icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

janickacrazy
autor
3. apr 2014

@baryana u nás doma zaberá ten kút, podotýkam že v posledom čase už ho nemusím velmi využívat, malý vačšinou poslúchne na slovné upozornenie, že nemá dačo robit, ale ked už fakt náhodou vystrája a neposlúchne, tak mu len poviem, že ukludni sa, lebo pojdeš do kúta, tak prestane v 99% prípadov.....ak nastane to 1% tak ide do kúta, tam si trochu pomraučí a príde už usmiaty a v pohode sa pritúli ku mne, samozrejme, že v školke je to trochu iné, lebo doma ho nenútim, aby cvičil alebo kreslil, ked sa mu nechce, ale v školke sa musí prisposobit ostatným

baryana
3. apr 2014

@zuzkat1 viem 🙂 citala som celu diskusiu.

baryana
3. apr 2014

@lucia2105 nebolo by lepsie si precitat celu diskusiu, skor nez dam radu o pisani staznosti?

baryana
3. apr 2014

@janickacrazy ja som skor myslela, ako vyriesit situaciu, v ktorej sa ocitla ucitelka s tvojim chlapcekom. fakt som len zvedava, ako by to viacere riesili. 🙂 lebo niektore tie rady a odporucania su fakt prehnane. ty si to nemyslis? a hlavne, ked si uz napisala aj verziu ucitelky. sledujem tuto diskusiu od zaciatku a teda co sa tu sem tam popise, tak to uz fakt je dobre toto forum aj do seriálu na pobavenie.

janickacrazy
autor
3. apr 2014

@baryana Ja viem, ako si to myslela, lenže velmi vela učiteliek sa k tomu nevyjadrilo 😀 Ja som napísala ako to riešim doma, teda pre tie mamičky, čo to riešia "capnutím" aby skúsili aj niečo iné, ak by náhodou chceli zmenit prístup. Je pravda, že niektoré rady sú tu trošku neštandartné a všeličo sa tu popísalo, aspon vidno, že každá mamička má svoj názor, len škoda, že niektoré rady útočia na iné, ktoré ich názor nezdielajú. Napr. ten príklad s tou cestou je zaujímavý, moj syn mi nikdy na cestu nevybehol, aj ked bývame hned pri ceste, ked bol malý bol vždy v kočíku, takže nemal šancu vybehnút a potom ked bol už vačší, som mu stále opakovala, že tam chodia autá a urobili by mu velké bobo a musel by íst do nemocnice. Kedže nemocnicu neznáša, toto ho dostatočne odradilo a nikdy na cestu nevybehol. No možno na každé dieta takýto prístup nezaberá, na moje zabral.

simika_hajulka
3. apr 2014

SAma som učitelka,ale aj matka... deti v školke nebijem, no už vela krat sa mi stalo ze som musela silno počitať nie do 10 ale do 100...v dnesnej dobe si deti robia čo chcú (česť výnimkám)..áno, je pravda že učitelka by nemala deti biť ale taktiež je len človek, ktorému sa môže stať že už mu ,,rupnu nervy´´ ano nemalo by sa to stať ale kolké z vas nikdy necapli svoje dieťa? alebo,, nevybafli ´´na niekoho?...nezastavam si ju, ved ani neviem čo všetko tomu predchádzalo, no skúste sa vžiť aj do kože učitelky... 30 detí ktoré si robia čo chcú, nie je to lahka praca ako si mamičky predstavujú... čitala som celú diskusiu a musím povedať , že kto nerobí v školke či škole nikdy nepochopí... a najviac sa mi pačia komentare ved učitelky to študovali:D..aby som vas uviedla trošku do reality na žiadnej pedagogickej škole sa nevyučuje ako zvladať stres alebo ako nevyhorieť🙂 ..k tomuto len že pedagoga by mal robiť len velmi trpezlivý a toleratný človek🙂.....a zakladatelke temy odporučam aby sa opytala pani učitelky ako to cele bolo, možno z toho vznikne naozaj len plany poplach🙂 a nie hned podavať trestne oznamenia ako radia niektore mamičky:D ...peace please🙂

