icon

Koľko peňazí dať kuriérovi za doručenie balíka?

23. sep 2026

Ahojte, objednala som si ťažší balík a vyšlo to tak, že muž akurát nebude doma, keď to doručia. Chcem poprosiť kuriéra, nech mi to donesie na 3 poschodie bez výťahu, lebo budem doma sama s novorodencom a nebudem to mať ako odniesť. Bežne chodím po balíky pri cestu, kuriéri sem nechodia ani na parkovisko ani pred vchod. Balík mám vyplatený, ale chcem mu dať niečo za ochotu. Koľko mu dať aby to nebolo trápne malo, ale zase si nemôžem dovoliť mu dať 5€ navyše? Keby to mám na dobierku, tak normálne zaokrúhlim na nejakú sumu, ale takto neviem.

Strana
z3
ullala
•
23. sep 2026
@anonym_4cd475

Ja robím občas kuriéra a úprimne není som ochotná sa trepať na 3 poschodie len preto že daná madam má doma dieťa. Vždy zavolám nech si prídu dole. Raz to jedna skúšala. Povedala som jej že má tri možnosti. Buď si pre to príde alebo jej to tam nechám alebo vezmem balík späť a hodím jej ho na depo

@anonym_4cd475 ja som si vsimla, ze chlapi kurieri su o dost chapavejsi a ochotnejsi ako zeny kurierky. Vacsinou, ked chlapa poprosim kvoli detom (cakali by dlhsie kym zideme vsetci styria, ako ked vyjde hore a samozrejme nie je to zakazdym), tak bez frflania mi to prinesie vytahom az ku dveram, zeny maju milion dovodov preco nie.

anonym_0844e4
•
23. sep 2026

@anonym_autor no ved prave za to teraz nemas ani mizernych 5 eur riadne a to nehovorim v zlom lebo si pripravena stale pomahat zadarmo a nezistne.Ale takto sa neda a hlavne nerobi.Presne ako tu uz niekto pisal ze takto nikdy nezbohatnes ak nebudes poznat svoju cenu.Pomahat ano,ale odtial potial.Taki ludia ako ty v zivote mat vela penazi ani nebudu s takymto zmyslanim.A poznam ich dost to potom len pocitaju peniaze od vyplaty k vyplate.Radesj byt vymyselnik a vediet spenazit aj slanu vodu ako mat nastavenie ako ty.No z nezistnych a dobrych umyslov sa nenajem

lenka.25
•
23. sep 2026
@ullala

@anonym_4cd475 ja som si vsimla, ze chlapi kurieri su o dost chapavejsi a ochotnejsi ako zeny kurierky. Vacsinou, ked chlapa poprosim kvoli detom (cakali by dlhsie kym zideme vsetci styria, ako ked vyjde hore a samozrejme nie je to zakazdym), tak bez frflania mi to prinesie vytahom az ku dveram, zeny maju milion dovodov preco nie.

@ullala a vies prečo sú muži ochotnejší ? Lebo nie sú s deťmi doma a tiež majú doma ženy , čo samé nevedia ísť ani s deckom k lekárovi . Čiže im koľkokrát nepríde , že každá pricetna žena , keď ma problém si prísť pre balík , lebo ma deti , psa a neviem čo a nie je schopná si prísť pre balík , tak si to dá radšej do balíko boxu , alebo na postu , ale nečaká , ze len preto že ma doma kojenca sa točí okolo nej cely svet .
A ešte jej je veľa dať 5€ za ochotu , lebo veď to je len 30 sekúnd 🫣 .

kubkovan
•
23. sep 2026

Tak záleží od kuriéra, môže pomôcť aj nemusí. Mne sa raz stalo, že manžel objednal hobliny 3x15kg, malo to vyjsť až na ďalší týždeň pondelok, utokrok a zvonil v piatok. Povedala som manžel nie je doma a ja som sama s malou, tak nemám ako prebrať. Povedal len nech mu otvorím a vyniesol všetky 3 balíky, bez toho aby som ho žiadala. Takže záleží od kuriera. Nespoliehala by som sa a dala si odber na depo alebo odberné miesto.

zooeynka
•
23. sep 2026
@anonym_4cd475

Ja robím občas kuriéra a úprimne není som ochotná sa trepať na 3 poschodie len preto že daná madam má doma dieťa. Vždy zavolám nech si prídu dole. Raz to jedna skúšala. Povedala som jej že má tri možnosti. Buď si pre to príde alebo jej to tam nechám alebo vezmem balík späť a hodím jej ho na depo

