icon

Ako zariadiť malú spálňu v dome?

16. jan 2025

Baby, kupujeme dom, má úžitkovu cca 65m2, detská 12m2, obývačka s kuchyňou cca 28m2, spálňa cca 10m2. Je ta splatná ozaj malička? Neviem si to dobre predstaviť ako tam napraceme posteľ aj veľkú skriňu 🙈detskú nechávame deťom,sú dva, potrebujú väčšiu. Mate podobný rozmer spálne? Nebude to ozaj o hubu?ďakujem

henka123123
17. jan 2025

Jasne ze napraces..mozte kupit aj manzelsku postel sklapaciu.po case pristavite miestnost dalsiu.dom je dom.a mat svoju zahradu na nezaplatenie.to mas ako dalsiu miestnost v lete...my sme cele leto na dvore...ranajkujeme veceriame tam atd.grilovacky..ziadni susedia nad tebou pod tebou.ja si s mojimi detmi anj neviem predstavit zit v byte

autor
17. jan 2025

@oblecenie99
@anjelicek26 napíšem tak, ako je. Dom je komplet prerobený, moderný, aj keď menší,no v blízkosti mojich rodičov, ktorí majú veľkú novostavbu a sú tam samy. Neratali s tým, že odíde do zahraničia i mladšia sestra s bratom, ale o to pokoj. Mame pri nom kúsok zeme, pozemku. Tiež nič extra, ale na bežné veci stačí, uz je tam aj záhradný domček na náradie. Vychytala som v lidl fajn cenu. Len ešte v krabiciach. Tu platíme mesačne náklady s garazou a statim cca 800 eur / mesačne, tam cca 350 eur mesačne. A najmä, sme úplne bez hypotéky. Ale úplne. Pretože co mame nasetrene sa doplatí a z bytu sa vypláca hypo. Keby sme chceli, hypo sa prenesie, mame väčší dom, ale nechceme. Nechceme žiadnu hypo a nemáme iné pôžičky ani úvery. V tejto dobe myslím výhra. Ja som na md, manžel v zahraničí. Keď sa oreatahujeme zostáva doma a prácu ma vybavenú cca 15 km od domu. To isté by mal z bytu. Je to na polceste. Rozmery sú síce menšie, jasne, ale, ak chceme žiť bez úverov. Musíme sa uskromniť. Takto vyzerá návrh interiéru až si to viete predstaviť. Dnes mi akurát prišiel.

aandrea9
17. jan 2025

Ja si to predstaviť viem a celkom reálne. Netreba palác a zahradka je super vec 👍

majulino
17. jan 2025

Mám v byte spálňu 2,55x 4,10m
Mám pod oknom perinak, hneď od neho posteľ, veľkú trojdverový skriňu, suflikovu komodu a skrinky po oboch stranách steny hore. Dávali sme si robiť na mieru všetko

feeewa
17. jan 2025

Autorka, napis mi spravu 🙂

majulino
17. jan 2025

Keď mi napíšeš správu, pošlem ti fotky

oblecenie99
17. jan 2025

Ale veď to máte potom už úplne super, ste bez hypo, to je obrovská výhoda 🙂 moja sesternica býva vo veľmi podobnom a úplne im stačí (majú dve deti). Nás byt tiež nie je o dosť väčší, v Košiciach v našej lokalite sú väčšie za nepríčetne ceny, preto viem, ze dá sa to vymyslieť tak, aby ste sa zmestili. Aj vyššie som písala, že naši majú v porovnaní s nami pomaly palác čo do veľkosti a o to viac veci, ktoré v živote nevyužijú, ale keďže majú pocit, že sa to zmestí, tak to tak majú.

sisska96
17. jan 2025

Och strašne maly domček. Ja som vyrastala aj bývalá dosť dlho v 62m2 byte. No nikdy v živote. Ani súkromie ani miesto. Cele zle . Teraz máme pekný dom. Kľud súkromie a miesto

deti95060810
17. jan 2025

@anjelicek26 oboje...

deti95060810
17. jan 2025

tá izba pre deti je fakt malá a máš tam len jednu posteľ - t.j. že aj architekt ráta izbu pre jedno dieťa...
asi by som izbu uvolnila druhému dieťaťu a ja spala v obývačke....

