icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

sisi1978
2. apr 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@aliza
to je jedno dieťa, ktoré si to naučila....bolo vedené tebou odkedy sa naučilo chodiť....ale to neznamená, že to tak bude stále, pretože ako si napísala, ono si neuvedomuje nebezpečnú situáciu....môže sa stať, že v kolektíve sa pozabudne a na tú cestu sa nepozrie....stane sa to dospelým, tak pritrafí sa to aj malému dieťaťu....aj tomu s dokonalým vysvetlením, že po ceste chodia autá a musí dávať pozor...iné matky si možno tiež myslia, že to ich deti ovládajú.... na prechode poviem, pozrieme sa vľavo, vpravo a potom ideme na cestu a dieťa tak neurobí a vybehne....situácia sa zopakuje aj na druhý deň, aj na tretí.... hovorím dosť nahlas a zreteľne, vysvetlím mu to a aj napriek tomu to opäť urobí...

sisi1978
2. apr 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@sissmiss
tak konkrétne ja hrám celkom slušne na klavíri.... a hrám na ňom prstami....tými istými, po ktorých som dostala.....a nie, chirurgov a virtuózov sme v triede nemali, až takí geniálni sme neboli....možno by nebolo od veci sa opýtať nejakého huslistu z orchestra či mu náhodou neškodí na jeho ctené rúčky aj to, ak si do nich zoberie štamperlík....možno potom sa mu trasú ruky, keď si nedá do nosa....a nie z toho, že dva krát v škole dostal po nich.... len toľko miss

aliza
2. apr 2014

@sisi1978 a o to ide, ze male deti sa ucia neustalym opakovanim, ale nie kazdy ma na to nervy... ja teda nevidim problem to tomu dietatu hovorit kazdy den, co je na tom? kde je napisane, ze to musi po par razoch pochopit? dieta sa stale uci...a hlavne nenesie ziadnu zodpovednost, tu zodpovednost mame za dieta my, dospeli, tak nevidim dovod bit dieta za to, ze MI uslo na cestu.

zuzkat1
2. apr 2014

@sissmiss problem je v tom ze sa tu mylia pojmy s dojmami... Capnutie to dieta ani neboli,ide len o to aby si uvedomilo ze to sa nerobi...

aliza
2. apr 2014

@zuzkat1 odkial vies, ze capnutie dieta neboli? 😕.

abbey1
2. apr 2014

@sisi1978 Môžete napísať verejne, v akej škôlke pracujete? Bolo by fajn verejne priznať, kde majú v škôlke kumbál pre "zlé" deti, či kde sa capnutie považuje za výchovné. Študovala som pedagogiku, pracovala ako učiteľka, ale naozaj si nespomínam, že by takéto metódy boli niekdy spomínané ako pedagogické a teda výchovné. Som rada, že som doposiaľ na vám podobné pani učiteľky nanatrafila pri svojej strašej dcéra ani počas praxe v školstve.
Môžu si to ľudia obhajovať ako chcú, tzv "výchovné" sú vždy len zlyhaním nás dospelých a žiadnou účinnou výchovou. Kto chce, hľadá cesty ako sa to dá inak, kto nechce, hľadá ospravedlnenia pre svoje konanie.
Pedagóg nemá absolútne žiadne právo zdvihnúť ruku na výchovnú. Našťastie je takých "pedagógov" minimum.
A možno som len dobre vyberala škôlku a školu pre svoje dieťa. 😉

sisi1978
2. apr 2014

@aliza
keď by si mala tých detí desať vo veku tvojho syna a mala im dookola vysvetlovať a opakovať to isté, pripadala by si si ako papagáj....sú deti, ktoré to pochopia na prvý krát, sú také ktorým to poviem desaťkrát kým pochopia....ale sú aj také, ktorým to môžem hovoriť do konca školského roka, chápu ma, ale neurobia to....pretože doma nie sú k tomu vedení....radšej si budem vyčítať capnutie po zadku, ako mať na svedomí dokaličené dieťa....aj ja si myslím,že capnutie dieťa nebolí....tiež som bola malá, bola som v škôlke, bola som v škole a dostali sme pár po rukách alebo po zadku....pamätám si aj za čo to bolo, ale bolesť alebo nejakú traumu z toho si nepamätám....veľmi dobre si ale pamätám učiteľku a aj tú bolesť, keď nás vylátala palicou po končekoch prstov...

