icon

Jak jste vybírali jméno pro miminko?

lidka_hipp
30. okt 2015

Vzpomínáte si na dobu, kdy jste vybíraly jméno pro miminko? Nebo právě teď řešíte, jak se váš brouček bude jmenovat? Právě pro vás je tato diskuse 🙂 U nás to bylo docela jednoduché, protože jsme se s manželem rychle shodli na tom, jaké jméno bude to pravé. Anička nakonec dostala jméno po svých prababičkách a jmenuje se Anna Marie. Líbilo se nám, že jí dáváme jména s rodinnou tradicí, a přitom bude pro ní v budoucnu snadné představovat se v zahraničí 🙂 Jak to bylo u vás? Pomáhala vám rodina s výběrem? Došlo u vás u na hádky kvůli jménu?

Jak jste vybírali jméno pro miminko?
Strana
z3
babatko88
31. okt 2015

Ja práve túto dilemu riešim ☹ a už som naštvaná, prvý dvaja synčekovia boli vybratí super rýchlo. Mená som samozrejme vybrala ja, tato len prikývol. Pri prvom - Nikolas - ma inšpiroval film a pri druhom - Tomas - som prispôsobila meno prvému 😀 no ale pri treťom mám dilemu. Keďže ešte na 100% neviem, či bude chlapček či dievčatko, tak mám dilemu dvojnásobnú 😝 chlapec bude asi Matias a dievčatko Nela, ale čím viac nad tým premýšľam, tým menej sa mi tie mená pozdávajú... ☹

katkakovac
31. okt 2015

My sme v prvom rade museli vyradiť všetky mená s R, lebo môj muž rengá. Tým mi zrušil Dorotku a Rastíka. Vyberali sme meno pre chlapca aj dievčatko, keďže sme nechceli vedieť pohlavie. Chlapčenské som navrhla Maťko alebo Kubko. Vyhral Maťko. Dievčenské sme vyberali celé tehotenstvo, v hre bola Alžbetka a Miška a Zuzka. Nakoniec sme vybrali Alžbetku deň pred pôrodom. Nakoniec máme Maťka. Teraz si znova nechávame prekvapenie ale mená už máme vybraté. Nejak sme sa hneď zhodli 😉

bmagdalena
31. okt 2015

Pri prvom dieťatku =chlapček som napísala na papier 5chlapčenských mien a manžel zase na svoj....potom sme ich porovnali a zistili, že sme sa na 1 zhodli a tak máme Dominika. Druhé dieťatko= chlapček....prečítala som vtedy 3roč.synovi chlapčenské mená v kalendári a ako som čítala, zastavil ma pri mene Kristián...s manželom sa nám meno páčilo a odsúhlasili sme ho. Tretie dieťatko=dievčatko...páčili sa mi Viktória a Terezka, no nevedela som sa rozhodnúť...manželovi sa páčili obe...nakoniec museli všetci traja (manžel a chlapci) potajme vložiť do vrecúška buď ružový papierik pre Viktorku alebo žltý pre Terezku...mladší mal vtedy 3 roky, tak aby aj on mohol vyberať..všetci traja vybrali ružový papierik a doma máme Viktorku. 🙂

matka317
31. okt 2015

@bmagdalena mňa šľahne :DD jednak bol to pekny postup, ale my sme z 10 mien zredukovali na dve a to Viktoria a Martina a Dominik a Martin. Ale nakoľko sme s Manželom Martin a Martina tak mne sa to zdalo uz moc aby sme mali všetci 4 rovnake meno, a mne sa strasne páci Viktória, takže v brušku je Viktória a potom sa budeme snažiť o chlapca Dominika :DD :DD

ivka_jarko
1. nov 2015

U nás to bolo tak, že chlapčenské vybral chlap a dievčenské ja. On chcel, keby to bol chlapček, aby sa volal po ňom, čiže Jaroslav. :D Ja som nechcela, ale kedže som vedela,, že to bude dievčatko bolo mi to jedno. Mne sa už dávno strašne páčilo meno Sára. Neviem prečo, ani kde som ho počula. Ale je to celosvetové meno. Tak máme doma Sárku :D

jabucko
3. nov 2015

U nás to bolo jednoduché. Ja som mala vybraté meno dievke - Anna, manžel synovi - Maximilián. Vzájomne sa nám mená páčili. Narodil sa Maximilián 🙂 .... žiadne cachre S kalendárom neboli. ani losovania. V tomto prípade sme boli veľmi rýchlo rozhodnutí A zhodni 🙂

miskajulo
3. nov 2015

mne sa vzdy pacilo meno Nela. ked som mala okolo 6rokov, na ihrisku bolo jedno dievcatko ktore sa volalo Nela a vtedy som si povedala, waw to je ake krasne meno - a naviac byvalo aj take detske mydlo , na ktorom bola nakreslena kacicka a volalo sa Nela. Takze pre dievcatko sme mali vybrate a dcerka sa narodila na den svojich menin 31.05. takze oslavujeme narodeniny aj meniny v jeden den...ale sama sa vypytala na svet, ja za to nemozem🙂 ak by bol chlapec volal by sa po manzelovi Julius, pretoze oni su vsetci Julovia, moj muz, svokor, dedko, pradedko...

