icon

Trojročné dieťa je týždeň bez stolice

laura0107
17. apr 2017

Ahojte.prosim poradte? Stretli ste sa s tym niekto? Mame problem uz pol roka ze dcera zadrziava stolicu.je to psych.povodu. Zdrav.problemy boli vylucene. Len takto dlho to este nebolo. Uz je to presne 7 dni. Nic nezabera. Ani cipok ani sirup dokonca ani easylax. Zajtra idem s nou k obvodnej. Netusim co spravi. Pisala som uz do fora ked sa nam zacal tento problem.viem ze je nas viac kto toto riesime..vdaka

laura0107
autor
18. apr 2017

Skoro 180 ml mydloveho roztoku

anjelicek26
18. apr 2017

@laura0107 och joj male zlate aby jej to mechanicky nevytahovali 🙈 Na sone to ako vyzeralo v brusku?

piacere
18. apr 2017

@laura0107 môjmu presne takto po tých 10tich dňoch zadržiavanie nezabral na chirurgii klystír ☹
Treba ísť určite do nemocnice, urobiť rontgen brucha a potom buď. dajú oni ešte raz klystír alebo čípok - ten ich špeciálny. Teda toto urobili môjmu na Kramároch, neviem ako v iných nemocniciach.
Držte sa 😕

kaja73
18. apr 2017

@laura0107 este je moznost homeopatie..ak si jej naklonena...,ale to sa neda bez homeopta..je tam cez 70 lieciv co su na zapchu a sadne len jeden- dva ..podla typu dietata a konkretnych problemov...napr silicea je ak dieta cast stolice vytlaci a potom vtiahne spat..vie to krasne zabrat,ale nie na vlastnu past..

vydrnik
18. apr 2017

@laura0107 nasmu davali v nemocnici kazdy den 250ml,roztoku mydloveho a do 30min.sa vyprazdnil aj 3x

vydrnik
18. apr 2017

@piacere nas pediatricka poslala na gastro tam hned usg,bruska a ked videla velky objem stolice hned prijem do nemocnice boli zme tam 8 dni v Decembri,kde mu robili rozne vysetrenia,cipok ani sirup nezabral

piacere
18. apr 2017

@vydrnik môjmu urobili u nás v meste na chirurgii rontgen a lekár to uzavrel ako podozrenie na zauzlenie čriev... okamžite sme leteli na Kramáre... tam sa to našťastie nepotvrdilo, ale tiež nás hospitalizovali. Je to strašné 😕

erickatt
18. apr 2017

@laura0107 uz?? Sak ta chudne aj 3 kila ked to da von

laura0107
autor
18. apr 2017

@erickatt nic..ja nechapem kde to je.ta voda..zajtra ju beriem niekde na sono a hned rano volam na gastro.

zara0201
18. apr 2017

@laura0107 Ahoj citam cely "pribeh". No neviem poradit ale ak uz ma tzv, skybala tak to asi len mechanicky vyberu.
Len na odlahcenie napisem, ze mne pred porodom dali klystir a vraj skuste to udrzat 15 minut.... Ja vydrzala dve hodiny...

laura0107
autor
18. apr 2017

@zara0201 ako mechanicky preboha?

erickatt
18. apr 2017

@laura0107 tak jej skus strcit do prdelky teplomer napatlany mastickuo nejakou

zara0201
18. apr 2017

@laura0107 No ambulantne alebo v nemocnici, rukou...ale to by uz museli byt zidene pri konecniku. Na RTG by to mali vidiet.

sonislawa
18. apr 2017

@laura0107 nestiham citat celu diskusiu. ak sa opakujem prepac.Ale ja som mama dcerky, ktora ma podobny problem, ale u nas sa to nedostalo do tohoto rozmeru. Ked uz zadrziavala 5 dni a ja som spanikarila, tak som si to konzultovala s kamaratkou psychologickou. Zaroven ja sama sa pracovne venujem vzchovnym a emocnym problemom deti... pokial hovorime o psychickych aspektoch (pochopila som, ze zdravotny problem je vyluceny, plus strava a vlaknina a tieto vyzivove veci dodrziavas), tak zadrziavanie stolice je casto o potlacovanom hneve. jedna rada bola, aby sme sa s dcerkou hrali tak, ze sa v hre hneva (napr.. s babikami a zrazu zacne jedna robit druhej babike zle a dieta sa cez hru - cez rec za svoju babiku hneva) Toto nam nezabralo, pretoze dcerka odmietala akykolvek naznak hnevu. druha rada (ta nam zabrala) bola hra s bahnom. V nasom prevedeni to bol piesok a voda, dcerka z neho robila bahno a macala sa v nom. Dolezite bolo, ze som bola s nou a bolo to zabezpecene tak, ze som nerobila cirkus , ze sa nieco zaspini... dolezity aspekt bol, ze som jej nic nenanucovala, nic nehovorila, len ju pocuvala a reagovala na to, co ona hovori (vola sa to dieta reziser - mama herec). ... dolezite bolo aj to, ze dcerka videla, ze ja si spinim ruky tiez. ... skusali sme aj vytlacat bahno... ,mali sme take striekacky na plastelinu a cez to to vytlacala... vdaka tejto spinavej hre sme to zvladli. na zaciatku sa vykakala vzdy v den, ked sme to hravali (ja som tuto hru zaradovala tak kazdy treti den) a neskor si ju sama pytala, ked potrebovala. Toto sa neodporuca, ak si dieta nechce zaspinit ruky. Nesmie sa do takyhto hier nutit. Ak mas pocit, ze by ti pomohla nejaka konzultacia najdes ma na www.centrumdys.sk. Držím palce. Viem, čo prežívaš... zvladnut tento problem bola jedna z mojich najtazsich rodicovskych vyziev.

