Lockdown - otvorené školy
Čo si myslíte o tom, že školy by mali byť otvorené?Podľa mňa je to zase paskvil.Ked lockdown, tak znížiť mobilitu a nie, že deti do školy, ľudia do práce veľa ľuďom nedovolia HO.Ak by deti boli doma rodičia ui nútení zostať s nimi doma a budú pracovať z domu.Co bude vlastne zatvorené reštaurácie, obchody?a aj tak milión ľudí ráno na cestách do školy, práce...
Ti je také krásne sci fi, že všetci budeme sedieť doma na zadku. Máš čarovný prútik, že zabezpečiš všetko potrebné, tovar i služby? Natlačiš papieriky a budeš ich kryť zlatom?
Krásna predstava. Budeme všetci sedieť doma a pečené holuby nám budú lietať do úst. A vegetariánom grilovaná zelenina.
@abbey1 dobre vieš o čom píšem.Kto môže robil by z domu.Samozrejne, že pekár, vodic do práce pôjde.
@jana_eyre_2 veď to...určite by to pomohlo, ale my si budeme hlavu trieskať ako minulý rok v januári, že malo to prísť skôr.
A teraz si pekne sama odpovedz, koľko ľudí môže robiť z domu? Koľko je takých profesii. Väčšina z nich aj stále z domu pracuje.
Píšeš o úplnom sci fi.
Vidíš, tu hlavu si si v januári trieskať nemala.
Ja som proti zatvaraniu skol. Deti nesmu trpiet kvoli hluposti dospelych.
@abbey1 chod strikovat deku, keď nevieš normálne diskutovať.Prezidentka, min.zdravornictva aj ostatní povedia, že je situácia neusnosna a oni spravia taký paskvil?Absolútne som nerátala s tým, že deti budú chodiť do skoly
Okolo mňa už všetci chodia do kancelárie
Ja súhlasím, nech sú otvorené. Zatvoria raz a zostanú zatvorene do júna. Treba myslieť na budúcnosť deti, čo z nich bude? Áno, je to pohodlné aj pre deti, tie sa už teraz tešia. Ale oni si neuvedomujú, aké dôsledky to bude mať pre nich samotných.
@marseillefan palec hore, tieto vymyslanky jeden povedal, ludia si furt idu svoje
nevidím vôbec dôvod zatvárať školy. U nás v škole aj keď bolo 1 dieťa z triedy nakazené, tak ostatné sa nenakazili. Na chrípkové prázdniny treba neviem koľko % chýbajúcich detí a teraz by sa zatvárala škola pre 1 dieťa? Čistý blud. A hlavne by sa tým nič nedosiahlo.
@spadnutaslivka u nás jedno nakazilo 6 plus väčšinu rodičov ockovanych a 2 učiteľky je to málo?
@spadnutaslivka a keď u nás v škole je už 7tried v karanténe a z jednej triedy o ktorej viem je 12pozitivnych (o ostatných triedach neviem koľko pozitívnych tam je) a to je len to čo je aktuálne.. môj syn bol v karanténe cez jesenné prázdniny, tam bolo 8pozitivnych deti.. a viem o tom, že veľa rodičov sa od svojich detí nakazilo.. a to píšem len o našej škole, sme v bordovom okrese.. v takom prípade už môžem vidieť zmysel v zatvorení škôl?
@jana_eyre_2 ale na to máte hygienikov, aby vám zavreli tam, kde sa vám to šíri. U nás to tak proste nie je, tak je nezmysel zavrieť všetky školy. Má sa zavrieť tam, kde to treba ;)
@spadnutaslivka to je pravda... Len tu nič nefunguje systematicky..
@jana_eyre_2
Zatvoria sa školy na dva týdne, to je ok, to sa dá. Ale čo potom? Znovu sa to začne šíriť. Tak znovu sa zatvoria školy a takto dookola? Zatvorenie škôl tiež znamená výpadky pracovníkov vo firmách, v úradoch atď. Kope zamestnancov výplata cinkne na účet, ďalší majú nejaké úspory, ale čo tí ostatní?
Toto už má len zlé a horšie riešenie. Aj keby sa všetci počas dvojtýždňového lockdownu nechali zaočkovať (viď vyššie uvedený graf o vzťahu očkovanie-úmrtia), tak stále potrvá x ďalších týždňov, kým vakcíny zaberú.
Do toho celého je masaker v nemocniciach.
@jana_eyre_2, lenže to nie je chyba šírenia ako takého, to je chyba, že deti v škole netestuju. Tu v školách testujú už druhý rok, trikrát do týždňa, 2x antigen a 1xpcr, jasne, ze sa kde tu objaví prípad, ale testy ho zachytia a dieťa ide okamžite do karantény aj so susedmi (v lavici). Decká mi chodia do školy, ktorá má skoro 3000 žiakov plus cez dve stovky personálu. To by bola iná paseka, keby tam vírus dostal šancu ukázať, čo vie. Škola je otvorená od minulého marca nepretržite. Rekordný počet prípadov za jeden týždeň bol 6 ks po prázdninách. Inak bývajú na celej škole každý týžden jeden až dva prípady. Takže evidentne testovanie včasnej prevencii napomáha. Len na Slovensku sa "nedá", lebo medveď. Lenže zatvárať školy je najhoršie možné riešenie.
ok tak zatvorme školy ale tak že deťom sa dajú kovidové prázdniny........jednoducho nmáme na to platiť všetkým mamičkám OČR a ver tomu že HO bude využívať minimum z nich....
