Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@aliza
nerozumiem celkom vašej logike... citujem: naučil sa, že nemá ísť na cestu lebo mu mamka dá na zadok....a prečo mu dá mamka na zadok? kvôli tomu že je tam cesta? nie náhodou preto že na tej ceste je auto a môže ho zraziť a ublížiť mu? keď to vaše mimoriadne inteligentné trojročné dieťa chápe a zastane, tak ostaných 99 percent detí nezastane a na tú cestu pôjde....pretože trojročné dieťa si neuvedomuje nebezpečnú situáciu.... to vám píše žena, ktorá má na starosti desať trojročných detí a denno denne absolvuje s nimi frekventované ulice....
@janickacrazy nikde som nenasla, co na to povedala ta dotycna ucitelka....
@katfan no tvoj názor ako pedagóga ma fakt zaráža, keď si nevie poradiť s dieťaťom rodič, ešte sa to dá pochopiť, ale pedagóg je profesionál. A že by som mala dvadsať rokov v škôlke len chápavých rodičov? 😎 😎 😎 Utópia. Niektorých by som ti poslala. 😎 😎 😎 😎 😎 . Tvoj názor ti neberiem, ale svoje deti bysom do vašej materskej školy teda nedala.
@zuzkat1 to nie je o capnutí, alebo necapnutí, je to o tom, chovať sa k dieťaťu, ako k dospelému, ktorého si vážim. Ani na to toho nenavrieskam, ani ho necapnem. Len neviem jedno, akým spôsobom potom učiteľka vysvetlí tým deťom, že je neprípustné, aby jeden druhému ubližoval. Ide to aj bez capnutia.
@mamavera vsak dobre,ja ti nazor neberiem... Moja mala ma vynikajucu ucitelku,sudim podla toho ze mala ju miluje.a veru capla malej po zadku. Ja si myslim ze vztah dieta-dospely nestoji na tom ci obcas capnes alebo nie,ale na celkovom postoji k tomu dietatu. Ci mu davas lasku,pozornost,starostlivost.ak Ano a dieta to citi vie ze si jeho oporou tak chape aj to ze preco sa stalo to ze dostalo po ritke. Moja kazde jedno capnutie vedela povedat za co bolo a vedela ze robila zle.
@katfan Zistila som, že v pondelok ich v triede zastupovala učitelka z inej triedy, boli vraj v telocvični a malý nechcel cvičit podla učitelky a rušil ostatných, tak ho dala sediet na lavičku, no ani tam sediet nechcel, tak ho tam držala za ruky, tak mi to bolo povedané. No tak neviem, či je to pravda, ale hádam áno. No kedže je to učitelka z inej triedy malý s nou nebude moc prichádzat do kontaktu, tak hádam bude v pohode. Bol z toho dost neštastný a ani nechcel íst do školky ráno, čo u neho nebýva zvykom. No ked videl, že tam tá učitelka nie je, tak si trochu vydýchol, ale aj tak nechcel íst ani do triedy. Nebola som na počítači, preto píšem až teraz.
@mamavera a inak ja si svoje dieta vazim a respektujem,ale nie je to dospely clovek... je to maly cloviecik ktory sa vsetko len teraz uci... A nie kazde dieta je take ze kam posadis tam sedi...kamoska ma take ale to ja nepoznam... Moja je akcna,dakedy aj drza a tvrdohlava a aj ked ma postavene hranice ktore velmi dobre pozna,milerada ich prekracuje... Neotlkam ju,ale obcas to fakt inak ako capnutim nejde... Zvacsa je to na vratenie do reality ked ma hysak...
