icon

Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky

hanule24
3. feb 2012

Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.

p.j.jacky
4. feb 2012

@estterka ano chudoba je sediet za kompom a plakat...
a uz to obracias ze chces len radit..doteraz si hladala pre nu pomoc...ci?

p.j.jacky
4. feb 2012

@estterka nedavala si uplatky? tak to si asi este nikdy nebola v poriadnom srabe....to sa mas.

estterka
4. feb 2012

@p.j.jacky ano,pomoc-ze niekto mozno pozna nejaku organizaciu na slovensku,ktora by jej pomohla. niekto mozno byva tam kde ona a moze ist s nou za dcerou a podporit ju,aby sa nebala lekarov a pytat sa ich. nenavazaj sa do mna. lebo tu uz ani sucitiet sa nesmie na fore.

anjelicek26
4. feb 2012

@estterka - viem, ze radis v dobrom a ze sa snazis pomahat, ale aj to patri do kategorie dobrej maminy - super matky - aj ked sa to tu casto sklonuje v negativnom zmysle.

No a ze akceptujes maminku, co chce prestat dojcit, s tym som sa este nestretla. Vzdy jej radis do umoru, ako by to predsalen slo, to rozhodnutie neakceptujes ;) Ja to beriem, je to tvoj nazor, kazdy mame nejaky a je fajn si za tym stat. Viem, ze vas to kojenie vytiahlo zo zdravotnych problemov.

Mne jej luto nie je :( Ja mam pocit, ze kvoli vlastnej hluposti podcenila dcerino zdravie a ked jej v roku to dietatko vzali, uz bolo prineskoro a bude niest nasledky cely zivot. Take nieco nema u mna pochopenie, ked viem, v akych podmienkach zijem, tak deti nemam :( Asi som fakt hnusna osoba, ale proste to tak citim. Nemyslim, ze ta mala je stastna, ze je v ustave miesto u maminy, len preto, ze ta "podcenila" ich zivotnu situaciu :(

lady511
4. feb 2012

baby prečo sa tu takto dohadujete?obvinujete? a podkopavate autoritu?každa matka robí čo vie ak lubi svoju rodinu,,nepoznám žiadnu supermatku čo robí všetko správne,,ved by sme si mali pomáhat nie?aj ja robím skutky ktoré nie su dobre,,a snažím sa ich napravitmám pocit že na tejto stránke sa už každy len obvinuje,,mali by sme si navzájom pomáhat,, 😉

estterka
4. feb 2012

@anjelicek26 snazim sa zachranit dojcenie,ked sa da,to urcite,ale nikdy som neurazila zenu,ktora nedojci. pretoze som presvedcena o tom,ze matky za to nemozu-moze za to system,spolocnost,ze nemaju dost informacii a tak dalej..

ako si mozes byt ista tym,ze to zapricinila ona?? ja mam na nefrologii skusenosti a tie deti sa vacsinou chore rodia,alebo infekcia znici oblicku-dilatuje a potom to uz ide,kazda infekcia ide na oblicky a ta sa poskodzuje..

jarunka111
4. feb 2012

čítam a žasnem normálne 😖 Vyzerá to tak, že do pondelka, pokiaľ príde nejaký admin, sa to tu teda porieši 😒
inak @anjelicek26 ešte si neobjavila tému, kde si hodnotená presne tak ako si napísala @estterka? Žeby na tvrdení "podľa seba, súdim teba" bola nejaká pravda?