zuzuj
2. apr 2014

@bladymary321 Prepač ale ja som nepochopila tvoj prispevok s opatrovatelkou....resp. suvis s bitím dieťaťa...
myslíš ´to tak, že ste ju vyhodili preto čo píšeš?? ,,manzel bral od nej syna a v parku vypil flasu mlieka a dve caju,plne! " ?

abbey1
2. apr 2014

Mňa v škole, či škôlke nikdy nikto neudrel. Ak by skúsil, moja mama bola síce jednoduchá žena, ale s učiteľkou by podobnú vec slušne ale rázne riešila. Ospravedlenia, že nás bili a sme tu bez újmy, nie sú na mieste. Takýto ľudia ďalej riešia výchovnými. Nesmierne si vážim pani učiteľky,, ktoré svoje početné triedy s deťmi z rôznych sociálnych vrstie,v s rôzným správaním vedia ustrážiť inak. S láskou budem spomínať na pani učiteľku, ktorá to nemala v triede ľahké, ale radšej strčila hlavu do skrine, zobla si z čokolády a ďalej s láskou usmerňovala. To sú pedagógovia.

benila
2. apr 2014

@mokon presne suhlasim s vami ,uctelka si moze tak akurat vychovne otlkat vlastne deti doma .V skolke je lenzamestnancom vykonavajuci pracu len pedagoga.Nema v ziadnom pripade pravo trestat dieta bitkou, ani vychovnou po zadku jednoducho niejeto jej dieta a nema nato pravo.A kumbal zatvorila by som doticnu tam ja a som zvedava ako by sa citila po par h.Fakt sa uz necudujem preco niektoe deti majustrach a uskosti .Som zdr. Sestra a tiez viem svoje.Nebolo by odveci sem pridat pripady nespravneho zaobch. Zdetmi v skolkach aby rodicia mali prehladad o skolkach.

benila
2. apr 2014

@abbey1 Ano aj mna by to zaujimslo kde pracujete kde sa moderne metody vychovnej kumbal.

abbey1
2. apr 2014

@benila Veď ak si za svojimi metódami stoja, nemal by byť problém to zverejniť. Neviem si predstaviť, že by sa mojim deťom čo len niekto vyhrážal zatvorením do kumbálu. Našťastie, i keď zďaleka nie som dokonalá matka, to nikto z nás, zistila som, že sa dá vychovávať i bez výchovných, či s ich minimom. Ak už sa stane, radšej dieťaťu priznám, že som ja urobila chybu,, že takto sa situácia nerieši. Len mi je smutno, keď vidím, že sa takéto niečo považuje za normálny vychovávací prostriedok a nebodaj ešte v školskom zariadení.
Moje dieťa so stresom pozerá, ak vidí, že nejaké matka jači po dieťaťi, či mu rovno výchovne švihne. A ja by som ju mala pripraviť, že možno pani učiteľka v škôlke bude takto vychovávať?
Ja si plne uvedomujem náročnosť povolania pani učiteliek. Viem, že i ony môžu proste urobiť chybu, ale nesmie to byť považované za bežné relevantné správanie.

