icon

Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

denisekkk
4. feb 2012

@aliza v prvom rade v Boha neverim aôlebo sa skor k nemu nevyjadrujem -som racionalne zmyslajuci clovek a mam rada fakty nie fikcie🙂 mas pravdu ze kazdy sme nejaky ale nehnevaj sa je to moj nazor a mam nan pravo. Ved som do nej nehadzala kamene len pisem co si myslim. nemam pravdu ze deti maju mat ludia , ktori su aspon trochu zabezpeceny alebo sa o to aspon snazia????? Ja o nicom nerozhodujem len komentujem. Ak by bola dobra matka tak by svoje dieta nenavstevovala raz za 2 mesiace....
@moniciak 🙂 hej aj to ma napadlo ze klame ale to asi nie to by bolo moc

anieli_1
4. feb 2012

@stela01 lenze si precitaj par stran potom ze sa doslo na to ze neni v klasickom domove ale v dss.........kde ma 24hodinovu zdravotnu straostlivost

denisekkk
4. feb 2012

@latvia
@nela82 viem ze je tam malo roboty ale moj nazor e ze kto hlada najde....muz by mohol chodit na tyzdnovky alebo tak..to su pekne peniaze-ak je samozrejme sikovny

latvia
4. feb 2012

@denisekkk ano, vizia je pekna, len realita je potom vselijaka.byt sama na 2 deti, z toho jedno chore, je teda o drzku, ak jej nema kto pomoct.

stela01
4. feb 2012

@anieli_1 Ja som to citala cele , len chcem poukazat ...na to ze mamicka nevie rozpoznat DD a DSS

a + k tomu ze primarka je sprosta lebo vlastne zabezpecila ich dcere starostlivost. ....

aliza
4. feb 2012

@denisekkk no, to nebolo o tom, ci v boha veris alebo nie, zrejme si nepochopila, co som myslela. A k ostatnemu sa nevyjadrujem.

denisekkk
4. feb 2012

@aliza pozri nebudem sa tu s tebou dotahovat... myslim ze ta nechapajuca tu niesom ja 😉

denisekkk
4. feb 2012

@latvia hej to mas pravdu ...ale kedze ma jedno dieta v nemocke , ma len jedno o ktore sa musi starat...muz moze ist pracovat ci??

aliza
4. feb 2012

@denisekkk to mas pravdu, nechapem, ako niekto moze mat nazor, ze deti maju mat iba zabezpeceni ludia 😒

lady511
4. feb 2012

@denisekkk maš pravdu robota sa dá nájst ked ludia velmi chcu...aj keby to malo byt na druhom konci republiky,,,,aj ked je o dieta neviem ako postarane..aj ked ma tu najlepšiu starostlivost tak je dost raz za 2 mesiace navštevovat dieta?však maju rodinu určite,kamaratov,,ktory možu požičat peniažky,,viem ake to je byt bez penazi aj taku situaciu sme už mali,je tažke sa prebíjat životom ked peniaze nestačia,

latvia
4. feb 2012

@denisekkk z pozicie slobodnej matky ti musim povedat, ze ja bez podpory rodicov by som vychovu jedneho dietata zvladala tazsie, aj kebyze som doma.lebo ak muz odide na tyzdnovky, a ja chytim chripku, som doslova odrovnana 😅 ale samozrejme, ze sa to da.

najjulinka
4. feb 2012

@happy8051 ona napisal, že je v detskoom domove.. ano vola to tak každý.... viem o ktorý sa jedná, lenže to je spojene decák s DSS , ale nikto to nevola detský domov a dss, ale len detský domov.. .v DSS nemože byť rodič s dieťaťom.. do DSSky odporúča lekár a rodič podpiše papiere (vypiše žiadosť,a le možno to miesto nej ktosi napisal a len podpisala), ale musi k tomu byť lekarksa sprava na zaklade ktorej miesto v DSS dostane.. do decáku dieťa zverí sud.... to že su v tej budove pomiešane a su tam aj take aj take neznamena, že jej bolo odbrate dieťa sudom.....

