Škôlkar je stále chorý
Ahojte potrebujem radu uz som zufala :( od kedy syncek chodi do skolky je kazdy druhy tyzden chory :/ skusali sme kadejake lieky :( a nic stale je chory ked je doma je to ok ale ked pride do skolky stale je to to iste :(
@mooonika1975 ti bacilonosici si doniesli potvrdenie od lekara, ze su zdravi a odmietli ist na vyter. ucitelka nemala co viac spravit :/
@andisko žiaľ, aj takí sme☹
@ale_na imunoglukan by ma efekt treba tri mesiace brat.
nám napr. nezabral, ani arco defensis, ani rakytník....haldy sme toho naskúšali...kým sme JUST a jeho veci neobjavili - fakt top skúsenosť. rele odporúčam, ale samozrejme aj výtery si dať porobiť, a konzultovať s pediatrom.
@stastenka42 tak to je.moj syn si uhnal až nabeh na astmu.Nic iné nepomohlo len od imynologicky bronchovaxom nech si dieťa zvyká na bacily.Rodicia na to kašľu ráno deti smrkali v šatni.Tolko peňazí som dala za všelijaké prípravky z lekárne čaje med odšťavovala som vonku denne a nič z toho
A hlavne vytery!my sme vybojovali, že ceľa trieda musela ísť.bacilonosicovi zväčša nic nie je a ostatní chori
nam pomohol dost imunoglukan...ale ucinkoval presne 3 mesiace ako podla navodu...potom treba urobit pauzu, kvoli imunite...a po troch mesiacoch - 2 anginy a 2x atb v jednom mesiaci...potom sme zmenili skolku, vypisali ju z mesta na dedinu, rapidne mensi pocet deti a klop klop uz viac ako pol roka nebola chora....dovtedy sme raz mesacne mali anginu alebo streptokoka
@eliska13 no ved tot...ja som robila aj cirkus s učitelkami hned na začiatku pretože ked boli deti vonku a malá sa spotila tak ju nechali v tom mokrom hoci má stále v skrinke veci na prezlečenie čo samozrejme viedlo k chorobe..Ked som slušne poprosila tak kašlali na to,ale ked som sa už zacala rozčulovať a povedala im že jej stačí vybrať zo skrinky tielko a tričko a sama sa prezlečie ak je to taký problém tak potom začali malu prezliekať😠..ja teraz pri prvých príznakoch začnem dávať echinaceu na 5 dní a zatial nám zaberá...pokial zase nepríde niekto chorý do školky...
aj my to tak mame, ale ja nemozem nadavat na ucitelky, lebo akonahle tam niekto zakasle, ide domov......myslim, ze tak pol roka treba vydrzat, s prvou dcerkou som to tak mala, potom syn dalsi ten nebyval vobec chory...ocr som vobec nepotrebovala.... a toto tretie kuratko nemalo kde virozy schytat, lebo deti uz takmer nie su chore, ako su v skole, tak si to teraz vyzierame, konkretne obnovujuce sa zadne nadchy, akurat sme dnes boli na serologii, odberoch a na krcnom
@celasapremenim kasel nieje choroba a to ze niekto zakasle nemusi byt chory, deti casto kaslu.
@celasapremenim no tak to by som protestovala, keby s kazdym obycajnym zakaslanim poslali malu domov. Vd aj ja ked vojdem z von dnu a je tam teplo a sucho, zakaslem.
Inac u nas v skolke to maju tak, pokial je priesvitny sopel, dieta funguje normalne, nie je malatne, nedrhne ako tuberak, do skolky moze chodit a uprimne, odkedy som zacala aj ja davat malu do skolky, ked ma priesvitny sopel (predtym som ju pri kazdom naznaku nechala doma), tak sa aj choroby prestali na nu lepit a aj nadcha prejde skor.
@celasapremenim chcela by som zažiž takýto prístup..... top učiteľky mega pochvala
@ema234 to je pravda, avsak ucitelka v materskej skolke nie je lekarka, takze nema ako vysetrit dieta, co vydatne kasle a potrebuje na to potvrdenie od lekara, ze dieta nie je infekcne a moze ist do kolektivu, to snad vies
je mnoho rodicov, ktori daju aj chore dieta do kolektivu, napr. lebo maju nejake problemy s pracou kvoli castemu vynechavaniu, alebo zo sprostosti
aj ked nase ucitelky davaju velky pozor na toto, napr. neosetria taku vec, ze ked ma matka doma dieta so srackami s prepacenim, tak da druhe mladsie v tych akutnych dnoch do skolky uplne bez mihnutia oka....su ludia, co beru ohlady len na svoju rodinu a na seba, na ostatne deti v skolke zvysoka kaslu a tak sa aj chovaju, takze dobre, ze to plosne riesia tymto sposobom
Ja napisem len jedine manuka med treba skusit!vsetky lieky a vitaminy mozte potom zahodit skuste si precitat na nete o tom.