Kto chce pomôcť, tak jej pomôže a všetko ostatné neprináša žiadny efekt.
Som mimo tému trocha, tak odchádzam asi.

anjelicek26
4. feb 2012

@estterka - lenze väcsina zien nepochopi, ze za to moze system, infomovanost, vidia chyby v samych sebe a to, ze "zlyhavaju", ze to "vzdavaju" ich skrie aj samotne, to rozhodnutie prestat dojcit byva uvazene... netreba na nich vyvijat natlak, ze musis za kazdu cenu. Lebo predsa kojit moze kazdy, vzdy to nejak ide. Sa clovek citi potom ako "debil" alebo "zradca" dietata, ked sa rozhodol inak. Viem, ze robis natlak "diplomaticky", ale par krat proste... ti mamina jasne povie, ze koncia... a aj tak dalej do nej, ze este by to slo... nepopustis... to je fuk je to uplne mimo temy... len chcem povedat, ze kazdy mame svoje "srdcovky", temy, ktore sa nas dotykaju, kde sme "levice", netreba sa potom urazat na to, ze sa ina zienka oprie trochu silnejsie do inej temy 😉

A ano myslim si, ze problem bol aj u nich doma, inak by jej malu nevzali. Vziat dieta matke je uz extrem, ktory si aj urady dobre rozmyslia. A asi to bolo nutne.

p.j.jacky
4. feb 2012

@prpepac nebudem sa uz navazat,ospravedlnujem sa.Nechala som sa uniest,ale fakt je ten ze argumentov preco by si jej vedela aj ty pomoct,ak by si chcela je vela.Ty si nas nazvala super matkami co vsetko zvladaju.My sme len opisali veci tak ako vidime a citime.....Ak si jej chcela pomoct ako pises citujem :" -ze niekto mozno pozna nejaku organizaciu na slovensku,ktora by jej pomohla. niekto mozno byva tam kde ona a moze ist s nou za dcerou a podporit ju,aby sa nebala lekarov a pytat sa ich. " tak si jej mala poradit iny nazov temy.Lebo ona potrebuje ine ako diskutovat o zdravotnom stave jej dcerky,ktory aj tak ocividne nechape.
Ani ja to nemyslim zle,ale naozaj ma vsetko svoje hranice..

anjelicek26
4. feb 2012

@jarunka111 - ja som nikdy netvrdila, ze sa medzi "super matky" v urcitych temach nezaradujem. Mozno aj hej. Lenze ja to neberiem ako urazku 😝

macamac
4. feb 2012

takže-poctivo som dočítala
ja to skúsim obrátiť inak
ak daní lekári vidia, s kým sa rozprávajú, sú snáď vzdelaní a tiež im môže docvaknúť,že mamina im asi nerozumie. a nie "mávnuť rukou" a nechať tak. aj ony by ju mohli jemne "postrčiť" a nasmerovať nejako,nie?
čo my tu virtuálne zmôžeme?

a zas: ak aj mamina je jednoduchšia, tak ale taká celkom jednoduchá sa mi nezdá,ak sa naučila základom práce s PC, tak by mohla sa "naučiť" aj čo je základom materstva
nesúdim,konštatujem
lásku pociťujú aj primitívnejšie tvory-ako sú zvieratá
a z lásky by sme mali vedieť aj správne konať- možno v pude "sebazáchovy" viac bojovať za svoju krv, svoje dieťa
na to nepotrebujem VŠ. na to mi stačí milovať.
a žiaden strach-aj jednoduchej reči v znamení lásky /k dieťaťu/ porozumie každý 😉

tin007
4. feb 2012

Damy, prosim, skludnite sa, ak chcete zakladatelke temy pomoct, tak piste konstruktivne, inak, prosim, prestante do nej "kopat".

anjelicek26
4. feb 2012

@tin007 - len ona ani nepovedala, co vlastne chce. Alebo si to v teme niekde nasla? Darovat dcere oblicku nikto z nich z mne nepochopitelnych dovodov NECHCE. To je fakt. Dceru im domov nikto neda z jej zdravotnym stavom, lebo ziju ako ziju, zmenit to nema ako, to je FAKT. Z financnych dovodov ju nebude navstevovat castejsie, tiez FAKT. Toto je upllne zbytocne vytvorena tema, ktora mi mata v hlave, je mi luto toho dietata aj ked zavriem pocitac, ale tam, kde teraz je mu je lepsie, ako u vlastnej maminy.

