icon

Deti bez dozoru počas vyučovania

Včera o 15:57

Syn mal mať zastupovanu hodinu, chýbala učiteľka. Už viac krát sa stalo, že ostali sami v triede počas vyučovania a učiteľ ich chodil sem - tam pozriet. Neviem, či mali malo učiteľov, keď tam nebol nikto stále .. naposledy sa stalo, že deti boli samé, tak si ich pár išlo kúpiť do automatu čosi. Našiel ich tam učiteľ, syn dostal neospravedlnenu hodinu. Nemienim to nijako riešiť, len by ma zaujímal vás názor na danú situáciu. Dostali neosp. hodinu, lebo odišli z triedy. Čiže trest. A nemala by mať aj "škola" nejaký trest za to, že nebola schopná zabezpečiť riadny priebeh vyučovania? Ak sa táto téma otvorí na najbližšom združení, budem žiadať vysvetlenie k tomuto. Jedná sa o strednú školu, 1 ročník.

sissy27
Včera o 16:40
@anonym_autor

Veď ale, ja neriešim syna. Ani ho nevodim za ruku. Je to hodina angličtiny, kde učiteľka často chýba. Čiže, nejdeme mi to to, že tam nikto nebol ale o to, že nemajú ten predmet.

@anonym_autor ak by ta naozaj prioritne trapilo, ze sa detom nedostava vzdelanie, tak ten tvoj uvodny prispevok vyzera inak… ani zmienka o tom, ze ma nedostatky v anglictine, lebo nemaju ucitela, len sa dozadujes trestu pre skolu, lebo decka dostali trest. Nebyt tej neospravedlnenej hodiny, tak tu tato diskusia nie je.

alenka58
Včera o 16:42
@mamaaja82

Ste sa do nej riadne pustili?Ak by sa nieco stalo,kto by bol zodpovedny?Staci sekunda niekedy.Plna trieda deti bez dohladu.Ja by som to veru riesila s vedenim.

@mamaaja82 určite to treba minimálne oznámiť a počkať na vysvetlenie, ale toto sú deti vo veku kedy už sami chodia po meste a tam hrozí rozhodne viac problémov a sú bez dozoru ako v škole

anonym_d9f1f1
Včera o 16:44

@anonym_autor stredoškoláci, hoc i v prvom ročníku majú vedieť, že ak majú hodinu, musia sedieť v triede. Nie behať po chodbe. Ani k automatu. On nemá pri sebe vodu? Sladkosť? Desiatu?
To, že nemali učiteľa na zastupovanie, je druhá vec. Môžete sa sťažovať vedeniu školy.
Stalo sa, že nám nik neprišiel na hodinu. Boli sme ticho.

zuzubb007
Včera o 16:46

Ty kokos ja som myslela, že opisuješ nejakú triedu na prvom stupni, som za, že dostal neospravedlnenú hodinu, veď to sú už veľké takmer dospelé deti majú vedieť čo sa môže a čo nie, počas hodiny sa nevychádza z triedy to vedia aj 7 ročne deti, my sme sedeli ticho v triede a boli celý šťastný, že učiteľka meškala na každú hodinu 25 minút, na rodičovskom budeš akurát za trúbu čo sa ozýva lebo si obraňuje svoje dieťa čo sa nevie správať

autor
Včera o 16:49
@sissy27

@anonym_autor ak by ta naozaj prioritne trapilo, ze sa detom nedostava vzdelanie, tak ten tvoj uvodny prispevok vyzera inak… ani zmienka o tom, ze ma nedostatky v anglictine, lebo nemaju ucitela, len sa dozadujes trestu pre skolu, lebo decka dostali trest. Nebyt tej neospravedlnenej hodiny, tak tu tato diskusia nie je.

@sissy27 popravde, som nevedela, pokiaľ ta hodina nepipla, že to je takéto kritické. Nakoľko známky mu chodia. A áno, dieťa trest dostalo. A škola nič?

anonym_7ff5ef
Včera o 16:52
@anonym_autor

@anonym_7ff5ef ale jasné že tu útočia. Reči...vodiť syna za ručičku a podne reči. Žiadna konštruktívna diskusia. A z toho, čo tu viaceré píšete...vám ako rodičom nevadí, že škola nevie zabezpečiť riadny chod vyučovania?

@anonym_autor veď som ti už napísala, že jedine čo by som riešila je, že vyučujúca často chyba, ako to chcú rieisit, ako doháňajú učivo a aká je potom kvalita výučby
Toto už nie sú deti, su to stredoškoláci. Vedia ako sa majú správať. To by som ani neriešila
Na strednej sú okna bežne

sissy27
Včera o 16:54
@anonym_autor

@sissy27 popravde, som nevedela, pokiaľ ta hodina nepipla, že to je takéto kritické. Nakoľko známky mu chodia. A áno, dieťa trest dostalo. A škola nič?

