icon

Ako presvedčiť partnera, aby sme mali psa v byte?

27. jún 2025

Dobrý deň, nemáte nápad, ako skúsiť presvedčiť muža, aby sme si zobrali môjho psa do bytu ? Psík zostal u rodiny v RD. Muž nechce, lebo že zvieratá patria von.

Strana
z3
rachel36a
27. jún 2025

Nepresvedčiš ak on psa nechce...mňa by si veru tiež nepresvedčila na psa do bytu...

maca1984
27. jún 2025

Ako chceš presvedčiť človeka ktorý je zásadne proti ?
V tomto máme chvalabohu s mužom rovnaké zmýšlanie, čo bola pre mňa odjakživa veľmi podstatná vec.
Máme psa v byte.
Ale keby mi povedal že chce napr.sliepky na chalupu ( možno blbý príklad) tak by som bola proti a nepohol by somňou.

luxus10
27. jún 2025

ma pravdu...

belllinka
27. jún 2025

tak podľa toho, aké to je plemeno

biba_18
27. jún 2025
@luxus10

ma pravdu...

@luxus10 má pravdu zo svojho pohľadu - určite nie všeobecne ...

nyusika
27. jún 2025

cloveka, ktory ma taketo nazory, proste nepresvedcis.
ja by som s nikeym takym zit nemohla - pre mna je to neludske.
a nie, nemusi mat kazdy psda v byte, to je jasne.
ale povedat, ze pes patri na dvor je znakom "burana, sedlaka, malo inteligentneho cloveka"

daujem, ze citate s porozumenim.

nyusika
27. jún 2025
@maca1984

Ako chceš presvedčiť človeka ktorý je zásadne proti ?
V tomto máme chvalabohu s mužom rovnaké zmýšlanie, čo bola pre mňa odjakživa veľmi podstatná vec.
Máme psa v byte.
Ale keby mi povedal že chce napr.sliepky na chalupu ( možno blbý príklad) tak by som bola proti a nepohol by somňou.

@maca1984 ja by som v pohode nejake pipinky aj na terasu, len co susedia ? 😀 😀

maca1984
27. jún 2025
@nyusika

@maca1984 ja by som v pohode nejake pipinky aj na terasu, len co susedia ? 😀 😀

@nyusika 🤣🤣
Podaruješ občas vajíčka, znesú aj pipky na terase 😁

nyusika
27. jún 2025
@maca1984

@nyusika 🤣🤣
Podaruješ občas vajíčka, znesú aj pipky na terase 😁

@maca1984 a ked nebudu znasat, sup na klat 😀 😀

betulinka1
27. jún 2025

Mne je divne, ze ako moze zakázať jeden partner nieco druhemu. Ved to nie je rola dieta a rodic. Akoze mne by sa tiez nepacilo, keby si muz dotrepal napriklad vlciaka dnu do domu. Ale zakázať mu to nemozem a hlavne, ak by ho mal pred svadbou. A ak by to bolo opacne, ze mam psa, este z čias pred svadbou a trpel by odlúčenim odo mna, niekde u rodiny na dvore, proste by som ho priniesla domov. Myslim, ze takato tema tu bola. Takze evidentne, si psika nechala na dvore. A predpokladam, ze to asi nie je v poriadku.

nyusika
27. jún 2025
@betulinka1

Mne je divne, ze ako moze zakázať jeden partner nieco druhemu. Ved to nie je rola dieta a rodic. Akoze mne by sa tiez nepacilo, keby si muz dotrepal napriklad vlciaka dnu do domu. Ale zakázať mu to nemozem a hlavne, ak by ho mal pred svadbou. A ak by to bolo opacne, ze mam psa, este z čias pred svadbou a trpel by odlúčenim odo mna, niekde u rodiny na dvore, proste by som ho priniesla domov. Myslim, ze takato tema tu bola. Takze evidentne, si psika nechala na dvore. A predpokladam, ze to asi nie je v poriadku.

@betulinka1 mne je divne, ze taketo dolezite veci nemali vydiskutovane uz davno.
ale suhals - zakazovat nieco ??

anjelicek26
27. jún 2025
@betulinka1

@betulinka1 toto nie je "zakazovanie", ale nieco, co bude ovplyvnovat ju kazdy den... pes je proste vsade pritomny, ovplyvnuje cistotu byvania, spolocny cas, dovolenky, vsetko proste...je to ako mat dieta navyse... ked ho chcem, je to skvele, ale musia sa zhodnut obaja... on ma proste pravo povedat nie.