stela01
4. feb 2012

@hanule24
Rada by som vedela za co je tych 67 €

citujem
hanule24 @najjulinka mam na obalke napisane detsky Homov Hurbanova 42 Košice a smerovacie cislo...posielaju mi v obalke sek na nu...aby som platila 67.50 coz platim...

martina2001
4. feb 2012

fuuu ináč ste sa ozaj rozohnili, ja si asi fakt dám tú námahu pondelok a opýtam sa konkrétne na tento prípad. Nestretla som sa s tým aby rodičom bolo odobraté dieťa pre príčinu choroby, stále sa dáva do popredia liečba v domácom prostredí ak nie je nutná zdravotná odborná starostlivosť. Môj názor čo som tu čítala zakladateľku témy je zanedbanie zdravotnej starostlivosti dôvodom odobratia. Nechápem čo tu riešite navzájom sa obviňujete., urážate. Je to problém danej matky a ich životného štýlu, postavenia priorít. Zakladateľka témy zavádza aj v tom že manžel si nevie nájsť prácu, pokiaľ viem príležitostí sú, len ochota zamestnať sa nič moc, možno hodnotením, ale žiaden hantlagér si nemôže pýtať viac ako dostáva odborník na danú prácu. Pri tomto radím trebalo sa učiť lepšie.
@estterka toto je od témy, ako spoločnosť mohla ovplyvniť moje kojenie, to by ma fakt zaujímalo

tin007
4. feb 2012

@hanule24 podme sa pozriet na to realisticky; co by sa dalo urobit:
v Michaloviach som nasla dve obcianske zdruzenia, ktore by ti mohli pomoct: OBČIANSKE ZDRUŽENIE POMOC RODINE, Námestie Osloboditeľov 77, Michalovce, Telefón: 056/6884471, 0908 954 873
Cieľom združenia je chrániť, podporovať a skvalitňovať život rodín a ich členov. a AVELANA SOCIÁLNO-PRÁVNA PORADŇA, Námestie Osloboditeľov 1, Michalovce, Telefón: 056/6422500, 0907 58 78 92
E-mail: oz.avelana@zoznam.sk, Web: www.avelana.sk Poradenstvo a prevencia - Žena a rodina. Konzultácie osobne alebo po dohode, e-mailovou formou.
Navrhujem, aby si sa s nimi spojila a spytala sa, ci ti vedia poradit a pomoct; napr, ist s tebou na Urad prace, soc. veci a rodiny a spytat sa, ci mate narok na nejake davky, ci by si ty, alebo tvoj muz nemohli ziskat miesto na tzv. aktivacnych pracach, ci ti oni sami nevedia odporucit kde inde by ste mohli ziskat podporu (napr. na dopravu za malou do Kosic a pod.)

tin007
4. feb 2012

@anjelicek26 ona sama nevie poriadne co chce; uz som sa s ludmi, ktori mali problem, ale nedokazali ho pomenovat stretla velakrat. castokrat sa nevedia poriadne vyjadrovat, nervozitu nahradzaju hrubostou a pod.

lady511
4. feb 2012

@anjelicek26 myslím si to iste zakladatelka by mala napísat čo chce...chce alebo teda potrebuje obličku pre dcéru?alebo prácu pre manžela aby mali viac penazí?keby napísala konkrétne možno by sa dalo viac pomoct

ikke
4. feb 2012

no ja myslim, ze supermatiek by sa nas tu v tejto teme naslo... lenze o to tu vobec nejde, ona potrebuje niekoho, kto pride k nej domov a poradi jej, co a ako ma robit a hlavne, dohliadne na nu aj fyzicky, aby aspon tie zakladne veci robila tak, aby bola jej rodina pokial mozno zdrava a aspon trosicku zabezpecena. pochybujem napriklad, ze by sa jej lekar s ktoroukolvek z nas vobec po telefone bavil. musi byt niekto, kto s hanule pojde k tomu lekarovi a potom vzhladom na jej moznosti chapania vysvetli, ako sa veci maju.

