Kdy vaše miminko spalo celou noc?
Podle mě je to pro každou maminku zásadní okamžik 😀 Vzpomínáte si, kdy vaše miminko poprvé spalo úúúplně celou noc? Jaké to bylo? Dokázaly jste usnout nebo jste ho raději chodily kontrolovat? Já jsem měla velké štěstí, že Anička milovala spánek stejně jako já. Takže spala opravdu dobře, teda i díky mlíčku HiPP Combiotik 😉 a já mohla odpočívat, ale vím, že hodně maminek má doma malé nespavce, kteří se budí i několikrát za noc...

Nasa Hanicka prespala celu noc bez jedneho jedineho prebudenia od cca 8. tyzdna. Ked mala 5,5 mesiaca sa zacala v noci budit takze som spoznala co je to vstavat k dietatu 4-8 krat.
No ja som kojila do 17 mesiacov, ale mala spavala s nami v posteli. Mavala koliky, ale vecer stacilo pomoctvrektalnou rurkou. Ak neratam jemne prebudenia na kojenie, kde som jej len dala prsnik a spali sme dalej, tak spala dobre od 4 teho mesiaca. Uplne celu noc prespala prvy jrat vo svojeh izbe vo velkej posteli ako 18 mesacna.
Celú noc hádam ešte ani raz. Keď bol malý tak plakal, lebo ho bolelo bruško. Keď sme bruško vyriešili, tak ho trápili zuby, keď vyšli zuby, tak sa budil na hlad (mal obdobie, kedy nechcel jesť). Keď sme vyriešili hlad, tak sa budil na to, že mu vypadol cumeľ, potom sa budil, že mu išli stoličky, potom mal zlé sny a najnovšie sa budí a vykrikuje na pani poštárku....Celú noc prespí hádam už len vtedy, keď bude chodiť po diskotékach. Ešteže existujú kvalitné mejkapy a kruhy pod očami sa dajú zamaskovať. 🙂
Nikdy este nespalo celu noc :D
Keď ešte nebolo na svete.
Starsie od 5 tyzdnov, mladsie od 4 mesiacov, potom ho rozhadzali v nemocnici a potom od roka zas. Ale to uz sa budil maximalne raz za noc. Ja som ale nikdy nevyskakovala ako cert z krabice, ked dieta v noci zo seba vydalo zvuk, takze sa deti rychlo naucili spavat.
Dcerka od 3mesiaca a syn na tu noc este cakam.Syncek zas spi viac cez den 3x po 2h skusali sme ho nedavat tak casto spavat len bol strasne zly tak radcej 1-2 x v noci si ho pritulim a dam papat 😉 je kojeny.
nasa ma 14 mesiacov a take, ze spat celu noc sme nemali este ani raz. patri medzi nespavcov. budi sa casto. a teraz ked jej rastu stolicky tak to sa prehadzuje a poplackava celu noc. ale niekedy mame aj lepsie noci, ked sa zobudi len 3x 🙂 .
az raz prespi celu noc, tak si poviem ze to je nahoda, ak sa to zopakuje aj na dalsi den, tak budem zvedava ci ma necha spat aj ten dalsi, po tyzdni zacnem verit, ze je to tu a ze moje babatko uz nie je babatko a ja potrebujem nove, aby som nahodou nieco neprespala :D
my sme ešte trpezliví čakatelia na tento moment 😅 . Keď môj manžel videl prvý krát tú reklamu so včielkou Majou na Lidl detské ihrisko kde Maja sedí na liste a stále dookola hovorí: "príď, príď nový deň" tak povedal že to je ako o nás. My si hovoríme príď, príď prvá noc bez prebudenia 😀 . Na oslavu máme odložený aj šampus 😉
Tak ja si to pamätám presne, lebo to bolo predvčerom 😀 Moja opica prespala úplne celú noc keď mala len 6 dní! 😀 od 22:00 do 7:00 a to som ju musela zobudiť na kojenie 🙂 Včera tiež prespala celú noc, ale oveľa menej zaspala až o 23:00 a spala do 5:00 ale aj tak je to pre mňa niečo ako scifi, lebo moji chalani také nedokázali ešte ani teraz a to majú 5 a 2 roky 😀 ...myslím, že jej to takto dlho nevydrží (bodaj by áno), ale užívam si každú chvíľku, keď môžem oddychovať aj ja 🙂
naša princezna mala asi mesiac,odvtedy spi krasne celu noc...