maznacik007
3. apr 2014

tak nakoniec sa ukazalo stare zname mnoho kriku pre nic

kimina7
3. apr 2014

@simika_hajulka Nie je pravda, ze aj ucitelke mozu rupnut nervy. Bola som na praxi vo Finsku na zakladnej skole aj v skolke a tam zarucene ucitelkam nervy nerupnu, alebo mozu dat rovno zbohom kariere pedagoga! Aj ja mam deti a nakricim na ne a ked boli male tak som aj capla po zadku, ale nestrpim, aby to robil cudzi clovek! Ked sme sa vystahovali, tak som si odvykla od kriku aj buchania po zadku a prislo to, ze som ich za trest dala do rohu....no to funguje tisickrat lepsie ako hociaky krik a bitka....Problem je, že toto chovanie si prinašame z rodin, ako sa rodicia spravali ku nam....A da sa nekricat a bit, a v skolke som mala jedno tazke dvojrocne dieta, no aj ked som ho musela hodinu obliekat ked sa slo von, aj tak som nekricala a nezbila ho! A zazrak! ...ani ma to nenapadlo! Dá sa naucit, a da sa naucit aj trpezlivosti a pedagog na to ma roky studia!!! A on najlepsie ma vediet, ze na dieta vplyvat krikom a bitkou naozaj nie je ucinne! A ochrana uciteliek je non-sence v pripade, ked biju deti...kazdy ich berie do skolky, aby bolo v bezpeci a vychovavali ich. Aj mna nahnevalo, ked mi stvorrocna dcerka povedala, ze ucitelka udrela syna po hlave-mal tri roky....A dôvod! No na jedničku. Drgol mu ruku prisediaci a rozlial mlieko po stole....a BUM!!!! Preboha, mala povedat: nevadi nic sa nestalo, najblizsie davajte vacsi pozor a utriet to :( To chapem, ze tu maju na ucitelku vela deti, ale viete to a idete tam pracovat, tak ste na to ucitelky pravdepodobne pripravene, a stat o tom vie, tak ten program na skole asi tak prisposobil....AK nie? Preco to ma byt vina rodica? Rodic chce mat dieta v bezepci, nie sa klepat v robote, ci ho ucitelka bije

sisi1978
3. apr 2014
Používateľ sisi1978 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@sissmiss
včera som si povedala, že nebudem reagovať na ľudí, ktorí nevedia prijať iný názor ako ten svoj a považujú ho za jedinečný....ale nie som typ človeka, ktorý sa nechá urážať a našla som si tu nejaké reakcie na moje príspevky, tak budem reagovať aj ja....
je tu zopár mamičiek, ktoré si o sebe myslia, že len oni majú pravdu a názor iných je pre ne neprijateľný...našťastie ich je málo, ostatné zmýšľajú podobne ako ja...takže nemusím sa považovať za niekoho z inej planéty, ako mi tu už niekto napísal....
čo sa týka pani abbey1 jej zmýšľanie je pre mňa veľkou neznámou a nebudem ho preberať s tebou...
vo svojom príspevku som nepísala o talentovaných ľuďoch s dešpektom....nehádzala som umelcov, aj keď si myslím že nie každý kto vie hrať na husliach je automaticky umelec, do jedného vreca....vyjadrila som svoj názor a svoju skúsenosť s jedným pánom, ktorý hrá na husliach a ktorého osobne poznám....je o ňom všeobecne známe, že si rád vypije... ak ma to napadne, opýtam sa ho na to, či to, že v detstve dostal po rukách ovplyvnilo jeho hru na husle...keď tak nad tým uvažujem,radšej sa ho to neopýtam, lebo by si o mne pomyslel, že nemám všetkých päť pokope...taký názor, že capanie po ruke v detstve môže zapríčiniť trasenie rúk a stratu citov v rukách považujem za smiešny...na tvojom mieste by som si najskôr overila toto tvrdenie a potom by som ho vypustila do diskusie...ak teda nejakého virtuóza alebo chirurga poznáš... predpokladám, že keď máš tak talentovanú neter, ktorá sa bude živiť prácou s prstami bude mať v tejto oblasti kontakty...
na druhej strane je to tvoj názor, prečítala som si ho a aj keď mám iný názor, nepotrebujem si dokazovať že ja mám pravdu a niekto iný ju nemá...

