Nechcem dať dieťa do škôlky
Ahojte. Mám ročnú slečnu a uz teraz viem ze ju do škôlky nechcem dať. Pýtam sa keďže je predškolská prípravka povinná 🤦
A vybavíš jej aj základnú, strednu a vysku? A potom aj pracu? Aby chúďatko nešla do neznámeho???
Panebože, spamataj sa trosku a odlep ju konecne od cecku 🙉🙉🙉
@lucinka1988 tu nejde o to či je to väčšinový názor alebo nie, ale o to, čo je prospešnejšie pre dieťa. Podľa teba je pre dieťa prospešnejšie, aby bolo s matkou 6 rokov doma, bez iných cudzích autorít, bez iných detí, bez hry s inými deťmi, bez interakcie s nimi? Potom príde to školy a zažije šok. Môj otec doteraz spomína, že keď prišiel do 1. ročníka ZŠ, deti, ktoré nechodili do škôlky, bolo hneď možné rozoznať. Niekoľko mesiacov revávali na hodinách, rušili vyučovanie a rodičia si ich po prvých hodinách museli brať domov. Jednoducho neboli zvyknuté na toľko nových podnetov a toľko ľudí a už vôbec nie na dávanie pozor na vyučovaní a rešpektovanie cudzej osoby - učiteľky a boli z toho vystrašené.
na co ju vsetky tolko presviedcate? ved ma rocne dieta preboha...ona si to este sama rozmysli a zmeni nazor aj 10x za ten cas kym to bude aktualne🤣 pripada mi to len ako chvilkovy aktualny vylev...mozno citila daky tlak zo strany rodiny, kto vie....
@elementissa 🤣🤣🤣🙈🙈🙈
Poznám viac ľudí na domácom vzdelávaní...poniektoré deti nechodili do školy z dôvodu dochádzanie ( život na lazoch), z teoretickej časti sa možno až tak veľa nenaučili doma , ale zato po praktickej stránke tie deti vedia všetko.
Od starostlivosti o domácnosť, zvieratá a záhradu, až po stavanue drevených budov.
Ale aj tu musím povedať, že z týchto 2 konkrétnych deti, jedno je viac vhodné na domáce vzdelávanie ( kvôli povahe, temperamentu, spolupráci), druhé menej ( veľmi spoločenská povaha).
No a potom je tu skupina ľudí, ktorí žijú v meste, kde je veľký výber škôl, ale ani jedna nespľňa veľmi náročné kritériá rodičov.
Deti tým pádom sú buď doma, alebo sa učia pár krát do týždňa v doma škole.
Stretávajú sa s iba vyhradenú skupinkou ľudí.
Keď si doma nieje výnimkou, že trávia na mobile,tablete,TV dosť veľa času ( aj viac ako deti, ktoré chodia do obyčajnej školy).
V tomto prípade mi dosť uniká zmysel, takéto vzdelávanie.
Mám pocit, že nebudú dostatočne pripravené na život.
@lilope mna presviedčať o tom nemusíš, ja v tom mám jasno a väčšina uznávaných zahraničných psychológov tiež, navyše, ja som do škôlky tiež nikdy nechodila a poviem Ti, excelovala som od prvej chvíle, čo som prišla na zápis- malo to pre mna obrovský benefit a na detstvo spomínam fakt super. Takže máš svoj názor, fajn, ale ja mám svoj a som nesmierne vďačná za to, že mám možnosť dá rozhodnúť a nie som nútená dať syna so škôlky, lebo si môžem dovoliť byť s nimi obomi doma, pracujem navyše z domu, takže pre mňa obrovský benefit- aj pre nich, aj pre mňa. A poviem Ti, môj syn je je teda mimoriadne šikovný aj spoločenský, neporovnateľne s rovesníkmi..Prajem Ti krásne sviatky!!!
