Ktorú prácu si vybrať v neistej dobe?
Ahojte, nemozem sa rozhodnut medzi pracami :( ..1.praca - nastupila som v januari, z nudze cnost, nizky plat, nie stresujuca, blizke kolegyne fajn, vedenie hrozne, zamestnancov maju za nic, kontrola..2.praca o 500-600 eur v hrubom vyssi plat, fajn ludia, dobra firma, zastup za matersku, narocna praca, ludi si vazia, sem tam home office..z prvej prace nechcu aby som odisla, naslubovali hory doly ale na papieri zvysenie mzdy o 200 eur v hrubom, a skratenie casu na 37,5 hodin za tyzden..ano vyzera takto jasne praca c.2, plat by sa zisiel, ale som samozivitelka, so sklonom k uzkostiam a vyhoreniu, plus doba je neista..neviem no..mam cas do pondelka..
Zástup za materskú nikdy
Zástup za materskú nikdy
@anonym_c27345 preco nie prosim?
Vybrala by som si vyssi plat, ked si samozivitelka. Nejak v texte vlastne nevidim, preco chces ostat v prvej
@maranta_leuconeura lebo je to pre mna nenarocna praca, bojim sa uzkosti a vyhorenia a je to len zastup za matersku
@anonym_c27345 preco nie prosim?
@anonym_autor lebo to nemusí byť na tri roky, kľudne môžeš po polroku zostať bez roboty
@anonym_autor lebo to nemusí byť na tri roky, kľudne môžeš po polroku zostať bez roboty
@anonym_c27345 tak povedali mi na dva, ale ano vzdy je tu riziko ze sa nieco moze stat..
Obe práce sú v jednom meste/obci? Lebo ak je č. 2 s dochádzaním, aj to niečo stojí. A je to len na zastupovanie. Ak sa dotyčná rozhodne vrátiť skôr, si bez práce. Iba že by si bola taká brilantná a vytvorili Ti druhé miesto, aby o Teba neprišli. Ale podľa Tvojich slov nie je výhra ani práca č. 1. Ak Ti však reálne zvýšia mzdu a skrátia pracovnú dobu, práca nie je taká náročná ako č. 2, s kolegami si za dobre a s vedením prichádzaš do styku len občas, asi by som stavila na istotu (ale netvrdím, že by som to raz neoľutovala). Rozhodnúť sa musíš sama.
@anonym_autor Radšej zostať v tej prvej ak je to na TTP a ďalej môžte hľadať.
@anonym_c27345 moze - ale zas z mojich skusenosti, ak su s clovekom spokojni, vacsinou si ho chcu nechat 😉Samozrejme, spolahnut sa na to neda.
I tak nechapem co Ta tak drzi v tej prvej. Nastupila si iba teraz. To znamena ze je to nova praca. Keby Ti aj po 2 r v tej lepsie vyzerajucej povedali ze koniec, nenajdes si znova nieco take ako popisujes tu prvu pracu?
Obe práce sú v jednom meste/obci? Lebo ak je č. 2 s dochádzaním, aj to niečo stojí. A je to len na zastupovanie. Ak sa dotyčná rozhodne vrátiť skôr, si bez práce. Iba že by si bola taká brilantná a vytvorili Ti druhé miesto, aby o Teba neprišli. Ale podľa Tvojich slov nie je výhra ani práca č. 1. Ak Ti však reálne zvýšia mzdu a skrátia pracovnú dobu, práca nie je taká náročná ako č. 2, s kolegami si za dobre a s vedením prichádzaš do styku len občas, asi by som stavila na istotu (ale netvrdím, že by som to raz neoľutovala). Rozhodnúť sa musíš sama.
@ivanaks kazda praca je cca 5 min autom z domu..nove miesto asi nevytvoria, je to mala firma..s povodnou pracovnickou su extremne spokojni..je tam dost sluzobiek..v praci c.1.su napr.v style - na lekara si zober dovolenku, mobil vyuzivas na pracovne ucely tvoj, atd..
@anonym_c27345 moze - ale zas z mojich skusenosti, ak su s clovekom spokojni, vacsinou si ho chcu nechat 😉Samozrejme, spolahnut sa na to neda.
I tak nechapem co Ta tak drzi v tej prvej. Nastupila si iba teraz. To znamena ze je to nova praca. Keby Ti aj po 2 r v tej lepsie vyzerajucej povedali ze koniec, nenajdes si znova nieco take ako popisujes tu prvu pracu?
