Trojročné dieťa je týždeň bez stolice
Ahojte.prosim poradte? Stretli ste sa s tym niekto? Mame problem uz pol roka ze dcera zadrziava stolicu.je to psych.povodu. Zdrav.problemy boli vylucene. Len takto dlho to este nebolo. Uz je to presne 7 dni. Nic nezabera. Ani cipok ani sirup dokonca ani easylax. Zajtra idem s nou k obvodnej. Netusim co spravi. Pisala som uz do fora ked sa nam zacal tento problem.viem ze je nas viac kto toto riesime..vdaka
@laura0107 och joj male zlate aby jej to mechanicky nevytahovali 🙈 Na sone to ako vyzeralo v brusku?
@laura0107 môjmu presne takto po tých 10tich dňoch zadržiavanie nezabral na chirurgii klystír ☹
Treba ísť určite do nemocnice, urobiť rontgen brucha a potom buď. dajú oni ešte raz klystír alebo čípok - ten ich špeciálny. Teda toto urobili môjmu na Kramároch, neviem ako v iných nemocniciach.
Držte sa 😕
@laura0107 este je moznost homeopatie..ak si jej naklonena...,ale to sa neda bez homeopta..je tam cez 70 lieciv co su na zapchu a sadne len jeden- dva ..podla typu dietata a konkretnych problemov...napr silicea je ak dieta cast stolice vytlaci a potom vtiahne spat..vie to krasne zabrat,ale nie na vlastnu past..
@laura0107 nestiham citat celu diskusiu. ak sa opakujem prepac.Ale ja som mama dcerky, ktora ma podobny problem, ale u nas sa to nedostalo do tohoto rozmeru. Ked uz zadrziavala 5 dni a ja som spanikarila, tak som si to konzultovala s kamaratkou psychologickou. Zaroven ja sama sa pracovne venujem vzchovnym a emocnym problemom deti... pokial hovorime o psychickych aspektoch (pochopila som, ze zdravotny problem je vyluceny, plus strava a vlaknina a tieto vyzivove veci dodrziavas), tak zadrziavanie stolice je casto o potlacovanom hneve. jedna rada bola, aby sme sa s dcerkou hrali tak, ze sa v hre hneva (napr.. s babikami a zrazu zacne jedna robit druhej babike zle a dieta sa cez hru - cez rec za svoju babiku hneva) Toto nam nezabralo, pretoze dcerka odmietala akykolvek naznak hnevu. druha rada (ta nam zabrala) bola hra s bahnom. V nasom prevedeni to bol piesok a voda, dcerka z neho robila bahno a macala sa v nom. Dolezite bolo, ze som bola s nou a bolo to zabezpecene tak, ze som nerobila cirkus , ze sa nieco zaspini... dolezity aspekt bol, ze som jej nic nenanucovala, nic nehovorila, len ju pocuvala a reagovala na to, co ona hovori (vola sa to dieta reziser - mama herec). ... dolezite bolo aj to, ze dcerka videla, ze ja si spinim ruky tiez. ... skusali sme aj vytlacat bahno... ,mali sme take striekacky na plastelinu a cez to to vytlacala... vdaka tejto spinavej hre sme to zvladli. na zaciatku sa vykakala vzdy v den, ked sme to hravali (ja som tuto hru zaradovala tak kazdy treti den) a neskor si ju sama pytala, ked potrebovala. Toto sa neodporuca, ak si dieta nechce zaspinit ruky. Nesmie sa do takyhto hier nutit. Ak mas pocit, ze by ti pomohla nejaka konzultacia najdes ma na www.centrumdys.sk. Držím palce. Viem, čo prežívaš... zvladnut tento problem bola jedna z mojich najtazsich rodicovskych vyziev.
@laura0107 este ma napadlo dobra je hra na schovku..nech si dieta neikam zalezie kde musi cupiet ,ty ju hladaj..dlho ju napinaj...a povedz ze keby nieco, ma dovolene aj do gatiek sa vykakat..nam toto zaberalo ked vsetko ine zlyhalo...rekord sme mali 7 dni..a 3 roky sme to riesili....dnes by som to riesil s tou homeo,ale vtedy som na taketo riesenie neprisla..
Podla mňa najhorší bude ten "stupel" toho tvrdého hovienka dostať von, potom by to už šlo. Aj my sme to tak mali, tiež nekakala 7 dní, ale nám pomohol na premastenie ten glycerinovy cipok plus poriadne namazany teplomer do zadku, trošku to tam s ním povrtat. Verím, že to dá do rána všetko von. Alebo aj pomasirovat trošku bruško, dať vypiť teplejsiu vodičku, nech sa ešte tie crievka pohnú.
@erickatt
@srdeenko19 bola vo vani..v pkienke mala trocha stolice ..ale makkej.parkart som jej pomasirovala brusko..namastila som si prst a ked cupela tak som jej ho strxila..skoro polku prsta a pohybala..citila som hovienko.teda aspon si myslim ale bolo uplne makke.a nic sa nedeje stale.
@erickatt
No boli sme u gastroenter. Manualne jej kusok vypral, prstom.a predpisal cipok ktory jej dam az sa zobudi. Vr
aj to mozno zabera az na 2-3 x.
Pytala som sa na sono, ze chcem malu zobrat.no a u nas to nerobia, vraj.najblizsie v komarne kde je dlha cakacka.volala som na par miest ,vsade ma odkazali do Komarna.tam je detska chirurgia.
Ked sa vykaka pojdeme este na krv.
Tak som zvedava ci tie cipky zaberu.
Snazim sa teraz zistit to komarno.ci sa tam neviem dostat skorej...
Mamičky ďakujem vám veľmi pekne za všetky rady a podporu!!!!Malej sa uľavilo,len leží a oddychuje,je síce vystresovaná ale verím že ju to prejde rýchlo..
@laura0107 super 😊 už celý deň čakám, kedy sa ozves 😊 slo to nakoniec samo, ci

Skoro 180 ml mydloveho roztoku