@lilope inak kde si prišla na to, že deti, čo nechodia do škôlky sa nehrajú s inými deťmi a nemajú s nimi interakciu?🤦♀️veď môj syn toho za 3,5 roka zažil viac, ako mnohí za 10rokov, toľko zážitkov čo má a toľko kamarátov..a poviem Ti, ja tiež nemám potrebu ani teraz a ani v detstve sa kamarátiť s 30ludmi v inštitúcii, vždy som mala 2-3 najbližšie kamarátky, tak isto že poslúchanie autorít🤭mám o tom preštudované viac než dosť, vidím, ako moj syn napreduje a teda nemá naozaj problém ani v spoločnosti druhých deti, ani ostať bezo mna, ani s kamarátmi, plus vedomostne je naozaj popredu- a to hodnotili ľudia na to kompetentní, nie ja..Samozrejme je iné, keď sú deti s matkou doma zavreté pri tablete, áno, vtedy je lepšie, keď je dieťa v škôlke..Ale teda v našom prípade a čo mám aj v okoli deti, ktoré do škôlky nechodili, práveže pri nástupe do školy väčšina z nich bola skôr popredu a učitelia sa čudovali, ze v škôlke nikdy neboli..Cez to všetko si nedovolím povedať, ze deti, ktoré do škôlky chodia by boli v niečom horšie, ale nech ma nikto nepresviedča o tom, ze deti, ktoré do škôlky nechodia, tým v niečom utrpia..Ak by som nemala na vyber a musela ísť do prace, určite tam chodí aj moje dieťa, ale ja na vyber mám, takto som sa rozhodla a som za to naozaj vďačná- moj syn tiež..
Tvoja obava co sa tyka skolky je neopodstatnena. Je dost mozne, ze si pocula hororove pribehy ako to tam bezi, alebo sama si zazila neprijemne veci. Ja som sukromnu skolku viedla, a moje dieta bolo ako v sukromnej tak statnej skolke a mozem ti s istotou napisat, ze tvoj strach je z velkej casti iracionalny. Skolka je dolezita pre socializovanie sa s inymi detmi - co pises, ze ju socializujes - ale to nestaci. Aby dieta bolo schopne fungovat v spolocnosti deti, tak v nej musi byt same. Dalsia vec je schopnost si pomoct, orientovat sa vo velkych priestoroch, vyjadrit svoje potreby. To je len socialne hladisko. Druha vec je, ze skolka nie je miesto kde chodia deti na xy hodin hrat. Skolka je vzdelavacie zariadenie ktore ide podla vzdelavacich osnov. Kazdy tyzden je tematicky rozdeleny a deticky sa ucia vseobecny prehlad. Do toho su zakomponovane hry ktore rozvyjaju hrubu a jemnu motoriku, foneticke cvicenia, zvukove rozlisovanie, spravny nacvik na drzanie a skon pera a samozrejme trenovanie pozornosti a priprava do skoly. Nedat dieta do skolky, tak toto vsetko co som napisala nemas sancu zvladnut sama. Su to doslova stovky veci na ktore sa pani ucitelky vzdelavaju a potom maju xy rokov praxe aby deticky zvladli. Do skolky dochadza psychologicka a detska pedagogicka aby sa ubezpecili ze ziadne dieta nema nabeh na dys. ktory by mohol branit uspechu v skole. Hravou formou spravia testy. Deti si myslia ze sa hraju. Budes prekvapena, ale vela deticiek sa do skolky tesi - miluju to tam. Miluju pani ucitelky, pani kucharky, kamaratky a v lete uz dupkaju nozkami aby sa tam vratili. Pokial mas pochybnosti, ze by s tvojim dietatom nebolo dobre zaobchadzane, tak mozes ist do skolok vo svojom okoli na dni otvorenych dveri a porozpravaj sa s personalom. Ja sama som to tak spravila a vybrala som si skolku sice dalej od domu, ale moje dieta tam len kvitlo. Ten pokrok ktory spravil vdaka pedagogickam v statnej skolke je neskutocny. Este poznamka k sukromnej vs statnej skolke. Statne dober vedene skolky su lepsi ako sukromne. Maju velke zahrady, velke priestory, dohodnute vylety a exkurzie, vela hraciek a priestoru a podliehaju prisnym kontrolam. Dieta v kolektive 25-27 deti je po absolvovani predskolskej dochadzky vyborne pripravene do skoly.