simika_hajulka
3. apr 2014

@kimina7 asi sme sa nepochopili...ja v mojom prispevku nezastavam ucitelku ani nie som za to aby sa deti bili...len som tym chcela vyjadriť to, že aj ucitel je len človek a že nemusia hned mamičky robiť hneď velke haló typu udať ju, utekat z tej školky čo najdalej a podobne...ano ani mne by sa nepacilo keby mi dieťa chodí domov s modrinami ale je rozdiel tyranie detí učitelkou a nejaké nevinné ,,odstrčenie´´...vlastne ani nevieme čo sa tam stalo možno si len dieťa niečo vymyslelo, prekrutilo, zveličilo🙂

sisi1978
3. apr 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sisi1978.

@aliza
súhlasím s tebou v jednej jedinej veci...áno,úplne zbytočne sa tu doťahujeme, pretože ty si takisto ako zopár premúdrených odtiaľto nepripustíš iný názor ako ten tvoj... tvojou vetou si ma dostala do úžasu: a to citujem, môj syn je motoricky a koordinačne na úrovni 7 ročného dieťaťa....na to si ako prišla prosím ťa? povedal ti to nejaký pedagóg? nesmrdí to tu a poriadne samochválou? tvoj syn je extra trieda tým, že kotrmelcuje a robí stojky? určite mi mamičky dajú za pravdu, keď napíšem že ich deti také činnosti ovládajú tiež... ďalej veselo študuj jednotlivé fázy vývoja...ak budeš pozorne študovať a nič ti neunikne, mala by si si naštudovať, že dvojročné dieťa by malo poobede spávať....u nás v škôlke poobede deti spávajú a sú o niekoľko rokov staršie...pre objektivitu napíšem, že sú aj také, ktoré nezaspia....aby ťa to ukludnilo, nebijeme ich zato, necapcujeme ale slušne povieme, že ostatné detičky spinkajú, tak ich necháme a nebudeme ich vyrušovať...niektoré to rešpektujú a ticho ležia, tie ktoré s tým majú problém oblečieme a idú do druhej triedy, kde si kreslia alebo sa hrajú....
ešte jedna vec ma zaujíma, tvoj syn poobede nespáva, nechodí zo škôlky unavený, chodí na krúžky 4 x týždenne, má viac energie ako celá rodina, doma má telocvičňu....buď máš doma usaina bolta alebo nezvyčajné dieťa...dovolím si tvrdiť, že pre väčšinu trojročných detí by bol tento kolotoč a spôsob výchovy vyčerpávajúci...
tvoj postoj, že s mojím prístupom nesúhlasíš akceptujem...aj keď je pre mňa úsmevné, že sa pasuješ za učiteľku keď si robila asistentku pol roka...keď budeš mať odpracovaných desať rokov ako samostatná učiteľka, myslím že tvoj postoj sa zmení....nemyslím si ale, že si dokážeš pripustiť, že tvoj postoj sa aj môže zmeniť....
videla som tvoje príspevky aj iným mamičkám a zaironizujem....dokážeš predvídať amoky, dokážeš predvídať nebezpečnú situáciu....čo ešte vieš predvídať?...aj koniec sveta?...neživíš sa ako veštica?
tiež by ma zaujímalo, či tvojimi názormi niekoho ohúriš tam kde si...tu sa navážaš do každého, kto si dovolí ti protirečiť...tak choď do anglických diskusií a tam prednášaj o svojich výchovných metódach...a som zvedavá či by sa nejaká Angličanka s tebou bavila...ak ti môžem povedať za mňa osobne, tak tam kde si aj zostaň....a keď pôjdeš na návštevu SR nezabudni na spiatočnú letenku...len dúfam, že si Angličania nerobia úsudky o ostatných Slovákoch podľa teba...potom sa im nedivím, že nás stále majú za zaostalcov z východu...

lucia1002
3. apr 2014

@mamavera ja som tiez neni za bodovanie...nie je to moj vymysel, tento system si zauzivala ich triedna ucitelka, ktora to vyuziva hlavne na odmenu za pracu v zositoch, za cvicne diktaty, ktore neznamkuje a pod. ja som to zo zaciatku vyuzivala hlavne na cierne body za nevhodne spravanie, ale casom sme dospeli k tomu, ze na tych chalanov, ktori ich vecne dostavali to uz nezabera...za 5 ciernych bodov = 1 poznamka...nefunfuje...jednoducho, ked dieta nechce tak nechce a moze dostat aj 20 zlych bodov...v sucasnosti to uz vyuzivam len ako odmenu pre tych, ktori maju snahu robit v druzine nejake aktivity...lebo uz ani to sucasne deti nebavi....co je smutne...