Nasa dcerka mala prave 2,5 roka a mozno 5krat sa stalo, ze prespala do rana, ale na pravidelny spanok este stale cakame. V noci sa 1-2krat zobudi, aby sa napila. 🙂
Prve presn3 vo osmich mesiacovh a druhe snaaad uz skoro 😁
Tak podla toho co citam, tak my mame asi naozaj zazracne dieta 🙂 maly prespal prvy krat celu noc ked este nemal ani dva mesiace. Rano o pol osmej som sa zobudila na to, ze je vidno a ticho. Cela zmetena som sa zapocuvala, ci pocujem maleho dychat a okamzite som zobudila manzela s otazkou, ci sme boli v noci hore alebo nie. Kedze to bolo tak kratko po porode, este pracovali hormony, snazili sme sa spolu zzit a zvykali sme si na seba, tak som mala v hlave uplne vymetene a nebola som si ista, ci sa mi ta prespata noc len nesnivala. Maly potiahol este hodinu, ale to som ho uz naozaj chodila kontrolovat kazdu chvilku. Od vtedy mi maly spinka krasne, mozno aj 80% noci prespi bez zobudenia. Velmi si to cenim, pretoze viem, ze je to velmi vzacne ked takto malinke babo tak krasne spinka. A ked sa naozaj vynimocne stane, ze vstane v noci aj dva krat, tak z toho nerobim ziaden problem 🙂 Ale aby ste si nemysleli ze to mam prilis jednoduche, tak cez den mi spinka velmi malo, ale to uz je ina tema 🙂
syn je kojeny, bude mat dva roky a odvtedy sme celu noc este neprespali. dcerka bola kojena tri roky a prvu noc prespala až vtedy ked som ju odstavila. a kedze to bola prava prespata noc po dlllllhom case, vobec si to nepamatam, spali sme spolu aj s manzelom a dcerou, jednoducho sme vecer lahli a rano sa zobudili 🙂
aj naša princeznička prespala noc ked mala 1,5mesiaca 🙂 . synovi to trvalo 4 🙂
ja som si myslela ze ked zacnem krpcovi davat na noc kasu ze bude plnsi a sytejsi a vydrzi spat aj celu noc, no bola som na omyle, celu noc spavame asi len 5 mesiacov a to ma krpec 2,7 roka. Ale teraz si to plne uzivam. A to na veceru spapa naozaj len kasu ako predtym 🙂 len trosku viac 🙂 myslim si ze dietatko musi dozriet a trosku vyrast na to aby dokazal prespat celu noc 🙂
juj, na ten zázrak, že malý prespí celú noc ešte len čakám 🙂 zatiaľ za tých jeho 14 mesiacov sa tak ešte nestalo 🙂 🙂 🙂
moja Lianka nehaja ani cez den ani v noci 🙂 okolo 23:30 ledva zahaja a hore je už okolo 5:00 rano a zajtra 18.2 ma 3 roky 🙂
11.12 ako takmer trojmesacny prespal 11hodin vkuse a to je plne kojeny 😉 od tohoto datumu spi a prespi kazducku noc celu resp. 7-11 hodin vkuse 😉 som šťastná mama 😀
Moja od dva a polroka nie kazdu ale je ich cim dalej viac
A do 8 mes bola hore kazdych 45min
Moje terajšie miminko ešte neprespalo celú noc a to už bude mať čoskoro dva roky! Asi to je tým, že je ešte kojená... Staršie deti si už nepamätám, kedy začali poriadne spávať. Inak tí často kričia, rozprávajú a smejú sa zo sna. 😀
Moj ma skoro 4mesiace a uz 3noc prespal celu,zaspi cca 19:30 a vstava cca 5:40 a uz viackrat sa to stalo a teraz tri noci za sebou
u nás to bolo hneď prvú noc čo nás prepustili domou s nemocnice takže 4 dni mala a bola som úplne v šoku 😀 večer okolo 10 som ju nachovala a ráno o pol 7 vstala 🙂
Nám od 4 mesiaca,keď som mu začala dávať na noc kašu,večer okolo 20h zaspal a budili sa ráno okolo 5h napapal sa a spali sme do nejakej 10h,ale tých 4mesiacov bol 3 krát za noc zobudeni na papanie a ešte vždy hodinu hladel
Ja som tomu nikdy nechcela veriť, až kým som sama nezažila.
Moja malá nikdy normalne nespala, ked sa zobudila dva tri krát za noc, tak som tancovala od šťastia ako som sa dobre vyspala.
Keď mala 2roky aj cca 2mesiace dala spať do detskej k jej setričke. Prvý týždeň bol všeliaký a odvtedy sa zobudí možno len raz a niekedy ani raz. To je taka paráda. Som šťastná, že som ten začiatok vydržala a teraz spíme všetci pokojne.
Takže je to pravda v niektorých prípadoch, že to dieťa spí lepšie keď nie je pri mamine, a tým pádom spia lepšie všetci.. 🙂

maj prvy krat ako takmer 4. rocny 🙂 a aj to je skor vynimka, este stale sa zobudi 1-2x v noci a kontroluje ci je vsetko ok,