Zlyhanie obličiek u 3 ročnej dcérky
Mam dceru ktora ma zlyhane 2 oblicky,ma teraz 3 roky a neviem ci sa jej to v zivote upravi,doktori povedali ze uz to ma na cely zivot!!Chodi na dializu,bere tabletky.Ma 3 roky a vazi 10,5 kg.myslite ze to bude dobré a ze sa jej to upravi???ma stym niekto skusenost????dakujem za rady a odpovede.
@martina2001 Nie nevsimla som si ze by to tu mamicka sama napisala ze jej dieta sud odobral .....
@martina2001 nie som si uplne ista tym, ze jej dieta bolo odobrate (nikde to tu nie je na 100% uvedene); skor som nadobudla dojem, ze mala je v takom zlom zdrav. stave, ze to bolo skor na navrh dr. s tym, ze to viac-menej posunuli rodicom ako fakt, ze jej dieta umiestnia do DSS, aby mala nepretrzitu starostlivost
@stela01 teraz to zas napísala o 16.00 pre mňa
@anjelicek26 ja sa za super matku proste nepovazujem. a nepisala som o tebe,ked som napisala svojrpispevok o supermatkach.a vravim ti,ze ja poznam deti s chorymi oblickami,ale to nepokazi len tak strava do takychto rozmerov. tam sa uz s defektom to dieta podla mna narodilo. su aj sanatoria,kde su ludia,ktori potrebuju 24 hodinovu starostlivost-mne to miesto,kde je teraz pride tak. proste liecebna. keby sa nestara o deti,nema doma ani jedno uz. podla mna vieme prilis malo o pripade,aby sme robili zavery.
ludia sme rozni..co viac dodat..
@martina2001 Ano napisala DD ,ale potom vysvetlila ,ze 2 organizacie v 1 budove ......
Aj DD,ale aj DSS ......a pomylila to ....
@martina2001 ano prispevam jej na lieky,stravu,atd...
Baby nečítajte čo Vám vyhovuje, ale všetko, s toho tu vznikajú tieto hádky a nedorozumenia
@stela01 čítaj hanule24 @martina2001 ano myslim tym detsky domov platim na nu kazdy mesiac 67.50 co tak sud rozhodol!!!
Dnes o 16:00 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
@martina2001 ked som pisala svoj prispevok, tak este nenapisala, ze to naozaj bolo odobratie dietata a to rozhodnutim sudu, teraz je to uz jasnejsie
nemeni to nic na veci, ze rodina hanule potrebuje pomoc a nie odsudenie. ak by o dceru nemala zaujem, tak by ju predsa nechodila navstevovat, neplatila poplatok, nevolala lekarke, ako sa mala ma a pod. zjavne je v bode, ked potrebuje od niekoho ruku, aby sa pohla dalej a to, ze jej tu budu pisat ludia o tom, ako ju odsudzuju, lebo ... jej rozhodne (a tym padom aj jej dcere) nepomoze
@hanule24 presne tak, toto ti uložili platiť keď ti súdne odobrali, tak je?
@estterka - neviem, nenapise za ten svet, PRECO jej ju odobrali, len nadava na primarku, ktora na to evidentne dala podnet. Väcsina chorych deti sa lieci doma, aj rodicia sa o to usiluju. Len oni tie podmienky na to nemaju. Co bolo ten prvy rok, ze to liecenie potrebne nebolo? Co sa podcenilo? Fakt informacie nula bodov 😖
@tin007 počkaj teraz jej píšem polopate aby sme sa dopracovali k jadru prečo, začo načo. Dokiaľ to nebudeme vedieť nevieš ako jej pomôcť.
@hanule24 - ale 24h starostlivost je nevladny pacient na lozku, nie dietatko, co ma problem s oblickami. Ake zdravotne/psychicke problemy to dietatko este ma?
@hanule24 a rozhodnutie o odobratí máš niekde pri sebe? Súd Vás predvolal aby vám oznámil súdne odobratie dieťaťa. A stanovil výšku výživného na dcéru.
@anjelicek26 ved ja chapem..ako vravi @tin07 ,treba chladnu hlavu a asi sa postupne pytat jednoducho a k veci. ved ja nechcem nic extra,len skusit ju z toho vymotat v ramci nasich moznosti. a len si myslim,ze skor take pomoze,ako ju odsudzovat.lebo to nepomozeme ani jej ani detom. inak to uz napisat nejdem..idem po cokoladu..
@anjelicek26 ja uz nenadavam na primarku...Uz to neriesim...
@martina2001 ano
no ak sud rozhodol, tak asi je v DD
@hanule24 pozri na tom rozhodnutí zo súdu kto bol navrhovateľom, tam v rozsudku máš napísané len meno malej, vaše mená a kto bol navrhovateľom. prečítaj a napíš tiež na základe čoho vám dali platiť také výživne, to čo platíš každý mesiac do domova na malú.

@estterka - pozri ked beries seba ako priklad cloveka, co to zobral zivot vo vlastnych ruk, neviem, ako sa dokazes "identifikovat" s takymito kopkami nestastia, co cely zivot robia LEN ZLE rozhodnutia a nakoniec si to "vyzeru" nevinne deti. Je to len a len ich vina, ich samotnych, podpisali sa sami pod svoj osud. Preco by ich teraz mali vsetci ostatni z toho "pruseru" tahat?
Neviem, ci sa niekto do nej az tak strasne pustil. Nema ani ponatia, ako na tom zdravotne jej dcera je, navstevuje ju minimalne, ani nevie definovat, kde je najväcsi problem. Toto je pre mna totalny nezaujem, tato tema je "iskrickou" nadeje, ze si na to dieta vobec este spomenula. Ale oblicku jej aj tak neda 😔
A ja roky stare prispevky urcite nikde nevykopavam, to dobre vies 😉 A v zaludku mi nelezis. Len proste. Nenadavaj na super matky, ked si jednou z nich. To je vsetko. Lebo to je ako si zabudnut nastavit rano zrkadlo.