erickatt
18. apr 2017

@laura0107 Ešte, daj jej do vane teplu vodu. Nech v nej cupi. Masti jej prstom riťku. A druhou rukou nech ta pretlaca. Akoze aka je silná..

laura0107
autor
18. apr 2017

@erickatt ideme do vane za chvili tak uvidim co to spravi.len ona mi uz nedovoli dotknut sa jej..brusko jej postlacam trocha..predchvilou vravela ze bude kakat.cupla si a nic.

erickatt
18. apr 2017

@laura0107 no ono to pojde tazko. Tam musí mať kameň. Ved jemne ale hlavne mam fest namasteny prst aj jej ritku. A musi cupet. Taka naj poloha na kakanie

kaja73
18. apr 2017

@laura0107 este ma napadlo dobra je hra na schovku..nech si dieta neikam zalezie kde musi cupiet ,ty ju hladaj..dlho ju napinaj...a povedz ze keby nieco, ma dovolene aj do gatiek sa vykakat..nam toto zaberalo ked vsetko ine zlyhalo...rekord sme mali 7 dni..a 3 roky sme to riesili....dnes by som to riesil s tou homeo,ale vtedy som na taketo riesenie neprisla..

srdeenko19
18. apr 2017

Podla mňa najhorší bude ten "stupel" toho tvrdého hovienka dostať von, potom by to už šlo. Aj my sme to tak mali, tiež nekakala 7 dní, ale nám pomohol na premastenie ten glycerinovy cipok plus poriadne namazany teplomer do zadku, trošku to tam s ním povrtat. Verím, že to dá do rána všetko von. Alebo aj pomasirovat trošku bruško, dať vypiť teplejsiu vodičku, nech sa ešte tie crievka pohnú.

laura0107
autor
18. apr 2017

@erickatt
@srdeenko19 bola vo vani..v pkienke mala trocha stolice ..ale makkej.parkart som jej pomasirovala brusko..namastila som si prst a ked cupela tak som jej ho strxila..skoro polku prsta a pohybala..citila som hovienko.teda aspon si myslim ale bolo uplne makke.a nic sa nedeje stale.

erickatt
18. apr 2017

@laura0107 inak sa mi páči ako riešime uz hodnu dobu hovno. A ako sa z neho budeme tešiť.

laura0107
autor
18. apr 2017

@erickatt budem najstastnejsia na svete ked to uz z nej vyjde.ach jaj.zlate casy kojenia.a to som cakala kedy uz vyrastie..

erickatt
19. apr 2017

@laura0107 boli ste na sone??

laura0107
autor
19. apr 2017

@erickatt
No boli sme u gastroenter. Manualne jej kusok vypral, prstom.a predpisal cipok ktory jej dam az sa zobudi. Vr
aj to mozno zabera az na 2-3 x.
Pytala som sa na sono, ze chcem malu zobrat.no a u nas to nerobia, vraj.najblizsie v komarne kde je dlha cakacka.volala som na par miest ,vsade ma odkazali do Komarna.tam je detska chirurgia.
Ked sa vykaka pojdeme este na krv.
Tak som zvedava ci tie cipky zaberu.

laura0107
autor
19. apr 2017

Snazim sa teraz zistit to komarno.ci sa tam neviem dostat skorej...

laura0107
autor
19. apr 2017

@piacere ahoj.dali nam ten cipok co si spominala.mala sa zobudi a idem jej ho dat.ze nemusi hned zabrat.mozno az 2.-3. zaberie..

piacere
19. apr 2017

@laura0107 urcite zaberie

laura0107
autor
19. apr 2017

@piacere je to vonku 😲

laura0107
autor
19. apr 2017

Mamičky ďakujem vám veľmi pekne za všetky rady a podporu!!!!Malej sa uľavilo,len leží a oddychuje,je síce vystresovaná ale verím že ju to prejde rýchlo..

srdeenko19
19. apr 2017

@laura0107 super 😊 už celý deň čakám, kedy sa ozves 😊 slo to nakoniec samo, ci