neviem či je dieťa v decáku tak, že jej bolo odobrate do decáku,a lebo vlastne je akože v DSS....

ale fakt tu budovu každý nazýva decák, ja ked oficialne je to decák a dss.... ale nikto v bežnej reči nepovie celý nazov...... (dokonca aj na niekotrých uradných dokumentoch sa používa pomenovanie len detský domov - napr. na pečiatkach a pod, kde celý nazov by zaberal velku plochu.).. čiže kludne ona ak ma doma papier, tak tam ože byť pomenovanie len "detský domov".... aj ked daš do vyhladavača, tak nie všade je cele pomenovanie ....

je to mamička, ktorá fakt sa nevyzná zjavne, ale nemusí byť tá najhoršia........ aj ked dokonala asi tiež nie... ale nesudme....

hanule24
autor
4. feb 2012

@najjulinka mam na obalke napisane detsky Homov Hurbanova 42 Košice a smerovacie cislo...posielaju mi v obalke sek na nu...aby som platila 67.50 coz platim...

estterka
4. feb 2012

aby sa clovek bal napisat,ze ma problem a pytat radu..skuste nesudit,ale poradit. a poradit v jej moznostiach..mne je jej a ako zije skutocne luto,ved oni su sami uplne,cela rodina sa na nich vykaslala..

lady511
4. feb 2012

@estterka ale ako sa da poradit pri zlyhaní obličiek?ak zlyhali obidve..to je omnoho horšie...už len naozaj transplantácia ako písali žienky predomnou,,,a ak nie to...asi sa na to dost dlho čaka tak celoživotna dialíza...je to smutné ale je to tak... ☹

denisekkk
4. feb 2012

@aliza ako?????? a co sme zvierata??? budeme sa mnozit ako cigani a detom budeme davat jest co? ci pojdeme kradnut,?? budeme sa cely zivot spoliehat na to ze nam budu prispievat ti majetnejsi? tak nehnevaj sa ale hadam mame mat ako rodicia zodpovednost. urobit si dieta a nemat mu co poskytnut je smutne. Z lasky sa clovek nenaje aj ked je pekna a potrebna... Netvrdim ze treba mat na ucte miliony ale minimalne byvanie a pracu..a byt bez dlhov...
@lady511 ved prave ze raz za 2 meisace je uboho malo ...a ak mas rodinu, priatelov tak sa da vsetko, horsie je ak ju nemas ☹
@latvia to ti verim ze je to tazke ale zvladas to to je super...obivujem slobodne matky velmi...aj ked aj ja som sa nou skoro stala ale mam rodinu, ktora vzdy pomoze 😉 aj ked partnerovi zasibava 😀

darinkazv
4. feb 2012

@anieli_1 ja viem, že je on na materskej. ale keď ona nemá v čechách dobré rodinné vzťahy, nič jej nebráni v tom, aby si občianstvo zmenila. a tak mohla podberať štátne dávky a manžel by sa mohol riadne zamestnať. ja viem, že je to v dnešnej dobe ťažké, ale je veľa riešení a oni majú ešte tú možnosť, že majú v tom anglicku známeho, ktorý by im kľudne mohol pomôcť. len u nej bude problém sa aj zamestnať s tak jednoduchým zmýšľaním. :( ale aspoň to občianstvo si poriešiť a mať tak nárok na nejaké dávky a manžel nech zarába a živý rodinu. to sa nedá takto žiť. veď celým týmto trpia deti. a v takom prostredí, kde žijú, ako to popísala, tak je otázka času, kedy ochorie aj mladšia :( takže otecko rodiny šup šup vzchopiť sa a začať sa snažiť kvôli rodine ☹

