Vyhlasujeme prvú miniSÚŤAŽ pre krajší pondelok!
Pošlite nám fotografiu, ako papáte niečo zdravé a vyhrajte komplex laktobacilov a bifidobaktérií ProbioMaxík pre spokojné bruško. 3 z vás, ktoré pripravia najoriginálnejšie zdravé raňajky odmeníme už dnes o 16.00 hodine.

@ivana_drmax idem pohladat v mojej knihe hned napisem
Recept celozrne susienky z bananom: 250 g celozrnej muky,1vajce, 120g masla,5lyzic medu ( podla chuti aj menej kedze tam idu banany) 2 banany rozmixovane na kasu,vsetko spulu vypracovat na cesto a vyhrajovat susienky rozneho tvaru .ja robim z dvojitej davky obcas pridam aj hrozienka.piect na 180 stupnov cca 15-20 min podla ruri
@77mirinka77 Super, ďakujeme Mirka.
My sme včera s Elli piekli rebarborový hrnčekový koláčik. Keďže je sezóna rebarbory, odporúčam ho každej a čo bol bonus, že nám vanilkovo prevoňal celý byt.
1hrnček celozrnnej hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček trstinového cukru, 1/2 hrnčeka rozpusteného kokosového masla, 1 kypriaci prášok do pečiva, 1 bio vanilkový cukor, trošku škorice, 3 vajcia a rebarboru.
@janana1612 No vyzerá to úúúúúžasne. Podeliš sa s nami o receptík?
Recept na ovsenny kolac do 300ml horúceho mlieka s lyžicou medu dáme napučať 250g ovsennych vločiek.Medzi tým si vymastime kokos.olejom formu a vysypeme kokosom.Dve vajíčka ai oddelíme,žltky vyšľaháme s 2lyžicami trstinového cukru,bielky so štipkou soli.Do napučaných vločiek primiešame žltky s cukrom a potom z ľahka sneh s bielkov.Do formy dáme polovicu zmesy,na ktorú natrieme jeden odtučnený tvaroh,vymiešaný s hrozienkami.Potom nastrúhame jablká ktoré zmiešame zo škoricou a dáme na tvaroh.Nato druhú vrstvu zmesy.Navrch poukladáme plátky jablk a pecieme na 180stupnov asi 30-40min
Recept na spaldove osie hniezda:zo špaldovej múky si urobíme kysnuté cesto (muka,drozdie+trocha hnedeho cukru+mlieko urobit kvások,pridat do muky+1vajicko,stipka soli,1lyz kokos.oleja =zamiesit cesto a nechat vykysnut)potom cesti rozvalkame,potrieme maslom,pridame na kocky nakrajane jablka,posypeme kokosovym cukrom,pridala som aj susene brusnice.Zatocime a krajame slimacikov.Ukladame na papier posypeme orechami,alebo mandľami a pečieme na 190stupnov do zlatova...👌
@janana1612 Mňam, tak tie špaldové osie hniezda určite vyskúšame.
Ja iba pre pobavenie, nasa totiz zeleniny velmi nechce, nepomaha vzor rodicov co maju zeleniny skoro stale a ku vsetkemu. Vcera sa jej pytam: A aky salat by si teda spapala? Odpoved: Cokoladovy. 🙂
@ivana_drmax Tak toto sú dcérine raňajky. Ovsená kaša s banánom a hroznom a na zapitie mliečko musí byť. Ona im hovorí zdravo bombové raňajky 😀
@jumama A čo teda rada papáva?
moje zdravé raňajky hlavne ak ma skolí brušná chrípka

@77mirinka77 určite by mamičky zaujímal aj recept na tvoje zdravé celozrnné sušienky. Prezradíš nám ho? 😀