Ahojte dievčatá, prosím Vás kedy ste prešli z vajíčka do autosedačky pri vození vášho dieťatka v aute?
Prečítala som na nete, že až keď dokáže sedieť aspoň pol hodku a samozrejme drží hlavičku. Ale asi od roka.
Ale známa mi povedala, že keď začnú malej trčať nožičky z vajíčka, tak potom by som ju už mala voziť v autosedacke. Aj keď ešte nesedí sama.
Ďakujem za každu radu.
@evaachesa nám išiel svokrov kamarát otáčať sedačku do smeru, lebo on je vodič autobusu tak sa tomu rozumie. Strašne sa vtedy svokrovci urazili, že nepocuvame. Tak odvtedy sedačku vyberáme, keďže necestujeme často. A to sme boli za blbcov, lebo kupujeme sedačku za 350€, veď v lidlu majú za stovku a dá sa z nej potom ešte podsedak využiť. Keď som povedala že moje deti na podsedak nepôjdu, tak si tukali na čelo. Ale nech si myslia čo chcú, moje deti, moja zodpovednosť, moje rozhodnutie.
@evaachesa v mojom okolí sa každý pozastavuje aj nad 2 ročným, že je v prostismere. A keď im poviem, že v ňom bude do 6tich rokov tak otvárajú ústa nemým úžasom u nás všetky deti idú po vajíčku do smeru jazdy, väčšinou aj zle pripútané. Ja by som do každej čakárne na gynekologii a u pediatricky dala plagát o protismere a autosedackach, adac testoch a plus testoch
My sme mali kvalitne velke vajicko,mala presla do sedacky (stale v protismere) ked mala 1r9m (83cm,cca 11kg) - este bola v pohode v limite a vajicko ju krasne chranilo ako skrupinka,ale posuvali sme ho dalej malej sesternicke ja sa stale cudujem tej laxnosti pri vybere sedacky/vajicka. Blby kocik a dupacky riesi kazda matka pomaly 3 mesiace ale vajicko,ktore naozaj moze zachranit zivot babatka vezme hocikto barsake z 3kombinacie alebo podedene zo 4.ruky po zaruke 10 rokov
Ked si clovek zoberie, ze on sam mal dieta do skoro 6 rokov v protismere a niekto uz len na podsedaku... Je nešťastné, ze je to v podstate normami a vyhlaskami stale dovolene, také obrovske rozdiely v bezpecnosti jazdy. (Ale toto nie je len na priklad vyssie. To je celkovo, co človek vidi okolo seba. A stale je obrovske percento deti, ktore zial jazdia "na volno".)
K tomu vajicku: syn mal 11 mesiacov (mal vajicko len do 75cm a bol vacsi-vyssi od narodenia), dcera mala skoro 2 roky (mala velke vajicko do 87cm a mensi vzrast), ked prechadzali do väčšej PROTISMERNEJ autosedačky. Vahovo neprekrocili 13kg pri vajicku ani jeden, "problemom" bola vyska.
@kantruska to co ti znama povedala nie je pravda. Problem je, ked dietatku trci hlava z vajicka, to by uz malo byt v autosedacke. My sme mali velke vajicko (cybex cloud) a u babky v aute sa v nom vozila 1,5 roka, kym sme aj tam nekupili pomracpvaciu sedacku. V nasom aute nieco cez rok. Kvalitne vajicko v protismere je bezpecne, netreba sa nasilu ponahlat do vacsej autosedacky.
@janka_266 sa MA otocit do smeru? To je co za blbost? Neexistuje vek, kedy je posmerna jazda bezpecnejsia ako protismerna. Dokonca do 4 rokov je az 5x bezpecnejsi protismer...
@sirka9 normalne, dieta ma kolienka, nozky si skrci co je na tom nepohodlne? Strasne ma udivuje kolko (paradoxne aj nosiacich) mamiciek si mysli ze nohy pokrcene v kolenach su pre dieta nepohodlne :D
@petamich od 15 mes. dovoluje posmer predpokladam mozte vozit kludne aj do 18 kg v protismere, je to tak az 5x bezpecnejsie.
@basska_b preco myslis ze dieta v protismernej sedacke nevidi von?
@mamuskazuzuska hovorím čo som počula nie čo si myslím ja, tiež má to zarazilo, ale boli v prevahe
♀️
@janka_266 vsak jasne :D ja som to pochopila, len ma to tiez zarazilo ze kam na take rozumy chodia. Aj ked niekedy aj od ludi co by sa naozaj mali vyznat v tomto tvrdia taketo hluposti :D
@85miska anoo, tiež som tam písala ...no hrozné ako blbo sme na tom keď toto čítam a počujem...najlepšie keď ti niekto radi kúp si 0-36kg sedacku, jednak ušetríš a ešte aj vydrží na celý čas. ♀️🤨A potom investujú do ellodie čiapok, fusakov za nehorázne peniaze alebo do hniezd, ktoré tiež môžu spôsobiť tragédiu ..nerozumiem tomu absolútne...rovnaká téma monitory dychu kde sa viem tiež dobre rozčúliť.
@kantruska v dobrom a velkom vajci, zalezi od mier dietata, vydrzia v podhode do roka a pol az dvoch. Moje dieta nebolo najmensie, hlavne siroke , menili sme ked mala 16 mesiacov. Nohy trcat mozu, z hladiska bezpecnosti nie su tak dolezite ako hlava. Ta by mala byt stale dobre chranena
@mvagusta dualfix nie je vajcova sedacka. Je to normalna pokracovacia sedacka. To ze sa da polohovat z nej vajcovu sedacku nerobi. Navyse prave dualfix ma kopu volneho miesta okolo hlavy a zvykne byt s nimi priblem ze detim v nich pada hlava po zaspani. Ako som spominala moje dieta nebolo z najchudsich a v 16 mes sme skusali dualfix a teda miesta tam mala habadej. Neviem si predstavit dat tam 6 ci 9 mes dieta.
@mamuskazuzuska no co, proste mi to na pohľad tak príde co ale neznamená, že ju dám na sedačku v smeje. To mi ani nenapadlo
A žienky, keď to tak riešime tu, ktorá je taka dobra vajíčko sedačka lepšia pre deti teda do tých aspoň 4,5,6 rokov? Tie co také mate. Lebo moja o chvíľu z malého vajca vyrastie a síce mame peg pergoly pokracujucu, ale ta ide len v smeje jazdy nainštalovať. Sme dostali taku ale keďže ja od začiatku hovorím, že čo najdlhšie v protismeru, hľadám pomaly. Ale teeeda, stratená som úplne
@sirka9 zalezi od mier dietata, auta resp aut, cenoveho stropu a potom mozete pridat dalsie preferencie. Taktiez je nejlepsie volit co najmensie vahove rozpatie. Teda urcite nie 0-36 kg. Skuste skupinu Deti v aute na fb, pozrite si cez lupu co tam odporucali napr pri podobnom aute ako mate vy. Spravite si nejaky prehlad. Pripadne vam tam rovno poradia. Odporucam skusat s dietatom a v aute. Mam skusenost ze predajca to v pohode umoznil ale overte si to.
@evaachesa presne uplne suhlasim. Moja takmer 2 rocna sa tiez vozi v protismere a je uplne spokojna, kedze v smere este nikdy nesedela , ani nevie ze to je vobec mozne.. tiez sa stretavam s nazormi, ze je na protismer velka. Hlavne svokra ked jej povie, chudatko ako mas tie nozicky. Tak poviem chudatko by bola so zlomenymi vazmi a hned je ticho..