Štrajk učiteľov
Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy
@dm1 pravdu povediac neverim, v nasom state sa momentalne robia iba najnutnejsie a najhorucejsie opatrenia...a kym sa narod skutocne nespoji, ale nechame sa ovladat a budeme bojovat jeden proti druhemu a nie spolu proti tejto forme politickeho vladnutia, tak ani to nevidim ruzovo....
@miskakyska no ja som nenapísala že - počuli sme slovo božie -
tak ja by som každému kto si neváži učiteľov dala na rok učit svoje deti doma ale tak že by na konci roka skladali skúšky a tam by sa teda ukázala tá práca rodičov hlavne pri tých pubišoch by to bolo zaujímavé.
@ewellina pozri, ja sa nechcem nikomu vysmievat ani nikoho urazat, len snazim ukazt veci, tak ako su. Kedze ucim, vidim, okolo seba vselico, su ucitelia, ktori by aj dusu dali, su aj ucitelia, ktorych by som hned na fleku vyrazila z prace, ale najst ucitela, kvalitneho, je velmi tazke,. Ti dobri su uz obsadeni, ti horsi, menia stale skoly. Ak skola ma kvalitneho ucitela, tak je cela stastna. Ale hovorim, ze priliv kvalitnych skoncil. Uz proste nie su a nebudu, lebo student, s kvalitami si vyberie iny odbor, kde zarobi, ako skolstvo.
@sirinka ved prave.... preto mi to pride zbytocne... chcelo by to zmenit tych tam hore lebo oni jedini to mozu zmenit. zial aj keby rozpustili teraz parlament nie je tam strana resp. koalicia podla mna ktora by priniesla tejto krajine nieco dobre..... vsetka ta stara garnitura je tak nasiakntua tuzbou po moci a peniazoch ze sa tam drzia zubami nechtami cele roky ako inventar ci v opozicii ci v koalicii to je jedno oplati sa im to vzdy..... a zial nevidim nikoho normalneho kto by ich nahradil
@maminuska tak teda moj otec je policajt a viem teda o čom hovorím ja som vobec nepovedala že policajti alebo hasiči amju malo alebo si niekde videla že by om napísala že maju malo:?????ale prečo by aj oni nemohli štrajkovat lebo čisty príjem policajta ktorý je napr 3roky v policajnom zbore je asi tak dokopi 400 vieš?
@dm1 tamti hore zmenit? toto nemyslis vazne.... si zober, aka vzorka tamtych hore volila a preco sa zamerali rpave na taku skupinu volicov. ti, ktori by sa mali zmenit, resp. zmenit pristup a zacat pouzivat hlavu su prave ti dole. a ked sa dole bude rozmyslat, hore to bude vyzerat inak.
@beruska1311 No to dúfam. .... však ja v školstve nepracujem, takže nie som ani platená za to, aby som sa takýmito problémami zaoberala. ...
A ako riešia učitelia nedostatky v školstve? Mne sa totiž zdá, že čakajú, že to niekto bude riešiť za nich..a bude to robiť zadarmo.....Dúfam, že sa mýlim.
@dm1 a tak si podporila fica - pridala si sa k vacsine - tak funguje volebne pravo na svk!!!
@evabb35 porad ako riesit nedostatky v skolstve? Som ochotna vypocut, kazdy nazor a zvazit kazdu radu. A prosim skus vynechat akekelvek financie, tie skoly naozaj nemaju. A skus navrhnut ako riesit problemy s mladezou, kedze ani na to nemaju ucitelia pravo, a ako vyriesit nedostatok kvalitnych ucitelov, bez akychkolvek bonusov. 😀
@evabb35 Jasne, my len cakame na zazrak, ved nas tieto podmienky ohromne bavia.
@sirinka nič v zlom..ale bacha na gramatiku 😅
@lubkasungirl nepodporila som fica lebo hlas kazdeho nezucastneneho volica sa rozdeli podla %podielu rovnomerne tak ako boli odovzdane platne hlasy... cize som vysledok ziadno nezmenila len som kazdej jednej strane navysila % v pomere v ktorom im boli odovzdane platne volebne listky... Ja som skutocne chcela ale nemala som koho. Predtym to bola pravica ale v tom co po nej zostalo pred volbami som nevidela nic co by ma oslovilo
@lubkasungirl nuz, je to protokol, ze hlasy idu v prospech vitaza, ale nie tak ako si myslis. Pocitata sa to z percent obyvatelstva. A vysledky sa vyhlasuju potom, len z ucasti. Ak nepride nikto, volby su neplatne, ak chceme zmenit stat, musime zmenit seba....
@maminuska jááááááj vysluhový dochodok no hej,,ale je to ovela inakšia robota ako niaky učitelia,,riskantná,vyčerpávaju,poznám to velmi dobre..ved zchvílu aj poslanci budu štrajkovat vd už aj kamionisti chcu,,,aj tak tým učitelom nezvýšia,,a to chcu 1épercent učitelia asi 50-60e..smiešne 😀 😀 😀 ved nehc všetci štrajkujuuuuuuuuu 😀 😀 😀
@beruska1311 a písať pripomienky to je predovšetkým v kompetencii vás vysokoškolsky vyštudovaných pedagógov.
Alebo sa mýlim?
Snáď nechcete, aby sme vaše problémy riešili my neodborníci, nevzdelanci....čo len robíme v strese od rána do večera, cez sviatky a víkendy a vo voľnom čase po večeroch preberáme s deťmi učivo, lebo akýmsi nedopatrením vysokoškolsky vzdelaní pedagogickí odborníci sa im v škole nevenovali, hoci plat za to dostali....a radi by sme boli, keby naše deti vedeli aspoň to málo čo my.
@miskakyska nic v zlom, ale toto mi fakt nikdy neslo a ani ma to uz netrapi. Ked porozmyslam, zdovodnim ti gramaticky kde sa co a preco pise, ale ked pisem, tak just naopak.... 😉 chvalabohu, ze sa nezivim pisanim haha
@evabb35 pripomoienky, pripomienky a este raz pripomienky. Tie sa pisu stale. vlada zbojkotovala peticiu ucitelov z juna tohto roka, hoci podla zakona, sa nou mala zaoberat, proste ju zmietli zo stola. Pripomienky odborarov, cirkevnych skol, asocicie skol a rodicov ostali bez povsimnutia. Kym vy pracujete pod stresom, my piseme pripomienky, ktorymi si niekto utrie spinu zo stola a zahodi ako bezvyznamny papier, ktory posluzil na dobru vec, aby mal upratane.
Nehovor o pripomienkach, tie v tomto state nikto neberie na vedomie.
@sirinka to ja len tak,ked je tu samá učiteľka,vieš? 😉

@sirinka a co dosiahli lekari okrem platov? nastali zmeny vo financovani zdravotnictva ako pozadovali? tiez nie tak si pomohli asi tak rovnako ci? rovnako aj ucitelom zalepia usta ze im odklepnu 5,8, alebo 10% aby ich umlcali a ziadne zmeny vo financovani skolstva, pomockach, ucebniciach nic nebude! ci verite ze ano?