Nechaj to na dietati, ved uvidis ake bude v 4roch rokoch. Mozes si dat komplet home schooling. Ono skor je to o tom , ze ci dieta bude chciet byt mimo kolektivu. Ja v skolke ucim a su naozaj rozne typy skolok, aj kolektivom, pristupom. Pripadne skupiny deti do poctu napr 5-6 deti. Hlavne to dieta moze mat tuzbu po tom kolektive a byt uplne ine ako Ty. Deti nie su zase nieco, co musi zrkadlit nase priania. Iba sucastou toho
Škôlka je úžasná vec pre deti ak nechceš štátnu existujú aj súkromné kde je menej deti, nie je nič lepšie podľa mňa ako škôlka deti socosializuju potrebujú kontakt s inými deťmi aj inými dospelými učia sa nové veci ver ze ty ich také doma nenaučís nemysli si ze áno a ďalšia vec áno sú chorí prejdú si chorobami ale preto si nimi prejdú aby mali silný imunitný systém keď pôjdu do školy, ja som do škôlky nechodila sedela som doma na riti a v skole som bola nonstop chorá každý druhý týždeň ver ze to nebolo nič moc škôlka je super naozaj a hlavne pre deti 💕🧡
@mon1806 to vobec nie je pravda....skolka nie je super vec.....aj ja som rada chodila do skolky....no napriek tomu ze sa mi tam pacilo, vzdy som tuzila byt radsej doma s tatom ci mamou...raz som aj zo skolky usla...rodicov nik nenahradi....a dieta sa ma tolko zdrziavat s rodicmi kolko mu treba....netreba sa ucit ziadny rezim....nie sme na vojne alebo co 🤦♀️ treba si zivot vychutnavat, nikam sa nenahlit a robit to co nas aktualne bavi....nie som vyslovene proti skolkam, no niektore tie ucitelky su tam ako za trest a su potom hnusne na deti....cest vynimkam.... Ale dieta treba dat do skolky az ked samo chce a nie nasilu, lebo to tak robia vsetci...to nie je dovod davat dieta do skolky.... Syn ma 8 rokov, do skolky chodil 2 roky, ked mal 3 roky, vsetci naokolo len otazky kedy ho dam do skolky a musim aby bol normalny aby mal kamaratov, aby sa socializoval atd.... Nedala som ho, ustala som tlak okolia...no o rok ked mal 4 roky sa vypytal sam a hoci velmi nerada, dala som ho tam....lebo on sam chcel...bolo mu tam fajn....az kym sa nam nenarodilo tretie dieta...potom chcel byt s nami doma a denne strajkoval...nemal problem rano vstat, ani sa najest ci prezliect z pyzamka....len sme vzdy chodili do skolky az o pol deviatej alebo aj neskor...vzdy sa musel rano pohrat ci pozriet si rozprávku a je uplne jedno ci sme vstali o pol osmej alebo o siestej, nikdy sme nesli skor nez pred pol deviatou...po skolke zostal doma ako domskolak a uz druhy rok sme teda domskolaci....a druhy syn ma teraz 5, este do skolky nechodil, no zacal sa pytat, tak ideme vyskusat a uvidime....a to nase tretie dieta ma 2 a pol roka a chce ist do skolky....sama sa pyta, lebo aj brat ide rak chce aj ona..vsetko po nom opakuje....nie som s tym stotoznena, nechcem mat deti v skolke, ked uz viem ako to tam vsetko funguje....no ked sa samy vypytali, umoznim im si to vyskusat a uvidime co na to povedia...ked sa im nebude pacit, vždy je moznost zostat doma ☺️ ja sa tomu len potesim ☺️
Toto je nejaky trol na rozprudenie diskusie? Dieta ma 1r a ty ho nechces dat do skolky ako 3-5 rocne? Vypni prosim pocitac/telefon a chod von. Je pekne, vyvetraj si hlavu. A nepis hovadiny na internete.
@anna_2 to vobec ale nie su hovadiny....ja som bola este len tehotna s prvým dietatom a uz som vedela, ze ani do skolky a ani neskor do skoly svoje deti nedam....ten kto sa tak rozhodne, vie preco to robi...ten moj drobec ma uz 8 rokov a veru do skoly nechodi, je domskolak...do skolky isiel az ako 4 rocny a aj to len preto, ze sam sa pytal...keby bolo len na mne, nedam ho tam nikdy....