ika02
27. jún 2025

Ahoj, do niektorých vecí si jednoducho nenechám kecať od nikoho. Veď k psíkovi si si vytvorila vzťah, tak normálne ho vezmi do bytu. Keď je muž proti tomu, nemusí sa oňho starať, venčiť... Staraj sa Ty a muž nech ho aspoň toleruje, nemusí ho mať rád.
Asi mu od mala rodičia vtĺkali hlúpy názor, že pes patrí len na dvor. Verím, že nie je taký zadubenec, zmení názor a nakoniec si ho obľúbi.

nyusika
27. jún 2025
@ika02

Ahoj, do niektorých vecí si jednoducho nenechám kecať od nikoho. Veď k psíkovi si si vytvorila vzťah, tak normálne ho vezmi do bytu. Keď je muž proti tomu, nemusí sa oňho starať, venčiť... Staraj sa Ty a muž nech ho aspoň toleruje, nemusí ho mať rád.
Asi mu od mala rodičia vtĺkali hlúpy názor, že pes patrí len na dvor. Verím, že nie je taký zadubenec, zmení názor a nakoniec si ho obľúbi.

@ika02 ono to zase nie je az tak jendoduche - v partnerstve a v spolocnej domacnosti neoze vadnut anarchia.
jeden z nich proste musi extremne polavit zo svpjich zasad....co nie je OK

biba_18
27. jún 2025
@nyusika

@ika02 ono to zase nie je az tak jendoduche - v partnerstve a v spolocnej domacnosti neoze vadnut anarchia.

@nyusika ale ak už psa mám - neviem či by som žila s niekým komu by môj pes vadil - teda ja viem, nežila ...

nyusika
27. jún 2025
@biba_18

@nyusika ale ak už psa mám - neviem či by som žila s niekým komu by môj pes vadil - teda ja viem, nežila ...

@biba_18 ved to pisem - tieto veci mali mat davno jasne.
ja by som to povazovala za vaznu prekazku.

doriiis
27. jún 2025

Záleží aj od psa a jeho povahy.Mam dve sučky,obe vonku žijúce s prístupom dovnútra.Od šteniatka na to ucene.Jedna je rada vnútri a nemá problém tu pobudnúť aj celý deň.Hlavne počas búrky.Druha dnu nechce chodiť,zájde max po kuchyňu,zvrtne sa na päte a ide von.Radsej je vonku v snehu a daždi.Rozdielne rasy.

nyusika
27. jún 2025
@doriiis

Záleží aj od psa a jeho povahy.Mam dve sučky,obe vonku žijúce s prístupom dovnútra.Od šteniatka na to ucene.Jedna je rada vnútri a nemá problém tu pobudnúť aj celý deň.Hlavne počas búrky.Druha dnu nechce chodiť,zájde max po kuchyňu,zvrtne sa na päte a ide von.Radsej je vonku v snehu a daždi.Rozdielne rasy.

@doriiis ale tu je problem ten, ze jej partner ma nazor, ze pes PATRI na dvor...vseobecne, nie v zavislosti od konkretneho jedneho psa.

proste je to tak, ze akykolvek pes v podstate moze byt aj v byte/dome, ked majitelia chcu, ekd to psovi vyhovuje...a nie, nemusi byt v byte/dome....ani ludia nemusia mat psa 🙂

vkatush
27. jún 2025

Ja ho chápem. Ja by som psa do domu ani do bytu nezobrala a je mi jedno, či by to bola malá čivava alebo veľký vlčiak. Našťastie, muž je rovnakého názoru. Som tiež názoru, že pes má byť vonku (samozrejme, tu ide o plemeno, nejakého malého potkanika si nezaobstaram, ak ho chcem mať vonku). Ale toto sú treba vydiskutovať pred spoločným bývaním, nie keď už bývate spolu. To je skoro ako dieťa. Buď chcem alebo nechcem, resp koľko.

Máme 2 veľké feny, do pivnice len na Silvestra alebo veľké mrazy, a majú obrovský dvor. No v budúcnosti sa budeme sťahovať do bytu a proste ostanú u našich, neberieme ich so sebou, aj keď sú moje (a jedna sa toho zrejme ani nedožije).

ika02
27. jún 2025
@nyusika

@nyusika veď, to, že keby si išli kupovať malé šteniatko, príp. nového psa, je to iné. Ale keď mám svojho niekoľko rokov a sťahujem sa do bytu, prečo by som ho musela nechať niekde u cudzích ľudí?

evcagabi
27. jún 2025

Ak by si chlap doniesol psa ku nam domov, stahoval by sa aj so psom. Nie, zakazat by som mu psa nemohla, ale vyhodit ho so psom hej.

doriiis
27. jún 2025
@nyusika

@doriiis ale tu je problem ten, ze jej partner ma nazor, ze pes PATRI na dvor...vseobecne, nie v zavislosti od konkretneho jedneho psa.