@anonym_autor tak ak chodia znamky, tak su hodiny asi riadne oducene, nie?
Ak je naozaj problem s tym, ze sa nejaka hodina pravidelne neoduci, tak som si ista, ze vedenie skoly o tom vie, ale jednoducho toho ucitela nema. Ale ano, mozes sa ozvat. Len aky to ma suvis s tym, ze decka dostali neospravedlnenu hodinu okrem tvojej ublizenej jesitnosti, to fakt budes tazko vysvetlovat.

autor
Včera o 16:57
@sissy27

@anonym_autor tak ak chodia znamky, tak su hodiny asi riadne oducene, nie?
Ak je naozaj problem s tym, ze sa nejaka hodina pravidelne neoduci, tak som si ista, ze vedenie skoly o tom vie, ale jednoducho toho ucitela nema. Ale ano, mozes sa ozvat. Len aky to ma suvis s tym, ze decka dostali neospravedlnenu hodinu okrem tvojej ublizenej jesitnosti, to fakt budes tazko vysvetlovat.

@sissy27 no veď, chýba učiteľ, deti sú na chodbe (nemyslím, že to bolo prvý krát). Škola danú situáciu riešiť nevie, tak deti potrestá a dá im neosp.hodinu. Pritom, z tej hodiny, na ktorej nic nebrali, neboli prítomné tak 5 minut. Ide mi o tu iróniu a riešenie problému školou

iwesska
Včera o 16:57

Prepac,ale uz na nasej ZS vedia deti,ze ak na hodinu nepride ucitel,maju ist za zastupkynou to ohlasit,ale hlavne cakat v triede. Ze je panko husty frajer a prelozil si to ako volnu hodinu, je jeho problem za kt.ma niest zodpovednost.

janinah
Včera o 16:58

Pozri kolko učiteĺov chýba,takže 15ročných ozaj nemá kto strážiť.A bude horšie...

autor
Včera o 17:01
@anonym_autor

@sissy27 no veď, chýba učiteľ, deti sú na chodbe (nemyslím, že to bolo prvý krát). Škola danú situáciu riešiť nevie, tak deti potrestá a dá im neosp.hodinu. Pritom, z tej hodiny, na ktorej nic nebrali, neboli prítomné tak 5 minut. Ide mi o tu iróniu a riešenie problému školou

@anonym_autor to je naivita si myslieť, že keď chodia známky, hodiny su oducene..

alenka58
Včera o 17:01
@anonym_autor

@anonym_autor vysvetli synovi teda mal by v tomto veku vedieť aj sám, že má sedieť v triede max sa ísť spýtať prečo neprišiel učiteľ a nie behať k automatu to môže cez prestávku

sissy27
Včera o 17:02
@anonym_autor

@anonym_autor ale skola tou neospravedlnenou hodinou nekompenzuje nedostatok pedagogov, netresta ich za to, ze neprisiel ucitel, neospravedlnena hodina je za to, ze sa nevedia decka spravat. Keby sedeli na zadku v triede a trebars si opakovali slovicka alebo citali knihu v anglictine, tak ziadna neospravedlnena hodina nebude, co je na tom nepochopitelne? Len to by ich asi museli trosku rodicia vychovat, aby v 15r vedeli co mozu a co nie.

anonym_793e2d
Včera o 17:03

U nás sa to stávalo pravidelne na základnej škole. Škola trest nedostala žiaden, ale deti boli karhane za to že boli v triede hlučné, pritom ktoré decko by nebolo keď tam nemá dozor celú hodinu a nikto to nerieši? 🤷 Rodičia sa sťažovali, ale čo s tým, no nič. U nás nefunguje nič a každý môže držať hubu a krok ak sa v škole deje niečo čo nemá. Tak funguje školský systém - zo strany školy sa môže všetko, ale ak sa niekto ozve je to debil a helikoptérovy rodič. Naučila som sa že tu sa neoplatí nič opýtať, neoplatí sa na nič sťažovať, neoplatí sa očakávať akékoľvek dodržiavanie pravidiel, lebo tie sa vymáhajú len od detí, dospelí môžu všetko. A tak v konečnom dôsledku vyzerá celá naša republika, ešte dostaneš zdrba za to že sa pýtaš, všetky sa tu zlietnu ako osy a budú pichať do decka ktoré už dostalo neospravedlnenu ale všetko ostatné budú ospravedlňovat a jasné že budú hľadať chybu v pubertakoch, lebo to je najľahšie.

anonym_4e04f6
Včera o 17:08

Ludom totalne šibe....achjaj

mikadooo
Včera o 17:30

@anonym_autor mne to príde divné, že na hodinu nikto nepríde. Ja by som sa na rodičku ozvala, že či to je normálny stav v danej škole. Keby sa to stalo raz, budiž. Ale viackrát? Tam zo strany školy nie je niečo zvládnuté evidentne... Alebo som ja mala nejakú prominentnú školu, toto sa proste nestávalo bez nejakého vopred upozornenia/oznámenia, alebo nám hodina normálne odpadla a mohli sme ísť domov (ak bola posledná).