deedol
17. jan 2025

ak sa nemylim, v tom navrhu je to opacne - v mensej izbe (10m2) je detska pre jedno dieta a v tej vacsej (12m2) je manzelska postel. cize ak to budes prehadzovat, treba si to premerat. aku sirku ma mensia izba? ak tam das 180 cm siroku postel pod okno, zostanu po bokoch ulicky, alebo len jedna a druhy z partnerov bude do postele skakat? dalsia otazka je, ci by sa tam vosla ta skrina, co je nalavo od dveri, teda aka je dlzka tej miestnosti.

co sa tyka detskej, tam by sa dala dat poschodova postel napravo od okna pozdlz steny, teda za predpokladu, ze ta stena ma aspon 2m aj nejake cm. pod okno by sa mohol zmestit jeden stol a na druhu stenu skrina (tak ako je v navrhu). opat to vsak treba premerat a dat nabytok na mieru.

oblecenie99
17. jan 2025

Autorka, to nemá byť naopak, že tam, kde je manželská posteľ bude decká pre dvoch, a vy budete mať tú, kde je teraz jedna posteľ?

autor
17. jan 2025

@oblecenie99 áno, to bude naopak. Dokonca ta väčšia izba má 14m2, menšia 10m2.

autor
17. jan 2025

@deti95060810 zatiaľ bude jedno dieťa, bábätko s nami v spálni, preto dal do detskej len jednu posteľ. Ale sme sa nepochopili. Chceme to vymeniť. Toto je pôdorys

zltalienka
17. jan 2025

Veľmi podobný pôdorys spálne sme mali v byte. 2,85 x 3,45. Teda menšia ako vaša. Skriňa + komoda boli na tej stene ako dvere, manželská posteľ ako je v návrhu posteľ pre dieťa, presne tak prisunutá k stene + posteľ navyše pre dieťa. Mali sme také "letisko", keďže dieťa spalo pri mne. Bolo pri stene, nemalo kam spadnúť.

luccija
17. jan 2025

Do chodby nedávaj žiadnu komodu, ale veľký rolldor a to isté do spálne skôr nad postele a do rohu v tých rožnych skriniach získaš priestor.Aj tak budete celé dni v obývačke s deťmi a hrackami🙂
Do spálne prídeš večer čo viac tam potrebuješ.Vsetky deti mojich kamarátok boli do 8-10 r v obývačke úlohy písali v kuchyni...až v puberte sa deti ťahajú do izieb.Mate aj garáž?tam by som dala ďalšie skrine na sezónne veci.Skoda, že ta špajza je na takom mieste ja som ju zrušila, ale bola pri hlavnom vchode na začiatku kuchyne a spravila som tam roldor a vojde sa dnu a sú tam topánky a bundy.Ked si nájdeš šikovného stolára poradí ti ako to zariadiť s úsporou miesta.

oblecenie99
17. jan 2025

No lebo máme síce väčšie priestory (nie oveľa) a podobne to riešime, zatiaľ čakáme druhé, tak bude s nami v spálni, a potom plánujem na mieru vyrobiť nábytok pre nás do spálne (do menšej izby) a deti pôjdu do väčšej (teraz spálňa, potom bude decká) a tam už tiež mám vymyslené ako. Je veľmi veľa inšpirácií na nete, ja to pár rokov nebudem riešiť, ale tak cca o dva to čaká aj náš 🙂

oblecenie99
17. jan 2025

Za mňa sa to dá vyriešiť celkom dobre.

niki969
17. jan 2025

Mame hostovsku 3x3,6, je v nej 3m vstavana skrina, 1,5m kniznica, maly pocitacovy stolik a postel 160x200. Ale nasunuta k stene, pristup je len z jednej strany. Je to najmensia izba v dome a mam ju najradsej, cele vianoce sme tam so synom spavali, lebo nam tam bolo fajn 🙂 ta vasa spalen ma len o 0.7m2 menej a dala by sa podla mna fajn zariadit. Taketo nieco by som si tam dala ja, je to velmi utulne a prakticke a zmesti sa to tam.

