Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky
Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....
@irriss ja som si precitala temu a na tu reagujem to ostatne ma nezaujima a nepotrebujem to tu vsetko mat precitane a potom sa tu robit mudra......asi som neni ani zvedava na to co pisala predtym ale ked chce niekto niekoho zhodit tak to bude citat aj do rana ja mam doma aj deti a domacnost nie len tu sediet a citat tu vsetky temy a potom tu urazat niekoho.....a ty tu pleties nejaku temu z umrtia dietata sa spamätaj alebo spamätajte??????ste o dost starsia tak budem vykat lebo som slusna......
ja osobne si myslim, ze je to psychickeho povodu. Kedze ako si pisala, ze dcera urcite veci nerobila a teraz je to na dennom poriadku, nieco sa v jej vnutri deje. Skuste si iba vy dve spravit "babsky den" a byt spolu cely den a zazit nieco prijemne. Moznoze sa dozvies, preco naraz tie zmeny. Ako pozeram snazite sa o druhe babo. Moznoze iba ziarli, ze uz nebude jedinacik a bude sa o vas musiet delit so surodencom.... Vela deti v tomto veku bojuje o rodicovsku pozornost..... Ja sama som mala 6 rokov, ked sa nasim narodila moja sestra, a pamatam si, ako strasne som na nu ziarlila.....
Este ma napadla jedna vec, dcerka sa mohla zmenit aj vdaka vonkajsiemu okoliu- skolskemu prostrediu. Su na nu kladene vacsie naroky a poziadavky, tak moznoze, kym sa v nich zorientuje, tak je zmatena....
@gumimaci no ked sa ti nepacia na problemy fundovane rady, tak si treba sadnut na dedine na lavicku, hodit do plena temu a verim, ze si vsetky budete prikyvovat hlavou do jednej linie... Na tomto fore sa stretavaju zeny a pomenej muzi rôznych profesii, skusenosti... a kazdy, kto ma k tomu čo povedat, tak je vítaný..
@radustek
????
radustek @sisaha neviem teda ja som to necitala a nechce sa mi to ani haldat ale tak rozmysla ze co by musel teda moj maly vsetko postracat z toho aka na nho niekedy som.......ale nemyslim si ze by to myslela v zlom a ze by chcela nejak svojej dcerke ublizit...nie??
Dnes o 13:55 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • •
@radustek - pozri niekedy si treba precitat "osobu" obsirnejsie, aby si pochopila. A to sa da len, ked zhrnies viacere temy do jednej. V tomto pripade je to zaujiave citanie a nacrta sa obraz maminy, ktora ma fakt problemy a nie jej dieta 🤐
Dieta ma z nej strach, dokonca aj ked chce spravit ulohu NAVYSE sa jej to BOJI povedat. Aj ona sama sa v jednej teme pyta - a ked jej nieco vycitas, tak sa ta neboji? Na to dieta je vyvijany tlak, naroky, je na neho kricane, urazane, ponizovane za kazdu chybu. Toto vsetko sa da vycitat, ak sa zacitas aj do dvoch dalsich tem. Teraz si dovolila jeden tyzden pozabudat par veci - a uz je z vycviceneho dietata dieta nezodpovedne, nechcela by som byt v jej kozi, urcite si to mala pekne odplakala. l
Ako fakt niekedy sa treba zamysliet, nie je to len utok, ale skor pokus jej ukazat, ze je vychovou uplne mimo a to tak, ze by to asi trebalo riesit u psychologa. ONA sa musi zmenit. Nie dieta. Problem je niekde hlbsie, v tom, ako bola ona vychovavana, prisne, zodpovedne a potom katastrofa - pri prvom sexe v 18-ke si toto dokonale dieta dovolilo otehotniet. Ake ponizenie, sklamanie pre rodicov, co ju viedli k zodpovednosti. Toto sa jej predsa u vlastnej dcery nestane! Staci byt este prisnejsia... ze?
@manamani1 Ahoj,asi sa veľmi zameriavaš na to,že niečo zabudla raz,dvakrát a to dieťa ti len teraz dokazuje tvoje myslenie,že vždy niečo zabudne.Keď jeden deň,nič nezabudne,tak ju za to pochváľ a uvidíš,že sa to otočí.Vždy si totiž priťahujeme do života to,čomu dodávame energiu.Prajem Vám obom len krásne chvíle.Toto totiž vôbec nie je o zodpovednosti.
zas sa tu kopiruje a co ked som napisala ze som prisna urcite si nenham skakat po hlave aby z neho potom vyrastol nejaky zly chlapec uz prestan s tym kopirovanim vsade vsetko len kopirujes ako chora.....a prosim ta nereaguj teda na moje prispevky ked sa ti nepacia
@sisaha
@radustek
Problem se musi resit jako celek...a celek tvori nekolik Tem , ktere zakladatelka uverejnila 😉
Snazime se nebyt "povrchni" a pomoci @manimani1 ona je si vedoma uz pri 1.tematu, ze se setka s pozitivem a negativem..nema potrebu obhajoby, rozhodciho a ani Soudce... 😉
Mne @manimani1 zaujala uz kdysi pozitivne tim, ze dokaze uznat svoji vlastni vinu, ale zrejme ji nedovoli sve "ja" do dusledku resit a dodrzet to, co si sama slibi (chce se zmenit)...Je to tezke...chce neco, vi to, ale je zas neco jineho, silnejsiho ...co ji tlaci dolu...a ona potapi nejen sebe ale i malou..
Jsme tu od toho, abychom ji pomohly...dokud ona o to bude stat... 😉
Zatim, i kdyz ma "vykyvy", protoze pro nikoho neni snadne slyset "muzes si za to sama"...zatim jedna uprimne, osobite, ale uprimne..
