icon

Súťaž o malú knižku s veľkými myšlienkami

marton_popradske
Moderátor
10. nov 2017

Krásne ránko milé dievčatá. Ako hodnotíte tento týždeň tesne pred jeho finále? Máte doma nejakú rozčítanú knihu? Ja viem, ostáva Vám pri ratolestiach málo času. Preto som sa opýtal môjho priateľa, spisovateľa Pavla HIRAXA Baričáka, akú knižôčku by nám venoval do súťaže... VESMÍRNE PRAVIDLÁ. Tak sa volá knižka o ktorú dnes súťažíme. A samozrejme pribalím Vám k tomu aj všetky tri naše zrnkové kávičky: Crema, Classico a Extra špeciál. A Vaša úloha? ... Napíšte nám, akú najlepšiu knižku ste čítali a prečo. Víťaza vyhlásim po obede. Krásny deň 🙂 - JANO

Súťaž o malú knižku s veľkými myšlienkami
samkova_mamka
10. nov 2017

Trhlina od Jozefa Kariku. Ja som sa fakt bála, preto som ju čítala, iba keď bol manžel doma. Ale napinák neskutočný. A popradská káva je top - top - top. Bez nej si deň neviem predstaviť.

berny74
10. nov 2017

Pre mňa ako top spisovateľka je Táňa Keleová Vasilková a milujem všetky jej knižky. Sú pre ženy, o ženách, o ich každodenných problémoch a radostiach. A hlavne jej hrdinky sú z bežného života (a nie úspešné, krásne, bohaté a dokonalé fifleny 🙂 A pre mňa sú ako Vianoce, keď vyjde jej nová knižka.

marse
10. nov 2017

klasika Dracula od Brama Stokera... moja Topka...

nikuska744
10. nov 2017

Chlapec v pásikavom pyžame...Fakt som si poplakala. Dojímavá kniha z vojnového obdobia chytí za srdce každého.

xstelinka
10. nov 2017

Akú najlepšiu knižku som čítala a prečo? "Prečo" som ju čítala alebo "prečo" bola najlepšou? 😉 Nedá sa napísať jeden jediný najlepší titul. Prečítala som množstvo kníh od slovenských aj zahraničných autoroch, cez ľúbostné/historické romány, bestselleri, thrilleri, kriminálky, odborné a náučné, o partnerstve a rodičovstve, samozrejme kuchárky a detské knižky. Knihy s dejom čítam keď si chcem oddýchnuť. Detské čítam mojim deťom. A tie ostatné kvôli osobnému rozvoju 💃

86alenka
10. nov 2017

Knihy čítam veľmi rada, keď mám na to pri mojich dvoch nezbedníkoch trochu času. Rozčítanú nemám momentálne žiadnu, ale nedávno som dočítala príbeh Violy Fisherovej od Veroniky Homolovej Tóthovej - Mengeleho dievča. Kniha poukazuje na kruté obdobie Violy v koncentračných táboroch. Najhoršie pasáže, pri ktorých som plakala ako malé dieťa, boli práve tie o deťoch. Možno to niekoho tak nechytilo pri čítaní za srdce, ale práve preto, že sama mám malé deti, tak predstava toho, čo dokázali nevinným deťom spraviť bola hrozná.

jankaajanko
10. nov 2017

Ja rada čítam ťažkého knižky atuto mám najradšej lebo som ju dostála na základnej škole za reprezentáciu v dopravnej súťaži 😉a vždycky si spomeniem na ti e zlaté časy v škole ❤

astarte123
10. nov 2017

Najradšej čítam detektívky. Spolu s detektívom rada odhaľujem páchateľa, spájam indície, ktoré nám autor vymyslí a hádam, ktorá z postáv má ten hlavný motív na spáchanie činu. Moja najobľúbenejšia autorka je klasička A. Christie a jej detektívny hrdina Poirot a z tejto série mám najradšej Vraždu v Orient expresse, práve dnes sa chystám do kina na jej najnovšie filmové spracovanie 🙂

ankazdca
10. nov 2017

Moja naj kniha je práve táto.....Prečo skáčem. Je výnimočná tým, že autorom je 12 ročny chlapec, ktorý trpí autizmom. Pre mňa ako rodiča je toto manuál pre moje takisto postihnuté dieťa. Veľa vecí sa mi vyjasnilo a pristupujem k tejto problematike vnímavejšie. Už rozumiem niektorým manierom môjho syna a to, že ostatní ho vnímajú , že je divný už neriešim....