sandrasstini
17. jan 2025

Uuu opat vsetky byvaju v barakoch ktore nejdu pod 100m2. Dnes sa stavaju vsade uz mensie domy, mini zahradky atd. Ak to vam vyhovuje neries, ak ste ok v byte s tym istym rozmerom tak budete spoko aj v dome. Ja som zila v jednoizbaku a nemam z toho nestastny zivot. A co sa tyka zahrady nepotrebujes ani bazen, ani super zahradne sedenie, ani super preliezky, staci kosacka a na zaciatok plastove stolicky a vybavene. Uzivajte nove byvanie!

btus
17. jan 2025

@anjelicek26 celý život so bývala v dome. Nikdy sme nemali na záhrade preliezky, bazén, terasu, vonkajšie sedenie. Aj teraz bývame v dome, a nemáme ani bazén, ani preliezky, gril malý prenosný, vonkajšie sedenie - len také obyč.ktoré dávame na zimu do garáže. Každý si pod pojmom bývanie v dome predstavuje niečo iné. Autorka si dom kupujú pre seba, nie pre mamičky na int. Dôležité je, aby sa tam ich rodina cítila dobre a mali to, po čom túžia.

baillie
18. jan 2025

Podla mna to vobec nie je zly napad,ste bez uveru,ak nude treba,dobuducna pristavite cast domu a nasetrite,aj je dom prerobeny neriesila by som,deti su male,manzel v zahranici,bude sa ti lahsie robit udrzba a upratovat 👍👍👍lepsie menej bez dlhov do staroby,ako mat haciendu a dlh,co sa clovek boji zaspavat 🙂🙂samozrejme,pokial je to mozne,nie vzdy sa to da...

kvietok173
5. júl 2025

Ahoj, ako ste to poriešili? Za mňa super rozhodnutie 👍. Je rozdiel 62 m2 byt a domček so záhradou. Prajem veľa šťastia v novom domčeku🍀❤️🌸

autor
5. júl 2025
@kvietok173

Ahoj, ako ste to poriešili? Za mňa super rozhodnutie 👍. Je rozdiel 62 m2 byt a domček so záhradou. Prajem veľa šťastia v novom domčeku🍀❤️🌸

@kvietok173 ahoj, staviame. Nakoniec tento pôdorys. Aj kúpeľňa a samostatné WC sa zmestilo 🙏

cecilia29
5. júl 2025

Autorka, tak ste nekupovali ten dom ale staviate nový?

autor
5. júl 2025
@cecilia29

Autorka, tak ste nekupovali ten dom ale staviate nový?

@cecilia29 presne tak. Bol nám inšpiráciou, že vieme i tak malý dom postaviť. Tento je o kúsok väčší. Pozemok mame od našich vedľa nich, stavba nás vyšla o 60 000 lacnejšie. Čiže staviame 🙂

cecilia29
5. júl 2025

No super. Lebo pozerám ze je to podobné, ako ten co ste mali v pláne kúpiť. Koľko mate metrov štvorcových. ?

dkethe
5. júl 2025

Ja mam byt, spalna ma 8m. Postel je pri stene tak druha osoba zlieza nepohodlne od nôh. Na metrovu skrinu miesto je. Cize da sa na 10 metroch spalna vpohode.

Dom je teoreticky investicia na cely zivot. Chapem ze rozpocty su napnute, ale dom o velkosti 3i panelaka by som nekupovala. To je hrozne. A este povedz ze pozemok 200m 😬

kvietok173
5. júl 2025

Aku strechu budete mať? Teda či neuvazujete v budúcnosti využiť podkrovie ak by bola vyššia svetla výška, ale zas bola by vyššia cena. Nepozerala si nahodou malometrážne domy na nete? Inšpiráciou ti môžu byt Tinny house. Ale teda nie pojazdný ale využitie priestoru. Ísť možno o dva rady tvárnic vyššie a mať väčšiu svetlu výšku a vedieť využiť napr v detskej izbe dve úrovne výšok. Ale v podstate ak počítate naozaj každý cent je toto super a stále za mňa lepšie než byt. Vyjdeš von a si v záhrade 🍀❤️🌸. Ak potrebuješ poradiť som stavebna ing, tak ak môžem rada pomôžem.

kvietok173
5. júl 2025

Jedna vec čo mi tam chyba je špajza. Ubrala by som z linky a spojila so šatnkom a predelila na dva štvorce a ten od fasády dala s vetraním a to by bola špajza a druha časť šatník. Bolo by to také čisté riešenie