pupavka123
3. nov 2015

@babatko88 Nela nieee,tych je strasne vela,ked vyrastie kazda tretia bude Nela,teraz sa ti to paci,ale dcerka sa ti asi nepodakuje,ked to bude vsade pocut toto meno..teraz je teraz a za 15 rokov to bude ine...sesternica ma Matyaša,to nie je take caste ako Mathias 🙂

babatko88
3. nov 2015

@pupavka123 mňa ale nezaujíma čo bude za 15 rokov, a nehnevaj sa, ale ani názor nikoho iného! Dám mená aké chcem ja, do tohoto mi nikto kecať nebude. Ja som mala na základnej 4 spolužiačky menom Andrea,... a? To sa mali dať premenovať? Nechápem... áno, Matyáš, nie je časté meno, ale prečo asi??? No radšej to nebudem komentovať, každého osobná vec ako pomenuje svoje deti!

liuliu
3. nov 2015

Nahodou Nela je krasne meno. Teda este viac sa mi paci tvar Nellie.
Matyas mi pride ako z ceskeho cirkusu; to uz radsej fakt ten Matias. Nepaci sa ti Neal ?
Mne napriklad tie slovenske mena vobec dako nepasuju.Akoze nezijeme na Slovensku takze mi to nepride ani divne ale odjakziva mam k tomu taky odpor. A este tie zdrobneliny anicka; katka; zuzka...az ma striasa.

jumama
3. nov 2015

Mne sa paci aj knizka Vplyv mena na život (maju ju napr. tu na Martinuse: http://goo.gl/fVmHcx )
V uvode knizky je napisane cosi take, ze mame nacuvat a meno dietatka k nam pride, ze ked si to meno povieme, zrazu budeme vediet, ze to je to prave, ze nam ho poslalo dietatko 🙂 Potom je tam o kazdom mene zhruba dvojstrana, popisana... ci verit, ci neverit tomu co je v knihe, to uz necham na vas 🙂

mischell0110
3. nov 2015

my sme sa s priatelom nezhodli-on chcel KArolinku ja Lauru,nakoniec kamaratka spomenula jednu svoju znamu,ze sa jej narodilo dievcatko Lilien.Zapacilo sa nam obom a bolo.Kazdy donas hustil,co je to za meno,ze skor Vivien je castejsie,alebo Liliana,ale my sme si dali po svojom a kazdy si zvykol.Chlapcenske sa nam pacia Mathyas a Elias,a tiez by nas neodradilo dat si jedno z nich,keby mame chlapca,je to len o tom,co chcete vy a drzat sa toho a kazdy si casom zvykne.A kaslat na to,ci je otrepane,ci nie,ked sa paci,tak nieje co riesit

mamka_danka
4. nov 2015
Používateľ mamka_danka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamka_danka.

my sme sa nastastie hned zhodli🙂a dufam ze to tak bude aj pri druhom 🙂

bubloska135
4. nov 2015

my sme vedeli ze ak to bude chlapcek,tak to bude jedno jedine meno a to aj nas syn nosi a nad dievcensky sme velmi ale velmi premyslali 🙂 a nakoniec sme k nemu prisli spojenim viacerych mien 🙂

ninmar14
4. nov 2015

u nás to bolo zložitejšie s výberom, keďže už máme aj dospelé deti a moje tehotenstvo bolo pre všetkých velkým, chvalabohu príjemným prekvapením🙂...ale samozrejme zasadla rodinná rada a každý z nás si povedal svoju predstavu a keďže som už veľmi skoro vedela že čakáme dievčatko...bolo to o to jednoduchšie lebo tam už som ja mala užší výber...a ostatní len povedali, ktoré sa im páči viac...takže z užšieho výberu Nina, Nela, Linda vyšla víťazne Ninka...a chcela som aby to bolo práve toto meno aj preto, lebo podla mňa sa ani nedá škaredo premenovať a ako ročná už ho vedela povedať sama 🙂

iwesska
4. nov 2015

Vyberali sme tak, aby sa tak aby to bolo meno zo slovenskeho kalendara, kedze tu zijeme, zaroven aby to bolo meno medzinarodne, hodilo sa k priezvisku a nevolalo sa tak kazde druhe dieta, lebo v skole som sa stretavala s tym, ze sa nazyvali Janka 1, Janka 2....tazko by som predychavala, keby moje dieta nebolo same sebou, ale len dalsim cislom spomedzi 10000 rovnakych mien. 🙂

linuus77
5. nov 2015

urcite sme sa kvoli menu nehadali, vybrali sme spolu podla kalendara dcerka je Eliška, kazdy sa ma pyta ci je to podla Princezny ze mlejna, ale ja som tu rozpravku ani nevidela 🙂 a syncek je Leonardik, je to uzasne variabilne meno.

dankaa78
6. nov 2015

Mena sme vyberali spolocne a ani sme sa nepobili😀

Strana
z3