho neboli brusko, tak je to ok. ale opytaj sa na to radsej svojej doktorky. a este nas nekakal ked som mu na zaciatku davala nutrilon,
kojene deti nemusia kakat aj tyzden aj viac, niekedy kakaju vsak aj 5x za den
kedze vy papate nutrilon tak by mal kakat kazdy den,ale pocula som ze nutrilon zapeka.. porad sa s dr v poradni, mozno ti bude vediet poradit lepsie mliecko, kamoska presla z nutrilonu tiez kvoli kakaniu na to francuzske mliecko
ahojte zlatíčka, aj my sme mali taký problém, nutrilon bol pre nás tažké mliečko, musela som masírovať bruško, ked vzdychá, je to znak, že trpí a je zapečený.dokonca aj rúrka a pobyt v nemocnici a aj SAB SIMPLEX, ATD. potom sme dali bebu a to bolo ake-také vykúpenie.vyskúšali sme naraz, nečakali sme kyým sa ureve do nepríčetna. nás má ale problém, že má intoleranciu mlieka. nepijeme od 7 mesiacov. kým sme na to prisli, sme si užili utrpenie. nakoniec to malý vyriešil za nás. prestal piť sám a hotovo, doteraz nevypije ani kvapku. bola som z toho na prášky, ale už som si zvykla.ale dosť hororu, asi som sa musela vyrečniť, aj ked je nutrilon také supeeer mlieko, podla reklamy sú aj iné formuly, npr.sunar má dobré referencie.pa držím palce.
ahoj, u mojich synov- obidva ja mali problemy s kakanim prakticky od narodenia - pomohli kvapky Sab Simplex, dsavaju sa na koliku ale pomozu aj pri pohybe criev, su volnopredajne v kazdej lekarni, nam velmi pomahaju, doteraz ich pridavam malemu do mlieka, staci 3x denne.Drzim palce.Nora
ahoj ja mam dievčatko teaz už ma 8 mes.ale ked mala asi 4-5 mes.maly sme s nou strasne problemy co sa tyka kakania.ja som ju kojila len 2 mes.(bohužial som mala malo slabuckeho mliecka s ktoreho my nepriberala) a tak sme prešli na rozne UM.mlieka ale najviac sa osvecil SUNAR....najprv bolo vsetko fajn.ale potom sa mala nemohla vykatkat nekakala aj vyše týždna,.a ked to na nu prislo bola cela zapečena a pol dna mi plakavala a tlačila do plienky....len jej to neslo...doktorka mi poradila zarobit odvar s osenych vlociek a tam jej zarabat sunar...nie do vody ale do tochto odvaru....par týždnou to pomohlo a pak zasa nie....a zas sa nemohla vykakat a pod.až raz prisla ku nam znama ona je pediatrička v BA a pov,.mi že ci jej davam prestne zarovnanu naberacku so sunarom....že toto robia mnohe maminy omyl že napr,.v noci si neustriehnu a daju kopcivitu lýžicku UM.mlieka do flasky...a pritom ma byt zarovnana..----a veru vtedy som si uvedomila že asi fakt to tak enstražim že zarovnavam každu naberacku....odkedy si to vždy ustriehnem...a zarovavam ciže davam prestne množstvo...tak malička nam kaka super každy den..a peknou stolicou....možno to budes mat aj ty s tym taketo...ustriehni si to aj ty preistotu Vždy zarovnanu naberacku !!!!!!!
Ak nekojíš,ste na umelom mliečku a bábätko zapeká,skus mu pridať do mliečka trošku harmančekoveho čajíku....
my sme tiez papali klasicky Nutrilon, nemali sme ziadne bolesti bruska, ani s kakanim, lebo popritom som davala cajik od Hipp-u Spokojne brusko, alebo od Hami Pre celkovu pohodu 😉 ...ked je dieta na UM , malo by vela pit tekutiny..najlepsi je aj kojenecka voda Lucka 😉
moj maly papal Nutrilon Allergy care a nekakal niekedy aj tyzden - brusko ho nebolelo, nemal ani ziadne problemy a dr. mi povedala, ze po tomto Nutrilone nemusia deti kakat kazdy den ..... ked sme presli na obycajny Nutrilon, kakal normalne a ked nie, pomohli Biogaia kvapky 🙂
no ja by som odporucala tiez zmenu mliecka ak nekojis ale necakaj hned zazrak len po taky 7 az 10dni -to mi vysvetlil raz primar v NZ,mali sme podobne problemy,ale nekoniec nam pomohol probioticky prasok infant dophilus
Moj maly je kojeny uz 3 mesiace,,a mame problem uz mi nekakl 10 dni,,co mu mozem dat poradte...v lekarni mi povedali,,ze nemam davat nic,ze je to stale ok,,ze sa to stava..