abbey1
3. apr 2014

@sisi1978 V čom konkrétne ste má nepochopili? Že máme hľadať iné výchovné prostriedky ako " výchovné"? Že pedagóg, ani iná cudzia osoba nemá právo biť cudzie dieťa, či sa mu vyhrážať zatvorením v kumbale? Vy tvrdíte, že nechceme akceptovať iný názor, ale vy robíte to isté. Ste ochotná akceptovať, že niektoré matky svoje deti fyzicky netrestaju a to isté očakávajú od pedagógov svojich deti? Či treba o to pri nástupe do škôlky žiadať na špeciálnom tlačive? Nemalo by to byť samozrejmosťou?
Ja netvrdím, že ste zlý pedagóg.Reagujem a oponujem vášmu tvrdeniu, že sa deti zverené pedagógom mozu trestat capnutim po zadku, ruke, či strasenim zatvorením do kumbala.

sissmiss
3. apr 2014

@sisi1978 priznam sa, nerozumiem ti. Nebudem reagovat, pretoze toto nie je diskusia, pises uplne od veci a pre mna nelogicky, takze si najdi niekoho ineho na uistovanie sa o sebe. Ja nie som na to vhodna

kimina7
3. apr 2014

@simika_hajulka ahoj, ano ani som nemyslela len tento priklad, ja som to tak vseobecne svoj nazor napisala na tu bitku od ucitelky. Tiez by som nesla ani za riaditelkou rovno, najprv vyjasnit s ucitelkou, potom riaditelka,a udania az ak by sa zopakovalo atd....Ja by som potial ani nedosla, skor sa zoberem aj s deckom radsej prec....ak by sa potvrdilo, ze ucitelka to nezvlada

aliza
3. apr 2014

@sisi1978 este ti poslednykrat v tejto teme odpoviem. To, co som pisala o synovi, som pisala na margo toho, ze ine deti su zive a neobsedia, tak som len napisala, ze aj moje dieta je zive a neposedne. A o jeho fyzickych schopnostiach sa vyjadril vrcholovy trener, ktoremu preslo rukami 'milion' deti, takze vie porovnat. A to, preco moj syn nespi, teba nemusi naozaj trapit, tiez ako ucitelka by si mala vediet, aj sa tu tym ohanas, ze kazde dieta je ine a on proste nespi, ani v skolke, ale nevyrusuje. A ano, je nezvycajne sportovo nadany a preto je s nim viacej roboty, kedze musim dbat na jeho bezpecnost...preto som spominala tie stojky lebo sa moze pri nich zranit, cize nemam dieta 'tutka', co sedi doma pri telke alebo si 3 hodiny nieco sklada. To,z e si to nepochopila, resp. pochopila po svojom, je tvoj problem.....ty len hladas zamienku, ako niekoho zosmiesnit a urazit, necitas, co clovek pise, nevnimas obsah, len si tu kompenzujes nejaky komplex.... . A ja sa za ucitelku nepasujem, ty si ma obvinila, ze nemam ziadnu skusenost, tak som ti napisala, ze nejaku mam...nemusim mat odrobenych 10 rokov, aby som prijala capanie cudzich deti za vychovnu metod....ja sa momentalne na taku zodpovednu pracu necitim, preto ju nerobim, ani som ju nikdy profesne nerobila, robila som v uplne inom obore.. A tu samostatna ucitelka pri tak malych detoch neexistuje, v skolke je to postavene najma na asistentoch, ucitel nikdy nie je sam na tak vela deti. U syna v skolke je 5 deti na ucitela. Za to, aky je system na SK, ja naozaj nemozem, ani tie deti. Kazda vie, do coho ide, takze si tiez myslim, ze je dost nemiestne sa tu teraz lutovat, ake to mate tazke. Ano, je to tazka praca a nie je zial pre kazdeho, kto vystuduje. Viem, akych som mala niektorych spoluziakov, dieta by som im rozhodne nezverila 😒.
A nemusis sa bat, na SK sa rozhodne nechystam, ...a mimochodom, tie vychovne metody mam prave z Anglicka, tu som chodila na kurz, ucili ma ich anglicania 😎, takze si zase netrafila....tu, kebyze sa spravam, ako ty, tak na karieru ucitela mozem akurat tak zabudnut. Takze darmo ukazujes prstom na druheho.....problem je uplne niekde inde. ty nemas ziadnu skusenost s mojimi metodami, resp. s inym pristupom v skolke, takze zbytocne na mna utocis, tiez si obhajujes len to svoje a ine neprijimas. A zaver tvojho prispevku ani nekomentujem... 😕 , ked nemam argumenty, tak aspon niekoho hlupo, nezmyselne a trapne dourazam...pekny obraz ucitelky 😖

