Ako riešiť šikanu a pomôcť dcére?
Ahojte ,
poraďte ako riešiť zistenú šikanu po roku a pol ? Dcéru šikanovali , výsmechom , manupiláciou , vydieraním , kyberšikanou . Zistilo sa to až teraz , dcéra má z toho traumu a psychické problémy a vytvorenú fóbiu . V škole nám tomu neveria a dcéra sa bojí školskej psychologičke zdôveriť a už nechce ani chodiť do školy , ako jej pomôcť ? Zmena triedy s školy nepripadá do úvahy , sme z malej obce kde je jedna zš .
@anonym_autor Dvaja kamaráti mi hovorili, že v skole šikanovali ich synov,lebo boli dobráci.To niektorí vytušia a dokazujú si svoju dôležitosť a hodnotu, že ju berú iným deťom.
Čo je zarážajúce, riaditeľky sa tvária, že sa nič nedeje.A keď riaditeľka poslala dieťa psychologičke,tak je predtým zavolala a dala " inštrukcie" ,aby škola bola " pekná" .
Ako to je hnusné a šialené ale je to veľakrát tak.
Alebo ďalší prípad jednej známej.V triede jej dcéry si dve kamošky povedali, že ostatní sa s nimi málo rozprávajú,tak začali robiť ofuky a nútia ostatné deti aby sa s nimi povinne rozprávali.A učiteľský kolektív to týmto dvom zasrankam toleruje.
A dcéra tej známej bola za školskou psychologičkou,ale tá čo jej dcéra hovorila povedala pred všetkými.Hnus proste.Dcera jej potom nechce chodiť do školy.
Riešenie.....jeden s tých kamarátov povedal tomu žiakovi čo šikanoval jeho syna, že ešte raz to spraví a vyhodí ho zo zavretého okna.A povedal to priamo pred riaditeľkou.A ten kamarát je dobracisko od kosti.Sle šikana!!!!!! Tu už končia dobré mravy.
Potrebujete bojovať, bojovať, bojovať!!!! Za svoje dieťa a za jeho hrdosť a za svoju.Nehovorim, že s guľometom ale slušne to pravdepodobne nepôjde.Povest skoly a vlastná povesť,alebo zlyhanie je dosť často pre vedenie školy dôležitejšie ako riešiť šikanu.BOJUJ!!!!!!
@anonym_87c11f Proste povedať im, že zavoláte televíziu Markízu,ombucmana proste ich rozhýbať nech dajú hlavu z piesku von.Skusat moznosti a hľadať možnosti.Naozaj platí kto hľadá moznosti ten ich najde.
@anonym_02711d tak never
@anonym_autor neverí ti, lebo to na Slovensku ani nie je možné… kde žiješ? Ani keby si bývala na Lomnicaku, tak najbližšia škola bude bližšie ako 60km! Keď už si vymýšľas, tak skús aspoň uveriteľne
@anonym_autor už ti tu dobre poradili, prelož dieťa, ak mu chceš pomôcť. A ja teda som posledná, kto spochybňuje to, čo druhí píšu, ale v tomto prípade tiež neverím, že nie je ďalšia škola bližšie, ako 60km. Vidím totiž do toho trochu hlbšie a viem, že tá dostupnosť do základných škôl musí byť zabezpečená. Na SK neexistuje oblasť, kde by na 60-tich km nebolo žiadne sídlo. Chápem, že dochádzať do inej obce nemusí byť úplne jednoduché, ale v takomto prípade by som spravila všetko preto, aby som dieťaťu pomohla. 11 ročná už vie chodiť aj sama. A určite by som sa jej opýtala, ako to vidí ona, či by prijala takéto riešenie.
@anonym_02711d iné školy vzdialenosť 60 km od nas , máme jedno auto ktorým muž chodí do práce o 5 z domu , ja tiež chodím do prace o 6.00 prichádzame domov 15.00-16.00
Chcem dcere pomôcť ale neviem ako to skĺbiť so zmenou školy
@anonym_autor 60 km??? Veď to je strašne veľa, sorry, ale odkiaľ ste??
@anonym_02711d iné školy vzdialenosť 60 km od nas , máme jedno auto ktorým muž chodí do práce o 5 z domu , ja tiež chodím do prace o 6.00 prichádzame domov 15.00-16.00
@anonym_autor a nemôže dcéra chodiť do školy smerom cestou s manželom? Alebo s tebou?
@anonym_autor to nie je ani možné, sieť ZŠ je na Slovensku hustá, max. 10-15 km dostupnosť. Ak berieme, že teraz dochádza napr. 10-15 km, tak dalšia je nanajvýš 25 km od vás.
