Konečne začína škola
Kto sa teší ( pracujúce ženy, nie tí ktoré sedia na riti) že sa škola/škôlka začína a nemusíme riešiť prácu/voľno v práci a stres kto postráži decká ak musíme robiť?
@anonym_autor Ty si myslis, ze aka si vtipna😝 Podla Tvojich prispevkov tipujem, ze si si prisla len kopnut do ostatnych, ale ak Ti to urobi dobre, tak si kop.
A aby som odpovedala na otazku-ja sa tesim na kazde obdobie, aj na prazdniny, aj na sk. rok.
Neteším. Ale ani neplačem. Je to dačo, čo neovplyvním. Boli prázdniny, tak sme prázdninovali, výletovali, táborovali, striedali sa v dovolenke pri deťoch. Prázdniny skončia, zase bude iný kolotoč. Ranné chystanie, úlohy, skoro tma... Ale ani nestrielame šampanské, ani nebol stres doteraz. 🤷♀️
@marhulka13 @vladuska20 Nechápeš? Netreba riešiť dovolenku. Hádam 7 ročné decko nebude sedieť sama doma. Úlohy vie sama robiť, aj do školy chodia spoločne 3 deti, desiatu si vie spraviť, aj sama zobudí na budík
@anonym_autor
@anonym_autor neuveríš, ale moje deti uz od prvej triedy chodili sami busom do školy a po druzine museli byť aj samé. Teraz ma mladšia 11 a starší 14 a zvládnu si urobiť aj obed, ist na nákup a pod
Ja sa teším. Lebo úprimne mať toľko voľna je skôr utopia.
Nechápem kto už má problém chystať desiatu veď to je ako chystať raňajky. Bude mi ľúto jedine toho vstávania. Ale do práce tiež treba vstávať.
Moje deti sa tešia na krúžky aj keď aj v tábore,na dovolenke či na chate sme boli.
Ale už na nich vidím ten posledný týždeň že sa nudia. Že ich už nič nebaví, chýbajú im kamaráti pretože nie vždy sme doma rovnako ako ostatný.
@bosorkabb tak my sme akurát doranajkovali,to by už môjmu dieťaťu pomaly škola končila. To nie je problém desiaty ale tej slobody,robíš Cinch es,si večer hore,Vegas s deckami aj do 23.00 vonku atd
Ale jedna "pozitívna" vec mi napadla. Začne chodiť zase častejšie MHD-čka. 😂
@anonym_autor a teraz ta aj slak trafi. Sedim doma na riti, deti v skole, a ja sa tesim na vsetky nove seriali na Netflixe, Sky show time a idem si predplatit aj Apple Tv nech mi rychlejsie prejde cas ked su v skole
@bosorkabb tak my sme akurát doranajkovali,to by už môjmu dieťaťu pomaly škola končila. To nie je problém desiaty ale tej slobody,robíš Cinch es,si večer hore,Vegas s deckami aj do 23.00 vonku atd
@maciatkolulu áno pokiaľ nemusíš do práce. Sloboda neznamená robiť čo sa komu,kedy chce. Život takto predsa nefunguje.
Každý má svoje povinnosti. Či je to škola alebo práca.
Treba naučiť deti aby boli samostatné ;) A bude menej starosti
@vladuska20
@vroni
@ivanakal
@anonym_autor načo pridávaš tému? Aby ti iné maminky pritakávali? Aby ste sa predbiehali aké ste super? Chcete medailu či čo!? Jedny sa tešia a druhé nie, a čo!? A tie čo nemajú názor ako ty tak sú neschopné!? Skludnite svoje egá ženy!
Neteším. Ale ani neplačem. Je to dačo, čo neovplyvním. Boli prázdniny, tak sme prázdninovali, výletovali, táborovali, striedali sa v dovolenke pri deťoch. Prázdniny skončia, zase bude iný kolotoč. Ranné chystanie, úlohy, skoro tma... Ale ani nestrielame šampanské, ani nebol stres doteraz. 🤷♀️
@galganka tak. Súhlasím. Každé obdobie má svoje plusy aj mínusy.
@anjelicek26 Presne tak. Ja ani nechápem ako môže mať niekto celé leto mať voľno. A čo väčšie deti nevedia si sami pripraviť desiatu a spraviť úlohy?
@anonym_autor Nesedím doma na riti a neteším sa, že začína škola. My si leto a prázdniny užívame.
Mne je to jedno vychutnávam si aj jedno aj druhé
Inak, ešte mi napadlo, že v práci sedím na riti, tak asi som sa nemala zapájať. 😂
Ty si dajaká nenormálna? Nie každá žena, ktorá sedi doma na riti, nepracuje, lebo nemôže. Napr. ja mám dieťa, ktoré na odporúčanie psychológa nemôže ísť ani do družiny a ani chodiť na obedy! takže moja zlatá to, že niekto sedí NEDOBROVOĽNE doma na riti, ale len preto, lebo chce uľahčiť život svojmu dieťaťu, je podľa teba čo? Nikdy neprajem nikomu nič zlé, nikdy, ale každá matka, ktorá má takéto veľké ústa ako ty, by si mala vyskúšať, mať doma dieťa s poruchami, ktoré sa ťažko prediera životom a ktoré aj tých pár hodín v škole tak psychicky zničí, že nemá už absolútne chuť na nič.
Mne je to jedno 💁🏻♀️. Ale hej, celkom mi ten ,,rezim" skola vyhovuje viac ako chladne prazdniny
@maciatkolulu áno pokiaľ nemusíš do práce. Sloboda neznamená robiť čo sa komu,kedy chce. Život takto predsa nefunguje.
Každý má svoje povinnosti. Či je to škola alebo práca.