sisi1978
4. apr 2014

@sissmiss
to je ok že mi nerozumieš....nerozumiem ani ja tebe...ty si prvá napísala dve strany dozadu, že capanie po rukách je sila, potom sa trasú ruky a nemajú taký cit.... či už si nestojíš za tým,čo si ty sama napísala?...ja som si dovolila na to reagovať....zjednodušene to zopakujem - opýtaj sa virtuóza a chirurga, ak dostali po rukách v škôlke, či mohli vykonávať svoju prácu....ak áno, tak nemáš pravdu vo svojom tvrdení....ak nie nemám pravdu ja....to je všetko

sisi1978
4. apr 2014

@abbey1
vo svojom prvom príspevku ste napísali, že ste rada že ste nenatrafili na takých učiteľov ako som ja, teraz už píšete že nie som zlý pedagóg, takže nakoniec si možno budeme aj tykať.... 🙂
ja som to tu napísala niekoľkokrát, tak to zopakujem....nie som zástanca toho, aby sa dieťa v škôlke usmeňovalo capnutím a už vôbec nie nejakým zásadnejším fyzickým spôsobom....ale asi ako jediná učiteľka tu som priznala, že som tak niekedy aj urobila.... tento školský rok som capla jedno dieťa po zadku....ostatní vrátane vás tu tvrdia, že s niečím takým sa nestretli.....tak potom si dovolím tvrdiť, že nežijú na Slovensku ale v raji...alebo je tu druhá možnosť, že nepíšu úprimne...
chcela by som vás požiadať o jednu vec...aby ste si v kľude prečítali príspevok, ktorý som podrobnejšie popísala na strane deväť...tam je uvedené z akej príčiny dostal škôlkar výchovne po zadku...skúste sa vžiť do rovnakej situácie, keď ani po niekoľkonásobných slovných upozorneniach od učiteľa dieťa nereaguje a robí to čo som popísala....objektívne mi napíšte ako by ste riešili vy túto situáciu...ak ste naozaj pedagóg, rada sa nechám inšpirovať....pre doplnenie dodám, že táto situácia sa udiala pred niekoľkými týždňami a čakala som, že chlapec doma povie, že dostal od učiteľky po zadku...doteraz som sa nedočkala žiadnej reakcie zo strany jeho rodičov...z toho mi vyplývajú dve veci-buď to doma povedal a rodičia si uvedomujú, že si to zaslúžil alebo to nepovedal, lebo on si uvedomuje, že si to zaslúžil.....ešte dodám, že odvtedy sme s jeho správaním nemali vážnejšie problémy a to dievčatko sa nám opäť podarilo zaradiť do kolektívu....
píšete, že ste vyštudovali pedagogiku a nikde nepísali o takejto metóde usmernenia....lenže ako isto dobre viete, študovať školu je jedna vec a reálny bežný život a riešenie situácií v ňom je vec druhá....takisto lekárov nikde neučili brať úplatky a v nemocnici na ne vyslovene čakajú....či mi chcete napísať, že ani s niečím takým ste sa doteraz nestretli?

