icon

Dcéra si spravila tajný výlet do Košíc. Čo robiť?

jankajurisov
Včera o 13:38

Ahojte baby. Ja uz neviem ako ist dalej, uz som zufala. Zacalo sa to tym ,ze si vymyslala ze jej chodia neskorsie spoje domov (MHD). Kedze je niesom technicky zdatna, nemohla som si to overit. Takto to bolo nejaky cas. No ale teraz, preco tu vlastne som. (Este aby som podotkla, den pred tym mi vymazala Edupage z mobilu.) Rano isla dcera do skoly - tak ako vzdy. Poobede sa vsak nevracala. Tak som jej volala kde je. Povedala mi ze je v meste a ze sa o chvilu pojdu ku kamaratke ucit . Povedala som si ze dobre aj ked mi to prislo divne. Spytala som sa jej ze kedy pride a na to to mi povedala ze vecerom. Povedala som si ze dobre, ale uz ked sa zacalo stmievat, som jej volala ze nech uz ide domov. Povedala mi ze dobre a hned ma vypla. Nerozumiem. Ked som jej opat volala ze kde je, povedala ze uz ide. Vravela mi ,ze jej ide vsak neskory spoj a ze bude doma v noci.tomuto som odmietala verit. Bola som zhrozena, zacala som na nu okamzite zjapat, ze nech ide domov a ze nech nerobi sprostosti. Povedala mi: boze mama ,nerob dramu. Povedala som jej ze este len zazije dramu, ak nebude do 5 minut doma. Povedala mi ze no nie nebudem a nasledne ma vypla.snazila som sa jej dovolat nasledujuce 2 hodiny. Zdvihla mi agresivne otazkou: Co chces?! Ja som ostala v nemom uzase. Ked som sa spamatala, opat som na nu zacala vrieskat ,ze ako sa to so mnou rozprava. Povedala mi ze nech niesom hystericka ze uz je vo vlaku naspat domov. Tu som sa zastavila a spytala: v akom vlaku? Nasledne sa mi k vsetkemu priznala. Ze vobec nebola v skole a ze isla s kamaratkou do Kosic za ich dalsou kamaratkou. Tu som ju od nervov vypla. Ked som to predychala, opat som jej volala.spytala som sa jej, kedy bude v blave. Odpovedala ze 23:45. Potlacila som potrebu zase na nu navrieskat a povedala som jej ze po nu pridem ale nech si ma nezela co tam s nou narobim pred vsetkymi. Ked sme prisli domov, instantne dostala trest. Ziadne chodenie po vonka ani telefon ani nic. Dalej si viete domysliet. Stala sa vam podobna situacia? Co mam robit, uz som na prasky.

klara546
Včera o 17:25
@aalt

@jankajurisov idem svojej dcere podakovat, ze ma iba bordel v izbe ...
Za mna asi len dohodnut sa na pravidlach, ale vzajomne. Ze sa dohodnete na jej vacsej volnosti, vymenou za to, ze chces vediet kde je, s kym a kedy pride. Ci to bude fungovat netusim ...
Dcery maju zdielanie polohy, takze vzdy vidim kde je. To mame vzajomne, takze aj ona vidi nas rodicov. V principe chodi (obcas) kam chce, len hlasi kde, s kym do kedy, ak meska musi hlasit. To je v principe vsetko. A ma si udrziavat poriadok v izbe, to jej velmi nejde.

@aalt nedá mi nereagovat na vetu ze dcéry majú zdielanie polohy v mobile. To naozaj niekto dokaze svoje deti sledovat na dialku? Mne to uz pride cez ciaru. Neviem si predstaviť, žeby som bola deťom vkuse v pätách a nedala im normalny kľudný život.

anonym_7151aa
Včera o 17:36
@klara546

@aalt nedá mi nereagovat na vetu ze dcéry majú zdielanie polohy v mobile. To naozaj niekto dokaze svoje deti sledovat na dialku? Mne to uz pride cez ciaru. Neviem si predstaviť, žeby som bola deťom vkuse v pätách a nedala im normalny kľudný život.

@klara546 od puberty majú moji rodičia zazdieľanú moju polohu a je tomu tak stále aj keď mám muža a dieťa. S mužom tiež zdieľame polohu. Ja som to sama navrhla, cítila som sa oveľa bezpečnejšie keď som chodila po tme večer sama domov. Nie každý, kto zdieľa polohu sleduje každý krok dieťaťa. Ja som to využívala, keď naši meškali z práce a nezdvíhali telefón, lebo som mala strach, že sa im niečo stalo. Mama to využila keď v BA zrazilo auto študentov na Zochovej, ja som akurát išla na intrák a nezdvíhala jej, tak si pozrela že som na intráku a odhľadlo jej

thirstymonk
Včera o 17:39

DObra kovbojka, ci kokos. Koľko rokov ma dcera?