Tvoja obava co sa tyka skolky je neopodstatnena. Je dost mozne, ze si pocula hororove pribehy ako to tam bezi, alebo sama si zazila neprijemne veci. Ja som sukromnu skolku viedla, a moje dieta bolo ako v sukromnej tak statnej skolke a mozem ti s istotou napisat, ze tvoj strach je z velkej casti iracionalny. Skolka je dolezita pre socializovanie sa s inymi detmi - co pises, ze ju socializujes - ale to nestaci. Aby dieta bolo schopne fungovat v spolocnosti deti, tak v nej musi byt same. Dalsia vec je schopnost si pomoct, orientovat sa vo velkych priestoroch, vyjadrit svoje potreby. To je len socialne hladisko. Druha vec je, ze skolka nie je miesto kde chodia deti na xy hodin hrat. Skolka je vzdelavacie zariadenie ktore ide podla vzdelavacich osnov. Kazdy tyzden je tematicky rozdeleny a deticky sa ucia vseobecny prehlad. Do toho su zakomponovane hry ktore rozvyjaju hrubu a jemnu motoriku, foneticke cvicenia, zvukove rozlisovanie, spravny nacvik na drzanie a skon pera a samozrejme trenovanie pozornosti a priprava do skoly. Nedat dieta do skolky, tak toto vsetko co som napisala nemas sancu zvladnut sama. Su to doslova stovky veci na ktore sa pani ucitelky vzdelavaju a potom maju xy rokov praxe aby deticky zvladli. Do skolky dochadza psychologicka a detska pedagogicka aby sa ubezpecili ze ziadne dieta nema nabeh na dys. ktory by mohol branit uspechu v skole. Hravou formou spravia testy. Deti si myslia ze sa hraju. Budes prekvapena, ale vela deticiek sa do skolky tesi - miluju to tam. Miluju pani ucitelky, pani kucharky, kamaratky a v lete uz dupkaju nozkami aby sa tam vratili. Pokial mas pochybnosti, ze by s tvojim dietatom nebolo dobre zaobchadzane, tak mozes ist do skolok vo svojom okoli na dni otvorenych dveri a porozpravaj sa s personalom. Ja sama som to tak spravila a vybrala som si skolku sice dalej od domu, ale moje dieta tam len kvitlo. Ten pokrok ktory spravil vdaka pedagogickam v statnej skolke je neskutocny. Este poznamka k sukromnej vs statnej skolke. Statne dober vedene skolky su lepsi ako sukromne. Maju velke zahrady, velke priestory, dohodnute vylety a exkurzie, vela hraciek a priestoru a podliehaju prisnym kontrolam. Dieta v kolektive 25-27 deti je po absolvovani predskolskej dochadzky vyborne pripravene do skoly.
@kittykat22 blbost...ja nesuhlasim...to vsetko co ste tu vymenovali, uplne v pohode zvladne kazdy rodic a kazde dieta hravo doma sam.....mam 5 rocneho druhorodeneho syna.... Doteraz este nechodil do skolky, ale kvoli povinnej predskolskej uz ,,musi" no doma sme ho naucili rozprávať..naucili sme ho pomenovat a rozlisovat farby, naučili sme ho clenov rodiny, naucili sme ho jest, chodit, delit sa s jedlom ci hrackami, pozorovat prirodu, podpisat sa a aj pocitat, prvacku matematiku ma uz v malicku a uz pocita druhacke priklady na scitanie a odcitanie do 100...to sa v skolke neucia....a nie som pedagog ani ja ani partner.... Mame len stredoskolske vzdelanie s maturitou, ja 8 rocny gympel a partner strednu stavebnu....a naucili sme ho mnoho veci aj bez skolky, take do zivota, hlavne co vyuzije v praxi....ma svoj kusok v zahrade, ponaha pri sadeni, objavuje rozne zivocichy, jasterice, krtkov, jezkov, dazdovky, motýle ci lienky alebo modlivku....chodi na rozne kruzky, keramiku, tvorive dielne ci tvorivy atelier alebo pohybove hry.... O socializaciu nema vobec nudzu a napriek tomu je najradsej sam, respektive s rodinou.....
A vybavíš jej aj základnú, strednu a vysku? A potom aj pracu? Aby chúďatko nešla do neznámeho???
Panebože, spamataj sa trosku a odlep ju konecne od cecku 🙉🙉🙉
@lienka.7 ale tu predsa nikto nikomu nic nevybavuje, ake ked je aj ina moznost starat sa o deti, tak preco ju nevyuzit?? To aj ja mozem povedat, na co si ludia robia deti, ked sa nemaju cas im venovat? Ked ich supnu do skolky a nechavaju ich tam cele dni s cudzimi ludmi, ktorym akoze doveruju ze sa o ich deti postaraju? Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??