@anonym_4cd475 predpokladam ze potom uz nemala problem zbehnut dole, ze? ;)

natalka13
•
23. sep 2026

Boze pride kurier zbehnen dolu vezmen balik idem hore 🙈
Jedna sa nevie osprchovat sama s kojencon, druha prevziat balik od kuriera...koho mate ste za zadkom?

anonym_09fcf3
•
23. sep 2026
@anonym_eb4246

Ja len ze, z ktoreho jazyka pochadza vyraz" pri cestu" 😂😂🙈

@anonym_eb4246 narecie z velmi sirokeho okolia Nitry. Este nikdy si to nepocula?

anonym_eb4246
•
23. sep 2026
@anonym_09fcf3

@anonym_eb4246 narecie z velmi sirokeho okolia Nitry. Este nikdy si to nepocula?

@anonym_09fcf3 Nie, ja komunikujem so slovakmi, ktori sa nevyjadruju ako osadnici 😅

anonym_82ffb5
•
23. sep 2026
@anonym_eb4246

@anonym_09fcf3 Nie, ja komunikujem so slovakmi, ktori sa nevyjadruju ako osadnici 😅

@anonym_eb4246 Mne na bojnickom zámku skoro oči vyleteli, keď sprievodkyňa stále hovorila "prejdite si do zadšie". A to mám aj vzdialenejšiu rodinu (z inej časti SK) s ktorou sa navštevujeme a doma a so susedmi hovoria nárečím, ale všade inde spisovne.

1sally12
•
23. sep 2026

Prečo si myslíš že ti to vynesie? Lebo máš doma decko?🙄 Keď ti povie že ti to necháva dole čo urobíš?

anonym_09fcf3
•
23. sep 2026
@anonym_eb4246

@anonym_eb4246 to si vyprosim, ze osadnici. Respekt k ludom sa prejavuje aj respektom k ich nareciu. A to som slovencinarka. Rozpravam sa s kazdym a ziadny dialekt ma neuráža. Skor sa nad sebou zamysli.

verus_16
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_a0093b nie, len 5€ za vybehnutie 30 sekúnd mi príde ozaj veľa.. keby zarábam 3000€ mesačne tak mu nechám aj 10€, ale človek je rad, že vôbec mesačne vyjde
@sisa_s ja to úplne rozumiem, a vždy sa snažím ja čakať na kuriéra, a nikdy som od nich nič nechcela navyše, tak snáď raz keď je takáto situácia, by mohol byt ochotný 🙂
@abbey1 nechcem ho nechať samého, a presne nevieš, kedy ten kuriér príde, koľko krát ma pošle dole a čakám aj 5-7 minút na neho, to nenechám určite samého novorodenca, môže sa pozvracať, hocičo..

@anonym_autor "koľko krát ma pošle dole a čakám aj 5-7 minút na neho,".....hmmm veď oknom sa pozriem. Ak to.nema ani 15kg a sama si napisala ze 30 sekund trva vynesenie nahor..... alebo popros susedu ci na minutu nepostrazi, kym nezides hore a dole. ....inak 5e minimum.

anonym_4cd475
•
23. sep 2026
@anonym_4d99b8

@anonym_4cd475 Tak ti treba, mohla si si zarobit 2 eura😆😂

@anonym_4d99b8 nehnevaj sa ale trepať sa po schodoch s 20kilovym balíkom určite nebudem. A nie ani za tie dve eurá mi to ozaj nestojí. Navyše ma tlačí cas

mondolina
•
23. sep 2026
@anonym_4cd475

@anonym_4d99b8 nehnevaj sa ale trepať sa po schodoch s 20kilovym balíkom určite nebudem. A nie ani za tie dve eurá mi to ozaj nestojí. Navyše ma tlačí cas

@anonym_4cd475
veď to myslela ironicky😉

anonym_4d99b8
•
23. sep 2026
@mondolina

@anonym_4cd475
veď to myslela ironicky😉

@mondolina Aspon niekto to pochopil😃

verus_16
•
23. sep 2026
@anonym_2c0db1

zasa tema s novorodencom 😅 autorka si ocividne mysli, ze ak ma novorodenca, tak ma kazdy padnut na zadok.