@anjelicek26 myslim si ze to neni kvoli tomu ze otehotnela v 18 kazda je namaterstvo inak pripravena ja mam teda 25 a mam uz 2 deti neviem co to ma stym spolocne ze ju ma v 18......tu pisu maminy svoje nazory nie???? to predtym som necitala lebo nemma na to ani cas som tu vzdy len na skok a potom az vecer nikomu neberiem nazor a ani to neviem ci to je v nej mozno ano ja neviem....ja som reagovala len an tuto temu
baby, ale ja si nemyslím že všetky ste tu naozaj dokonale 😒 😒 😒 😒 ja si prave pre toto nevyplnujem fotoblog a nevypisujem tu svoje problemy, lebo určite každa z nas nejake ma, aj tie dokonale, nechať sa takto verejne rozpitvavať..uff 😖 😖 😖 toto su "samovražedne" prispevky, ži a nechaj žiť, stačilo mi prečítať len par prispievateliek a normalne mi je na grc 😖 😖 😖
@radustek - pozri aj mladunke maminy vedia byt skvele maminy, ale ked sa dieta stane pri prvom raze, nahodou, omylom, som sklamanim pre rodicov, co ma vychovavali velmi velmi prisne (velmi by ma zaujimala ich prva reakcia na to, ze je tehotna), premietam na dieta vsetku svoju nenavist, zlobu, sklamanie, aj ked sa to deje len uplne podvedome a primarne to dieta miluje, nevie preskocit cez svoj "tien minulosti". Toto jej ale dobry psycholog moze pomoct odburat.
Momentalne je jej dcerka v pasci, snazi sa vsetko robit dobre, najlepsie ako vie, ale niektore veci - proste este nevie, ci uz je to po 3 tyzdnoch v prvej triede uhladne pisat - alebo mysliet pri odchode zo skoly na kazdu drobnost.
@lodgermaniacka tiez si myslim ale vraj to neni o dokonalosti....ale tiez nemam z niektorych prispevkov dobry pocit...
@lodgermaniacka - precitaj si vsetky tri temy od zakladatelky, a budes mat stiahnute hrdlo tak, ze ti uz "na grc" urcite nebude 😖 Milujem ludi, co prijdu, precitaju si prvy a posledny prispevok a robia si zavery 😕
@anjelicek26 neviem ci by to brala ako sklamanie dieta je dar od boha a myslim si ze kazda normalna mamina aj ked otehotnie nechcene tak ma radost z toho nie??ja neviem ja som tak neotehotnela tak neviem povedat ale ja by som to nebrala urcite ako sklamanie....mozno ze je nestastna ze nemoze otehotniet nie???pisalo sa tam ze nemoze ci mylim sa????neviem
@anjelicek26 teba som nemyslela, ty sa celkom snažíš normalne poradiť, ale niektore to tu prehanaju a nečitala som len začiatok a koniec, ale prebehla som toho viac, ako uražať niekoho fotoblog, ja som si tie fotky pozrela, kedže je verejny, mala je tam krasna, naružovane pery som si nevšimla, možno to bol max.lesk, uražať že starecke fotky a pod..o uražkach na zakladatelku temy nehovoriac
@anjelicek26 nemyslim, ze to je o tom. ale skor o tom, ze nema potrebu rypat do kazdej diskusie a ma v sebe viac tolerancie a nema potrebu sudit druhych
podla mna je rozdiel dakomu konstruktivne radit a dakoho verejne ponizovat
vsetko sa da podat rozne
nemam velku sympatiu s tym otvaracim prispevkom ani ja, ale sakra, co som tu citala, tak nie dakujem, neprosim....
@anjelicek26 co vsetko by dala moja sestra za to aby mala malinke a nemoze a niektore to beru ako sklamanie...nemyslim teraz na tuto maminu co ma problemy s dcerkou ale poznam take
@radustek - vies len kazdy se iny a co ona nacrtla o svojej prisnej rodine, ako sa k nej spravali uz ako k dietatu, aku mala zodpovednost, ako ju vychovavali... a potom bum tehu? Viem si predstavit, ze sa pre jej rodicov zrutil svet a dali jej to riadne pocitit. Mozno jej to davaju pocitit dodnes. Vsetko mozeme len spekulovat. Faktom ale je, ze je na dcerku prisna, velmi velmi prisna, chce, aby fungovala takmer ako dospely clovek. Chyby su nepripustne.
Bez podpory rodiny, partnera, bez skoncenej skoly, neviem, ci kazdy skace meter dvadsat, ked caka babo. Mozu prijst poporodne depky, a z neliecenej depky moze vzniknut prave toto... Ja akosi stale verim, ze clovek sa moze zmenit, aj ona sa moze zmenit, ak pochopi, ze robi chyby, je to v jej rukach.
@lodgermaniacka vidím, že narážaš namňa, tak buď taká láskavá a prečítaj si všetky tie moje príspevky a nevyvolávaj umelo konflikt tam, kde nie je. Neboli vôbec urážlivé a keďže je to verejný album, tak sa k nemu môžem vyjadriť. Písala som len o tom, že tam je malinká prezentovaná neprirodzene a to súviselo s nárokami, ktoré sú na ňu kladené. Prečítaj si celú diskusiu a potom mudruj.
@zuzana581 už len ten tvoj "ton" že "bud taka laskava" svedčí o tom aka si prijemna 😉 😉 😉

@traktor 🙂 tak to mas pravdu, ja som tu uz stretla fakt dost uzasnych bytosti a niektore uz aj osobne 🙂 ale posledne mesiace je tu nejaka negativna energia. 😒