@hanule24, mozno by si mohla zavolat do niektoej z tychto organizacii, ci by ti nepomohli s vybavenim ziadosti, aby si malu karinku dostala domov a hlavne aby ti vysvetlili, ako sa o nu budes musiet starat a aby ti pomohli s nou
CHARITATÍVNO - SOCIÁLNE CENTRUM MICHALOVCE
Pri sýpke 4, Michalovce
Telefón: 056/6431729

AVELANA SOCIÁLNO-PRÁVNA PORADŇA
Námestie Osloboditeľov 1, Michalovce
Telefón: 056/6422500, 0907 58 78 92
E-mail: oz.avelana@zoznam.sk
Web: www.avelana.sk
Poradenstvo a prevencia - Žena a rodina. Konzultácie osobne alebo po dohode, e-mailovou formou.

OBČIANSKE ZDRUŽENIE POMOC RODINE
Námestie Osloboditeľov 77, Michalovce
Telefón: 056/6884471, 0908 954 873
Cieľom združenia je chrániť, podporovať a skvalitňovať život rodín a ich členov.

pripadne nevedel by niekto poradit konkretne osobu z tychto organizacii, ktorej by mohla hanule zavolat?

jarunka111
4. feb 2012

@anjelicek26 nemala to byť urážka, ale fakt! Menej je niekedy viac 😨

estterka
4. feb 2012

@p.j.jacky ja riesim od rana,ako tuto vec pretlmocim znamemu nefrologovi a rozmyslam,ako s tym pohnut-ale dovolim si pockat na koniec vikendu,kedze sa mi zda vhodne otravovat ludi az v pondelok. ale mozno aj toto sa zda malo. a ver mi,ze nie len ja riesim tuto situacia viac,ako sa na vonok moze zdat 😉

@anjelicek26 vobec neviem,preco sem to dojcenie pleties,mne je zle zo zien,ktore sa pustaju do uz aj tak dost velkych kopok nestastia,vyhrabavaju roky stare prispevky,aby hodili niekomu do tvare,ake chyby a ake problemy volakedy mala , analizuju z mala informacii cloveka do kosti..-toto nepochopim.

ak niekomu lezim v zaludku kvoly dojceniu alebo strave-nech-vzala som zivot svojho dietata do vlastnych ruk a podarilo sa... a rozmyslala som dlho,ci to prezentovat vobec tuto,ale nakoniec som si povedala,ze hej,mozno niekomu pomozem,niekoho podporim..o nic viac mi neslo. ak uz niekomu lezi v zaludku vyliecene dieta,tak nemam o com dalej diskutovat s nim.

martina2001
4. feb 2012

@stela01 je to čiastočná úhrada za pobyt dieťaťa v DD, pričom náklady sú oveľa vyššie na úkor štátu

stela01
4. feb 2012

@martina2001 V detskom domove ? alebo v domov socialnych sluzieb ?

estterka
4. feb 2012

@martina2001 to by bolo na velmi dlhu odpoved a uplne mimo temy 😉

martina2001
4. feb 2012

@stela01 tuším prezentuje detský domov

stela01
4. feb 2012

@martina2001 Tak tym padom jej dieta odobral stat ..a je v ustavnej starostlivosti ....

tin007
4. feb 2012

@martina2001 nie je tam iba Detsky domov ale aj Domov socialnych sluzieb, cela adresa je: DeD a DSS, Hurbanova 42, 040 01, tel.: 055/63 314 69, e-mail: dedadss@stonline.sk uz tu o tom pisala jedna mamina z KE a myslim, ze ten princip je rovnaky ako pri starych ludoch; ak sa o ne ich deti nedokazu postarat (a to neznamena ze nechcu), tak su ich rodicia tam umiestneni.

martina2001
4. feb 2012

@stela01 áno, ale to tu písané už dávno, si to prehliadla?

p.j.jacky
4. feb 2012

@ikke o tomto mala byt tema!presne si to vystihla. 😉

hanule24
autor
4. feb 2012

@martina2001 ano myslim tym detsky domov platim na nu kazdy mesiac 67.50 co tak sud rozhodol!!!