bohuzial, realita... My tiez ficime na juste, zacala som 2 vecami a teraz mame uz celkom slusnu vybavu ☺️ a aj ked je len 6 deti z 23 v triede, nas Janik je tam, vacsinou ostane len pri sopliku
@celasapremenim ano, ale choroba je aj viditelna, dieta je malatne ma horucku
@celasapremenim presne, tie hnačky dôverne poznáme 😵
@ema234 dieťa s nurofen proti teplote pekne funguje , by si sa čudovala ako sú rodičia vynaliezaví😝
maly uziva na imunitu pel. A ked mam pocit, ze zacina soplit, inhalujeme vincentku aj 3x denne. V lekarni sa da kupit aj vincentka ako kvapky do nosa.
@mooonika1975 no tak to je sila
moja dcera bola tiez vkuse chora ked nastupila do skolky. musela som kvoli tomu nechat pracu a ist s nou na predlzenu rd. az potom ked mala 6r. sa to zlepsilo a uz nebyva tolko chora. uzivame sirup z hlivy a vitaminy. len zas mame problem ze vramci telesnej mavaju plavanie a tam mi stale nachytala streptokoky, tak uz nemozeme plavat.
bohuzial,kazdy si tym prejde, niekto viac,iny menej. a co sa tyka chorych deti v skolke, tak to bude stale taky kolotoc. ja co som si vsimla, pokial dieta nebolo uplne zle na tom, tak rodicia davali do skolky. zelene sople boli na dennom poriadku, deti kaslali jedno cez druhe, bohuzial. a potom sa to siri samozrejme dalej....
@liliana0000000000000 my ficime tiez na juste. Neznamena o vsak, ze dieta vobec neochorie. Zazrak tieto ani ine produkty nedokazu, avsak priebeh ochorenia je uz u nas diametralne odlisny. Prirodne prostriedky su na podporu liecby. U nas sa ochorenie vyvinie max. do zeleneho soplika a vtedy volim najmensie zlo a to je Pamycon do nosa + tym.krem, eukasol, 31 do aromalampy, Tannen ak pocujem co i len raz zakaslat a deti dlhodobo kupavam od septembra do aprila 2-3x tyzdenne v tymianovej esencii. Celkove antibiotika mal syn za 2 roky 1x. Bude mat 4 roky a druhy rok chodi do skolky. Predtym to bolo v jasliach 2 dni v kolektive, 2tyzdne doma a po 4 mesiacoch som to vzdala, kedze 4 atb. po sebe boli dost podla mna.
@zuzkamargit ano ja necam od toho zazrak ale nasa je dva dni v skolke a potom dva tyzdne chora doma, antibiotika tiez nedávame. takze som dufala ze jej to pomoze trosku zlepsit imunitu.
@liliana0000000000000 neviem ako dlho to pouzivate, ale prirodna cesta je beh na dlhe trate, nema okamzity efekt.
@zuzkamargit ahoj.mozem sa spytat co je ten tannen??dakujem
Tannen je prirodny smreckovy sirupcek.
@stulrajterova dakujem 😊😉

My sme sis tim presli prvy rok mala bola tiez v kuse chora nlto je normalne ze nastupi do skolky a furt su chorw a este aj ked ich miesaju s inymi triedami... male s velkymi, velky s malymi a pod. Aj moja jedla vela zeleniny,ovocia a pod. Ale to je proste budovanie imunity. Ale doporucujem nahodit celakon prestala byvat chora. A ziadne sirupy z lekarne najlepsie klasicke domace recepty cibula cukor na kasel 😉😊 kvapky ked tak tak len Quixx. A ešte doporucujem sirup na kasel zo smrekovych vyhonkov si spravit doma ten je uplne super pozrite si na nete recept. Tak len tolko. Trpezlivost ruze prinasa 😜 a viem ze to neni lahke. Ze clovek musi byt doma ked dovolenky neni vela a niektorym nema ani kto postrazit malu ked musia chodit do prace aby zarabali a platili hypoteku a kade co. A netreba za kazdy soplik nechavat dieta doma je to len soplik. A to neni choroba.