nela82
4. feb 2012

@denisekkk neda mi nereagovat...OK-mas manzela co pracuje-zaraba...Mozno mas robotu do ktorej po materskej nastupis...atd-atd...No pride jeden zlom-manzel pride k urazu a uz nebude pracovat...dieta ti ochoreje-vseda bude treba len a len peniaze..a k tomu mas trebars hypoteku na byt!Lizing na auto...teraz bud mudra-ci mas mamku a ocka milionarov,ze to za teba utiahnu??? 😅 Ako moze rodina vypomahat.ked ta financna vypomoc je beh na dlhe trate......no su ludia,ktorí nevnimaju svet okolo seba-vidia len a len seba 😔

lady511
4. feb 2012

@denisekkk aj bohatý ludia možu príst o strechu nad hlavou a svoje peniaze,,,v tejto dobe nieje nič istota 😉 aj ked každy ma pravo mat dieta...každa žena(skoro)chce byt matkou...aj v chudobnejších pomeroch..obdivujem slobodne mamičky,,, klobuk dole,, 🙂

denisekkk
4. feb 2012

@nela82 mas pravdu stat sa moze cokolvek-preto setrime ako sa da ..myslime na to ze moze byt horsie. Ano mam stastie mame rodinny podnik ako istotu . priatel je velmi sikovny a vie robit cokolvek -cize aj manualne aj hlavou...ja studujem ale robila som este mesiac pred porodom -cize keby neutiahol on utiahnem nas ja. Keby mi ochorelo dieta tak neviem co by som robila ale ja som pisala o inom. Pisala som o to ze ked sa clovek chysta mat dieta ze ma byt zabezpeceny a ma setrit aby v horsich casoch mal z coho zit. nepochopila si ma??? Proste odmietam to ked sa slabsie socialne skupiny nekontrolovatelne rozmnozuju a potom sa nevedia o deti postarat, lebo nakoniec aj tak najviac trpia DETI...nic ine som tym nemyslela. je fajn mat dieta ale treba mu aj nieco dat nie ho len spravit a potom nechat napospas stylom staraj sa o seba.

nela82
4. feb 2012

@denisekkk No nie kazdy ma podnik a tak zrucneho partnera 😉
Chapem,tiez som proti rozmnozovaniu-socialne slabsich-teda asi vies koho myslim...no tu ide o to,ze mne sa nie velmi paci ten tvoj postoj co sa tohto tyka..Vies ako sa hovori-nikdy nehovor nikdy... 😉
Tiez sa snazime setrit-na horsie casy-no nie kazdy ma na mesacne vydavky-nie to este setrit...
No je pochopitelne,ze kto nezazil tak ani nepochopí.

denisekkk
4. feb 2012

@lady511 jasne ze ano ale ako som pisala vyssie treba byt zodpovedni...ono je to fajn mat rodinu babo a vsetko okolo toho ale nie ist do toho bezhlavo stylom urobime si dieta-nemame kde byvat, nemame pracu, peniaze ale co budeme mat decko, stat nieco prispeje ako je to v ciganskych osadach...jasne ze sa moze stat ako sa stalo nam s priatelom ze som otehotnela neplanovane ale nastastie mame ako take zazemie. Ked som bola mala nemali sme nic. Mamka bola rozvedena , otec -blbec a jedine co bola nasa istota ze sme mali kde byvat. tak sa rozhodla ze bude podnikat , nasla si partnera , dostali sme sa do dlhov nemali co jest ale vyhrabali sme sa z toho. pracujem od 14 a popritom som stihla aj VS -chyba mi rok do Mgr titulu. kazdy den po skole som bola 6hodin v praci a pomahala nieco budovat. Mozem povedat ze sme sa z uplnej chudoby dostali do stredne vrstvy. Vdaka tomu ze mamka sa snazila , makala a zapojila ajmna. vsetko sa da ked sa chce

moniciak
4. feb 2012

@denisekkk Ahoj ja som porodila v sedemnástich môj muž mal krátko pred devôtnástkou... Ale postavili sme sa k tomu normálne má prácu v Holandsku uvidíme sa raz za 3 mesiace ale máme čo jesť aj si platíme za náš byt a to sme si museli vybudovať za krátky čas preto je preč... Ale milujeme sa a chceme ďašie detui tak čo má doma vylehovať keď na Slovensku je to tak...