bendinko
10. nov 2017

Milujem klasiku a obzvlast v tychto dlhych jesennych veceroch. Pre mna momentalne najlepsie dvojka na takyto vecer je Sherlock Holmes a salka skvelej, cerstvo pomletej kavicky.

bendinko
10. nov 2017

@bendinko a este dodam preco. Pretoze je pisana skoro az rozpravkovym sposobom a Sherlocka milujem vo vsetkych podaniach, ci uz filmovych alebo kniznych. Je to oddychovka a cita sa priam sama.

lyrrya
10. nov 2017

Moja naj kniha, ktoru som si zamilovala je Kronika vopred ohlasenej smrti => Gabrirl Garcia Matquez. No a potom som veelmi dlho bola zavisla na knihach od neho, magicky realizmus 😉 skratka top.

lyrrya
10. nov 2017

@lyrrya aaa. oprava => Garbiel Garcia Marquez

evasarlota
10. nov 2017

Mna neviem preco najviac zasiahla kniha Paolo Coelho -Vitaz je sam
Mam rada vsetky jeho knihy, styl akym pise a potom mam hromadu dalsich Z nasich Maxim E Matkin. Ale po urcitom case kazda kniha z hlavy vysumi, pri niektorych ale ostavaju zimomriavky, ked si na ne spomeniem. Niekedy vsak dobru knihu robia aj okolnosti za ktorych ich citate 😇👍

barborasebastian
10. nov 2017

Ja momentálne mam rozcitanu knižku od Pana Spisovateľa Tolkiena Spoločenstvo prsteňa a myslim ze práve on je moj najobľúbenejší pretože dej v jeho knihách GENIÁLNY teda mna dokaze pohltiť úplne, vzdy sa tesim ked mala zaspí a ja sa na chvíľu pohorím do ríše fantázie🙂 a mam tozcitanych viacero delím ich napriklad kocikove ked mala zaspi v kočíku tak čítam vacsinou knižky ktore pracujú s energiami človeka potom satkove ked nosím malu su super leporelá to ju zaujíma ked sme napr u doktorky alebo na návšteve a chce uz mat svoj klud 🙂 a knižiek nikdy nieje dosť, a plus som zistila ze u mas v Bratislave su "búdky" ma výmenu kníh jedna je na Štrkovci detské ihrisko a druha Dulovo námestie co e super ze vymeníte kus za kus;)

anicka86
10. nov 2017

Týždeň bol super, mnoho rýchlych súťaží a zábavy .... Kristína Farkašová je milá osôbka, ktorú sledujem aj na facebooku, je vtipná, milá a má taký ten svoj dobrý názor na výchovu detí - preto je mojou top knihou, ktorú som si sama darovala na narodeniny 🙂 kniha " Som mama" a určite si ešte nejakú kúpim aj na vianoce 🙂, lebo partner mi ešte žiadnu nedaroval, jeho to ani nenapadne 🙂

jumama
10. nov 2017

Naposledy ma zaujala knizka Amelie Nothomb Zabit otca. Nie je to detektivka, nie je to o vrazdeni, skor psychologicka sonda, ako sa zbavit minulosti. Amelie Nothomb ma utle dielka, napatie a humor. Ak si oblubim autora, precitam od neho vsetko dostupne, viac jej knih ma originalny namet aj spracovanie. Odporucam 🙂