Počuj, mojej susede sa stalo. Syn 17 ročny ju popytal 2 ečka, že chce isť s kamaratmi na pizzu. Rok 2010 :D No lenže jakosi sa nevracal, ona pošla aj ľahnuť, rano vstala, decko nikde, šla do roboty, prišla z roboty, decko nikde. Večer jej to už nedalo, ta mu vola, že kde v prdeli je... A on že "Mami v Španielsku" :D

anonym_1bcd15
Včera o 17:39
@jankajurisov

@ria_sprout musim si s nou sadnut ano, to je pravda. Neviem co sa stalo, pretoze takato nikdy v zivote nebola. Dakujem.

@jankajurisov no a teda ako to planujes riesit so skolou? Bude mat neospravedlnene hodiny ako dosledok, alebo sa porozpravate a o tyzden si zas bude robit co sa jej zachce? Ako prosim Ta len tak vymazala edupage z Tvojho mobilu? A akoze si to riesila tym kricanim? To je cele? Vies, tancujes jak ona piska, urobis bubu a nic viac. A to je dovod, preco Ta ma 14rocne dieta na haku...

anonym_b23df6
Včera o 17:41

@jankajurisov bud rada, ze mlada ma lepsi vseobecny rozhlad ako ty, ty by si sa stratila uz na Obchodnej 😃

valria
Včera o 17:48

@jankajurisov Nie, nestala a ani nestane. Ja mám s dcérou dobrý vzťah. Rešpekt, dôvera. Úroveň komunikácie. Dúfam, že si jej blicovanie neospravedlnila!

anonym_5aea3d
Včera o 17:50
@klara546

@klara546 áno, je to užitočná možnosť. Možno raz pochopíš.

terezka1947
Včera o 17:59

Koľko rokov má dcéra?

aalt
Včera o 18:08
@klara546

@klara546 to, ze mame vzajomne zdielanu polohu cela rodina, neznamena ze ju sledujem. Najcastejsie to pouzivam ak sa mame stretnut, tak vidim kde je a nemusim vyvolavat. Ona vidi rovnako mna aj manzelku. A tiez povie, ze ked prisla domov a doma nikto, ze pozrie na mapu a vidi kde sme a z ideme uz domov, tak nevola ... Je to naozaj primarne na to, keby sa nieco stalo. Ona vie, ze zdiela polohu.

estellas
Včera o 18:30

@jankajurisov Autorka, tie spoje si vieš overiť. Nie je to ťažké, napíš si do googlu cp mhd a dopíš tvoje mesto.
Napr. cp mhd Košice.
Napíšem si tam zastávky a nájde ti spoje.

anonym_2cabfd
Včera o 18:49
@patrike

@anonym_dc8bfd Tiez by som navrhol este gynekologa k tomu ....

@patrike
Teba mať za tatka bude radosť! A to ako na čo, či náhodou po teoretickým sexe nie je hneď po pár dňoch badať tehotenstvo? Alebo rovno nech ti dr povie, či je ešte panna?? Tebe to fakt šibe.

loliki
Včera o 18:54
@terezka1947

Koľko rokov má dcéra?

@terezka1947 Čítať vieš?

crazy_cat_lady
Včera o 19:00

Nemusis byt nijak extra technicky zdatna, aby si si na google mapach, alebo este lepsie na cp.sk zadala bod A a bod B a najde ti vlakove, aj autobusove spoje. Ked zvladnes zalozit diskusiu na MK, verim, ze zvladnes aj toto, nie je to raketova veda 🤦

petulda333
Včera o 19:01
@anonym_2cabfd

@patrike
Teba mať za tatka bude radosť! A to ako na čo, či náhodou po teoretickým sexe nie je hneď po pár dňoch badať tehotenstvo? Alebo rovno nech ti dr povie, či je ešte panna?? Tebe to fakt šibe.

@anonym_2cabfd no napriklad preto,aby k tomu tehotenstvu nedoslo alebo k chorobam

natalka13
Včera o 19:02
@aalt

@klara546 to, ze mame vzajomne zdielanu polohu cela rodina, neznamena ze ju sledujem. Najcastejsie to pouzivam ak sa mame stretnut, tak vidim kde je a nemusim vyvolavat. Ona vidi rovnako mna aj manzelku. A tiez povie, ze ked prisla domov a doma nikto, ze pozrie na mapu a vidi kde sme a z ideme uz domov, tak nevola ... Je to naozaj primarne na to, keby sa nieco stalo. Ona vie, ze zdiela polohu.