@anonym_2c0db1 si na mamickovskom fore, ake temy ocakavas?

anonym_423cd1
•
23. sep 2026

@anonym_autor
Tak ja by som sa za takúto službu nehanbil dať 20€. A pokiaľ sa ti to zdá veľa, veď si balík presmeruj keď bude manžel doma. A ideálne ešte aj,keby ste si skočili preň sami,nemusíte platiť ani kuriéra 👍

anonym_423cd1
•
23. sep 2026
@skusihu

@anonym_autor daj mu nejakú horalku alebo nealko pivo v plechovke za ochotu. Často sa kuriéri nemajú čas najesť.

@skusihu
Ty by si naozaj išla vynášať niečo na tretie poschodie za horalku?

anonym_4d99b8
•
23. sep 2026
@anonym_423cd1

@skusihu
Ty by si naozaj išla vynášať niečo na tretie poschodie za horalku?

@anonym_423cd1 Horalka, 2 eura....kto da menej? Nehanbite sa😃

gabrm
•
23. sep 2026
@anonym_4d99b8

@anonym_423cd1 Horalka, 2 eura....kto da menej? Nehanbite sa😃

@anonym_4d99b8
Chcel by som vidieť ten pohľad, keby kuriér zbadal tú horalku a zniesol tú zásielku naspäť dolu 🤣

anonym_354de8
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_4d6c3c neviem, či máte skúsenosti len s neochotnými kuriérmi, ale sú aj takí, čo pochopia situáciu a nemajú problém 🙂
@anonym_56ed16 pivnica je zamknutá, to sa nedá, a do vchodu tam ani nie je miesto, a to by som sa bála
@muchotrafka298 nemyslim si, že musí.. preto ho chcem poprosiť, ešte sa nájdu aj ochotní ľudia..
@osky zase nemá ten balík 15 kg.. na 3 poschodie hádam vybehnúť nie je až taký problém, keď za to dostane niečo navyše .. máme tu napríklad poštárku, od ktorej som nikdy nežiadala aby isla hore, a koľko krát dobrovoľne mi prišla hore, a to za to nedostala vôbec nič navyše, aj sa jej čudujem, platy tiež majú mizerne ..

@anonym_autor To nie je o ochote, ty asi nemáš ani šajnu, ako majú naplánované trasy a časy. Jeho tvoj novorodenec naozaj nemusí zaujímať a za 5€ sa trepať na 3.poschodie🤷..no neviem. Vlastne, tých 5€ sa ti zdá dokonca veľa..

anonym_4d6c3c
•
24. sep 2026
@lenka.25

@ullala a vies prečo sú muži ochotnejší ? Lebo nie sú s deťmi doma a tiež majú doma ženy , čo samé nevedia ísť ani s deckom k lekárovi . Čiže im koľkokrát nepríde , že každá pricetna žena , keď ma problém si prísť pre balík , lebo ma deti , psa a neviem čo a nie je schopná si prísť pre balík , tak si to dá radšej do balíko boxu , alebo na postu , ale nečaká , ze len preto že ma doma kojenca sa točí okolo nej cely svet .
A ešte jej je veľa dať 5€ za ochotu , lebo veď to je len 30 sekúnd 🫣 .

@lenka.25 a vieš prečo sú ženy neochotnejšie? Lebo majú doma lemravých chlapov ktorých ich všetko nechali robiť samé a tak si tá kuriérka povie keď ja som to musela zvládnuť tak si to zariaď aj ty, nie si jediná čo má decko a nemá jej kto pomôcť, aj ja som musela.

anonym_4d99b8
•
24. sep 2026

Si uvedomte, ze takychto poziadaviek o vynesenie moze mat za den aj 5 aj viac. Cize sa ponatahuje s tazkymi balikmi na x-te poschodie, toto viackrat za den, a za to dostane dokopy 10 e alebo par horaliek, ked budu vsetci taki "stedri". Cize krize v pr.... a k tomu este nestiha harmonogram rozvozu. No mohla by som sa na to vy...😏

lenka.25
•
24. sep 2026
@anonym_4d6c3c

@lenka.25 a vieš prečo sú ženy neochotnejšie? Lebo majú doma lemravých chlapov ktorých ich všetko nechali robiť samé a tak si tá kuriérka povie keď ja som to musela zvládnuť tak si to zariaď aj ty, nie si jediná čo má decko a nemá jej kto pomôcť, aj ja som musela.