aliza
2. apr 2014

@sisi1978 a co si myslis, ze moje deti nechodia/nechodili do skolky? ze tu su ucitelky z inej planety? nie, nie su, takisto maju na starosti deti, ako ty a nemusia ich capat, aby ich nieco naucili a nepoznam ani jeden pripad, ze by dieta vyletelo ucitelke na cestu. Som stastna, ze moje deti nikdy neprisli a dufam ani nepridu do kontaktu s ucitelmi, ako si ty. Darmo si to tu obhajujes, ale pravda je taka, ze to nezvladas. mas jedine stastie, ze zijes na SK, kde telesne tresty veselo ficia a matky ti este podakuju, ze im otlkas deti 😕. Prepac, ale ja teda ten postih z toho, ze si bola tiez capana, vidim 😖 ....a preco vlastne ides sama s 10.malymi detmi cez cestu? pisala si, ze kazdy den? to kam chodite? nemate vlastne ihrisko? ak nie, tak to nie je problem deti, ale vasej skolky. Vy musite zabezpecit bezpecne prostredie pre deti a nie ich capat za to, ze nevedia v 3 rokoch prechadzat bezpecne cez cestu. A ak cez cestu nutne musite, mas mat dalsieho dospelaka pri sebe, sama na desat 3rocnych deti je sialenstvo, je to nezodpovedne a je chore tu zodpovednost hadzat na deti.

sisi1978
2. apr 2014

@abbey1
pracujem v škôlke v meste, kde vyrastajú asi úplne odlišné deti ako na ostatnom Slovensku...pochybujem, že ste sa doteraz zrejme vo svojej mnohoročnej praxi pedagóga nestretli s deťmi, na ktoré milé slovo neplatí...je pekné študovať pedagogické metódy, ale ak naozaj ste učiteľka tak viete, že študovať v škole o tom ako zvládať situácie je jedna vec a realita v škôlke je úplne iná....odporúčam vám si prečítať aj môj príspevok, kde som zdôvodnila moje jediné tohtoročné capnutie po zadku dieťaťu...odkiaľ viete, že pedagógov čo capnú dieťa je minimum....myslíte si, že sa nejaký pedagóg k tomu prizná...a v dnešnej dobe, keď sa každý bojí o miesto? k tomu kumbálu....má ho každá jedna škôlka, väčšinou slúži na odkladanie pomôcok....a niekedy slúži aj na postrašenie nezvládnuteľného škôlkara, kde ostatné výchovné metódy na plnej čiare zlyhali...

abbey1
2. apr 2014

@sisi1978 Veď jasné. Tí druhí majú tie úžasné deti. Veď napíšte meno škôlky, aby rodičia, ktorí s takými metódami nesúhlasia, vedeli. Ďakujem. A ako som písala, aj som v školstve pracovala, videla kolegyne v praxi a verte, či nie, take veci sa neutaja. Dobre viem, komu môžem svoje deti zveriť a komu nie. Radšej sme teda cestovali okolo 3 škôl na druhy koniec mesta a oplatilo sa. Dcéra spomína na učiteľky len v dobrom.

zuzuj
2. apr 2014

baby total to zas prehánate.... 😖
Ja teda neviem, treba sa samo spytat učky... co sa stalo ze ho ,,CAPLA PO RUKE"....Och bože...asi by som nezaspala ... 😀
Ale ok...beriem, učitelky by to nemali robit....
ALe kto ho vie....čo ,,toto kvítečko" robilo niekomu inému že ho capla...