@anonym_autor to mi je ľúto, viem čím prechádzate.Dcete sa to stalo v 4.rocniku a ani učiteľka nam neverila, kým som neukázala dôkazy.Potom to nejak uzatvorila v triede a pravda vyšla najavo.Mali z nej zlodejku.Ja som to riešila s tymi detmi osobne a až potom to prestalo!!Nastastie v 5.rocniku sa miešal kolektiv, tie dievčatá isli do inej triedy.Ver mi, to dieťa trpí.Ja som zažila šikanu na pracovisku a to som dospela a znášala som to veľmi zle.Skus ju preradiť do inej triedy alebo inej školy prosim.Zanecha to na nej veľkú traumu sa trápiť v tom kolektíve!!Neviem koľko má rokov, ale ty ako. Rodič si jediný, ktorý jej mozem pomôcť preradením do onej školy.
@anonym_autor Aj ja som bola psychicky a fyzicky šikanovaná počas celej ZŠ. Bávala som sa to povedať doma, neviem prečo. Na konci 9. triedy som bola psychicky na dne. Keď som išla na strednú školu, plakala som na prijímačkách. Prvý deň na strednej som opäť plakala, lebo som sa strašne bála, že sa šikana zopakuje.
Našťastie sa nezopakovala. Mala som na strednej dobrých spolužiakov. Aj tak som však bola psychicky tak na dne, že počas 1. a 2. ročníka som každý týždeň chodila k psychiatrovi, ktorý mi neskôr diagnostikoval axiálnu poruchu, ktorú šikana vyvolala. Užívala som sedatíva na predpis, pretože som odmietala chodiť nielen do školy, ale aj von, do obchodu, na prechádzku a pod. Až v 3. ročníku SŠ som to začala chápať, alebo skôr moja psychika pochopila, že mi tam nikto neubližuje. Pri nástupe na vysokú školu sa mi ten strach vrátil, a ešte silnejší.
A vy hovoríte, že zmena školy neprichádza do úvahy? To dieťa môže trpieť počas celej adolescencie aj v dospelosti následkami. A ešte by som dodala, že šikana na základnej škole, aspoň v mojom prípade, nebola len v rámci jednej triedy, ale často v celom ročníku. Čiže zmena triedy niekedy môže ublížiť viac, to je len moja rada zo života.
Keď sa zabije tak nebudeš musieť riešiť odvoz do novej školy.
@anonym_autor že neprichádza do úvahy? U vás nechodi autobus?
bola som šikanovaná, v tej dobe nikto nepočul o školskom psychológovi, komunikácie so školou 0bodov, prvé čo mama urobila prepísala ma uprostred šk.r. do okresného mesta.
Prepáč ale ja neverím čo čítam máme ti poradiť ale zo školou si to síce asi riešila ale neveria…no taký bordel by som narobila, že by verili aj policajtov aj inšpekciu by som zavolala.
Psychologicke dcera nepôjde tak chod ty pripadne choďte spolu ukáž jej, že psychológ nie je strašiak ale ten čo dokáže pomôcť.
Zmena škol…aby ja som robila dcére ďalšie stresy a problémy tým, že ju budem držať v škole z ktorej sa jej dvíha žalúdok a ma psychické problémy …aby som kolísali na hrane s jej psychickým zdravím a riskovala, že si ublíži len pre to, že ja neviem urobiť maximum a pritom viem len nechcem.
Ja som typ človeka, ktorí by ešte aj doma z roboty zostal len aby dcére urobil na nejaký čas bezpečný prístav aby som jej bola na blízku a oporou aby som s ňou každý deň mohla chodiť do novej školy aby dcera vedela, že mama je tá čo pri nej stojí čo sa za ňu aj pobije a na ktorú sa môže spoľahnúť. Ale to som asi ja neviem inak akú inú odpoved čakáš. Ty si ta ktorej dcera verí ale zjavne ty sama si neveríš a nedokážeš vyriešiť tak vážny problém keď sa jedny dvere zatvoria druhé otvorím a nie pre to vo si budú myslieť druhý ale pre to, že chcem dcére pomôcť.
Neverim, ze rodicia mozu byt taki neschopni, nehnevajte sa na mna. Ved zozbieram vsetky dokazy, idem za triednou, riaditelkou, psychologickou, konfrontujem rodicov deti. Keby boli napriek tomu vsetci pribrzdeni, zmena skoly aj za cenu prestahovania. Je tolko moznosti, len treba chciet.
