Kdo věděl o miminku jako první?
Asi to bude znít hloupě, ale já vůbec nepoznala, že jsem těhotná 🙂 Měla jsem za sebou náročnou léčbu, byla krátce po operaci a ještě brala další léky. Těhotenství bylo podle lékařů velmi nepravděpodobné, a tak jsem si vůbec nepřipouštěla, že bych mohla tak rychle otěhotnět. O těhotenství dozvěděla v nemocnici, kde náhodou ordinovala moje kamarádka. Oznámila mi, že jsem těhotná a já byla v šoku 😀 Právě ona byla první, kdo o mém těhotenství věděl.
Jak to bylo u vás? Kdo se první dozvěděl, že čekáte miminko? Nebo to snad někdo poznal sám? 🙂

pri prvom tehotenstve som to bola ja 🙂 a potom manzel, a pri druhom ja, a potom manzel :D
ja som este nic netusila, ked moja mama uz vedela, ze som v tom, ale nic mi nepovedala, az ked vysli 2 ciarky na teste 😀 potom sa to dozvedel moj otec a az potom manzel - vtedy chodil na tyzdnovky, test som si robila vo stvrtok, potom ked sa v piatok vratil z roboty, posadila som ho, dala som mu pohar piva a vtedy som mu to oznamila 😀 najzaujimavejsie bolo, ze mesiac predtym mi svagrina povedala, ze mam zlte ocne vieca, do mesiaca budem tehotna. velmi som jej neverila, lebo mali sme za sebou 1,5 roka neuspechu... 😀
Tehu test som si robila, ked bol doma moj partner a moja mamina...ked som zbadala dve ciarky, tak som isla hned ukaazat obom 🙂
Prvý vedel otec dieťaťa 😀 Pri prvom som mu to povedala sama, pri druhom mi on sám kupoval test, takže to tušil :-P
My sme planovali, velmi sme chceli,a ked mi potom meskal menzes 13 dni, ja som stale vravela ze to mozno liekmi, hormonmi, ze mne bezne meska.....a potom potajomky som si kupila a urobila test.a bum!!! Hned som poslala fotku testu muzikovi na whatsapp,lebo je sofer tak nemoze volat ked je v praci.ale hned ked sa mu dalo tak volal
Hrozne vsak bolo ,spominam si, ze sme utekali na gynekologiu,a tam ma doktor odbil ze nech sa netesim predcasne,lebo tehotna som,ale este nevidel bit srdiecko.♡ ale nebojte!!! Srdiecko bilo, a moj pokladik je tu uz 9mesiacov!!
O miminko jsme se snazili skoro.2 roky takze pri zjisteni // carek na tehotenskym testu pro me byl nejuzasnejsi a nepopsatelny okamzik. Nemela jsem zadne tehu priznaky tak.jsem.to na sobe nepoznala,mesicky me chodili nepravidelne. S testem jsem bezela za pritel ( ted uz manzelem) jestli ty // carky vidi taky. 🙂 byl to.krasny okamzik. Snad se brzy dockame zase //
Manzel 🙂
@lidka_hipp Ja! Ale ppdozrievali ma v praci kolegovia,ked mi dva dni bolo divne od zaludka. Len vtedy mi nasadili cervika do hlavy. Oficialne.potvrdenie.ze naozaj som ale dostali az o 3m.neskor. Teda okrem liderky a este jednej kolegyne.
2.v ppradi po mne to bola mama,nasledne gyndos,drahy a postupne zvysok rodiny.
Pri druhom babatku opat ja a druhy bol.partner.
JA 😀 😀 😀 zacala som sa liecit na stitnu a hned po 3t mi neprisla perioda, tak som volala dr. ze ci to z tych liekov, a on sa zasmial ze nieeee 😀 😀 😀 a tak som si kupila test a kolegyna ma vymakla ako sa usmievam ako slniecko na hnoji ked som vysla z toalety 😀 😀 😀
Ja s manželom a potom ešte naša 3ročna dcérka,bolo to naše tajomstvo a prekvapenie pre ostatnych na Vianoce🙂
najprv ja a potom samozrejme manzel 🙂
U nas manzel. mali sme vo zvyku sem-tam zajst spolu na obed na menu do restiky, ja som bezne zjedla ledva polovicu svojej porcie a zvysok nechala jemu. a zrazu - ja som si to ani neuvedomovala, lebo ved stale som jedla rovnako (kolko som mala chut) - som nielenze zjedla svoju celu porciu, ale este aj pozerala jemu do taniera, co mi necha z tej svojej. tak na mna vybehol s otazkou, ci nahodou nie som tehotna. a ja som ho presviedcala, ze nieee, urcite nieeeee... no ked sa situacia parkrat zopakovala, nedalo mu to a ked sme boli zase raz spolu v meste, hned utekal kupit do lekarne tehotensky test a "donutil" ma spravit si ho v kauflande na WC... och, kolka to romantika, doteraz mi je smiesne, ked idem okolo toho kauflandu. v kazdom pripade test vysiel negativny... niekolko dni na to sme to skusili s dalsim testom, tentokrat uz doma, nechala som ho na pracke a spolu s cerstvym manzelom sme cakali v kuchyni a civeli na hodiny, kedy uplynu tie dve minuty... a potom sme sa obidvaja naraz vyrutili do kupelne, skoro sme na nej dvere vyvalili 😀 ...a boli na nom dve ciarky...
