icon

Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

lady511
4. feb 2012

@denisekkk tak..moj mm by si naozaj zalsužil pracovat na inom mieste aspo kde je teplo..aj ked v živote robil už kadečo aby sa uživil od 17 kedy mu zomrel otec ale o to tu nejde..myslím že aj on by mohol príst domov a povedat"už sa mi nehcce robit vonku je chladno budeme žit z toho čo da štat"asi yb som ostala stat ako obarena.."ale to je zodpovednost robit aj to čo človeka absolutne nebaví,,priam sa mu to hnusí,,,ved už ma ruky ako 50ročný človek a pritom ma 25 ale je mu ajsné že z neičo treba žit,,,a ak na východe nieje práce nech prídu do BA tu je robota na stavbe kolko len chcete(nechcem robit reklamu) ale to je pravda,,,ubytovna zadarmo aspon čo ja viem...a da sa zarobit pre rodinku

lady511
4. feb 2012

@nela82 to je pravda nie každy vie robit na stavbe ale...aspon niakeho pomocníka?to nehc mi nikto nepovie že to nedokáže ked mu majster povie čo ma robit 😉

nela82
4. feb 2012

@denisekkk potom by si mala chapat...ak si to sama zazila-nie hned odsudzovat.Nie kazdy ma na to aby zacal podnikat..nemyslim len po financnej stranke..
@lady511 a to ci robit pomocnika,alebo nie... 😅 myslim,ze uz sme s diskusiou niekde uplne inde-nikto nevie kde vsade si jej manzel zhanal pracu...

denisekkk
4. feb 2012

@nela82 asi pises o mne ale ak by si ich citala pozorne toto by si nenapisala.. 😉 ked clovek chce dosiahne aj nemozne...len sa musi velmi snazit a to byva ten najvacsi problem

nela82
4. feb 2012

@denisekkk nema vyznam sa viac vyjadrovat k tejto teme...My nemame ziadnu hypoteku-ani lizing na auto..ani vlastny podnik 😅 A mame dom a aj auto-no nedovolim si odsudzovat niekoho koho vlastne vobec nepoznam... ☹ Nevies cim vsetkym si presli...
Dnes je tazka doba-a ta dotycna chcela len radu..mozno pochopenie.. 😔

denisekkk
4. feb 2012

@nela82 nikoho neodsudzujem len komentujem co citam...jasne ze nie kazdy moze podnikat to urcite a vtejto dobe je to priam samovrazda 🙂 ...keby sme nemali co jest sla by som robit hocico...je pravda ze nevieme kde hladal pracu ale co sa tyka stavieb tam je prace vzdy dost...ak nieje uplne nemotorny ako moj otcim 🙂

nela82
4. feb 2012

@denisekkk trebars 🙂

lady511
4. feb 2012

@nela82 ano nevieme kde si zhanal prácu...a možno sa bojí vybrat niekam daleko od rodiny ale ak ich ma rad mal by to skusit..vravím v BA je roboty dost na stavbe..a su tam aj chlapi z východu...da sa zarobit a myslím že tato tema je na mieste pretože ak by to čítala...autorka teda zakladatelka témy..toto je aspon čiastočne riešenie finančnej situacie

hanule24
autor
4. feb 2012

@lady511 moj vie robit vsetko na stavbe,len aby sa dakdee dostal dobru vyplatu.Tu na vychode neni skoro ni ohladne tavby,a skoro zadny podnikatel nehce platit.Bola by som rada keby sa cez nejaku kamosku dostal do prace na stavvbu,bola by som jej velmi vdacna....

lady511
4. feb 2012

@hanule24 však to si treba sadnut za internet ..ked ho máte už doma a tak aby hladal moj si tak našiel tuto práce a aj iné práce v minulosti...treba zapísat číslo a zavolat...informovat sa to je zakladný pilier práce..komunikovat kolko sa platí ...hlavne aka je tam ubytovna a tak...spítam sa ked príde domov či by sa niečo nenašlo čo všetko vie robit?????????

hanule24
autor
4. feb 2012

omietku davat,vsetko nastavbe zna okrem strechy....

lady511
4. feb 2012

a balkony?

lady511
4. feb 2012

@denisekkk vieš hlavne aby ich ten podnikatel viplatil na stavbach to nieje nikdy iste...zažili sme. to...ale kto neskusi nevie... 😉

denisekkk
4. feb 2012

@hanule24 http://www.profesia.sk/praca/hagleitner/O1197762
a toto ak ma vodicak??? a elektrotechnicke vzdelanie co asi nema

denisekkk
4. feb 2012

@lady511 no ved toto

p.j.jacky
4. feb 2012

A zasa mi to neda i ked som povedala ze uz nebudem reagovat.

@denisekkk suhlasim stebou.
Myslim si ze kazdy chlap vie makat ked chce!Aj keby kanale kopal. Je mi dotycnej naozaj luto,ale ako tu bolo spominane,ma pocitac,ma internet a telefon.Z coho to plati???
A aku vlastne ona hlada pomoc?Raz napise ze je v DD potom zase ze dcerke zlyhavaju oblicky,potom ze uz je to skoro dobre a uz ani infuzky nema.Takto to vyzera ked maju deti ludia co sa nevedia postarat sami o seba a nieto este o svoje deti....podla mna sa chce zviditelnit a bude cakat kto sa nad nou zlutuje a posle jej dare. Kde bola doteraz?pise ze dcerka je uz dlho dlho prec.Az teraz jej chyba?az teraz to ide riesit:Moje dieta keby bolo tak zle a muselo by byt niekde mimo domova,by mi srdce puklo este v ten den!Nech sa na mna nikto nehneva,ale toto je naozaj silne kafe.Kolko je mladych rodin co musia byvat u svokrovcov a svokre terorizuju svoje nevesty,kolko je ludi co ziju od vyplaty k vyplate...a kolko je ludi co si nikdy toto neprecitaju,lebo na internet nemaju...a kolke dieti na onkologii a to maju vsetky mamicky tu pisat ako im je a ze maju dierave okna?