Takto ti poviem. Ak by tvoja dcera kvoli sikane skocila pod vlak, tak by si si potom povedala, ze no mohla som urobit viac a aj tu skolu by sme vymenili, keby… tqkze tvar sa ze to “keby” je mozne a dceru prihlas do inej skoly. Ak to nebude tvoj prvy krok, ale aj nqpriek tomu, vyhladaj pre nu/seba psychologa.
@anonym_02711d autorka je arogantna? Kde?
@zonjushe nie je az tolko moznosti, zalezi ake su tam deti/skola/rodicia, niektore zacnu robit zle este viac potom. Ale jedno riesenie minimalne je vzdy. A to je zmena skoly.
ako ste danu situaciu riesili v skole? mate dokazy o sikane? kedze pises o kibersikane pravdepodobne ich musite mat... odporucam vsetko si zapisat, zozbierat dokazy a pisomne predlozit skole, ze ziadate presetrenie skola MUSI reagovat a riesit danu vec. musi to presetrit a zistit ci sa naozaj jedna o sikanu a ak ano tak musi riesit. toto nie je sradna a neverim ze ste to riesili v skole a skola nic nespravila. evidentne je pravda niekde aj inde a ani vase dieta nebude uplne ok. preco neveri skolskej psychologicke? chodite k psychologovi? to je najdolezitejsie aby sa dietatu nasiel odbornik s ktorym moze tuto tomu rozoberat drzim palceky
@anonym_autor koľko ma dcéra rokov? Moji synovci 6 a 7r) cestujú autobusom do skoly v inej obci. Prečo neexistuje cestovať do inej obce/mesta?
Neni sanca ze najblizsia zs je 60 km. My sme z malej dediny a v okruhu 5 km mame cca 6 dalsich zakladnych skol v dedinach. Plus v meste 5.
Nie je možné, že škola je 60km ani keby bývate na lazoch. Na SVK je taká sieť škôl, že vzdy nájdeš. Vy kam chodíte do práce? Ak do mesta, tam isto školy sú. Kým pôjde na strednú, tak sa zabije. Veď to sú ešte 4 roky.
Tak ti poviem, bola som šikanovaná spolužiakmi aj učiteľmi od 3. ročníka ZŠ až do deviateho, kým som konečne z tej školy nevypadla. Rodičom som sa sťažovala, samozrejme mi neverili. O šikane vedeli moji rodičia aj škola. Nikto nič neriešil. Každý to mal na háku. Školský psychológ na škole nebol, nemala som sa komu zveriť. Rodičom som hovorila, že chcem zmeniť školu. Žili sme v krajskom meste na veľkom sídlisku, kde sú 4 ZŠ. Ale moji rodičia srali na to, aby ma zapísali inde. Vedeli sa len vyhrážať. Mám 35 rokov a stále som sa s tým nevysporiadala a už sa s tým ani nevysporiadam.
Keby som vedela, že moje dieťa v škole je šikanovane, riešim to či už zmenou školy, aj za cenu, že by som sa mala presťahovať, alebo rovno políciou. A dieťa by mi do školy už nikdy nešlo, riešila by som to domácim vzdelávaním.
To Radim aj tebe. Keď nechceš, aby mala tvoja dcéra psychické problémy spôsobené šikanou, ries ju.
Jasné, 60 km..... Do do akej riti ste sa nasťahovali? Pardon, ale už som sa vytocila
Tak ti poviem, bola som šikanovaná spolužiakmi aj učiteľmi od 3. ročníka ZŠ až do deviateho, kým som konečne z tej školy nevypadla. Rodičom som sa sťažovala, samozrejme mi neverili. O šikane vedeli moji rodičia aj škola. Nikto nič neriešil. Každý to mal na háku. Školský psychológ na škole nebol, nemala som sa komu zveriť. Rodičom som hovorila, že chcem zmeniť školu. Žili sme v krajskom meste na veľkom sídlisku, kde sú 4 ZŠ. Ale moji rodičia srali na to, aby ma zapísali inde. Vedeli sa len vyhrážať. Mám 35 rokov a stále som sa s tým nevysporiadala a už sa s tým ani nevysporiadam.
Keby som vedela, že moje dieťa v škole je šikanovane, riešim to či už zmenou školy, aj za cenu, že by som sa mala presťahovať, alebo rovno políciou. A dieťa by mi do školy už nikdy nešlo, riešila by som to domácim vzdelávaním.
To Radim aj tebe. Keď nechceš, aby mala tvoja dcéra psychické problémy spôsobené šikanou, ries ju.