Nehnevaj sa, ale tvoje názory mi pripadajú ako keby si ešte sama bola dieťa. Predškolsku výchovu a vzdelávanie ti výchova doma nenahradí,,, v škole to tvoje dieťa bude mať potom oveľa ťažšie ako deti , ktoré túto prípravu absolvujú a to z rôznych dôvodov. Myslím,že by si nemala dopredu až takto špekulovať. Predškolská výchova má opodstatnenie bez akýchkoľvek pochybností. Píšem ti to z profesionálneho pohľadu. Ale samozrejme ty si strojca osudu svojho dieťaťa.
@hanelka1 presne..z profesionalneho pohladu, nie z vlastnych skusenosti.... Zivotna prax je ina ako ucebnicova.... Deti co su doma bez skolky, nie su predsa zavrete v skrini ci niekde hlboko v podzemnej jaskyni alebo v pivnici, bez okien a dveri, bez kontaktu s ostatnymi ludmi...preco mate vsetci taketo mylne predstavy, nechapem.....rodicov nikto nikdy nenahradi a deti su male len raz a ked uz si tie deti urobim, tak by bolo fajn sa o ne aj postarat ci nie? A zvladne to kazdy normalny rodic...aj bez pedagogickeho vzdelania....len ludia sa boja neznameho, tak vsetci odsudzujte zensku, ktora to ma v hlave dobre zratane, lebo rozmysla inak ako vacsina sveta 🤦♀️ kks....to ze robi clovek veci inak, neznamena, ze ich robi zle!!!!
Dobry den, alebo ahoj....mna by zaujimalo ci ste nakoniec tu vasu slecnu uz dali do skolky alebo zvitazil zdravy rozum a ste doma?? Zaujima ma to cisto len zo zvedavosti ☺️ ze ci ste odvtedy, co ste tento príspevok pisali, ozaj zmenili nazor aj 10x ako tu poniektore pisali, lebo ja som napriklad uz jed som bola prvykrat tehotna, vedela, ze svoje deti do skolky ani do skoly nedam, ze ich chcem a budem ucit doma....takze sme uz druhy rok domskolaci, hoci nakoniec najtarsi syn, uz 8 rocny, do skolky chodil, lebo sa sam vypytal ked mal 4 roky, tak tam chodil 2 roky, no do skoly som sa uz rozhodla ho nedat, ale uvidime ci sa časom aj tam nevypyta...prostredny ma 5 rokov a doteraz do skolky nechodil...keby nie je predskolska povinna, tak by v zivote skolku nevidel, ani nechcel ist, ale boli sme na zapise, s tym, ze som hned ucitelke hovorila ze budeme domskolkari, no jemu sa v skolke zapacilo a chce tam chodit...a samozrejme nasa malinka 2 a pol rocna chce chodit do skolky tiez, lebo aj brat ide a ona opakuje po nom uplne vsetko, tak im dam obom moznost si to vyskúšať, hoci s tym nie som stotoznena a najradsej by som ich mala doma pri sebe, no oni sa samy rozhodli a ja to respektujem....len si myslim, ze im to v tej skolke zabrzdi ich orirodzeny vyvoj ...mala sa asi od 2 rokov, mozno o nieco aj skor viexsama prebalit, ano este ma plienky, vie sa uplne sama prezliect z pyzama do druhych veci a naopak, sama sa vie obut aj bundu a ciapku obliect, rozpráva, ze sa jej pusa nevie zavriet, všetko chape, vsetkemu rozumie, sama uz davno papa, uz mi zacina pocitat a niektore písmenká vyslovovat....ten 5 rocny, 5 rokov mal teraz v aprili, ten sa vie sam podpisat a prvacku matematiku ma davno v malicku, uz pocita s bratom druhacke priklady, teda scitovanie a odcitovanie do 100.....a treti najtarsi je druhak ale uz polroka ovlada skoro celu malu nasobilku, co je myslim tretiacke ucivo....takze všetky nase 3 deti napreduju aj bez pomoci pedagogov dokonca su daleko popredu.....maju vela kruzkov, vela sme v zahrade a sledujeme prirodu okolo nas....nemenila by som...preto si aj zelam aby sa tym mensim v skolke nepáčilo a aby sa vratili domov ku mne ☺️
Co by ine mamicky dali za to keby mohli dat dieta do skolky , ale nemozu, lebo nie je miesto. Kolektiv, socializacia, spolocenske navyky , sutazivost, tvorive mylenie nie vsetko v domacom prostredi dokonale nahradis. Deti zo skolok su v skole o krok vred pred neskolkarmi.