sisi1978
2. apr 2014

@aliza
ach jaj, sa tu s najmúdrejšími mamkami roztrhlo vrece...tak ako píšeš žijeme na Slovensku...tak by si mohla vedieť, že je realita a bežná vec, že na desať detí je jedna učiteľka....niekedy aj na viac.....telesné tresty veselo fičia....to je také pomenovanie, že si predstavujem seba aj kolegyňu s bičom v ruke a deti s modrinami...ako som už raz napísala, ja osobne som dala po riti tento rok raz, netrestám a neotĺkam deti ako na bežiacom páse, pretože mám deti veľmi rada....aj keď majú rodičov ako si ty....predstav si, že v škôlke máme aj ihrisko....a máme tam dokonca aj cestu a prechádzame cez ňu, lebo ideme na prechádzku....takisto cez ňu prechádzame z toho dôvodu, aby sme deťom vysvetlili cestnú premávku....čo znamená prechod pre chodcov, čo znamená zelené svetielko na panáčikovi...
a ešte som zabudla....ďakujem za ohodnotenie, že to nezvládam....keby to tak bolo, už dávno by som v tej škôlke nepracovala, nemyslíš?...o tom ako to zvládam vedia najlepšie rodičia,ktorí sú so mnou spokojní...postih z toho, že aj ja som bola v škole capaná a aj moji spolužiaci nevidím....a nevidia ho ani oni, sú to normálni ľudia, dokonca jeden právnik a jedna lekárka....tak zrejme sú postihnutí aj oni, ale ešte o tom nevedia...keď ich stretnem, tak im to oznámim, určite sa potešia....skôr postih vidím u niekoho iného...
odporučila by som ti vyskúšať si túto prácu...minimálne na mesiac....potom by som si tvoje skúsenosti rada vypočula...

sisi1978
2. apr 2014

@abbey1
v jednom príspevku píšete, že ste sa nestretli s podobnými učiteľkami....teraz zase, že ste obišli tri školy kým ste našli tú správnu...navzájom si odporujete...nemám za potrebu zverejňovať svoje pôsobenie a ľutujem, že som vôbec prispela do tejto témy, pokiaľ sú tu ľudia s takýmito názormi....nejde tu už o diskusiu, ale vzájomné osočovania a dokazovanie si svojej pravdy...
ja tiež spomínam na svoje učiteľky v dobrom...aj na tie, od ktorých som dostala po zadku....aj na tie, ktoré boli prísne...tie nás aj niečo naučili...

mokon
3. apr 2014

@zuzkat1 ok, Tvoje výchovné metódy neriešim, stále trvám na tom, že učiteľka bez capnutia, bez bitky

mokon
3. apr 2014

@benila určite by to rodičom pomohlo a verím, že škôlky s takými metódami by boli o chvíľu pozatvárané

juliana77
3. apr 2014

@sisi1978 Na výchovu nie je recept, možno k tomu dodať len toľko, ak mamička pošle do škôlky Vychované dieťa, Tak nebude capnuté. Pre citlivejšie povahy capnutie je v ich preklade bitie, týranie, bičovanie a proste nepríspustné, ale prípustné je vyjsť dieťaťu v ústrety, ak sa mu nepáči škôlka, treba vymeniť, nepáči sa učiteľka treba vyhodiť, zlá škola, najdeme inú, nevhodný darček vymeníme, babka je tu už dlho, pošleme domov, nevhodný program v televízii, prepneme, ved čo by sme neurobili pre Svoje dieťa, ktoré predsa nebudeme capkať za jeho maniere, radšej mu vyjdeme v ústrety a postavíme ho na piedestál.

Capnutie u niektorého dieťaťa padne na úrodnú pôdu a u niektorého nie, tak isto ako niektorému dieťaťu trvá pár mesiacov kým sa v novom prostredí adaptuje, niektorému to nerobí problém, niektoré dieťa má doživotnú traumu z rozvodu svojich rodičov, niektoré zapne režim - zabudnúť.

Deti sú tiché, prispôsobivé, menej prispôsobivé, temperamenté a aj neposlušné atd, a treba podľa toho vybrať spôsob Napomenutia, tichému nemôžete capnúť, pretože sa z toho zosype, schová sa mame pod sukňu a nevylezie ani v osemnástke.