@anonym_9a8945 vies co drzi ma strach, v prvej praci nie su na vysokej urovni, citim sa tam velmi sikovno, nemam stredy..z druhej prace mam respekt..hlavne kvoli vyhoreniu..tempi vyzera byt vyssie
@anonym_9a8945 vies co drzi ma strach, v prvej praci nie su na vysokej urovni, citim sa tam velmi sikovno, nemam stredy..z druhej prace mam respekt..hlavne kvoli vyhoreniu..tempi vyzera byt vyssie
@anonym_autor No a už vieš, čo budeš robiť o 2 roky? Budeš sa mať, kde zamestnať? Napríklad ja by som Ťa späť nevzala. Keď si raz odišla, už sa nevracaj... Máš nejaký ďalší plán?
@anonym_autor ja mam podobnu psychiku a musela som prijat, ze potrebujem pracu kde sa da tempo prisposobit mojim moznostiam, ak je to na dobu neurcitu radim zostat v 1.praci
@anonym_autor No a už vieš, čo budeš robiť o 2 roky? Budeš sa mať, kde zamestnať? Napríklad ja by som Ťa späť nevzala. Keď si raz odišla, už sa nevracaj... Máš nejaký ďalší plán?
@ivanaks samozrejme ze ked odidem uz ma spat nevezmu..nie netusim co by som robila o 2 roky..mozno sa nieco naskytne, neviem..momentalne som tiez po 2 rokoch skoncila v praci kvoli vyhoreniu..podporu mam o 150 eur vyssiu ako mzdu v praci c.1.ale doma byt nechcem..
@anonym_autor ja mam podobnu psychiku a musela som prijat, ze potrebujem pracu kde sa da tempo prisposobit mojim moznostiam, ak je to na dobu neurcitu radim zostat v 1.praci
@anonym_3ae0f9 nie je to prave na dobu neurcitu len do decembra, ale predpokladam ze by predlzili, aj ked clovek nikdy nevie..
@ivanaks kazda praca je cca 5 min autom z domu..nove miesto asi nevytvoria, je to mala firma..s povodnou pracovnickou su extremne spokojni..je tam dost sluzobiek..v praci c.1.su napr.v style - na lekara si zober dovolenku, mobil vyuzivas na pracovne ucely tvoj, atd..
@anonym_autor robila som v takej praci, kde som vyuzivala scoj sukromny telefon na pracovne ucely, lebo mi v uvode nedali firemny a musela som cakat na zmluvu a operatorom. Nasledne to vyzeralo tak, ze ma na sukromnom telefone nonstop otravovali kolegovia z inych pobociek, zakaznici a ked som videla cislo, co som nemala ulozene automaticky som dvihla lebo som nevedela, ci je to banka, nieco one dolezite alebo praca. Na sluzobny mi neskor uz ani nikto nevolal. Bola som blba. Uz by som na to viac nepristupila.
Taktiez by som nepristupila na to, ze na lekara si mam monat dovolenku, pokial mam zo zakona narok na to, aby som si minula priepustku na cas potrebny a straveny navstevou lekara. Oberas sama seba o dovolenku a preco? Lebo su v praci nemozni.
Ano, praca c.1 je nejaka forma istota, ale zacinas nam odhalovat veci, ktore su v nej na hlavu. Mohla si to napisat skor.
Uvidis co bude o dva roky, mozno sa ti naskytne ina pracovna prilezitost. 2 roky su dlha doba. Ak je ta praca narocnejsia, nazbieras aj nove pracovne skusenosti, ktore ti dvihnu pracovny kredit pri hladani novej prace. Isla by som do rizika a istot, ktore su skutocne istotami, nie takymi, ktore sa ako istoty len javia.
Ak mas este viac podobnych cudesnosti v praci c.1, garantujem ti, ze po roku-dvoch ta tieto “malickosti” zacnu tak iritovat, ze vyhoris z tejto nespravodlivosti a vyuzivania zamestnancov, ktora tam panuje a je pokladana za normalnu.
riskni to a choď do druhej. v prvej máš blbé vedenie
Ja by som ostala na istote v prvej. Tiez som urobila podobnu chybu a doplatila som sa to…. Teraz sa prepusta vela, ja by som volila menej penazi, ale istotu.
@anonym_c27345 tak povedali mi na dva, ale ano vzdy je tu riziko ze sa nieco moze stat..
@anonym_autor prvú vidíš, že ti zvýšili plat a upravili úväzok.V druhej práci sa žena vráti po 2 r a čo ďalej?Mala by si možnosť prejsť na ide oddelenie, alebo ti poďakujú a dovi?
V prvej by som si vydupala ten vyšší plat a potom hľadala ďalej ďalšiu prácu.
Druhá ponuka je o ničom. Zaskok na materskú je neistý. To by som nebrala

Vybrala by som si vyssi plat, ked si samozivitelka. Nejak v texte vlastne nevidim, preco chces ostat v prvej