@kinats zivot ale nie je dokonaly a to je na nom to najlepsie....nic nie je dokonale a ani nik bie je dokonaly.... ale tu slobodu v domacom prostredi nik a nic nenahradi....
Co by ine mamicky dali za to keby mohli dat dieta do skolky , ale nemozu, lebo nie je miesto. Kolektiv, socializacia, spolocenske navyky , sutazivost, tvorive mylenie nie vsetko v domacom prostredi dokonale nahradis. Deti zo skolok su v skole o krok vred pred neskolkarmi.
@kinats to vobec nie je pravda...moj syn doteraz do skolky nechodil, ma 5 rokov a uz pocita druhacke priklady...v ktorej skolke to deti ucia??? 😏🤔😅
Pytas sa co? Len si oznamila, ze nechces ju dat do skolky, ale otazka ziadna.
Ved ju nedaj ked nechces - priprav sa niest za to prislusne nasledky.
@nafka0483 to znie ako vyhrazanie...pre boha, ake nasledky moze niest matka, ktora sa slobodne rozhodne starat sa o vlastne dieta v domacom prostredi, a nie ho odlozit do institucie s neznamimi ludmi??
Každa matka miluje svoje dieta a keby každa sa tak rozhodla môžu škôlky rovno zrušit to dieta sa v škôlke vela nauči a nebude mat v škole taky problem sa začlenit do kolektivu a učitelky ktore spoznaju tvoje dieta ti poradia navrhnu čo dalej ja som si pri mojej napr.ani nevšimla že ma vysoke iq ale učitelka to zbadala a poradila dat ju do triedy pre mimoriadne nadane deti a nelutujem som jej doteraz zato vdačna🙂
@ma77 neviem co ste za matku ze ste si to nevsimli 🤦♀️ asi ste cele dni zaneprazdnena pracou a dieťa je cele dni v skolke...to ano, v takom pripade sa to asi ani všimnúť neda, kedze viac s tym dietatom nie ste ako ste....
@hederamonstera áno dá ale kde inde bude mať dieťa režim ako v škôlke s toľkými rovesníkmi a bez rodičov? Samozrejme, že z detí ktoré nechodia do škôlky nevyrastu vlci ale pre drvivú väčšinu deti ma škôlka nenahraditeľné plusy do života. Preto je aj predškolska konečne povinná. Neviem aký má na to autorka dôvod, dieťa má len rok, ešte sa veľa vecí môže zmeniť. Ale je to jej dieťa, nech si robí ako uzna za vhodné.
@nikpa predskolska prirpava nie je u nas povinna kvoli nejakym benefitom pre bezne deti. Ale je povinna kvoli nasej mensine romskych obcanov😉
@ma77 neviem co ste za matku ze ste si to nevsimli 🤦♀️ asi ste cele dni zaneprazdnena pracou a dieťa je cele dni v skolke...to ano, v takom pripade sa to asi ani všimnúť neda, kedze viac s tym dietatom nie ste ako ste....
@maduke “ Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??”
“preto si aj zelam aby sa tym mensim v skolke nepáčilo a aby sa vratili domov ku mne ☺️ “
tvoja nadmerna naviazanost na deti a utrpenie ich pustit z ruk je mila.
Ale oznacit skolku za odkladanie deti a vysmesne castovat matky, ktore potrebuju ist do prace, lebo tie deti musia z niecoho i zivit, ze si ich nemali teda robit, ak nemaju podmienky aspon do ich 10 rokov a viac sediet s nimi doma, je od teba hlupe.
Celkovo v kazdom prispevku sa starostlivo snazis skryvat svoju utocnost a podrazdenost.
Tak sa pytam - kto ti v tvojom realnom zivote vytkol tvoje rozhodnutie? Preco si podrazdena?
A ak ste doma v poho s tym, ako to doma mate, co ta prinutilo ist si hladat hlboko v noci clanky na temu “skolka vs. nechat si dieta doma”?