Milé mamičky, ktoré máte problém pochopiť prácu učiteľov a ich prístup, snažte sa byť nad vecou, lebo vaše deti sa v kolektíve správajú úplne inak a tí vaši škôlkári takto ešte strávia ďalších xx rokov v kolektíve, bez vás, v druhom stupni ZŠ je iná sranda a na stredných tiež. Čo ked niaky spolužiak zje Vášmu dieťaťu desiatu, ktoré bude celé doobedie potom hladovať, zvládnete to, alebo zmeníte hned školu??

martinella1
3. apr 2014

Ked som este pocas praxe praxovala na jednej zakladnerj skole, bol v 1. rocniku jeden nezvladnutelny ziak.....vsetkym ublizoval, zamerne kopal do deti, o ich veci, kradol skodil skolsky majetok, robil naschval nielen detom, ale aj ucitelom....take veci obil, pri ktorych by sa niektorym krutila hlava....nik nan ruku nepolozil....az jedneho dna to kolega nevydrzal a vytahal ho za ucho a vraj dosal aj priucnu...ja som na tej skole uz vtedy nebola, len mimto bolo povedane.....rupli mu nervy, podotykam mlady ucitl, ktory este nevyhorel....ale podzme si na rovinu, ked pride do skoly ziak tmaej pleti, spinavy, smradlavy, pocikany a po.......ny, len obschnute saty na nom a on si berie vase veci, utiera si nimi zadom ci surovo v triede ocika aktovku a pod.....proste dieta, ktore doma nedostalo ziadnu vychovu, tak komu by nerupli nervy.....a odvtedy vraj tento problemovy ziak sa zmenil uplne a detom uz naschvaly nerobil.....no ja nie som za nasilie, ale niekedy mozno jednmo cap postrasi ako ublizi

terezka1947
3. apr 2014

...trosku nerozumiem vynasaniu "sudov",kto je aky dobry a zly rodic,kto je aky ucitel...atd......to sa cez toto anonymne forum da zistit za taku kratku dobu, aky je kto clovek?na zaklade niekolkych prispevkov,v kt.nie je nic "extremne"?uz ideme hlasit na socialku?pomaly nahalsovat zamestnavatelovi,co ma za zamestnanca?

ja to vidim skor tak,ze ked je tu clovek uprimny....hm...hold,ma smolu....je jednoduchsie a krajsie a aj sa to tu viac nosi-ist s davom....chranime deti? tak zo vsim vsudy....a je jedno,komu tym a ako ublizime?
ved nejde o nic,iba trosku "zrealniet"....nic nie je iba biele a cierne

ak uz na tomto fore dochadza k takym vyhranenym "odsudeniam a skatulkovaniu.....hm....tak ako potom reagujeme,fungujeme v realite?
ved si tu mame navzajom radit....diskutovat a ziskavat "ine "pohlady na nase problemy
ano,kazdy z nas ma iny nazor a asi by ani nebolo normalne,keby sme si tu vsetci pritakavali....jednoducho-diskutujeme...kazdy sa snazi zobrat si z toho druheho prispevku nieco,zamysliet sa,atd......ale "opat"ako aj v inych temach na MK(nastastie nie vo vsetkych) su mamicky,kt.idu odsudzovat,posudzovat.....ja si nedovolim povedat,co by som zmenila u cloveka,v rodine niekoho ineho....ani vo vychove,ani v sposobe kojenia,ani v reiseni krizovych situacii,atd...lebo kazdy zije v inom prostredi a kazdy si sem odbehne pre radu a urcite nikdy nenapise a neopise celu situaciu.....to sa v kratkosti neda.....a na zaklade coho potom posudzujeme a odsudzujeme?

