Máte overený zdravý recept?
Včera sme s Kristinou @vyzivovaporadkyna_bazant zacali v nasej poradni temu zdraveho stravovania. Máte aj vy nejaký overený "zdravý" recept? Môže to byť jedlo plné vitamínov a antioxidantov, zdravá alternatíva klasických jedál alebo napríklad aj moderné smoothie? Pošlite nám ho ak máte aj s fotografiou, spolu s Kristinou ich vyhodnotime a najlepšie 3 odmeníme. Tešíme sa na inšpirácie!

@ferihegy Mnam🙂 dakujeme!
Medové bezlepkové cookies s čokoládou
POTREBUJEME:
300 g bezlepkovej múky
150 g 70% čokolády nalámanej na kúsky
6 PL medu
1 PL domáceho vanilkového cukru
pár kvapiek citrónu
mandľové lupienky
1 vajíčko
1 žĺtok
150 g masla
1/2 ČL sódy
Maslo vyšľaháme s cukrom a medom. Pridáme vajíčko a žĺtok a zašľaháme do zmesi. Múku premiešame so sódou a pridáme k zmesi. Vareškou vymiešame. Pridáme pár kvapiek citrónu, mandle, čokoládu a zamiešame.
Na papier na pečenie nanášame lyžicou kopčeky cesta.
Pečieme 13 minút, na 180 stupňoch.
Moje dcera i já jsme si oblíbily pohankové sušenky: pohanková mouka, máslo, skořice, vejce, med a javorový sirup 🙂
💗 💗 💗 CITRÓNOVO-MAKOVÉ SUŠIENKY 😉 💗 💗 💗
BEZ LEPKU, BEZ LAKTÓZY, BEZ PRIDANÉHO CUKRU 🙂
Potrebujeme:
* 1 zrelý banán
* 1 bio-citrón (šťava+kôra)
* 2 vajíčka
* 1 šálka ovsených vločiek, najlepšie jemných
* 3/4 šálky mletého maku
* 1/2 šálky brusníc, možu byť aj hrozienka, oriešky,.....
POSTUP:
Roztlačíme banán, primiešame všetko ostatné, vytvárame sušienky, zvládne to aj 3-ročné dieťa 😉 , viď foto....zažili sme veeeeľa zábavy 😀 .....
Pečieme na 180 stupňov 10 minút z oboch strán a ďalších 10 minút na spodný ohrev......
Len čo som ich dopiekla....už pomaly mizli.....kombinácia citrón, mak a brusnice nám chutí, vyskúšajte aj Vy 😉 😀 🙂 😎 .........
@minulin idem vyskusat...dakujem za tip...
SMOOTHIE PEPKA NÁMORNÍKA 🙂:
* dve jablká
* jeden zrelý banán
* 1 hrsť lístkov baby špenátu
* 500 ml vody
Všetko zmixovať a piť......nafotené nemám, lebo to vždy skôr vypijem ako stihnem odfotiť 🙂 😀
Mrkvove kocky
200g mrkvy
200g jablk
200g hnedeho trstinoveho cukru
1 vanilkovy cukor
1 kypriaci prasok
3 vajcia
100g susenych hrozienok
120g Hery
50g vlasskych orechov
1č.lyz. mletej skorice
270g špaldovej muky
1č.lyzicka kakaa
Na polevu- 200g kyslej smotany a citronova kora z 1 citrona
Mrkvu a jablka nastruham,zmiesam s cukrom a necham chvilu stat. Rozpustime tuk a nechame vychladnut. Ked je chladny prilejeme k mrkvovojablkovej zmesi dame vajcia,hrozienka a orechy. Dobre premiesame a pridame muku,kypriaci prasok a kakao. Vylejeme na vymasteny plech a pecieme pol hodinu na 170 stupnov. Ked vychladne dame nan polevu zo smotany a citronovej kory. Super sviezi kolacik
rýchle, nepečené a chutné guľky - šálka ovsených vločiek, 2PLmasla,1PLmletej kávy, 1PLkakao,1/2banána,3PLmlieka,2PLmedu, všetko zmiešame urobíme guľky a obalíme kokosom alebo orechami
@zuzin78 mozes pridat recept Na ten chlebik,prosim?
@mariadarina napisem Ti ho zajtra rano teraz som na tablete , moze byt ? Dakujem za pochopenie
@zuzin78 Pravdaze,pockam si🙂
@mariadarina 😉
U nás j etento najobľúbenejší 🙂 Je len z 2 ingrediencií a bez pridaného cukru 🙂 1kg jabĺk, 260g hrubej múky. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. Zmiešame s múkou a necháme 1-2h postáť. Potom tvarujeme guľôčky, ktoré dáme do vriacej (nesolenej) vody. Varíme 5min a 1 vyberieme, prekrojíme, aby sme zistili, či už sú z vnútra uvarené. ja som urobila asi kus väčšie varila som ich necelých 10min. Posypať môžme grankom, opraženou strúhankou, orechmi, tvarohom,....
Z jednej dávky výjde cca 20ks takých ako som ja spravila.
Prajem dobrú chuť 🙂
U nás sú posledné dni TOP tieto zdravé keksíky :rozpućíte 2banany,do nich pridate jedno nastruh.jablko,1,5hrnceka ovsenych vločiek, 2lyzice kokosu,2lyzice kokos.cukru (alebo medu),sušene ovocie-hrozienka,brusnice a iné,môžete dať aj horkú čokoládu...Vytvarovat kekksiky,piecť na 180stupnov asi 20minút 👌
Pekny den;) my nie sme sice 100% zdravozruti,ale snažím sa adponr nieco robit zdravsie.
S mojim synom si radi spolu urobime bananovo-jablkovo-kiwove smoothie.
Najviac si cennim,ze moj.syn ho chce sam od seba...a urvite aj kvôli tomu,ze môže sam krajat ovocie.
A pridavam este recept na nase super keksiky;)
-200g musli
-200g spald.muky
-2 vajcia
-3 lyz.masla
-1kl prášku do pečiva
med, hrozienka,trochu mlieka a podla chuti orechy,cokolada...
200stupnov-20minut
su fajnove;)
Pridávam náš obľúbený koláčik samozrejme bez múky.
Vločkovo-jablkovo-makový zákusok
Potrebujeme:
200g pomletých ovsených vločiek
250g biely jogurt
150g mletý mak
2 vajcia
2 PL hnedý cukor
citronová kôra
1 prášok do pečiva
4 jablká
hrsť hrozienok
1 čl mletá škorica
2 PL medu
Postup:
K očisteným a strúhaným jablkám pridáme med a škoricu a necháme chvíľu postáť.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme jablká, hrozienka a citronovu kôru, pomleté vločky s práškom do pečiva, mak. Premiešame a napokon pridáme jogurt. Dáme na plech a upečieme.
Dobrú chuť

U nas zdravo takto ,zel