Článok o kojení - váš názor
http://www.cas.sk/clanok/284438/zeny-celeho-sve...
Chcela by som baby počuť Váš názor na tento článok. Ja osobne som zasadne proti tomu aby si ženy verejne na FB alebo kdekoľvek vycapovali fotky ako kojí dieťa. Taktiež som zásadne proti tomu aby žena kojila dieťa na verejnosti. Myslím, že kojenie je veľmi intimna vec ktorá je len medzi matkou a dieťaťom a nepríde mi vhodne aby sa žena zvliekala aj ked len podprsenku na verejnosti a kojila tak dieťa. Je x miest kde môže nerušete nakojiť dieťa. Nehovorim to z dôvodu, že ma to pohoršuje ale z dôvodu, že je to intimné puto medzi matkou a dieťaťom a malo by byť v súkromi a nie aby ma na verejnosti očumovali cudzi muži. Mám snad blbí pohľad na vec?
@pribinak ok, tak konkretne poviem pripad. Minuly tyzden som svojej ziacke povedala, nech si stiahne nizsie suknu, lebo jej vidim farbu nohaviciek.
Druhej som povedala, nech si vytiahne hore pancuchace, lebo jej vidno tu zosilenu cast .
A ano, ked som v triede a vidim, ze kocky maju vystrihy po brucho, tak to vzdy poviem, ze su v skole, a ze sa maju spravat ako damy 🙂
Na nuda plaz nechodim.
@vejula sochy sexujucich nie su, ale obnazenych ludi ano.
A nemyslim, ze prsia su len na dojcenie. Co zeny, ktore nemaju deti? co chlapi, ktori maju prsia 😎 ?
A ak by to nebol sexualny objekt, davno chodime do pol pasa holi ako chlapi. Preco to nerobime? VEd si vezmi, ze niektore kmene v Afrike ci juznej Amerike to maju tak. A preco sa u nas zeny zahaluju?
@marionmarion :D ako tak citam, ja som vlastne tiez diagnoza - lebo aj tu mam profilovku selfie.. ja sa tak fotim, lebo ma nikto iny neodfoti.. :D
@siska53 🙂 asi vsade okrem Slovenska. Konkretne, ja som bola v UK v case, ked som malu kojila, a tam mas tie miestonsti v kazdom obchode, na hradoch, v meste pri verejnych toaletach. Je tam prebalovaci pult, stolicka pre mamku, miestnost je dost velka na to, aby sa tam vosli dva kociky, je tam wc. Proste super.
@adri266 lebo naša spoločnosť urobila z prs sexualny objekt. Ženy sa vystavuju ako sexualne objekty. Svoje prsia vnímaju ako sexualne objekty a tak sa aj správaju. Chodia vyzývavo oblečené, nie z praktických dôvodov, ale aby poukazali na sexualny podton ich prs. Ale ked žena dojčí, nepoukazuje tým na sexualny podton prs. Práve naopak. Ukazuje, že prsia niesu v prvom rade na to aby vzrušovali okoloiducich, ale na to aby nakrmili svojich potomkov. TEda ženy, ktoré dojčia, práve v protiklade oproti ženám vyzývavým, poukazuju, že prsia niesu v prvom rade na obdiv, ale na užitok. 😉
@jana_eyre bavime sa tu o ludoch, co sa fotia a zdielaju stale za ucelom zozat obdiv...nie o takych co maju jednu, dve fotky ktore mesiace nevymenia, alebo sa obcas o nieco podelia ale nie za ucelom vyvolat pozitivne reakcie...to je rozdiel
@jana_eyre http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000644/1390945/...
len pre odlahcenie, ok? Neber to osobne 😉
@marionmarion kdesi som citala, ze ak spravis viac ako 5 selfie fotiek denne, tak vtedy je to uz problem
@adri266 no, ved aj ja som to pre odlahcenie :D
@marionmarion
@adri266 ak ta stretnem, vykydnem na teba kybel studenej vody!!! Ochechula stará!!
Vieš, niekedy slečny a dámy majú veľkosť D a plavky majú veľkosť A, určite im vidno viac ako pri dojčeni, ale to nepohorsuje nikoho
A este, ty si si taku slečnu možno nevšimla, ale tvoj muz ci syn určite áno 🙂)
nemam nici proti ked zeny koja na verejnosti a a skor mi vadia ocikane testy a ultrazvuky ako kojenie dietatka na fotke a na verejnych forach i ked to by mali byt vsetko veci sukromne...a nie vycapene kade tade....ale riadim sa heslom zi a nechaj zit.....ja take nieco nerobim.....a ked niekomu nevadi ze moze byt kazda jedna fotka zneuzita na nete nech sa paci nech si tam vycapi co chce.....
@cta tlieskam ženám, ktoré dokázali túto zmenu 🙂 🙂 🙂
Keby bolo dojčenie normou, nikto by sa nepozastavoval nad dojčiacou ženou. Pozri obrázok dojčiacej ženy rozprávajúcej sa s prezidentom Hugom Chavesom
http://www.browngirlsfly.com/1845/breastfeeding...
Alebo obrázok Madony.
Čo ta pohoršuje na dojčiacej matke? Kam sa majú ísť dojčiace ženy schovávať? A pred kým? A prečo?
PS: Bola som pred týždnom na našom mestskom úrade v miestnosti pre dojčiace matky. Hnus..Miestnosť je na záchode, strašný zápach, nech tam ide jesť ten, čo sa pohoršuje nad dojčiacimi ženami.
Dojčiace maminy- smelo do toho. Ak to vám vyhovuje, dojčite kde chcete 😀
Zdraviu zdar.
Na FB by som sa určite neotrčila, ale sú také,ktorým to nevadí. Z mojej skúsenosti viem,že nech som hocikde, a dieťa sa ozve na dojcenie,nehľadím na to,kde som. Snažila som sa byť nenápadná,ale išlo len o to,aby sa bábätko napapalo. Takže či v súkromí,či na verejnosti,je to jedno! Ide predsa o potreby dieťaťa a nie o to,čo si kto bude myslieť. Môj názor,moja skúsenosť.

@adri266 ja by som si fotku,kde by mi bolo vidno hole prsia,nikde nedala,take fotky ani nemam. Ale,mam i na soc.sieti fotku,kde dojcim malu (len pre priatelov,napadli mi vyhody dojcenia,taksom to tam dala) a predstav si,nevidno ani kusok koze z prsnika. Ani tolko,co vidno v plavkach. Inak by som si tam taku fotku nedala.
tak,ako som uz pisala,v plavkach mi bolo vidno viac,ako ked som dojcila malu. Ja som sa vzdy prikryla aj s,malou plienkou,dekou,aby nas,nevideli,nemam,rada obcumovanie,neznasala som,ked mi v 12r.pozerali stari chlapi na,prsia,radsej som mala ruky stale prepletene cez hrud a nosila len,volne,tricka,takze ziadna exihibicionistka nie som. Ale dieta som si nakrmila,ked potrebovalo a basta.