ano,bitka v skole,skolke nie.....ani fyzicke tresty nie....ano....ale vzdy si treba uvedomit,ze nie vsetky ucitelky mlatia nase deti,tak isto ako ani rodicia....a ze vzdy,nech sa cokolvek stane,treba poznat vsetky okolnosti...
a dalsia vec-mamicky....chodte niekedy na par hodin do skolky-staci na dvor,pocas hry....staci trosku dlhsie ostat v satni...nepisem,co mate-nemate vidiet.....iba tam zajdite...a ak chodite,majte oci a usi otvorene

mozme sa tu donekonecna vypravdovat o vsetkom,ale az o par rokov zistime,co sme vychovali....bohuzial-chvalabohu je to tak....teraz sa mozme tak max snazit robit to naj,co vieme.
a normalna mama to naj pre svoje dieta robit bude

bladymary321
3. apr 2014

@zuzuj uz som si tolkokrat povedala,ze tu nebudem pisat na prispevky.....taky suvis,ze dieta ked beries dehydrovane od cloveka,ktoremu platis 250 € mesacne za to,ze sa ti o neho stara....tiez dost nechapem tvoju otazku...dala som to ako priklad,ze ked boli prve naznaky,ze nieco nieje ok riesila som to ale nie nadavanim a neviem cim(ono toho bolo viac ,co sa nam nepacilo,co sme s nou riesili rozhovormi,tie flasky v parku boli posledna kvapka) este nejake otazky????????????????????????(pre istotu keby to nebolo pochopene_priklaad aby sa to neriesilo ,ze s manzelom ist sa hadat s ucitelkou,ze ani my sme to tak neriesili,vzdy je lepsie v klude pokial to nieje nieco hrozne )

sissmiss
3. apr 2014

@sisi1978 akoze ja neviem presne o com pise abbey, ale logicky mi je jasne ze ak obisla tri skolky aby dosla do tej vybranej, a zaroven ze sa nestretla s ucitelkami ktore pouzivaju fyzicke tresty, moze to znamenat dve veci. Za prve, isli o nich chyry ze pouzivaju fyzicke tresty, takze sa im vyhla oblukom a teda sa s nimi nestretla. Alebo za druhe, isli o nich chyry ze su nekvalitne a nemusela byt rec o fyzickych trestoch a tak sa im vyhla oblukom. Tolko k logike a pochopeniu pisaneho textu.

A co sa tyka capania po rukach a tvojom ironickom postoji k umelcom, ktori podla teba piju ak sa im trasu ruky, tak to fakt nema komentar. Mozno len pre teba na zamyslenie. Ak sa vyjadrujes o talentovanych ludoch s despektom, o niecom to svedci.

cobhan
3. apr 2014

@sissmiss zase mne pride trosku divne spravat sa ku kazdemu dietatu ako v bavlnke, lebo mozno z neho raz bude umelec alebo chirurg. Nasi rodicia si este dobre pamatali co je to ''hruska'' a za co tak v skole dostavali. Ked to mama spominala, tak som sa len cudovala, ze za ake blbosti ich dokazali mlatit. My sme myslim na druhej strane, neublizit dietatu ani keby druheho nozom zapichlo, aby sme mu nahodou nenarusili do buducna psychiku.

Neviem ake mate deti, ale nasa (takmer 2 roky) je fakt niekedy ziva az moc a moja ochota opakovat jej, ze sa nieco nerobi a preco sa to nerobi je priamo umerna nebezpecenstvu ake plynie z jej aktivity...ked sa mi mota okolo rury ked peciem, to jej vysvetlim aj 1000x, ze sa moze popalit..ale ked sa splha na zabradlie (a pokusa sa preliezt) na balkone vo vyske 2. poschodia, tak vtedy ju upozornim raz a druhy raz uz dostane po plienke s vysvetlenim, ze toto sa nerobi. Pokial to je nieco ine, tak ju skratka necham zazit to, pred cim ju varujem (samozrejme len jemne)...kontrolovany pad a nasledne zachytenie tesne nad zemou ked sa splha tam, kam nema, prilozenie ruky na sekundu k horucemu hrnceku, polozenie prstov medzi dvere a zarubnu, aby citila tlak a nasledne vysvetlenie, ze to moze byt horsie, ked si nebude davat pozor. U nej to funguje, pochopi, preco to nema robit, ale musi citit dosledky...ma 2 roky, vysvetlovanie nepomaha. Inak je to anjelik, v skolke v pohode, len ma moc energie a na svoj vek je velmi fyzicky zdatna, co ju predurcuje k urazom a padom, pokial sa jej nebezpecenstvo nevysvetli nazorne.