proste je to tak, ze akykolvek pes v podstate moze byt aj v byte/dome, ked majitelia chcu, ekd to psovi vyhovuje...a nie, nemusi byt v byte/dome....ani ludia nemusia mat psa 🙂

@nyusika ..tak zas trošku ma jej muž pravdu.Pes,ktorý žije a je naučený na dvore si na byt bude zvykať ťažko.Ked už nech si zoberú stena a odmala ho majú v byte.Je to ine

nyusika
27. jún 2025
@doriiis

@nyusika ..tak zas trošku ma jej muž pravdu.Pes,ktorý žije a je naučený na dvore si na byt bude zvykať ťažko.Ked už nech si zoberú stena a odmala ho majú v byte.Je to ine

@doriiis pisem o cloveku, ktory zdiela nazor, ze kazdy pes patri na dvor...vseobecne.

este raz - nepisem o KONKRETNOM psovi, takz ejej muz je to (pre mna), co opisujem vyssie 🙂

7miriam77
27. jún 2025

Ja by som ho prehovorila tak, že proste psík mi chýba a on nebude mať žiadnu starosť. Ten psík je tvoj, nie je to predsa tak, že ideš si kúpiť poprípade adoptovať nejakého. Keďže je tvoj, tak k tebe patrí.Jasné, že psík je zodpovednosť a človek si jeho prítomnosť uvedomuje, no psík je najmä radosť a láska, aspoň v mojom prípade je to tak ♥️🐶 už 14 rokov. Viem, že mi tu budú písať kopec opačných argumentov, no ja by som za psíka bojovala všetkými možnými zbraňami

doriiis
27. jún 2025
@nyusika

@doriiis pisem o cloveku, ktory zdiela nazor, ze kazdy pes patri na dvor...vseobecne.

este raz - nepisem o KONKRETNOM psovi, takz ejej muz je to (pre mna), co opisujem vyssie 🙂

@nyusika ....tak je to jeho názor.Kazdy máme nejaký.To,že niekto tento názor považuje za sedlactvo je zas jeho názor.🤷🏻‍♀️

ika02
27. jún 2025

Ja som si vzala týranú fenku nemeckej dogy, mala rok a 4 mesiace. Bola na dedine v zasr..om koterci, nikto sa o ňu nestaral. Vzala som ju k deťom, do bytu 49m2. Najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Bola najšťastnejší a najľúbenejší psík na svete.

zuzanita1609
27. jún 2025

Trošku mi "smiešno",pretože som si spomenula,ako si niekto nevedel predstaviť dvoch veľkých hafanov vedľa dvoch tátošov,dvoch kocúrov a jednej mačky a dvoch patkaňov 🤭. Teraz má všetko a ba si nevie ráno predstaviť kávu na terase bez spoločnosti "chlpatých". Bol "mačičkár",teraz je asi všetko. (Dokonca som ho naučila, pavúk identifikovaný na stene v kúpeľni sa "nehluší" papučou,ale vyhadzuje cez okno 😆).

bluea
27. jún 2025

Najdolezitejsia otazka je, o akom psikovi sa bavime. Maly, velky, plznuci, neplznuci?
Lebo my teda zrovna mame psa v byte /kolia/ a aj ked ju zboznujeme najviac na svete, uz sme sa zhodli ze dalsi psik nebude 😀 To nie je iba o venceni, je to o neustalom bordeli, spine, srsti, kliestoch, v mokrom pocasi zapach, budenie v noci ak ma clovek lahky spanok. S tym proste bud clovek je stotozneny alebo nie. Jedine co si viem predstavit v byte ako komfortne spolunazivanie, je nejaky neplznuci "mop", ale inak ci suhlasis alebo nie, partnera pritomnost psa ovplyvni a ma pravo sa rozhodnut, ci to chce alebo nie.

bludna
27. jún 2025

Cudujem sa, ze este stale ziju ludia, ktori dokazu vyhlasovat, ze pes patri na dvor 🤦‍♀️ Respektujem, ze niekto psa jednoducho doma nechce ale tento nazor je z minuleho tisicrocia a my sme sa uz ako ludstvo posunuli. Zjavne vsak nie vsetci. Educate yourself!

lenkakravcova
27. jún 2025

Popravde, nie je to dobrý nápad.
Mali sme psa v byte pár mesiacov a bolo to peklo. Chlpy všade, bolo ho tam cítiť a proste to neexistuje, že si tam toho psa nevšimneš. Pes si líže vlastný konečník, je schopný zjesť hovienko po sebe, mačke, inom zvierati.. patrí proste von.

Strana
z3