@aalt zlate moje mladi, ked som dosla domov a nik doma, pustila som si kazetak na plne pecky😀 kde su nasi ma netrapilo.
Nikdy som nesledovala ani moje deti, ani ked boli v zahranici.

gitkabryndzova21
Včera o 19:24
@anonym_dfd763

Moji 63 rocni rodicia si dokazu pozriet spoje v akomkolvek meste odkialkolvek. Nepis, ze ty to nedokazes, ked dokazes zalozit diskusiu na MK.

@anonym_dfd763 mojej kamaratky mama ma 51 rokov a spoje si pozriet nevie. my sme sa jej uz pytali, ci sa to nechce naucit a ona vzdy povie, ze je mame dat pokoj, ze ona si to radsej pojde odfotit na zastavku, takze to nie je o veku, ze kto ma kolko rokov, ale fakt ci ma niekto talent na to vyhladavat taketo informacie na internete

anonym_cd3eab
Včera o 19:27
@natalka13

@aalt zlate moje mladi, ked som dosla domov a nik doma, pustila som si kazetak na plne pecky😀 kde su nasi ma netrapilo.
Nikdy som nesledovala ani moje deti, ani ked boli v zahranici.

@natalka13 asi sa ti nikdy nikto nestratil. Moja sesternica, ktorá mi bola blízka zmizla ako 19rocna a dodnes sa nenašla. Išla sa len prejsť a nikdy sa nevrátila. Takže nie každý mal také zlaté mladí a život gombicku.

natalka13
Včera o 19:28
@anonym_cd3eab

@natalka13 asi sa ti nikdy nikto nestratil. Moja sesternica, ktorá mi bola blízka zmizla ako 19rocna a dodnes sa nenašla. Išla sa len prejsť a nikdy sa nevrátila. Takže nie každý mal také zlaté mladí a život gombicku.

@anonym_cd3eab a keby mala zdielanu.polohu by sa nasla? Bez mobilu?

anonym_de32f2
Včera o 19:30

Okamžite ju treba začať držať nakrátko…… dopadne veľmi zle, keď sa toto podceni. Pre istotu jej daj aj test na drogy….

terezka1947
Včera o 19:31
@loliki

@terezka1947 Čítať vieš?

@loliki asi nie, lebo som to preletela, ale nevšimla som si vek.
V čom je problém? Keď si mi už venovala čas a odpísala, nemohla si aj dopísať, koľko rokov má?🤷

anonym_919901
Včera o 19:32

Autorka si nevie ako dospela osoba pozriet MHD spoje zo školy domov a 14rocne dcéra cestuje sama do Košíc a naspat 😅 tak to je vtipne 🤣

anonym_cd3eab
Včera o 19:34
@natalka13

@anonym_cd3eab a keby mala zdielanu.polohu by sa nasla? Bez mobilu?

@natalka13 bola by aspoň nejaká stopa, existuje veľmi veľa príkladov keď sa hľadaní ľudia našli vďaka mobilu. Keďže som prežila to o čom píšem, venujem sa tejto téme, tak ťa poprosím aby si to nezlahcovala, keď nevieš o tom nič.

anonym_501e78
Včera o 19:39
@gitkabryndzova21

@anonym_dfd763 mojej kamaratky mama ma 51 rokov a spoje si pozriet nevie. my sme sa jej uz pytali, ci sa to nechce naucit a ona vzdy povie, ze je mame dat pokoj, ze ona si to radsej pojde odfotit na zastavku, takze to nie je o veku, ze kto ma kolko rokov, ale fakt ci ma niekto talent na to vyhladavat taketo informacie na internete

@gitkabryndzova21 vymyslený profil č. 2 prišiel na pomoc?

gitkabryndzova21
Včera o 19:52
@anonym_501e78

@gitkabryndzova21 vymyslený profil č. 2 prišiel na pomoc?