lady511
4. feb 2012

@nela82 teraz musím dat za pravdu denisekkk,pretože si myslím,,že každy chlap určite niečo robit vie,, mam mm a ten pracuje na stavbách,,od rana do večera,,je živnostník aj podnikatel do kopy ale od rana do večera pracuje rukami v tejto kose vonka,,a nebolo nam vždy do spevu ak ide o peniaze,,,ani mi nemáme rodinnu firmu ani jeden z nas bohatých rodičov..sme priemer,,mali sme taktiež velmi tažku situaciu finančnu,,,a k tomu pred mojim porodom som bývala v martine a ked mal moj mm za mnou príst niekto nam podpálil auto,,nechcem písat čo všetko sa prihodilo len poukazat na to že ked maju príst deti treba si to premysliet a dobre porozmýšlat,,každý rodič predsa chce aby jeho dietatu nič nechýbalo,,a myslm si že chlap ktorý v príci nieje prieberčivý,,,dokáže predsa robit aj na stavbe ak ide o to,,ak treba peniaze tak treba,,aj na ukor chladu,, ako napísala nela82,,,,,,kto nezažil nepochopí to je asi pravda...ale je tiež pravda že kto chce a velmi chce robotu si nájde 🙂

ikke
4. feb 2012

z diskusie (aj ked posledne strany som necitala uplne podrobne) nadobudam pocit, ze hanule by zo vsetkeho najviac potrebovala pomoc nejakeho socialneho asistenta, ktory by okrem ineho
- zistil a vysvetlil zrozumitelnym sposobom matke, co vlastne jej dietatu je
- zistil, ci je hanule vobec schopna sa o svoje chore dieta co i len teoreticky postarat
- dohliadnut, aby jej druhe dieta neskoncilo tam, kde je jej prve dieta
- poradit hanule aspon v zakladnych veciach ohladne financii
a urcite este kopu dalsich veci, ktore my takto cez internet nemame sancu vidiet a vediet...

kazdy, kto nie je zbaveny svojpravnosti, ma pravo zit svoj vlastny sexualny i rodinny zivot, len niektori ludia mozno potrebuju trochu viac starostlivosti od nas ostatnych.
mozno by pomohlo, keby niekto vedel dat kontakt na cloveka alebo organizaciu, kam by sa hanule mohla obratit a kde by jej poskytii pomoc...? nemyslim ale teraz uradnicky niekde na obecnom urade, ktore chodia do terenu vyrocne aj to v stekloch a ich hlavnym pracovnym nastrojom je okruhla peciatka 😉

denisekkk
4. feb 2012

@nela82 jasne mas pravdu, stale sa bojim ze zas nebudeme mat nic . nechap ma zle ja si nemylsim ze mne sa to nestane alebo tak...stat sa to moze kazdemu ..precitaj si prispevok vyssie a uvidis ze som to zazila. ver mi ze sice som bola mala rozumela som tomu az az...mali sme vela problemov a viema ake lahke je sa do nich dostat. staci si napoziciavat vela penazi a nezvladat splacat...Zrucny partner prisiela az potom-ciez az po tom tazkom obdobi. dovtedy som videla len prazdnu chladnicku, nestastnu mamku , mojho zdeprimovaneho otcima a nekonecne mnozstvo ludi pytajucich si peniaze ktore im dlzili.....ver ze to nebolo prijemne. Moja starka nam poskytovala byvanie a jedlo -len mne....ked som bola na strednej bravala som si peniaze na autobus-chodila som peso a z usetrenych penazi som si kupovala oblecenie v sekacoh-aby som neotravovala mamku. Stredna bola dost nakladna- umelecka...a vsetko preslo, lebo sme sa snazili...dufam ze sa to uz nestane, strasne sa toho bojim