martinkaha
10. nov 2017

Ahojte, keď som mala okolo 14 rokov, cez letné prázdniny, sesternica mi požičala knihu Metráček od Stanislava Rudolfa. Knihu som prečítala jedným dychom (prvýkrát tak dychtivo). Je to parááádne čítanie pre pubertiačky. O nadrozmernom dievčati, ktoré sa vyšportuje, schudne a dosiahne všetko, po čom túžila. Je to krásne napísané, hneď sa stotožníte s
hlavnou hrdinkou a prežívate všetko s ňou. Teraz ju číta moja dcérka, požičala som jej z knižnice. 😉 Odporúčam! ❤❤❤❤

sperka
10. nov 2017

Ja som knihovníčka v malej obecnej knižnici. Okolo mňa je kopec kníh a záleží len na momentálnej nálade, ktorú začnem čítať. Kniha, ktorá ma dostala je od mojej obľúbenej autorky Michaela Ella Hajduková a jej kniha Nepriznaná. Kniha je o Ľ. Štúrovi a jeho láske Adelke. Pochádzam z obce, kde sa narodil jeden zo Štúrovcov - Samo Chalupka, preto ma táto kniha dostala. V našej knižnici ešte nemáme od P. H. Baričáka, takže by potešila nielen mňa ale aj našich čitateľov. Ak by bola podpísaná autorom, bola by som vďačná. Máme "zvláštnu" poličku, kde máme vzácne knihy s podpisom či venovaným autora.

janickacrazy
10. nov 2017

Tak moja top knižka je Malý princ od Exuperyho. Čítala som ju ako dieťa a zistila som, že je určená skôr pre väčšie deti alebo dospelých, vždy sa k nej po čase rada vrátim, lebo sú tam krásne myšlienky o živote. Je taká nestarnúca pre mňa. Čo ma však potešilo ešte viac, je rozhodnutie môjho 17-ročného syna, ktorý chce na Vianoce radšej knihu ako nový mobil.

d_ika
10. nov 2017

Jednoznačne najlepšia kniha,ktorá sa mi dostala do rúk bola kniha Uspávač (Lars Kepler).Je to kniha,ktorú musíte prečítať na jeden dych,inak ju nedostanete z hlavy 🙂 Teraz by ste však na nočnom stolíku u nás nenašli žiadny thriller,ale prvú obrázkovu knižku mojej dcérky o morských rybkach....každý knihomil musí predsa nejako začať 😀

martinka55
10. nov 2017

Ďakujem za pekný týždeň. Hodnotím ho pozitívne.
Medzi moje najlepšie knihy, ktorých kúpu neľutujem je kolekcia Twilight ságy. Aj filmová verzia je úžasná, ale tie knihy sú pútavejšie ... dokonalé

classymom
10. nov 2017

Slovenské rozprávky III od Dobšinského. Kvôli krásnym ilustráciám od Brunovského ale aj preto, lebo je tam všetko. Láska, dráma, horor, napätie aj humor.

lussyita
10. nov 2017

Či už "evitovky" alebo veľmi pekne knižky sú od p. Vasilkovej, od nej bola super napr. Mama pre Veroniku, zahraničné napr. Jojo Moyesova - posledný list od milenca; predtým než som ťa poznala....

tatianasevcikova
10. nov 2017

Mňa najviac zatiaľ oslovila kniha CHATRČ....je to dosť zaujímavý príbeh muza aj keď je to len vymyslené kniha aj tak ma úplne pohltila❤️📗je to niečo úplne ako čítam ....myslím z pohľadu na Boha a vieru.....a ďalšie knihy ktore ma tak pohltili bolo 50odtienov všetky časti....zhltla som si ich ani som nevedela ako❤️😍

classymom
10. nov 2017

@martinkaha to bol aj pekny film 🙂

nikinkals
10. nov 2017

Krasny den...milujem knihy z Twilight sagy ..clovek sa uplne vzil s postavami,hlavne s hlavnou hrdinkou 😍

crysmile
10. nov 2017

Za mňa dennodenne Biblia a z romanov Jana Eyrova...Biblia pre to,že je som veriaca a Jana Eyrova kvôli celému príbehu.. rada sa o nej vraciam.

cadulka2908
10. nov 2017

Tyzden s popradskou je super. A teraz najcastejsie detske knihy...