Zápcha u 2,5 mesačného bábätka

debora21
23. apr 2015

ahojte baby ,možte mi prosim poradit,mam 2,5mesacneho chlapceka,je kojeny a 2*zaden dokrmovany hami,pije lucku vodu a ked kakal normalne dostaval feniklivy čaj ,pri bolestiach použivam sabsimplex po ktorom prestanu bolesti tak do 10 minut a ked nekaka dostava kamilkovy čaj,maly mi už druhy krat ešte na 5den nekakal a ma asi krče a furt tlači a nič ,ani rek,trubička nam nepomaha ,možte mi poradit nejaky iny produkt na kakanie po ktorom bude pravidelne kakat ,ani probiotika probio fix nam nepomahaju,dakujem

ivet1371
23. apr 2015

Zmeniť mlieko

mimla
23. apr 2015

Po dohode s pediatrom upraviť dávkovanie mlieka, ja som uberala z mlieka, syn potreboval viac tekutín. Ale bolo to peklo. Samozrejme k tomu bral probiotiká, fenikel som zružila, len z toho mal vetry. Mne sa najviac osvedčili mlieka Sunar nutradefense (toho už niet) a Hipp Combiotic.

aja561
23. apr 2015

@debora21 Ahoj, ja som do mlieka varila ovsene vlocky a ten odvar som davala pol na pol s vodou.

debora21
autor
23. apr 2015

dakujem

visna264
24. máj 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Malemu skus dat kvapky coliprev su vhodne aj pri bolesti bruska a naduvani. My sme ich brali tri mesiace a velmi nam pomohli.

domca3333
25. jún 2015
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

Pri zápche tak malého bábätka, ktoré nekakalo už 5 dní by som navštívila pediatričku. Lekár ti bude najlepšie vedieť povedať čo a ako. Nám tiež odporučili brať kvapky coliprev pri zápche, ktorú u nas sposobilo netrávenie laktozy z mojho mlieka (malá bola kojená). Takze určite treba situáciu riešiť a zistiť z čoho tá zápcha je.

katarina644
25. jún 2015

@debora21 ahoj, ja to uz riesim piaty rok a nic som na moje dieta nevymyslela, teraz to riesim glycerinovymi cipkami, krpec si ich pyta, ale dnes som ho posadila bez cipiek. u chalanov by som povedala, ze to je normalne. aj ked my sme po troch operaciach, ale myslim, ze teraz to ma krpec skor v hlave. je to u nas tvrdy boj a ako vidim, tak ani u teba tak ako u nas nic nepomaha. okrem cipiek.

meusicka
25. jún 2015

@katarina644 ahoj, ja som si tym tiez presla u vsetkych mojich 3 dievcatach.... skus probiotika macik, to deti papaju radi a tiez mliecny cukor pridavat do jedla. existuje aj Prebioticka vlaknina, da sa kupit v lekarni, vyrabaju to VALOSUN, ta nam tiez pomahala. ako si pisala, maly je vo veku ked uz to je vlastne len v hlavicke a ked si pyta cipky tak to uz je ako keby to aj prijal, ze inac to nejde, skus mu davat trebars tu vlakninu a povedat ze to zabera zvnutra bruska. verim ze sa vam to upravy.. moje baby zacali byt bez problemov len cca pred 2 mesiacmi, maju uz 3,5 ale bol to masaker, kedze su to dvojicky takze sme sa natrapili jedna radost. dnes uz nestiham behat, lebo stale jedna alebo druha krici,... mama uz som ka....la 🙂 a piju dost castu jablcnui stavu a actimel. mozno aj to pomaha . 😉

lienkaam16
25. jún 2015

Ahoj nam pomohlo mliecko hami citlive brusko proti zapche a kolikam.

katarina644
25. jún 2015

@meusicka ahoj, dakujem za rady, uz sme vyskusali hadam vsetko aj to co si pisala. nas krpec je dost prespekulovany. on si mysli, ze tri krat potlaci a je to vonku. nechce sediet na nocniku. ale ono sa to upravi dufam, je mudry, tak hadam pochopi, ze to musi aj inak ako s cipkami. najprv cipky nechcel, dnes prvy krat pytal. uvidim. co bude dalej. zatial s trpezlivostou sme vsetko zdolali. ale dakujem za rady. u nas nic take nepomaha.

debora21
autor
25. jún 2015

ahojte baby tak nam nakonec pomohol sirup na zapchu ,davali sme každy den asi tyžden a odvtedy sa sam vykakal a mame to doterz,sirup je dostupny v lekarni aj bez predpisu,a už sme nemuseli použivat glycerinove čipky,vyskušajte a snad pomože aj vam

zuzana2732
28. jún 2015

@debora21 mozem sa prosim spytat ako sa vola ten sirup? A Vas malinky mal tuhu stolicu? Dakujem pekne.

debora21
autor
28. jún 2015

hej jeho zapekalo,a nevedal to vytlačit,lebo to bolo strašne tvrde,toto je bez predpisu Lactulosa biomedica sirupnale je ešte nejaky na predpis a to sa spytajteobvodneho lekara,nam to pomohlo po tyždni sa to upravilova sam kaka, a ema take tvvrdu stolicu

zuzana2732
28. jún 2015

@debora21 nasa malinka nema tuhu stolicu, vytlaci ju v pohode, len jej vzdy musim dat trubicku, aby kakala. Je len na umelom mliecku a vydrzi nekakat aj 5 dni. Doktorka vravela, ze by mala kakat kazdy den.

monca1111
28. jún 2015

my tiež tvrdá stolica stále už skoro 3 roky, už neriešim, od 4. mesiaca nám pomáhala nestlé slivková kaša (taká žltá s modrým macíkom) a potom čerstvá, alebo doma robená sterilizovaná šťava z jabĺk, funguje dodnes 🙂