A zazitok zo vcerajska, cosi chcela, ani sama nevedela co... chytil ju amok, blby vek, cely den bola doma kvoli burke, skratka obcas sa stane, revala a revala, hadzala o zem hracky, seba, zacala zhadzovat aj nase veci, nedalo sa na nu prehovorit a tak dostala po plienke (asi po 15tich minutach takeho spravania), zaplakala 2x, spamatala sa a zrazu sme mali opat normalne dieta.

abbey1
3. apr 2014

@sissmiss
@sisi1978 Treba čítať s porozumením. My sme vybrali školu vopred a radšej sme kazdy deň po ceste do školy prešli okolo tých škôl. Moja dcéra chodila do jednej triedy 5 rokov, pokým neprešla na 8 ročne gymnázium. A opäť je stale v jednom kolektíve.
Mne je ľúto, ak proste matky, čo učiteľky vyjadrujú, že to bez tých výchovných nefunguje. Opakujem už napísané, kazdy môže občas konať nevhodné, ale mal by si to uvedomovať, a nie svoje správanie obhajovať nezvladatelnymi deťmi. Fyzicke tresty jednoducho do školstva nepatria. Ja si pedagógov vážim, medzi nimi priateľov, ale rovnako bohužiaľ pozn pedagógov, našťastie pomenej, ktorí do školstva nepatria.

zuzkat1
3. apr 2014

@aliza pretoze capnutie nie je bitka... To je jemne buchnutie. Ja stale pisem len o capnuti a nie o biti...

Inak taky kumbal ako pise @sisi1978 je podla mna vsade... Aj u malej...pokial viem nikoho tam este nezavreli,ale uz im vraveli ze ked nebudu posluchat tak tam pojdu... Mimochodom mna ako dieta do takeho kumbalu zavrela ucitelka.
A uz som tu spominala ucitelku zo skolky ktoru sme milovali aj ked Obcas capla,tak spomeniem aj zo zakladky...rocnik 1-4 a top ucitelka vsetkych cias... Sticovala,aj udrela a dodnes ju stale spominame,volame na stretavky a aj sme ju navstivit boli. Bola perfektnym pedagogom aj clovekom. Aj nasi rodicia s nou boli nadmieru spokojni.
Neznasam ucitelky tutu mutu a taku nechcem ani pre dceru-ucitelka ma byt laskava,starostliva ale aj prisna.

baryana
3. apr 2014

uz sa tu rozprudila debata na vsetky rozne strany. ale mna by zo zvedavosti a mozneho poucenia zaujimala konkretna situacia v teme. ucitelka ma predcvicovat detom a jedno nechce cvicit, rusi ostatne deti. je posadene na lavicku, ale ani tam nechce sediet a vymysla. ako by ste to riesili?

cobhan
3. apr 2014

@baryana ja ti neviem, za mojich cias neexistovalo, ze nechce cvicit...cvicili vsetko a hotovo, jedine vynimky boli deti po chorobe a tie sedeli na lavicke ticho ako peny, inak by ich ucitelka zvozila pred celou triedou alebo by dostali trest, resp. zakaz nejakej cinnosti. Vsetci robili vsetko, ked bol niekto extremne zly, tak ho poslali nacas do inej triedy, kde bola zrovna ina aktivita...v lepsom pripade, v horsom musel stat v kute. Dnes sa vsetko robi inak, ked sme my chodili do skolky, tak neexistovalo ja nechcem, ja nebudem...ci sa to tykalo jedla, cvicenia, prechadzky, kreslenia, spania...v niecom to bolo zle, v niecom naopak dobre