ukulela
4. apr 2014

tak som preletela celu diskusiu, aby som sa dopatrala, co bola ta bitka ... a (vraj) ucitelka drzala maleho za ruku, aby nevystrajal v telocvicni ... ked citam nazov temy a v nom "zbila" tak som si predstavila minimalne modrinu na zadku. potom to bolo "zbila po ruke" a je z toho drzanie za ruku ... nezastavam sa uciteliek, ale male dieta moze ako bitku interpretovat aj to, ked mu niekto silnejsie oprasi ruky, ktore pcha do crepnika so zemou. na to treba mysliet pred tym ako zacnete, mile mamicky, vynasat sudy nad zlymi ucitelkami.

abbey1
4. apr 2014

@sisi1978 Ten príspevok som čítala, ale skúste si i vy po sebe prečítať vsetky svoje príspevky. V reálnom živote si asi nepotykame, ale v tom virtualnom sa týka bežné. Ja si veľmi dobre uvedomujem, do píšem.Áno som rada, že moje dieťa v škôlke a nižších ročníkoch nenatrafili na pedagógov riesiacich problémy fyzicky a vyhrážkami.Ale keďže vas nepoznám osobne a ani vašu prácu, nedovolím si vas ohodnotiť ako zlého, či dobrého pedagóga.A mylite sa, v raji naozaj nezijem a ani neklamem. Nikdy som svojich zverencov neudrela, nikdy som sa s podobným nestretla u svojej dcéry Viem, že taký učitelia su a preto sme dobre zvážili výber škôl. Čo je na tom take nepochopiteľné?
A univerzálny návod ako na " nezvladatelne" deti? Ak by som ho mala, zarábam ťažké prácu prednáškami po celom svete.
Ale som rada, že sa u vas situácia zlepšila.

sisi1978
4. apr 2014

@aliza
ja tiež dúfam v to, že toto je naša posledná konfrontácia....pretože z tvojej strany to nie je debata k téme, ale dokazovanie si svojej pravdy a ukazovať sa...ak sa dobre pamätám , tak mne konkrétne si napísala že vidíš u mňa nejaký postih... za to mám podľa teba postih, že som dostala v detstve od učiteľa po rukách...tak mi nepíš o trápnych urážkach od učiteľky, keď ty sama to robíš ako prvá....ako som si všimla, nie som jediná ktorá si s tebou vymieňa názory....hovorí sa, že múdrejší ustúpi a veľa tých, čo s tebou komunikovali to vzdalo....ja nie som z tých, že keď urobíš bububu, tak sa zľaknem...
ako som si myslela tak sa mi to aj potvrdilo...si mamička, ktorá sa potrebuje ukazovať a nedovidí si na koniec vlastného nosa....ukazovať tým, aké má extra deti a extra výchovné maniere....nazývať podľa teba tutkom dieťa, ktoré sedí pri telke alebo si tri hodiny skladá je podľa teba ok? to nie je hlúpe a trápne urážanie?len preto, že ty máš ako si sa sama vyjadrila nezvyčajne športovo nadaného dieťa, ktorému sa venuje vrcholový tréner?
ja s desaťročnou praxou som nemala to šťastie na tak nadané dieťa ako máš ty a ani nepoznám dieťa, ktorému sa venuje vrcholový tréner...keby som aj mala, nevystatovala by som sa tým verejne....možno o svojom škôlkarovi áno, ale o vlastných deťoch určite nie aj keby mali zápis v guinessovej knihe ... ale to som ja a nie ty....my tu v SR sme radi, ak nám rodičia včas zaplatia za obedy...
raz napíšeš že si učiteľka, potom si zrazu asistentka a nakoniec vysvitne, že sa na takú zodpovednú prácu necítiš....nevieš čo píšeš a zamotala si sa...
o tvojho syna sa nestarám a vonkoncom ma nezaujíma....ale napíšem ti jedno, je mi ho ľúto....už vidím ako sa ti zježili fúzy a chystáš sa mi napísať niečo pekné 😵 ....aby trojročné dieťa chodilo na krúžky štyrikrát v týždni...to sa mi zdá silná káva....môj názor je, že nechodí tam z vlastnej vôle ale z vôle svojej ambicióznej matky...
poznám zo svojho prostredia jedno dieťa, ktoré tiež po škole malo každý deň krúžky, raz klavír, potom volejbal, výuka angličtiny a neviem čo ešte, nepamätám si to...bol prezentovaný ako mimoriadne šikovné dieťa, ktoré to v živote ďaleko dotiahne....viem aj to, že rodičia mu vyberali strednú školu...dopadol tak, že ju ani nedokončil...jednoducho sa vzbúril a radšej odišiel preč...preč od rodičov, ktorí mu nedarovali voľnú chvíľu a čas byť dieťaťom...ktorí miesto toho, aby sa ním pozhovárali, vypočuli si ho, trávili s ním voľné chvíle uprednostnili vlastné ambície....teraz ako viem je v USA a umýva riady...
môže ti byť jedno čo tu píšem....aj mne je jedno ako nakoniec dopadne tvoj syn alebo ty....len aby si o pár rokov neskôr neprežívala to isté...ale to už je tvoj problém....
pointa tejto diskusie bola úplne iná...z bitky v škôlke je chytenie ruky a aféra ako vyšla, tak aj zišla....aspoň som spoznala zopár ľudí....nevadí mi, že majú iné zmýšľanie a iný názor, nemôžeme byť všetci ako cez kopír....ale takisto som nečakala také odsudzovanie a posudzovanie mojej práce a aj toho, že som dala ako pedagóg po zadku...

