icon

SOUTĚŽ: Správné stolování 🙂

lidka_hipp
15. okt 2014

Jak to vypadá, když s vám jedí mrňata u stolu? Daří se vám aspoň trochu udržovat pořádek? 😀 Malé děti jsou tak trochu jako opičky a učí se tím, co vidí. Proto je skvělé, když jedí s rodiči u jednoho stolu, pozorují, jak jedí velcí a zkouší je napodobit. A právě to mě zajímá.. Pošlete fotku nebo napište, jak vypadá společné stolování u vás. Pět vylosovaných odpovědí dostane náš jídelní set HiPP misky a tří lžiček.

SOUTĚŽ: Správné stolování 🙂
Strana
z2
maladanielka
16. okt 2014

Dobre ranko. Nasa emmka je taky papkac ze kolkokrat vsetko spapka a ani otrusinka po nej nezostane .. Potom vyjeda aj z nasich tanierov ale mame aj take dni ze ked sama papka, teda uci sa papkat sama, tak ma jedlo az za uskami 😉

stina
16. okt 2014

no tak u nas je to tak, ze ked sme doma vsetci, tak drobec jedava vo svojej stolicke s nami pri stole. ale ked je tatino prec, tak papava Filipko v stolicke v obyvacke a pozerame pri tom rozpravky. A co sa tyka samotneho papania....neporiadok zavisi od toho, ake jedlo zrovna papa 🙂

butterfly22
16. okt 2014

moja malá má teraz mániu, že chce papať hlavne sama, dávať si jedlo do úst...tak jej zvyknem dať do ručičky ovocie, alebo chlebík, alebo nejaké chrumky pre deti a pod.... no vacsinou si odhryzne kusok, dva a potom to letí na zem.... ale tak čo narobíme 😀 jedine po nej stále zbierať zbytky :D - ak ju posadím do stoličky a dám jej jedlo tam, rovanko rozhadzuje po okolí, takže to nie je riešenie :D :D

rit
16. okt 2014

násmu synčekovi možem robiť hoci aké stolovanie, nie a nie jest, tekvicovu a jablkovo -mrkvovu výzivu spapá aj to takým stýlom, ze polovičku spapa a uz my ukazuje na cici, ze on chce mliecko, teraz mal rok a ešte stále nechce papat normálne jedla a pritom kazdy den skusam, ale ked mame nejaku oslavu kde je cela rodina, vtedy vzdy ukaze, ze ja "klamem", vtedy vzdy spapa hocico co mu dáme za pár lyziciek 😀 malý výmyselník 🙂

zuzana814
16. okt 2014

ked sa podari, jeme spolu,v kuchyni, ale niekedy len maly je v stolicke v obyvacke, a trochu mu pomahame s plastovou lyzickou a vidlickou

olivka26
16. okt 2014

@lidka_hipp takto papka moja OLIVIA v pravo so sesternickou DOMINIKOU :D
No ale normalne dcreka papa,tak ze sedi pri mne,a ujeda si z mojho taniera,ma aj svoju stolicku,vktorej odmieta sediet a toboz nie jest...cize sme ju kupili zbytocne.Pomaly by som ju chcela ucit papt samu,aspon jogurty,kase,nieco huste ale obavam sa nasledkov 😀

futu
16. okt 2014
jarkach
16. okt 2014

naše malá papá sama 😀

sunibrutal
16. okt 2014

Od malicka máme pri stole aj stoličku na krmenie pre nášho synčeka, jeme vsetci spolu. 🙂

marisa90
16. okt 2014

My papavame vsetci traja spolu, ale zatial v obyvacke..snad sa niekedy prestahujeme aj do kuchyne...Laurinka ma stolicku na jedenie aj so stolikom, takze sa obsluhuje sama 🙂

hlupyzajko
16. okt 2014
silvia2103
16. okt 2014

My obedujeme este stale vo vajicku 🙂) lebo nesedime poriadne a jeme vsetko co sa da aj ponozky

adulik71
17. okt 2014

Jedavame všetci štyria spolu v kuchyni a takto to niekedy dopadne ked Katka sama papa kolacik 🙂

bubik11
17. okt 2014

No my vacsinou detsku stolicku nepouzivame, malej sa tam nepaci, takze jeme tam kde sa prave nachadzame, najcastejsie pred telkou.. no dufam ze sa nam to podari zmenit..