@anonym_376fa1 Niektoré už fakt preháňate. 6 rokov šikanovali všetci spolužiaci a ešte aj všetci učitelia jedno decko, tomu uverí len idiot. A rodičia si nič nevšimli, neriešili.Tvoje psychické problémy budú skutočné, ale asi vrodené a šikanu si si len vymyslela.
@anonym_376fa1 Niektoré už fakt preháňate. 6 rokov šikanovali všetci spolužiaci a ešte aj všetci učitelia jedno decko, tomu uverí len idiot. A rodičia si nič nevšimli, neriešili.Tvoje psychické problémy budú skutočné, ale asi vrodené a šikanu si si len vymyslela.
@anonym_5b2145 nauč sa citat a potom tu na niekoho utoc. Ona nepise, ze bola sikanovana “vsetkymi”. Ale ty asi budes nejaky ten sikanator a zaroven pekna krava. Tvoje vrodene psychicke problemy si chod vybijat niekde inde a nie do temy o sikanovani. Lebo to je presne to, co v tomto komente robis.
@anonym_5b2145 je to presne tak ako píšem. Nič si nevymýšľam. Neviem prečo by som to robila
@anonym_5b2145 a nikde som nenapísala že všetci učitelia a všetci spolužiaci.
@anonym_ce6a1a ked pojde na strednú už bude viac menej samostatna cestovať sama aj ďalej
@anonym_autor ja ti nechcem kaziť ilúzie ale z takej školy pravdepodobne nepôjde na strednú ale do rakvy 🤦♀️. Si matka tak konaj prepána.
@anonym_autor
1. Ist na Policiu SR, podat trestne oznamenie na konkretne osoby z konkretneho skutku
2. Ist na inu skolu
3. Zrusit vsetky ucty na socialnych sietach
@anonym_autor
1. Ist na Policiu SR, podat trestne oznamenie na konkretne osoby z konkretneho skutku
2. Ist na inu skolu
3. Zrusit vsetky ucty na socialnych sietach
@anonym_6ddc9c kyberšikana môže prebiehať aj bez toho, aby mala ona sociálne siete 🙈. To jej nijak nepomôže
@anonym_6ddc9c kyberšikana môže prebiehať aj bez toho, aby mala ona sociálne siete 🙈. To jej nijak nepomôže
@a0 Ano? A vies ty ze prave kyberšikana pocita prave s tym ze na tych sietach si a k obsahu ktory sa ta dotyka sa dostanes...? Socialne siete su svinstvo.
@anonym_autor napíš mi súkromnú správu. Pošlem ti celkom dobrý návrh riešenia od AI.
Ako mama sikanovanych detí ti radím v prvom rade dcére nájdi psychologicku, mimo školy.
A presne pre takéto prípady sa musia deti kontrolovať /vyzniem ako mama stíhačka/ ale pokiaľ by som to nerobila, neprišla by som ani na jednu šikanu a teda nebola jedna. A samozrejme, že šikana nechá stopy na každom, keď aj po xy rokoch

@anonym_autor Dvaja kamaráti mi hovorili, že v skole šikanovali ich synov,lebo boli dobráci.To niektorí vytušia a dokazujú si svoju dôležitosť a hodnotu, že ju berú iným deťom.
Čo je zarážajúce, riaditeľky sa tvária, že sa nič nedeje.A keď riaditeľka poslala dieťa psychologičke,tak je predtým zavolala a dala " inštrukcie" ,aby škola bola " pekná" .
Ako to je hnusné a šialené ale je to veľakrát tak.
Alebo ďalší prípad jednej známej.V triede jej dcéry si dve kamošky povedali, že ostatní sa s nimi málo rozprávajú,tak začali robiť ofuky a nútia ostatné deti aby sa s nimi povinne rozprávali.A učiteľský kolektív to týmto dvom zasrankam toleruje.
A dcéra tej známej bola za školskou psychologičkou,ale tá čo jej dcéra hovorila povedala pred všetkými.Hnus proste.Dcera jej potom nechce chodiť do školy.
Riešenie.....jeden s tých kamarátov povedal tomu žiakovi čo šikanoval jeho syna, že ešte raz to spraví a vyhodí ho zo zavretého okna.A povedal to priamo pred riaditeľkou.A ten kamarát je dobracisko od kosti.Sle šikana!!!!!! Tu už končia dobré mravy.
Potrebujete bojovať, bojovať, bojovať!!!! Za svoje dieťa a za jeho hrdosť a za svoju.Nehovorim, že s guľometom ale slušne to pravdepodobne nepôjde.Povest skoly a vlastná povesť,alebo zlyhanie je dosť často pre vedenie školy dôležitejšie ako riešiť šikanu.BOJUJ!!!!!!