@anonym_4d6c3c drvivá väčšina mužov počas MD ženy je zamestnaná , takže je logické , že im nebudú doma skákať okolo zadkov . Ale to je také Slovenské , muž má nosiť domov peniaze a aj pre ženu a deti má byť non stop k dispozícii .
A celá táto diskusia je úplne trápna , aby si žena nevedala vyniesť sama balík, ktorý v podstate nie je až taký ťažký - sama autorka to napísala , potom kuriérovi to bude trvať 30 sekúnd , ale ona už takú chvíľku nemôže nechať decko samé doma ...veď zo seba urobila maximálne nesvojprávnu osobu

anonym_185a88
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_4d6c3c neviem, či máte skúsenosti len s neochotnými kuriérmi, ale sú aj takí, čo pochopia situáciu a nemajú problém 🙂
@anonym_56ed16 pivnica je zamknutá, to sa nedá, a do vchodu tam ani nie je miesto, a to by som sa bála
@muchotrafka298 nemyslim si, že musí.. preto ho chcem poprosiť, ešte sa nájdu aj ochotní ľudia..
@osky zase nemá ten balík 15 kg.. na 3 poschodie hádam vybehnúť nie je až taký problém, keď za to dostane niečo navyše .. máme tu napríklad poštárku, od ktorej som nikdy nežiadala aby isla hore, a koľko krát dobrovoľne mi prišla hore, a to za to nedostala vôbec nič navyše, aj sa jej čudujem, platy tiež majú mizerne ..

@anonym_autor Tak ako prepac, novorodenca dam do postielky/kociarika a vybehnem dole. Ja by som problem nemala. Nebudem malovat certa na stenu cokeby (sa vytah zasekol, spadla by som na schodoch zlomila nohu, zabuchli sa dvere, vybuchlo by v pivnici atd.)

anonym_4d6c3c
•
24. sep 2026
@lenka.25

@anonym_4d6c3c drvivá väčšina mužov počas MD ženy je zamestnaná , takže je logické , že im nebudú doma skákať okolo zadkov . Ale to je také Slovenské , muž má nosiť domov peniaze a aj pre ženu a deti má byť non stop k dispozícii .
A celá táto diskusia je úplne trápna , aby si žena nevedala vyniesť sama balík, ktorý v podstate nie je až taký ťažký - sama autorka to napísala , potom kuriérovi to bude trvať 30 sekúnd , ale ona už takú chvíľku nemôže nechať decko samé doma ...veď zo seba urobila maximálne nesvojprávnu osobu

@lenka.25 a väčšina mužov si myslí že keď odsedí 8h v robote a donesie nejaku vyplatu tak doma moze lezat hore kktom, či už počas MD/RD alebo aj potom, každá druhá diskusia tu je o tom ako žena ryje hubou a muž jej ešte vydeľuje peniaze a nepohne doma prstom lebo chodí do práce, a keď chodia obaja tak domácnosť a deti je ženská práca lebo veď on robí chlapské práce rozumej motá sa okolo domu alebo v garáži a mení letné gumy za zimné.

lenka.25
•
24. sep 2026
@anonym_4d6c3c

@lenka.25 a väčšina mužov si myslí že keď odsedí 8h v robote a donesie nejaku vyplatu tak doma moze lezat hore kktom, či už počas MD/RD alebo aj potom, každá druhá diskusia tu je o tom ako žena ryje hubou a muž jej ešte vydeľuje peniaze a nepohne doma prstom lebo chodí do práce, a keď chodia obaja tak domácnosť a deti je ženská práca lebo veď on robí chlapské práce rozumej motá sa okolo domu alebo v garáži a mení letné gumy za zimné.

@anonym_4d6c3c určite sú aj takí , ale čo si dámy vybrali , to majú

mooonika1975
•
24. sep 2026
@anonym_4d6c3c

@anonym_4d6c3c žena je neochoznejsia z dôvodu, že je žena a tá druha tiež a keď to môže vyniesť ona, tak aj tá druha. Dieťa ma v roku okolo 11-12 kíl, nosia vám ho hore len chlapi? Príde z prace ho vyniesť? Ak chce žena byt emancipovana, tak hold ako chlap vari, tak žena nosí krabice. 👌

marsmykkok
•
24. sep 2026

@anonym_autor Na objednávanie blbostí peniaze máš, ale 5 eur na kávu pre kuriéra nemáš... Prečo si to nedala na odberné miesto kde by muž po práci skočil to vybrať? Alebo čo sa stane ak minútu necháš dieťa samé? Netočí sa celý svet okolo teba a tvojho dieťaťa.

Strana
z3