@estterka ked branis dotycnu,nech ti da telefonne cislo na dcerkyneho lekara,zavolaj mu ,vysvetli mu situaciu aky ma mamicka choreho dietata problem a poziadaj ho aby si snou sadol a vysvetlil jej to.Vypytaj si jeho adresu alebo cislo uctu a revanzuj sa...prepac znie to hnusne ,surovo,ale taka je dnesna realita....ak jej chces pomoct myslim si ze sa da aj takto....
uff som zla ale naozaj ma toto vytaca...kurna ,nam kdo pomoze...mame pozicky ,hypoteky,makame ako sialeny a tiez sme chory,tiez mame problemi a budem tu fnukat? Zivot je pes a musime sa ohanat ako sa len da. Tak jej estterka zaloz zbierku...a mozno sa najdu dobry ludia co poslu daco....kludne poslem aj ja...ale nech sa snazia aj oni...ak chlap nerobi...no nieje co ktomu dodat...
Tak a ukamenujte ma!

estterka
4. feb 2012

@p.j.jacky ja zo spanielska mam vyvolavat na slovensko lekarovi?? to nie je vas tu dost sloveniek?

lady511
4. feb 2012

@p.j.jacky máš pravdu!

p.j.jacky
4. feb 2012

@estterka a preco by si nemohla aj zo spanielska?zda sa ti to uz prilis drahe?

lady511
4. feb 2012

p.j.jacky máš pravdu!

estterka
4. feb 2012

@p.j.jacky ja mam hovory na slovensko takmer zadarmo,o peniaze nejde. ale je mi uz zle z vas super zien,ktore vidite na kazdom len zle..a jeho chyby..lebo vsetky ste tu bezchybne a dokonale,no budis! ona potrebuje inu pomoc,trebars aj socialneho pracovnika,podporu v niekom..nekricme nikto hop kym nepreskocime,nevieme co sa nam v zivote moze stat..a velakrat staci sekunda,co nam zmeni zivot...

anjelicek26
4. feb 2012

@estterka - jej nechcem byt teraz ta hnusna, ale casto si tu na fore ty mama dokonala, v kojeni, stravovani. Davas tipy, odporucenia, ponukas pomoc. Je to potom velmi zvlastne sa obracat na "super zeny", ked TY SAMA si tu na fore jednou z nich 🙄 To je ako si kakat do vlastneho hniezda.

Vidim, ze sa ta tema dotyka, ale kazda z nas ma paky a moze pomoct. Staci skopirovat spravu z nemocnice, ktoru si mamicka moze vyziadat a da sa na to spolu pozriet sadnut, nasla by si jej a vysvetlila, comu nerozumie.

p.j.jacky
4. feb 2012

@estterka a preto ti hovorim ked si taka sucitna vybav jej to.aj telefonicky vybavis pre nu socialneho pracovnika.neohanaj sa stym ze my sme super zeny.
dala som ti moznost riesenia ako by si jej vedela ty pomoct ak tak bojujes za nu.nech sa paci .v pondelok zavolaj na socialny urad.dohodni sa z hanou nech ti na Fb da vsetky info,meno rodne cislo a mozes vybavovat...urob jej sprostredkovatela. 😉

macamac
Odpoveď bola odstránená
maca_p
4. feb 2012

@p.j.jacky lekari nie su opravneni informovat cudziu osobu o zdr. stave dietata. 😲

estterka
4. feb 2012

@anjelicek26 no prepac,ja som ani raz nepovedala ani netvrdila,ze som super. ano,mame za sebou uspechy,oddrete na hanicke a jej zdravi,aj dojcenie mam oddrete tiez-prvych 15 dni sme boli oddelene a nemohla som dojcit-takze ja len v dobrom som radila...svedci o tom plna schranka sprav,na ktore ani nestiham odpisovat..ale nikdy som nepovedala,ze som supermatka. to co sa tu v poslednej dobe deje a ako sa odsudzuje kazda zena-nikdy som nedosudila nedojciacu mamicku,ani taku,co dava detom sladkosti...ale vy tu s chudobnych prostych jednoduchych ludi robite este viac smutnych a zdeptanych...namiesto rady a toto nie je prva taka tema. splietas dve rozdielne veci! mne je jej luto...a za tym si stojim..poradit jej neviem viac,mozno niekto iny bude vediet.

p.j.jacky
4. feb 2012

@maca_p ano to viem(ja som nepisala nic o tom aby lekar informoval estterka 😉 ),preto som napisala ze nech lekara ona informuje ako je na tom hana s chapanim,nech estterka poprosi lekara aby si na nu nasiel cas a vysvetlil hane stav dietata a co bude nasledovat dalej.Nech estterka posle lekarovi na ucet "vsimne" ako podakovanie sa...ak sa hra na samaritanku ...ma moznost sa prejavit.

estterka
4. feb 2012

@maca_p ved ako nechapem,co ja mam vybavovat..kto mne ake info o kom da-ani na urade mi nemaju co davat info o niekom cudzom

estterka
4. feb 2012

@p.j.jacky ja som uplatok nikomu nikdy nedala ,myslim,ze to stale nie je legalne! a ani to robit nebudem. a tymto debatu koncim. ak budem mat k veci este co povedat,tak napisem spravu autorke temy. pekny den!