@bosorkabb a cez prázdniny sa to proste na určitý čas stopne. Či ide človek do práce,či nie. Stres z ranného vstávania a robenia raňajok je preč. Tak to bolo myslené. Decká vstanú a buď si dajú nachystané,alebo si urobia,alebo im urobí niekto,kto je s nimi. Je to proste v tej chvíli,žiaden ranný stres.
Ale jedna "pozitívna" vec mi napadla. Začne chodiť zase častejšie MHD-čka. 😂
@galganka ja chodím do práce autom a co je pre teba plus, pre mňa bude minus. 🤣
@galganka ja chodím do práce autom a co je pre teba plus, pre mňa bude minus. 🤣
@marhulka13 to by mi trvalo trikrát tak dlho. Prejsť do mesta, niekde zaparkovať, ešte to aj platiť a potom sa dostať v špičke domov. Takže na toto sa celkom teším. Prehodím budík z trištvrte na 5 na štvrť na šest. 😂
@anonym_autor Si neuveritelne zakomplexovana zena. A asi aj viem ktora...
@beata_k no ktorá? 😂
@vroni Načo kontrolovať? Náhodou nie učitelia majú túto úlohu?
@anonym_autor do určitého veku rodič by mal pomáhať dieťaťu s úlohami. Aspoň prvé tri roky. V štvrtom ročníku už by sa malo dieťa začať už učiť samo. Vlastne od začiatku môže niečo aj samo sa učiť ale rodič musí dohliadať. V piatom ročníku už ma dieťa samo prísť za rodičom: mamka toto neviem pomôžeš mi? Vtedy je dobré pomôcť, ale ak to dieťaťu veľmi nejde aj keď sa snaží, treba ho pochváliť za tu snahu, nie len známky hodnotiť. Tak dnes to nevyšlo, ale videla som ako si sa snažil, som na teba hrdá, nabudúce to bude lepšie. Môže sa mu vybaviť doučovanie na problémový predmet, radšej nechodiť na veľa krúžkov.
Mal som v Nemecku kolegyňu, ktorá sa neustále učila so synom každý deň po práci, všetko s ním robila a doučovala ho. Napriek tomu mu to nešlo bola z toho nešťastná. A to už bol na druhom stupni. Potom to nechala tak a chlapec po pol roku sa odrazu začal učiť sám. Nie vynikajúco, ale taký lepší priemer. Prestala tlačiť na najlepšie známky. Nie každému to ide ľahko a keď je ešte pod tlkakom, tak zamrzne.
@anonym_autor a teraz ta aj slak trafi. Sedim doma na riti, deti v skole, a ja sa tesim na vsetky nove seriali na Netflixe, Sky show time a idem si predplatit aj Apple Tv nech mi rychlejsie prejde cas ked su v skole
@anonym_36674f tak môžeš zdvihnúť riť a robiť, lebo budeš jedna z tých ktorú muž kopne do riti, lebo je lenivá
@vroni Načo kontrolovať? Náhodou nie učitelia majú túto úlohu?
@anonym_autor chodí vôbec tvoje dieťa do školy už? Či bude teraz prváčik? Lebo aj chodí, ty si matka roka z ktorej musí mať každý učiteľ radosť. Skontrolovať úlohu moja zlata je tvoja povinnosť, aj učiť sa s dieťaťom ak niečomu nerozumie. My úlohy dokonca musíme podpisovať, že sme ich pozreli, takisto každý víkend domáci diktát. Takže sa tu pani dokonala prestaň zavzdusnovat. Očividne si tu jedna z mala, ktorá nedokáže cez prázdniny zvládať svoje decko doma a potrebuje inštitúciu
@anonym_autor chodí vôbec tvoje dieťa do školy už? Či bude teraz prváčik? Lebo aj chodí, ty si matka roka z ktorej musí mať každý učiteľ radosť. Skontrolovať úlohu moja zlata je tvoja povinnosť, aj učiť sa s dieťaťom ak niečomu nerozumie. My úlohy dokonca musíme podpisovať, že sme ich pozreli, takisto každý víkend domáci diktát. Takže sa tu pani dokonala prestaň zavzdusnovat. Očividne si tu jedna z mala, ktorá nedokáže cez prázdniny zvládať svoje decko doma a potrebuje inštitúciu
@lucia147852 moja zlatá ja nie som učiteľka ;)
@lucia147852 ty máš teda predstavy. Však stačí ráno o šiestej prehodiť dieťa do areálu školy, domov nejako príde, hádam aj zje dačo v jedálni, potom ho zavrieš do izby, hádam si spraví úlohy a o ôsmej zaženieš spať. 😂 A ideálne si večer otvoríš víno a posťažuješ sa, aká je to makačka, toto rodičovstvo. 💪🏻😂
@lucia147852 moja zlatá ja nie som učiteľka ;)
@anonym_autor chvalabohu.
@galganka aj ja. A je mi veľmi dobre v práci. Aj keď s deťmi výlety počas prázdnin boli super a budú mi chýbať.
@andula77 však ešte máme víkendy, ešte chvíľu sa aj po vonku bude dať chodiť. Potom príde sychravá bačorina. 🫣 Inak, ktovie, čo vraví autorka na víkendy. Možno aj tie by sme mali aspoň skrátiť. 💪🏻
@anonym_36674f tak môžeš zdvihnúť riť a robiť, lebo budeš jedna z tých ktorú muž kopne do riti, lebo je lenivá
@anonym_autor nemaj strach o mojho muza,ale cenim si tvoj zaujem. Muzicek je najstastnejsi ked som doma. Aby teba nekopol do riti za tvoju sprostost a aroganciu.

@anonym_autor a ten, čo sedí doma na riti, sa nemôže tešiť? 🤔 Som pracujúca, mam deti a predsa sa neteším, ešte by som im dopriala voľno. 😀