Co rozbilo tvoju vyrovanost a ohrozilo presvedcenie o spravnosti tvojho rozhodnutia a donutilo ta pisat celu noc odpovede na 4 roky staru temu, a to kazdemu ucastnikovi debaty zvlast?
@hanelka1 presne..z profesionalneho pohladu, nie z vlastnych skusenosti.... Zivotna prax je ina ako ucebnicova.... Deti co su doma bez skolky, nie su predsa zavrete v skrini ci niekde hlboko v podzemnej jaskyni alebo v pivnici, bez okien a dveri, bez kontaktu s ostatnymi ludmi...preco mate vsetci taketo mylne predstavy, nechapem.....rodicov nikto nikdy nenahradi a deti su male len raz a ked uz si tie deti urobim, tak by bolo fajn sa o ne aj postarat ci nie? A zvladne to kazdy normalny rodic...aj bez pedagogickeho vzdelania....len ludia sa boja neznameho, tak vsetci odsudzujte zensku, ktora to ma v hlave dobre zratane, lebo rozmysla inak ako vacsina sveta 🤦♀️ kks....to ze robi clovek veci inak, neznamena, ze ich robi zle!!!!
@maduke lebo e to pohodlne, lebo im to tak niekto nahovoril, lebo nechcu vystupit z komfortnej zony...lebo, lebo..
3 do troch rokov by som ani ja dieťa neposielal do škôlky ale keď už má 4-5 rokov, potrebuje si zvyknúť aj na cudzie deti nie len tie vo svojom okolí. Pripraví ju to na reálny život a bez toho to bude mat ťažšie. Začiatky sú vždy ťažké ale nakoniec bude rada. V tom veku už odlúčenie vie spracovať a zvládnuť.
3 do troch rokov by som ani ja dieťa neposielal do škôlky ale keď už má 4-5 rokov, potrebuje si zvyknúť aj na cudzie deti nie len tie vo svojom okolí. Pripraví ju to na reálny život a bez toho to bude mat ťažšie. Začiatky sú vždy ťažké ale nakoniec bude rada. V tom veku už odlúčenie vie spracovať a zvládnuť.
@slovakboy nie kazde....a ako sa pise, to, ze je dieta doma, neznamena, ze je v jaskyni alebo na opustenom ostrove
@maduke ty si riadne mimo...Tebe by som navrhovala povinne stravit nejaky cas na psychiatrii aby si sa ukludnila...boze, vacsie blbosti som uz davno necitala
"Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??" .... to myslis vazne? ci si si len v noci nieco vypila a nevies co pises?... hroza, este dobre, ze mame povinnu predskolsku, lebo vidim, ze niektorym mamam na tej materskej "preplo"
A to pisem ako mama 2 deti, ktore nadovsetko milujem, starsi chodi do skolky, na ktoru sa tesi kazdy den a mladsia 1,5r je so mnou doma...
@lienka.7 ale tu predsa nikto nikomu nic nevybavuje, ake ked je aj ina moznost starat sa o deti, tak preco ju nevyuzit?? To aj ja mozem povedat, na co si ludia robia deti, ked sa nemaju cas im venovat? Ked ich supnu do skolky a nechavaju ich tam cele dni s cudzimi ludmi, ktorym akoze doveruju ze sa o ich deti postaraju? Mne pripadá skolka ako ustav na odkladanie deti, na ktore rodicia nemaju cas....tak si tie deti nerobte ked sa im nemozete alebo nechcete venovat....jednoduche ci nie??
@maduke ono dieta nedavas do skolky preto, aby si sa o neho nemusela starať. Dávaš ho tam preto, aby sa socializovalo aj teba. To len tak na okraj. Pokial je podla teba skolka ústav na odkladanie deti, tak práca je potom co? Ústav na odkladanie rodičov???

Nehnevaj sa, ale tvoje názory mi pripadajú ako keby si ešte sama bola dieťa. Predškolsku výchovu a vzdelávanie ti výchova doma nenahradí,,, v škole to tvoje dieťa bude mať potom oveľa ťažšie ako deti , ktoré túto prípravu absolvujú a to z rôznych dôvodov. Myslím,že by si nemala dopredu až takto špekulovať. Predškolská výchova má opodstatnenie bez akýchkoľvek pochybností. Píšem ti to z profesionálneho pohľadu. Ale samozrejme ty si strojca osudu svojho dieťaťa.