Nechcem dať dieťa do škôlky
Ahojte. Mám ročnú slečnu a uz teraz viem ze ju do škôlky nechcem dať. Pýtam sa keďže je predškolská prípravka povinná 🤦
"neviem si predstaviť ju poslať niekam kde to nepozná" - tohto cim skor sa zbavis casom, tym lepsie pre teba aj pre dieta...dieta ta potrebuje prve roky, potom potrebuje aj svet a skumat ho bez tvojej pritomnosti
@nikpa pre mňa mala škôlka pravý opak, devastujuci.
čím viac ju budeš držať pri sebe, tým viac bude trpieť keď bude musieť ísť od teba lebo si zvykne, budeš jej chýbať, bude trpieť, čiže vlastne jej ubližuješ
@nafka0483 jasné že do školy pôjde. To bude mať už šesť bude už väčšia. Socializujeme sa dosť
@anna_2 nie som troll. Normálne sa pýtam
@maciatkolulu to sú veľmi silné slová, je mi to ľúto a dúfam, že si naozaj len výnimka.
Cize 5 rocna do skolky nepojde ale 6 rocna do skoly ano.
Ok, ved som ti napisala - bud domace vzdelavanie, alebo ju proste nedas a pockas si na nasledky.
😆😆😆😆😆 dobré vedieť autorka :D môžeš ju skúsiť napchať naspäť do maternice a tam ju mať až do 18tky, to snáď bude dostatočne známe miesto :D
Moje mladšie dieťa má zrovna rok. Milujem ho nadovšetko a neviem si predstaviť, že by šiel sam niekde kde to nepozná.
Moje staršie dieťa má 5. Milujem ho nadovšetko a v jeho roku som si nevedela predstaviť ze by šiel niekde sam kde to nepozná. Od dvoch rokov chodí do škôlky 😂😂😂
Nerieš veci zbytočne vopred. Bude veľa závisieť od dieťaťa.
A keď pôjde do školy,tak ti nebude ľúto,že nezapasuje do kolektívu? Že nebude mať kamarátky zo škôlky s ktorými by sedela v lavici? Že nebude mať škôlkárskeho ,,frajera"? U nás sa tomu hovorí OPIČIA MATER a je od teba sebecké,že myslíš iba na seba. Predškolská výchova má nejaký význam,aj keď teraz je ešte maličká a jasné,že si nevieš predstaviť byť bez nej,ale časom by si mala zmeniť názor.
@dusankomoj tak toto je zase zly priklad. Preco by malo mat dieta v skole kamarata zo skolky? Moje ani jedno dieta neslo do školy s rovnacími dětmi ako mali v skolke. To uz v dnesnej dobe nie je pravidlo. Tak isto ako uz davno neplati, to, co trdi zakladatelka, 5 rocna v skolke no go ale 6 rocna v skole uz ok.
To znamená že asi nemusíš do práce
Ja ked niekde vidím takuto diskusiu, ze ci dat dieťa do škôlky, preco ano preco nie... Tak mam take zvlastne pocity..
Ja som dala, je to fajn, troska sa to dietatko osamostatni, otuka medzi detmi... tiež som bola taka uzkostlivejsia zo začiatku, ale časom som zistila, ze kvôli chorobam je aj tak viac doma... Je predskolak a do skolky chodi skor prilezitostne. Tyzden v skolke, a ked chcem aby sa poriadne doliecil 2-3tyzdne doma..
A ako vidim je to bežné..
Inak este chcem povzbudit autorku, ze predskolska je sice povinna, ale staci ak bude chodit na 4 hodiny. Nemusi spat, ani moj nespi... A to si myslim, ze je fakt fajn, ked dietatko aspon trocha navstevuje kolektív.
Pobavila ma tvoja poznámka že 5ročné dieťa do škôlky nepatrí.....a čo po potom o rok ke´d nastúpi do školy? či nepatrí ani tam? Kde inde sa naučí poslúchať inú autoritu ako v škôlke? Čo potom budeš robiť keď v škole nebude akceptovať učiteľku, že nebude chcieť s ňou spolupracovať?