@anonym_501e78 neviem, ci vidis, ale ja som z nitrianskej stredy a ona z bratislavy. nemam dovod pomahat cudzej osobe, len ked vidim takuto sprostost napisanu, jasne ze sa vyjadrim. a uz vobec nemam potrebu vytvarat si fake profil. to aj niekto robi? a na co? uz keby sa chcem zabavat, tak idem von s kamaratkou na zmrzku alebo co a nie somariny vypisovat na kona. a pre teba absolutne nepodstatna info - mam nove cislo, tak som si zalozila novy profil. to akoze sa mam bat vyjadrit sa, lebo hned budem za trolla?

betulinka1
Včera o 19:52

@jankajurisov ak by to bola moja dcera, tak pri príchode domov by schytala jednu facku za spravanie sa voci mne. Ze nedviha telefon a je drzá. Zrusila by som vreckove a mala by zaracha aspon na dva tyzdne a cele tie dva tyzdne po skole by som si dala tu námahu a trávila s nou cas. Rozprávanie sa o tom, ze takto sa to nerobi, spolocne prace, odovzdanie telefonu po príchode domov, ziadna telka, PC. Keby sa nieco stalo ani neviem, kde je. A musela by ma pocuvat cele tie dva tyzdne 🤣🤣🤣. Kludne v ramci programu by som skocila na rodinne sedenie k psychologicke. Na druhej strane by som jej povedala, ak chces ist do Ke za kamoskou, povies mi a pojdem s Vami. Ja si spravim svoj program a vy svoj. Dohodneme si cas odchodu. Ale takto sa to pre buducnost nerobi.

anonym_d42bd7
Včera o 19:53
@anonym_1f3d20

@januska12323 bud....alebo je mlada dost hlupa... nemala to dobre vymyslene.... ako i ja som v puberte pochodila kade-tade a mama o tom doteraz nevie....ale vymyslela som to tak, ze sa ani nemala ako dozvediet.

@anonym_1f3d20 no edupage a dnrsne technologie to trosku stazuju cele.
Ja som sa bala nasim povedat, a to som chodila na VS uz, ze idem do vedlajsieho mesta na disku s potencialnym frajerom. Tak som vymyslela, ze so spoluziackou, a bol to taky pruser s nim nakoniec, ze som si dobre hubu nabila a rano dosla jak zbity pes, nasi doteraz o tom nevedia, ale poucila som sa. Ja som musela "posluchat", ked som na VS chodila, darmo dospela. Stara skola proste.

anonym_501e78
Včera o 19:55
@gitkabryndzova21

@anonym_501e78 neviem, ci vidis, ale ja som z nitrianskej stredy a ona z bratislavy. nemam dovod pomahat cudzej osobe, len ked vidim takuto sprostost napisanu, jasne ze sa vyjadrim. a uz vobec nemam potrebu vytvarat si fake profil. to aj niekto robi? a na co? uz keby sa chcem zabavat, tak idem von s kamaratkou na zmrzku alebo co a nie somariny vypisovat na kona. a pre teba absolutne nepodstatna info - mam nove cislo, tak som si zalozila novy profil. to akoze sa mam bat vyjadrit sa, lebo hned budem za trolla?

@gitkabryndzova21 Do profilu si môžeš dať čo len chceš, nič to neznamená... tieto nové profily s celými "menami" sa tu objavujú pravidelne, založia nejakú takúto tému, ktorá by mohla rozdúchať vášne, navzájom si tam odpovedajú, vždy rovnaký štýl prejavu a potom o nich už nikdy nikto nepočuje...

gitkabryndzova21
Včera o 19:57
@anonym_501e78

@gitkabryndzova21 Do profilu si môžeš dať čo len chceš, nič to neznamená... tieto nové profily s celými "menami" sa tu objavujú pravidelne, založia nejakú takúto tému, ktorá by mohla rozdúchať vášne, navzájom si tam odpovedajú, vždy rovnaký štýl prejavu a potom o nich už nikdy nikto nepočuje...

@anonym_501e78 ty ani meno nemas, tak neviem, co tu riesime vlastne. ja viem, ze fake nie som a to mi k stastiu v tejto chvili staci

anonym_d42bd7
Včera o 19:57
@anonym_ce4edb

To tu asi nezaznelo, aka stara je dcera? A za druhe, to urcite za chlapcami. Ozvala by som sa rodicom jednej aj tej kamaratky z Kosic. Lebo urcite klamala, za kamoskou by tak daleko tajne necestovala

@anonym_ce4edb ja som takto nasim klamala a bol v tom chlap. Lenze ja som uz bola dospela, chodila som na VS. A bol vikend a normalne som ale povedala, ze idem do toho a toho mesta, ale s kamoskami z VS. Aspon polku pravdy. Ale aj tak som bola hlupa. Poucila som sa ale z toho. Ale takto v 14-tich? 🫣.

beata_k
Včera o 20:06

@jankajurisov Spoje cez den chodia kazdych 8 minut....tak a teraz tu o cervenej ciapocke