Vedel to samozrejme manžel a potom sme to išli oznámiť svokre. Nikdy na to nezabudnem. Čakala som, ako sa bude tešiť, nakoľko to malo byť jej prvé vnúča (moja mama má už troch vnukov-chlapcov). Tak nejaký náznak šťastia tam bol.... a potom sa ma každý deň opytovala, kedy už budeme vedieť pohlavie (je zaťažená na chlapcov). Pohlavie sme si chceli nechať ako prekvapenie a tak som ju chcela zmiasť. Čakala som chlapca, no jej som naznačila, že to bude dievča. A tá reakcia- "Tak aspoň tvoja maminka bude šťastná, že po troch chlapcoch bude dievka." Vtedy sa ma to neskutočne dotklo. Malý má už 20 mesiacov a ja jej to stále neviem zabudnúť. @lidka_hipp navrhujem ďalšiu tému, ako starí rodičia pomáhajú s vnúčatami. To by ma veľmi zaujímalo, nech viem porovnať.
@lidka_hipp pri 1,2,3 a 4 tehu to vedel ako prvy manžel. Ked som bola prvykrat tehotna, tak sa ma moja mama ,ked som bola asi v 6 týždni narovinu opytala, či nie som nahodou tehotna, lebo sa jejnezdam. Takže to vycitila. Pri poslednom tehu to vedeli ako prve moje dve kolegyne a kamošky v praci, kedže ja som o tom vobec neuvažovala, dali mi tehotensky nech si spravim. Potom som to povedala najstaršiemu synovi a nakoniec spoločne rodine, aj manželovi. Mali sme vtedy take zle obdobie, tak som nevedela ako bude reagovať, kedže to nebolo vobec planovane. Ostal v šoku, , ale nakoniec to prijal a tešil sa.
My sme sa to dozvedeli spoločne s manželom, keď sme čakali, či sa objavia čiarky na tehot.teste. 😀
Ked som to zistila, prvý bol priatel 😉
Moj partner to vedel ako prvy,pretoze si vsimol moje nalady😉
A ja ze sranda...urobila som si test a potom smer doktor a bola som v 4 tt 🙂
Robila som pokladnicku a neskutočne mi vonala makrela a slanina 🙂 tak si zo mňa robili doma srandu či niesom tehotná 🙂 len tak pre dokazanie že niesom, pretože bolo normálne že mi vynechavaki, som sa tešila ako im ten test oplieskam, zo štýlom že somnou sa nehadajte veď ja mám predsa pravdu 😀 nuž, ale aspoň som mala pre manžela darček k narodeninám 😉a ten darček má už o pár dní 14mes 😀
prvá ja 🙂 bolo to take smiešne 🙂 bývali sme u rodičov na hornom poschodí.Ráno som šla dolu a babka varila rybaciu polievku,okamžite po pozdrave som utekala na wc,zvracala som.Ked som vošla do kuchyne bol tam dedo,babka,manžel,sestra a brat...Sestra hned zakričala,"haha tehotna od včera večera?"...a tak bolo..od vtedy sa smejeme,že ryba je lacnejšia náhrada tehotenského testu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
U syna velke prekvapeni protoze jsme necekali ze se rychlo zadari.Doma mi bylo na odpadnuti bolela mne hlava spatne sa mi dychalo a tak zavolal sanitu dali mi infuzku.vzali mne na vysetreni do nemocnice mysleli ze je to kolaps a celkove vycerpani vsechna vysetreni byli v poradku.Chtela mne poslat na CT a zeptala se mne kdy byla posledni ms a hned mi to docvaklo.Lekarka zavolala sestricku dali mne na vozik a sup na gyn.na kontrolu bylo to 10.12.2013.Tam ma lekar zkontroloval a udelal ultrazvuk.A potesil zpravou ze jsem 4_5 tyden tehu.Takze na CT mne uz neposlali.Potom jsem zavolala tenkrat este priteli ze muze pro mne prijet.Kdyz jsme prisli domu v kuchyni se na mne poval a rekl jsi tehotna.Rano nez sla dcera do skoly jsme ji yo rekli taky mela velkou radost.Takze dnes som stadtnou mamou dvoch deti.Su zdrava a to ma tesi najviac.

najlepšia kamoška, bola pri mne keď som cikala do pohárika 😀