@yanni to nemá byť príklad! Ide len o to,že autorka vôbec neberie do úvahy dieťa. Čo bude chcieť ono a ako mu uškodí izoláciou(a áno napísala,že sa socializujú) ale teraz nechce škôlku, a potom čo? Strednú školu v inom meste, výšku tiež.Priateľ bude fuj,lebo ju odpúta od maminy... môj názor je,že autorka má ešte maličké dieťa a separačná úzkosť je na nesprávnej strane😉 Tiež mi skrúcalo žalúdok,keď som od ročného mala ísť čo len do obchodu. A v 3r som fotila škôlkara,ako bláznivá🤣 a prášila odtiaľ prvá.
ja ti uplne rozumiem.....uvedom si, ze nie skazdym sa mozes bavit o danej teme na verejnom fore...ak to raz nie je niekoho presvedcenie, NIKDY ta nepochopi...hladaj podobne zmyslajucich ludi...a btw od septembra 2021 mame oficialny homeschooling pre celu ZS
Každa matka miluje svoje dieta a keby každa sa tak rozhodla môžu škôlky rovno zrušit to dieta sa v škôlke vela nauči a nebude mat v škole taky problem sa začlenit do kolektivu a učitelky ktore spoznaju tvoje dieta ti poradia navrhnu čo dalej ja som si pri mojej napr.ani nevšimla že ma vysoke iq ale učitelka to zbadala a poradila dat ju do triedy pre mimoriadne nadane deti a nelutujem som jej doteraz zato vdačna🙂
A potom ti ju pošlú zo školy domov resp. do škôlky lebo sa nebude vedieť prispôsobiť. A keby aj nie tak všetky tie choroby čo si odnesie zo škôlky bude prežívať v škole.
@tom_i odkiaľ máte že sa nebude vedieť prispôsobiť, že bude nedisciplinovana atď?
@dusankomoj ja nechápem skade to máte preboha. Chodí von a ak boh da a toto skončí tak budeme chodiť von stretávať sa budeme s inými deťmi atď. Určite ju nebudem držať len doma 🤦
S vami škoda diskutovať. To že bude na pieskovisku s deťmi neznamená, že bude vedieť čo je to prispôsobiť sa. Ale možno budete môcť sedieť v škole vedľa dieťaťa do 18 rokov.
Tu to ani nerieš. Väčšina neporadí, nepodporí, len sa dočkáš kritiky a reči typu “veď počkaj…” ja som to tiež počúvala ako ešte budem plakať a prosiť, aby si môjho syna vzali do škôlky. A aha. Neprosím a ani neľutujem, určite mu zatiaľ doma dávam viac. Aj tu na MK sú skupiny, ktoré sa venujú tejto téme a ženy ti poradia a podporia. Tu to veľmi nerieš.
To ze bude chodiť na ihrisko je jedna vec škôlka je niečo úplne iné zvykne si na učiteľky kolektív disciplínu ráno vstať nachystať sa ísť si za svojimi povinnosťami ja som do škôlky zo zdravotných dôvodov nechodila nastúpila som hneď do prvého ročníka nevedela som sa začleniť plakala som za mamou bola som zvyknutá byť len pri nej nemám na to dobré spomienky všetci boli v pohode len ja uplakana vôbec sa mi tam nepáčilo ráno sa mi nechcelo vstávať a niekam chodiť bolo to pre mňa utrpenie môj malý bol v škôlke placko ja som plakala s ním najradšej by som ho mala stále pri sebe ale všetko prešlo teraz je prvák a pekne to zvláda vie že je to jeho povinnosť a aj tie choroby prvý rok v škôlke bol stále chorý tým by si malo prejsť každé dieťa
To nebolo myslené zle! Iba si treba dať pozor,aby láska dcérku nedusila. Treba jej potom dať aj priestor. Ale aj tak si myslím,že keď príde čas,tak o tej škôlke budete aspoň uvažovať.
ja mám staršieho syna 3,5 ročného a tiež som ho nedala, som doma s 9mesacnym a lepšie som urobiť nemohla..
@kate_cs súhlasím úplne, takéto témy by som nikdy neriešila tu na MK, keď tak v uzavretých skupinách, kde majú ženy rovnaký názor. Plus si treba zvyknúť na to, že pokiaľ človek v čomkoľvek nerobí to, vo väčšina, teda nejde s davom, vždy bude za idiota- pre tých, čo s davom idú🤷♀️
"Ahojte. Mám ročnú slečnu a uz teraz viem ze ju do škôlky nechcem dať. Pýtam sa keďže je predškolská prípravka povinná."
Iba ja nechapem kde je v tomto prispevku nejaka otazka, na ktoru sa pytas?

Toto je nejaky trol na rozprudenie diskusie? Dieta ma 1r a ty ho nechces dat do skolky ako 3-5 rocne? Vypni prosim pocitac/telefon a chod von. Je pekne, vyvetraj si hlavu. A nepis hovadiny na internete.