Je normálne, že sa 5-ročné dieťa bojí spať samo?
Dobrý deň, dcéra má 5 rokov a stále odmieta zaspať vo svojej izbe. Ak sa v noci zobudí, hneď príde k nám. Skúšali sme nočné svetlo aj večerné rituály, ale veľmi to nepomáha.
moj 8 rocny stale spí so mnou, cez den je to uz pomaly pubertiak co papuluje, hanbi sa vyzliect a pred kamosmi sa ho nesmiem ano dotknut, lebo je to traaapne.. ale ako nahle ide spat stane sa z neho tulive decko, ktore ma celu noc objíma a potrebuje kontakt.. trochu mi to lezie na nervy, lebo uz je velky a tazky.. plus ked sa pohnem z postele napriklad len napit hned na mna krici kde som... akoby mal radar.. uz by som aj privitala spat sama, na druhu stranu si hovorim, ze ked to skonci... uz to nikdy nezazijem
aj nas 8 r. zaspava vzdy s niekym z nas a v noci vykrikuje, nad ranom sa stahuje k nam
Tak ked to inak nepozna... skoda teraz riesit, ze ste si to spravili sami, lebo ste ju tak naucili... je to ako to je, proste musis byt pri nej, kym zaspi...zaspavat v strachu je velmi zle...
Ano, do 5 rokov som uspavala syna, potom sme sa dohodli, ze moze dostat na 5.narodeniny stol a stolicku (strasne po nich tuzil, chcel byt uz skolak), no ale potom uz takmer skolaka nebudem uspavat, ved to nejde...
Cize takymto sposobom sme to vykseftovali :D Sice v den narodenin este urobil cirkus, ale potom sa skludnil a odvtedy uz nema problem so zaspavanim... proste len musel chciet... O mesiac ma 12 rokov 🙂
Mam cez 50 a stále nerada spávam sama. Je to normálne? No je! Myslím, že väčšina ľudí sa cíti príjemnejšie a bezpečnejšie, keď sa môže v noci k niekomu pritúliť.
Moja ma čerstvých 6 a tak tiež ak spi u seba sama v noci dobehne
Tak ked to inak nepozna... skoda teraz riesit, ze ste si to spravili sami, lebo ste ju tak naucili... je to ako to je, proste musis byt pri nej, kym zaspi...zaspavat v strachu je velmi zle...
@anjelicek26 naucili ? Dobry blud i vypustila z huby …
moja 5r tiež spáva so mnou, ale tak mne to vyhovuje :D
@anjelicek26 ale zas co cakat …tolko deti mat jedine vyplakať nechat ze ? A “naucit “ spat same
No stále je to malé dieťa. Áno, je to normálne. Staršia zaspáva sama od 7, ale potrebuje mať pootvorené dvere, aby nás počula. V 5 ešte bežne v noci lozila ku nám do postele. A aj tersz v 9,5 si ide rada ku mne ľahnúť, keď je muž niekde na sluzobke. A ja ju úplne chápem. Tiež sa mi lepšie zaspáva, keď som s niekým, ako samej
Ja som vraj do 10 spala s mamou. Brat má 8 rokov a chodia ho uspavať má svoju postel vedľa rodičovskej postele lebo je posero😃 ale on sa hlavne boji keď sa hra hry
@anjelicek26 naucili ? Dobry blud i vypustila z huby …
@anonym_3ef1ab ja mam usta a samozrejme naucili... preco to hned tocis do negativa 🙄 Proste to obom stranam tak vyhovovalo a uz nevyhovuje...stava sa to velmi casto...
@anjelicek26 ale zas co cakat …tolko deti mat jedine vyplakať nechat ze ? A “naucit “ spat same
@anonym_3ef1ab nie 😅 Nakojit, zavinut, tlapkat po zadocku kym zaspia, ale treba uplne od malicka... a tlapkat coraz menej, kym to zavinutie stacilo... normalny proces... ked to tak robis od malicka, dieta to proste neriesi a prijde mu to takto prirodzene...je napapane, citi sa bezpecne... a ked zaplace, mama tam vzdy je... ze ty nevidis riesenie ine ako nechat revat nie je moj problem uprimne...
@anonym_3ef1ab nie 😅 Nakojit, zavinut, tlapkat po zadocku kym zaspia, ale treba uplne od malicka... a tlapkat coraz menej, kym to zavinutie stacilo... normalny proces... ked to tak robis od malicka, dieta to proste neriesi a prijde mu to takto prirodzene...je napapane, citi sa bezpecne... a ked zaplace, mama tam vzdy je... ze ty nevidis riesenie ine ako nechat revat nie je moj problem uprimne...
@anjelicek26
ano teoria je pekna, tiez som si kadeco myslela, ze ako to vsetko vie pekne fungovat
potom ta realita preplesne v podobe dietata, ktore toto proste neakceptuje, kolko som sa natrapila, aj tak nepomohlo.
dnes mi to je luto, ze uz so mnou nechcu zaspavat 🙂 boli to take pekne okamihy
@anjelicek26
ano teoria je pekna, tiez som si kadeco myslela, ze ako to vsetko vie pekne fungovat
potom ta realita preplesne v podobe dietata, ktore toto proste neakceptuje, kolko som sa natrapila, aj tak nepomohlo.
dnes mi to je luto, ze uz so mnou nechcu zaspavat 🙂 boli to take pekne okamihy
@anonym_5a8bb1 Ved v poriadku kazdy zaspava ako mu to vyhovuje a ako si to naucil a ako im to vyhovovalo od zaciatku.... ze je to potom na dlhsie je NORMALNE a dieta nema zaspavat v strachu... nic ineho som nepisala...
Nie nie je urcite normalne, aby deti spali s rodicmi. Moj nazor je v akomkolvek veku. Ale tak ked si ich tak rodicia naucia od narodenia tak potom sa nemozes divit, ze este v 18tke bude chciet s tebou mozno spat a pod perinou ti cucat mlieko 😂🙈
Spytajte sa, co by pomohlo, aby spala v izbicke rada. Ale nedavajte odpovede vy za nu, naozaj pockajte, co povie - skuste jej nechat cas na porozmyslanie. Nasa povedala, ze keby ma baldachyn. Tak sme jej dali na strop baldachyn, co si rozprestrela cca tak okolo postele okolo vankusa a tak spavala roky. A pomohlo, odo dna baldachynu spala tam. Nasa ma fobie na hmyz, vie sa vystresovat z obycajnej muchy, aj to bol dovod preco sa bala. Takto asi mala pocit, ze jej tam nic nevleti.

Ja mam toto iste s 9 rocnou🤷♀️😀🙈 Musim zaspavat s nou, ak ju necham samu v izbe, je schopna byt hore aj do 23:00…