lady511
4. feb 2012

@denisekkk ako čitam tak povediac tvoj skratený životný príbeh...vybudovala si v podstate z ničoho fungujuci cyklus vlastným usilím....to obdivujem...silné a cielavedome ženy...ale ja taktiež ked soms a dozvedela že som tehotna nemali sme ešte dom...bolo to tažke žiadne peniaze našetrene...ale moj mm šikovný,,,kedže pracuje ako drak koli rodine...kupili sme dom aj ked ho splácame,,,,,nebolo to vždy lahké...ale ako vidím aj tvoj život svedčí o tom že ked sa chce tak sa dá 😉

denisekkk
4. feb 2012

@moniciak obdivujem vas obe aj manzelov-keby vsetci boli taki
@lady511

svetielkoand
4. feb 2012

@denisekkk baby, ono dobre sa setri ked je aspon niekedy z coho, avsak skuste sa zamysliet, ze mamicka @hanule24 mozno zacinala na nule a stale sa okolo tej nuly pohybuje, kedze nema ziadnu rodinu, ktora by jej pomohla, robia s muzom co mozu, aby vysli - aj ked je to smutne, ale radsej pojdu za dietatom, o ktore je dobre postarane raz za dva mesiace a budu sa snazit co najlepsie v ramci moznosti postarat o dietatko, co maju doma. S tou pracou to zial nie je take ruzove, ako si tu mnohe, zijuce v zahranici ci v Bratislave predstavujete, toboz nie pre zenu s malym dietatom a ucnovskym vzdelanim, s nizsou inteligenciou @hanule24 toto nie je pre teba urazka, to je fakt, ktorym chcem povedat, ze to nic nemeni na tom, ze svoje deti lubis, alebo pre muza po 40. Ja sama viem posudit, ako zlozite sa hlada praca (aj ked len brigada) tu kusok od Bratislavy, alebo na severe, to ze najdete kopu inzeratov na profesii, este nic neznamena, pretoze z 400 odoslanych zivotopisov sa vam ozvu dvaja zamestnavatelia, z toho jeden napise ze vybral vhodnejsieho zaujemcu a druhy vas maximalne pozve na pohovor. Z okolia viem, ze uz aj do vyroby sa berie po znamosti a firmy krachuju rad radom, takze vy tam v tych lepsich miestach dakujte bohu ze na vas este nedoslo a mate co potrebujete.

K pomoci pre konkretnu mamicku - ak by sa tu nasla z jej okolia ochotna mamina, ktora by jej vedela fyzicky pomoct, tzn. ist s nou vybavit obcianstvo, zistit co najviac o diagnoze a moznostiach liecby, pripadne pomoze obratit sa na organizacie pomahajuce pomoc, teda ju spravne nasmerovat, tak nech sa jej ozve a dohodnu sa. Lebo formou tohto fora sa uz nikam neda dostat len k urazkam a opakovaniu povedaneho.

Zelam pekny den vsetkym a trosku empatie, pretoze nikdy neviete, ako na tom budete vy, ci tiez nebudete potrebovat vytiahnut z bahna, do ktoreho sa dostanete nielen vlastnou vinou 😔

nela82
4. feb 2012

@lady511 kto nezazil-nepochopi...som pisala tiez ja 😉 Aj moj manzel robi na stavbe,viem o com to je 😉 No nie kazdy tu robotu vie robit-to musis uznat..Mne to pride od nej-ako som tak citala jej komentare-take sebecke..Hned vsetkych ludi co nemaju pracu-podotykam nemaju-nie,ze nechcu mat...-hadzat do jedneho vreca!
Nezastavam sa romov-to uz vobec nie...no konkretne ta zena,co je autorka tej diskusie-ma dve deti-cize nema ich 10 a nerobili si ich bezhlavo...Neuznavam takych ludi,co nemyslia na nasledky-no na druhej strane-nie kazdy musi byt "milionar" aby si mohol dopriet dieta...ved nie sme niekde na drazbe.V dnesnej dobe je to tazke,no netreba hned niekoho odsudit...