nikawero12
4. apr 2014

@ukulela máš pravdu, že najskôr by mali ľudia myslieť a potom vynášať súdy. Ale bohužiaľ v tejto slepičiarni zvanej Modrý koník to často funguje ako v Rádiu Jerevan - nik poriadne nevie čo sa stalo, kedy sa to stalo, prečo sa to stalo a či sa to vôbec stalo??? - ale všetci už dopredu poznajú vinníka 😀 😀 😀

sisi1978
4. apr 2014

@abbey1
nechcela som do vás univerzálny návod...ale chcela som vedieť ako by ste vy riešili túto konkrétnu situáciu...podľa čoho si vyberáte školu pre dieťa ma moc nezaujíma, každý má na výber...len škoda že tým zlým je vždy len učiteľ...a deti sú od mala vedené k tomu, že ho nemusia rešpektovať a vážiť si ho...

abbey1
4. apr 2014

@sisi1978 To čo tvrdíte su vaše slová a domienky.bMoja dcéra doposiaľ problém s chovanim k pedagógom nemala. Niektorých si neskutočne váži, niektorých menej, ale chová sa o k ním slušne napriek ich nie veľmi profesionalnemu správaniu. Ani ja nemám take veľmi negatívne skúsenosti so žiakmi. Tak si nedovolím generalizovat, ako je tu zvykom. Ale i tak by má nič neopravnovalo k fyzickým trestom.

aliza
4. apr 2014

@sisi1978 slovo 'tutko' pouzil niekto iny, bola to @sorciera24, ktora pisala o tutkoch, ktorym nic nevadi, cize tie deti 'vraj' nie su take zive a tvrdohlave a podobne... preto som to slovo dala do uvodziek. Ale ty citanemu textu zjavne nerozumies, takze zbytocne tu cokolvek riesit. Aj napriek vsetkemu ti vsak prajem, nech sa ti v zivote dari 😉. Napokon, kazda mame ten svoj svet, v ktorom sme spokojne a to je nejdolezitejsie, nie?

romana19
4. apr 2014

@janickacrazy Celá táto diskusia podobná žabomyšej vojne sa zakladá na svedectve trojročného dieťaťa.

Všetko sa ti Zdalo dosť presvedčivé z jeho úst a deti v takýchto veciach Asi ešte nevie klamať, tak to sú skutočne dohady na ktorých treba stavať.

Táto diskusia skutočne nemá chybu. 😉

zuzkat1
4. apr 2014

@sisi1978 ja som tiez verejne priznala ze som capla ziaka po zadku.jeho matka mi to dodatocne odobrila a aj ked ho uz 4roky neucim (materska a potom pn a zas md) tak sa na mna stale pyta ze kedy sa vratim. Dokonca mojej st.dcerke aj darcek kupil a jeho mama vravela ze to on na tom trval... tym chcem povedat ze jedno capnutie z nikoho nerobi obludu a zalezi na celkovom vztahu ziaka a ucitela ako to dieta spracuje. 1 ci 2 str.dozadu som pisala s akym dievcatom sme mali tu cest na ihrisku a zial take deti sa najdu vsade... Ked je v triede 1take tak sa to da,ale ked je ich viac tak je to hrozne... Tu verejne priznam ze som mala co robit aby mi k jej zadku neuletela ruka. Radsej som odisla a zle z toho vysla moja mala,lebo miesto hrania sa sme sli prec.