@patatina83 pri kojených detičkách je to normálne, všetko mliečko sa strávi. Môj malý mal "rekord" 12 dní, tak do 14 dní je to myslím v pohode. Ak nemá bolesti bruška a je inak kľudný, tak to zatiaľ nerieš 😉
My sme mali stym problem az do 4mesiaca ja som kazdy den strkala teplomer do zadocku raz som nemusela raz som musela-same to prejde
nám dr. vtedy odporúčala zarábať mliečko do detského čaju alebo do harmančekového čaju. to na čas pomohlo, ale znova to začalo, vtedy papal Bebu. zmenili sme na nutrilon, to ešte horšie bolo. nakoniec sme skončili pri france lait a odvtedy sme mali pokoj
Baby ak maju babatka problem s kakanim, my mame 27 dnoveho synceka, davame mu feniklovy cajik Hipp, od 1.tyzdna sa moze davat a velmi nam pomaha
kočky,my sme tiež prešli už cez veľa možností s maličkým a stále máme problémy sa vykakať..skúšali sme feniklový čajík hipp,a nič..boli papali sme nutrilon,keďže nemôžem už kojiť a zapekalo ho,prešli sme na france lait(od včera)a to sa vykakal už aj včera,aj dnes..na každé bábätko zaberá niečo iné..len veľmi skučíme keď chce aj prdieť,aj kakať..a pritom veľmi sa natrápi kým sa vykaká a kaká len raz za deň..horko-ťažko..keď drobčeka vidím takto trpieť,je mi na plač veľa krát.
hmm, no mi sme tiez najpr cajiky, potom znema mliecka a potom idealna kakacia poloha, dufam ale, ze je to uz za nami, treba skusat, kazde babo je ine, ale urcite by som sla aj do zmeny mliecka, najprv jedno vyskusat a tak, urcite to prejde, ked si crievka trosku zvyknu 😉
Probiotika Infant dophilus pre najmenších - sú od narodenia, kúpiš v lekárni, daj do chladničky.
Pozitívne účinky
•odstraňuje bolesti bruška a nadúvanie prirodzeným spôsobom
•napomáha deťom získavať zdravú hmotnosť
•zmierňuje prejavy kožných ochorení (atopia, ekzémy, ...)
•pôsobí preventívne voči vzniku alergií
•stimuluje imunitný systém a obranyschopnosť organizmu
•obnovuje črevnú mikroflóru počas i po liečbe antibiotikami
•pomáha pri prevencii a liečbe hnačiek
•odstraňuje zápchu prirodzeným spôsobom
•obsahuje Bifidobacterium infantis, najdôležitejší mikroorganizmus v hrubom čreve dojčaťa, pre udržanie prirodzenej fyziologickej mikroflóry
Kedy určite užiť Infants Dophilus
•Pri prechode na tuhú stravu
•Pri predčasnom narodení dieťatka
•Pri narodení cisárskym rezom
•Pri ukončení dojčenia (pri prechode na umelú stravu)
Sú fakt super, nám pomohli.
Treba davat probiotika, bud infant dophilus,alebo, čo sa nam lepšie osvedčilo Bio Gaya.Vyprazdnovanie sa krpcovi upravilo po 2-3 tyždnoch.V zahraniči sa Bio Gaya odporuča už od narodenia.U nas od 3 m
my sme boli síce kojený ale problémy s kolikami a kakaním nás neobišli 😠
mesiac sme kakali cez rektálnu trubičku, dávali sme probiotiká Infants dophilus, infacol lebo espumisan nám nezaberal, bruško si masírovať nedal strašne pritom plakal. skončilo nám to ked mal malý 3 mesiace 😖

ahoj, kojené deti kakajú každý deň, niekedy aj viackrát za deň, alebo aj do každej plienky trochu pri každom papaní, nekojené deti nemusia kakať každý deň, ak je to každý druhý alebo každý tretí je to ok ak nekaká viac ako tri dni treba ísť k lekárovi alebo sa ho opýtať čo dalej, tak ako kojené deti aj nekojené tiež možu mať koliku, vtedy pomôžu lieky alebo rekt. trubička ale to je už iná téma.
Teda ak nekaká viac ako tri dni treba ísť jednoznačne k lekárovi nech povie čo dalej.....a ako som písala horevyššie deti na umelom mlieku nemusia kakať každý deň a majú stolicu aj tvrdšiu ako kojené deti, umelé mlieka totiž zapekajú a je jedno či je mlieko nutrilon alebo iné stolicu majú detičky vždy trochu tvrdšiu ako kojené