@janickacrazy inak moja odmieta aj do skolky vkrocit ked tam nie je jej ucitelka... To place akoby ju z koze drali... Pritom po zadku dostala od jej ucitelky nie od cudzej... A ked este nedajboh do inej triedy ma ist tak koniec sveta
@marcah Ale tu nejde o respektovanie nazoru na nieco. Ak sa jedna o hentej deti, nech si ich bije ak to poklada za spravne. Mne je to luto. Ale respektujem jej sposob pri jej detoch. Ale preco by mala bit moje deti je pre mna zahadou 😕 Respektovat sa da nazor ineho na nieco. Ale nie jeho spravanie s ktorym nesuhlasim vykonavane voci mojmu dietatu. Ja mozem akurat tak respektovat ze mamina snad vie co robi ked si deti otlka a ak to prekroci hranice kedy mam pocit ze dieta je skor tyrane nez vychovavane tak upovedomim prislusne urady. Ale absolutne nesuhlasim aby bila moje deti. Bodka. A to teda vobec nesuvisi s nerespektovanim.
Z pohladu rodica: do skolky chodia nieln 3 ale aj 5 rocne deti ....tie uz musia poznam ake take hranice. Z vlastnej skusenosti....videla som v skolke, ako mamicka krici na svoje dieta, ze je hlupe, sproste a ktovie este ake...lebo spravilo cosi zle....udrela ho, ked prisla ucitelka, hned ho bozkala, stiskala, cista pretvarka....
A zazila som aj dietatko, ktore navonok anjelik, a poza chrbat plulo detom na desiatu, ocikalo im postielku, ci vytislo zubnu pastu do papuciek, aj po viacerom napominani robilo este horsie....keby to robilo mojmu dietatu, tak neviem, co by som robila ja. Riesime tu capnutie po zadku, pricom poniektori sa tvaria ako dokonali rodicia a nezvladaju vlastne deti....ked je capnutie zle, terz myslim capnutie po viacerych napomenutiach, tak potom pohladenie bude sex.motiv....v dnesnej dobe je ucitel v najnizsej pozici, deti mozu vsetko, len on nic....
@mamavera
opäť nerozumiem tomuto prístupu....tak ty chápeš, že rodič si nemusí poradiť s vlastným dieťaťom??? a kto by si mal s ním teda poradiť ak nie on??? asi taký profesionálny pedagóg ako ty... ak máš v triede dvadsať takých detí, s ktorými si vlastní rodičia nevedia rady ale ty áno tak si pre mňa ôsmy div sveta a môžeš sa nechať naklonovať...
Este ma napadlo, mam nadanu neter, uzasne hra na husle, tancuje balet, krasne kresli. Keby ju niekto bil po rukach ako dieta asi by sa teraz ako dospela za to nepodakovala, nemat cit v prstoch ked sa tym bude zivit. Kto je potom zodpovedny? To capanie po rukach je sila, potom sa neskor trasu ruky a nemaju taky cit. Pre beznu populaciu ok, ale niekto sa zivi aj ako chirurg alebo huslista
@sisi1978 ved prave preto, ze 3-rocne dieta si neuvedomuje nebezpecnu situaciu, tak ho za to predsa nebudem capat, to je logicke, aspon pre mna. Ja som syna neucila, ze cesta je nebezpecna, ale ze po ceste chodia auta a preto musi zastat a pockat na mna, aby sme presli cez tu cestu spolu. je to uplne normalne dieta a predsa sa to naucilo lebo bolo tak vedene, odkedy sa naucilo chodit.
@sissmiss
ale joj, si ma rozosmiala....ja som zažila ešte komunizmus a veľmi dobre si pamätám ako pani učiteľka vytiahla paličku a šľahala po špičkách prstov alebo po dlani....robila to často, podľa toho či sme si zaslúžili alebo nie....a ani jeden z nás neprišiel o cit v rukách alebo neskončil v zvieracej kazajke....
o tom capaní po rukách tu už bolo toho popísaného neúrekom....ja osobne ako som napísala tak urobím, keď nie je iné východisko....to znamená, že necapem tomu istému dieťaťu po ruke alebo zadku každý deň....
ruky sa trasú z niečoho iného a nie z capnutia....

@katfan no asi nie, ked ti na tu cestu utiekol 😎. dostal na zadok a co sa naucil? ze cesta je nebezpecna? nie, naucil sa, ze nema ist na cestu lebo mu mamka da na zadok. A to je velky rozdiel.