sissmiss
4. apr 2014

@sisi1978 zase sa nechapeme
Ja pisem ze je uplne jedno co ti napisem, pretoze to prekrucas a citas nieco co tam nie je. A tvoj sposob nazerania na ludi sa mi nepaci. Preto nerozumiem preco sa mam s tebou dotahovat. Mas diametralne iny nazor na ludi ako ja, na vychovu ako ja, na talent a respektovanie ako ja.

Moja neter sa narodila a vyrasta v krajine kde su fyzicke tresty voci detom zakazane. Takze informacia o dopade fyzickych trestov na cit v prstoch je neziskatelna. Mam zafixovane ze dieta sa nesmie bit po rukach, lebo je to zle na zily a neskor to moze sposobit prave to trasenie ruk. Mam to zafixovane cely svoj zivot asi ako to ze z vela sladkeho sa pribera. Urcite existuje niekto kto moze zjest sladkeho kvantum a nepriberie, ale vacsina ludi patri do prvej skupiny. Neznamena ze ked si to myslim a tvrdia to moji znami, ze je to pravda, ale takto to poznam ja. Dalej tie udery pravitkom po prstoch, tusim hruska to s oblubou volala nasa zemepisarka, tak to povazujem za uplne cit beruce. Vychadzam z toho co vsetko ma moja neter zakazane kvoli husliam. Vsetok sport s loptou napriklad, nie kvoli zlomenine, pytala som sa specialne na to, lebo ma to prekvapilo, bolo mi povedane ze kvoli citu a kvoli husliam. Ja si pre inu vec davam pozor na prsty a na cit. Pre cloveka ktory citi tak zbezne, bezne, je to mozno dost jedno, ale su povolania kde je cit v prstoch dolezity. A kedze viem ze ho mam lepsi, mozno aj preto ze ma po rukach nikto nikdy nebil a ziadne udery pravitkom som nemusela znasat, tak sa o ten cit staram a nenicim si ho.

sissmiss
4. apr 2014

@sisi1978 preboha, citas aj po sebe?
Citujem ....len škoda že tým zlým je vždy len učiteľ...a deti sú od mala vedené k tomu, že ho nemusia rešpektovať a vážiť si ho...
Ty kde zijes? Co nam to tu podsuvas? Sa z coho snazis vyvinit? Sa obhajujes akoby si sa tym detom kumbalom nielen vyhrazala ale akoby si ich tam mucila. Taka prazdna fraza, zbieras lajky alebo fakt nechapem....Pis za seba, ak vedies svoje deti k tomu ze ucitelov si nemusia vazit tak ok, je to tvoj zivot, tvoje deti, tvoja vychova, ale ak to akoze myslis vazne, nechapem ci sa nemas doma s kym porozpravat a preto vyryvas tu a cakas ze sa niekto predsa len chyti... ja len ziram.

A presne toto je to preco som ti nechcela pisat. Naco??? Chod robit nieco zmysluplne, nie ohanat sa uplne prazdnymi frazami a heslami

cobhan
5. apr 2014

@sissmiss nevyhoda hrania na husle 🙂 ale nie je to ani tak o cite ako o tom, ze ked sa zrania prsty, tak sa nejaku dobu neda hrat, nehovoriac o tom, ze potom treba dohanat zameskane. Samozrejme su profi huslisti co doma ani riad neumyju, aby sa im nahodou nieco nestalo 🙂. Dietatu pokial nema extra vynimocny talent, pripadne chce alebo studuje na konzervatoriu je zbytocne nicit detstvo zakazmi, aby sa mu nahodou nieco nestalo. Mojmu ucitelovi v ZUS tiez vadilo, ze som vymeskavala hodiny, lebo som mala zranene ruky z nejakeho sportu, ale na druhej strane mu nerobilo problem mi vytat slakom po prstoch ked som niekde robila stale jednu a tu istu chybu a nebal sa, ze by mi to nejako ublizilo...a ani neublizilo, nikomu z nas a vacsina z jeho ziakov su dnes profesionalni hudobnici