@vroni áno ja úplne súhlasím, že sa MALO testovať hneď od nástupu do škôl a fakt ma to neuveriteľne štve že sa to nerobilo.. len pár ľudí... Ale to už sa nezmení, teraz sme v úplnej prdeli a tak sa niečo musí urobiť..
Nič nebude ideálne, ale taky lockdown čo vraj plánujú, je vlastne o čom? O ničom podľa mňa a ničomu nepomôze.. polovičný ako minule a o to dlhšie to všetko potrva.. nie je najviac ľudí v restikach a fitnescentrach, či hoteloch...
@draik
@anonym0001 Konecne to niekto povedal nahlas.Nasej vlade ale bude trvat este 2r. kym sa k tejto informacii dostane a prestane robit z ockovanych polobohov🤦🏻♀️
Och, to je niečo také úbohé a priehľadné. Bude akože lockdown, po tom akože lockdowne sa samozrejme nič nezmení a možno sa to ešte zhorší, tak ukážu tým prasivym prstom na nezaockovanych s tým, že to oni za to môžu a bum, máme tu povinné očkovanie. Ja sama robím v škole, kde som s niekoľkými desiatkami detí, ráno preplneným autobusom do práce, potom na nákup do preplneného obchodu. Aký lockdown pre pána Jána, to je len zase divadlo a saskaren. Ja sama nie som za zatvorené školy, ale keď už lockdown tak poriadny. A najväčšia fraška je uvoľnenie pravidiel pre zaockovanych. Keby to nebolo také tragické, tak by to bolo úplne na smiech.
Zatvorené školy su jedna katastrofa. Je xy povolaní kde HO nieje možný.. Ale tak jasné každý by bol za, že budem doma s deťmi, bude mi kvapkať 80% al. 50% pandemicka očr či koľko je 😁 Ja na zatvorených školách nevidím nič pozitívne - PRE DETI samozrejme.. Ale všetky lockdowny sú max trápne a nezmyselné... Tak jak v prvej vlne všetko zatvorené a ľudia sa tlačili v tescu, lidli kauflande.. Zatvorené malé podniky kde by vedeli krásne dohliadnut na zákazníkov koli m2, zamestnancov je tam malý počet, ale tých nechajú trápiť sa a nútia ich zatvoriť prevádzky a zlikvidovali nejdedneho podnikateľa.. Miesto toho podporíme zahraničné spoločnosti a fabriky kde sa tlačí niekoľko stovák ľudí, lebo veď také necháme otvorené.. A nech mi niekto povie že opatrenia sú koli zdraviu ľudí...
je velmi naivne si mysliet, ze ak by zatvorili skoly na 2tyzdne, aj to tak bude 😀 potom uz su vianocne prazdniny, cize do buduceho roka isto doma a ked bude zle sa to bude predlzovat a zase bude maj 😀 len nech chodia kolko sa da
@jana_eyre_2, nie, mali testovať školy a nie rodičia doma, je jasné, že väčšina sa na to vykaslala. Zase si netreba robiť ilúzie, keby Rakusania dali rodicom testy na domov, tiež by sa dozvedeli výsledky susedovho psa, širokého pribuzebstva alebo vôbec žiadne.... Stačilo, keď povolili obyvackove testy. Testovali sa domáce zvieratá, voda, cola, jediný zdravý príbuzný otestoval 60 členov rodiny..... Ľudia využijú každú možnosť k podvodu, ale keď im ju ešte aj ponuknes na zlatom podnose, tak sa k tomu budú aj baviť. Len tie následky potom nie sú také "smiešne"
a ked sme uz pritom, aky zmysel ma zatvorit restiky, fitka a skoly ak najohrozenejsou skupinou su dochodcovia od 50-60+ ? vsetci ti starsi bud este sami chodia do prace alebo sa stretnu v Kauflande alebo kostole....viem su aj taki co su v jednej domacnosti viac rodin, ale urcite nie az tolko aby ich zachranili deti doma zatvorene
@fajnova keď už, tak poriadne ako píšeš.Aj u nás v škole som na smiech, že testujem deti 2x týždenne všetci majú názor, že ich deťom nič nie je tak ich nebudú trápiť.Ano čakala som, že lockdown naplánujú, aby nadväzoval na Vianočné prázdniny.Nasi píšu týždenne 4-5 pisomiek, lebo učitelia sa boja, že sa zavrie a nebudú známky na smiech.Zo slovenčiny má 11 známok
@annie6 kamarátka bola cez víkend v Terchovej neviem aký to je okres farbou, ale normálne reštaurácie otvorené

Ja len tak nesmelo pripomínam že v poslednom lockdowne boli školy zavreté niekoľko mesiacov, čo je SAMOZREJME že sa ľuďom nepáčilo a deti mali problémy.. ale aby bol problém na dva týždne naozaj znížiť mobilitu? Veď vďaka otvoreným školám bez testov sa to naozaj najviac šíri.. keby NAOZAJ zatvorili len na dva tri týždne, to by malo efekt... Len že u nás je všetko polovicate a to čo povedia sa nedodrží.. ešte stale sa nepoučili že polovicaty lockdown čo predlzovali do nemlatom NIC neriešil v druhej vlne, nebude NIC riešiť ani v tejto.. ale to je len môj frustrovaný výkrik na MK..