Aký čajík by ste privítali?
Milé mamičky a dievčatá. Dnes nám začína „Týždeň s čajíkmi Mistral“. Volám sa Jano Marton a zastupujem spoločnosť Baliarne obchodu Poprad, a.s. Budem tu s Vami celý týždeň a budeme sa baviť o našich bylinných čajíkoch MISTRAL. Rovnako nás čakajú aj rôzne súťaže a verím, že nás moje moderovanie bude baviť minimálne tak ako pred rokom. Teším sa na Vás. Každopádne, dajte nám vedieť, akú čajovú príchuť by ste privítali a prečo? Trom najzaujímavejším tipom pošleme celý rad nevšedných a fantastických bylinných čajíkov Mistral z fotografie. Majte krásny pondelok a úspešný vstup do novembra. - Jano Marton

Prieduskovy je vynikajúci, ráno si varím zeleny limetkovo eukalyptovy, a pred rokmi si ma Mistrál získal vynikajúcim matovym čajom 😉
Ríbezle-josta-jablko-slivka a rum 😀 robíme to doma ako kombináciu pri pečenom čaji a je to vynikajúce 😊
@nikam máme MAGIC TIME. skúste aj iné... www.popradske.sk
@marton_popradske čučoriedkový v ibišovom základe alebo rooibos-pomaranč😊 alebo jemne feniklový s jabĺčkom pre naše bábo. uvítala by som jednoduché 2-kombinácie😍
@marton_popradske Kombinácia pomaranč
škorica a jablko, slivka, škorica...pre mňa príchuť Vianoc 🎄💛
Višňa v čokoláde alebo višňa v rume.
Karamel alebo jablko v karameli.
Určite nejaký korenistý, aj keď už máte radi spicy tea, ale zaujímavú kombináciu na štýl napr. cocoa chai - sladké drievko, karamel, kakao, čakanka, kardamom, škorica, karob, vanilka... V zime s mliekom skvelé na zahriatie 😊 Alebo klasickejšiu kombináciu, napr. levanduľa+harmanček+baza+šípky, ten by som určite vyskúšala 👍
Viem že je lesná zmes záhradka ale mne chýba čučoriedka. Tá vôňa . Tak taký čajík pre mňa by bol Tom kľudne čučoriedka a mäta.
Liči s kokosom 👍 aspoň limitovanú edíciu na vyskúšanie..
Nečítam všetky komentáre, možno už tu tento návrh bol, ale ja som ešte nezachytila Mistral Rooibos karamel.
Antistresovy - s levandulou, chmelom, mucenkou a roiboosom.
@marton_popradske sipkovo vanilkovo mnamkovy 🤪🥰😘
Obľubujeme pitie Vasich/Našich cajikov, dcéra má rada klasiku ovocný čaj a ja tak isto teraz v tehu preferujem skôr ovocné cajiky🙂 kombinácia pečeného jablka alebo hrušky by tiež potesila v týchto jesenných dňoch 😉
Krásny začiatok týždňa aj Vám. Čaje milujem a čaje mistral ovšem. Vyskúšala som už niekoľko, ale ešte si netrúfam povedať, že boli všetky 🙂 Každopádne nevšimla som si od Vašej značky šípkový čaj s ibištekom, ktorý sa aj veľmi hodí k tomuto obdobiu 🍀
@marton_popradske caje Mistral nás sprevádzajú kazdym dnom po cely rok. Uz sme vyskusali asi vsetky prichute ktore su v predaji-ponukate naozaj siroku paletu.
Milujem vonave caje,napadlo mi kombinacia :jazmin-zazvor-mata , ruza-pomaranc-skorica , slivka-pernik , citron-baza-med , roibos-vanilka-mandarinka , vanilka-ruza-med...
Pozdravujem so salkou caju Mistral lesne ovocie od rozhackovanej satky 😉
Sisa
Ja som raz mala mistral nejaky guarana a neviem co a ten bol fantasticky... Ale odvtedy som ho uz nevedela kupit. Inak mam rada akykolvek caj.
Privítala by som lipový s citrónom. Ale nie taký obyčajný. Taký, aký si pamätám z detstva. Keď sme obrali kvety z našej storočnej lipy, sem tam sa nám ušla aj vcielka do ruky ale to vôbec nevadilo. Otec nám postavil také pódium aby sme dociahli na konáre a už sme oberali. Všetci šiesti ❤️. Taky čajík už piť nebudem, lipa nám pred par rokmi uschla. A aj keď si nazberame lipový kvet inde, už to nie je ta naša lipa. ❤️ A áno aj váš lipový je vynikajúci, ale chýba mi tam niečo. Spomienka?
Keďže moja dcérka miluje rôzne druhy čajov tak by som sa potešila detskému s lesným ovocím 🙂
Ahoj, Mistral caje mame velmi radi, su vyborne. Mna by potesila prichut “zlty melon+hrozno” alebo “zlty melon + jahody +limetka” . Zimu vzdy len pretrpim a taketo prichute by mi pripominali leto 😊
@jarjanulka super. Ten rum by bodol😃
@igiana perfektné tipy. Ďakujeme.
@slniecko66 máme detský jahoda malina❤️
@zuzkablazejka 🙏🙏🙏❤️🙏🙏🙏
určite by som uvítala nejakú bylinkovú zmes na pokojný spánok - napriklad niečo s Valerianou - ale keďže táto bylinky je dosť neprijemne aromatická, bolo by fajn ju skombinovať s nejakým voňavým ovocím alebo korením ( napriklad pomaranč, škorica)
@marton_popradske asi by potesil nejaky korenisty vianocny jablko-skorica +klinceky, aniz, sladke drievo, vanilka 🥰
@zuzkablazejka presne tak..môže byť čaj akýkoľvek výborný,ale presne tá SPOMIENKA robí to ČARO.
Ja tiež nikdy nezabudnem na najlepší čaj na svete..čaj u dedka. Už len keď sme k nemu došli,otvorili dvere,už voňal ♥️ bola to taká atmosféra,celé to prostredie ju robilo.
Dedko býval v malom domčeku,mal tam iba "ganek",malú izbičku s kuchyňou,v ktorej sa všetci sústreďovali,v kuchyni kredenc,stôl a dve stoličky,lavicu nad ktorou visel Ježiško..teda veľký obraz modliaceho sa Ježiša. Mal tam posteľ a "šporhelt",na ktorom vznikali všelijaké sedliacke dobroty,ako napríklad pečený chleba len tak nasucho so soľou,buchty,alebo spomínaný čaj..hmmm..stále ho cítim.bol tradičný,z nazbieraných a sušených byliniek..bolo v ňom toooolko cukru..a my sme ho milovali. Na kredenci ho mal vždy nachystaný,v typickom hnedom oblievanom hrnci, vedľa neho stal malý hrnček s uskom, na ktorý sme striehli, kto si ho skôr uchytí. A keď sa nám neušiel hrnček, na rad prišla typická zelená duritka.
Tie spomienky zostanú,žiaľ,on tu už nie je a nikto už taký čaj neuvari. Sú to spomienky,atmosféra,je to tá typická jeho izba..je to všetko,je to obraz,ktorý visel na stene..celý život ako bez televízora, bol pokorný..a práve toto,práve tá pokora chyba dnešným ľuďom,ale to už je iná téma..
@marton_popradske
Ja by som privítala nejaký čučoriedkový s kombináciou napr. jablka 😍

@veronicka88 áno, naše: www.popradske.sk