sisi208
17. okt 2014

moj synovcek :-*

gulko
17. okt 2014

My papame pri jednom stole. Najmladsia nechce uz ani detsku stolicku, takze vsetci pekne na dospelackych stolickach. Cez vikend stolujeme vsetci spolu v tyzdni, mavame spolocne vecere 🙂 Mladsia sleduje spravne navyky a samozrejme aj nespravne, co si donesie starsia zo skolky. Ale snazi sa nam ukocirovat nejaku tu zlatu strednu cestu 😉

alobalka
17. okt 2014

Máme 3 deti: 7,5,1r. Starší majú vyvýšené stoličky a jedia s nami pri stole, najmenšia má svoju stoličku s pultikom pri našom stole, snažíme sa jesť spolu, kto je prvý hotový - pomáha kŕmiť malú🙂

mariahe
17. okt 2014

Zatial sa len ucime papkat, takze velakrat ma cele tricko poriadne spinave, ale to nevadi 🙂 ma svoju stolicku, misticku aj lyzicku, takze hned vie, ze tato mnamka je prenho 🙂 no nie vzdy kasicky a vyzivky aj chutia :-\ ale tekvica, ta vyhrava 😀

aluxka
17. okt 2014

Keď jeme všetci za stolom tak poriadok docela je - musím ale povedať, že najmladšia musí sedieť na stoličke ako všetci ostatní 🙂 "problém" nastáva keď ju dám do detskej stoličky, tam sa nechce nechať krmiť pretože dávať si jesť sama je predsa super zábava 🙂 a takto jej chutila zeleninová polievka 🙂 PS: miska zostala celá 😀

martinella1
17. okt 2014

U nás sa Sabínka kŕmi sama....odmalička...no a potom to tak aj samozrejme vyzerá...ale vtedy je najsamúžasnejšia.....

martinella1
17. okt 2014

Keďže neodišlo s prílohou, posielm ešte raz .... 😠
U nás sa Sabínka kŕmi sama....odmalička...no a potom to tak aj samozrejme vyzerá...ale vtedy je najsamúžasnejšia.....

sirep
17. okt 2014

Stolovanie u nás, ešte nie je celkom aktuálna otázka, keďže naši chlapci - dvojičky sa zatiaľ len koja. No v sobotu a nedeľu, keď sme doma celá rodina, to znamená mama, otec a detičky, raňajkujeme takto: ja s manželom nachystáme raňajky na stôl, pripravíme čaj, kávičku, nachystáme pečivo a keď je všetko pripravené, tak si našich chlapcov posadíme do kresielok a položíme si ich vedľa seba tak, aby videli na stôl aj na nás. O stolovaní nemôže byť ešte ani reči, ale má to aj svoju praktickú stránku, detičky nás so záujmom sledujú, čo sa to deje, a ak ich to náhodou nebaví a mrnčia, tak nemusíme vstávať od stola aby sme im dali dudlík. Aspoň takto si chceme s manželom užiť trochu kľudu a spoločne sa najesť. A chlapci nás občas sledujú pri jedle s takým zanietením, že to vyzerá, že naprázdno prežúvajú a že im dokonca "tečú slinky" na to naše dospelácke jedlo. A keď ideme na obed k svokrovcom, kresielka berieme so sebou, a chlapci s nami takto aj "obedujú" v oveľa väčšom rodinnom kruhu. Už si na to zvykli, a vcelku sa im to páči. A mimochodom aj nám sa páči chvíľka kľudu. 🙂 Už sa tešíme keď budú sedkať a papať prvé mixované jedlá. Zaprplané detičky sú také roztomilé, takže už máme pre našich malých stolovníkov pripravené vysoké plastové stoličky a keď budú väčší budeme určite jedávať všetci spolu za stolom.

jajuska2021
17. okt 2014

my jeme vzdy spolu, snazila som sa od malicka za stolom aby si zvykla, samozrejme niekedy porusime pravidlo a pri telke v obyvacke sa napchavame ale je to len zriedkaa hlavne vecer ked je s namiaj ocko ... 🙂

zhalickova
19. okt 2014

U nás si při jídle musíme s něčím hrát, aby jsme vubec jedli.

Strana
z2