mullerova46
Včera o 17:32

@anonym_autor bohužiaľ učiteľov je málo a je chrípkova sezóna, predpokladám že tam nemali koho poslať. Stáva sa to ale nemali dať podľa mňa poznámku deťom keď opustili triedu pokiaľ neboli extrémne hlučný a neodišli zo školy.

zuzana76
Včera o 17:38

ak by sa nieco stalo, tak ma skola pruser. Napr ten ziak co skocil zo strechy skoly, co ak by niekto vyskocil z okna, alebo nieco podobne. Ale aj moj syn, sice uz maturant mavaju rozvrh tak, ze maju aj 3-4 hodinu volnu a potom pokracuju dalsimi hodinami. Ok u maturantov dospelych budis, ale pod 18 by som si to ja ako riaditelka nevzala na zodpovednost.

natalka13
Včera o 17:43

@anonym_autor chcela si nazor a ten si dostala, ci ratanu sa iba tie co sa ti hodia?
Ries to na rodicku. A mozno im.porad, ked ty za seba vies vzdy najst zaskok do prace ako nato.

anonym_d40e25
Včera o 17:49

@anonym_autor syn je prvák na strednej a už 5.mesiacov nemajú dozor na praxi celé vyučovanie. Ráno príde učiteľ , a ide si zaliať kávu, 2- 3 hodiny sú deti samé. Nerobia nič, niekedy zadá prácu na 20 min a zase ide preč.

autor
Včera o 17:53
@janinah

Pozri kolko učiteĺov chýba,takže 15ročných ozaj nemá kto strážiť.A bude horšie...

No, ja sa vždy pozriem na jadro problému.
1. Dieťa odišlo z hodiny - prišiel dôsledok - neosp.hodina + po škole
2. Škola nezabezpečila dozor počas vyučovania - nič.
Tak som zvedavá, ako sa k tomu postavia na rodičovskom. Zas budú len nad deťmi lámať palice.
@anonym_793e2d už dávno to tak nefunguje, že sme dostavali pravitkom po prstoch, alebo buchnaty alebo facky. Doba sa zmenila, školstvo zaspalo. Ozveš sa, si za hysterku. Neozves sa, si rodič čo sa nezaujíma.
@janinah odbornikov na Slovensku chýba veľa v každom jednom odvetví. Len niektoré kričia silnejšie.....

autor
Včera o 17:54
@anonym_d40e25

@anonym_autor syn je prvák na strednej a už 5.mesiacov nemajú dozor na praxi celé vyučovanie. Ráno príde učiteľ , a ide si zaliať kávu, 2- 3 hodiny sú deti samé. Nerobia nič, niekedy zadá prácu na 20 min a zase ide preč.

@anonym_d40e25 no, pár dní dozadu tu mamička riešila, ako dieťa na praxi dostalo pruh - lebo niečo ťažšie zdvihlo. Toto si neviem predstaviť

autor
Včera o 17:55
@mullerova46

@anonym_autor bohužiaľ učiteľov je málo a je chrípkova sezóna, predpokladám že tam nemali koho poslať. Stáva sa to ale nemali dať podľa mňa poznámku deťom keď opustili triedu pokiaľ neboli extrémne hlučný a neodišli zo školy.

@mullerova46 u nás v škole majú aulu kde vojdu 4 triedy. Takže, vedia to riešiť aj takto. Ak jeden učiteľ behá medzi dvoma triedami, vie mať obe triedy v aule.

simca06022011
Včera o 17:57

@anonym_autor ja by som tu neospravedlnenu hodinu asi aj riesila, lebo tie deti, kedze maju volnu hodinnu, nik ich nestrazi, podla mna nemusia byt prikovane k lavici/triede, bezne sme sa volne pohybovali. Proste ak nic nevyvadzali, nepristrojne a isli si nieco kupit, pocas VOLNEJ hodin, lebo bola volna, kedze nebol vyucujuci (viac menej hodina ODPADLA), nemaju co mat neospravedlnene hodiny

simca06022011
Včera o 17:59
@anonym_autor

@mullerova46 u nás v škole majú aulu kde vojdu 4 triedy. Takže, vedia to riešiť aj takto. Ak jeden učiteľ behá medzi dvoma triedami, vie mať obe triedy v aule.

@anonym_autor su to velke deti, nemusia vobec co mat dozor pocas volenje hodiny, ael zase ich ani nemaju co takto "pokutovat" ak opustia triedu. KED tak maju byt riadne pouceni o tom, ze z tried nevychadzaju, boli?

anonym_c59a75
Včera o 17:59

Nikdy sa nestalo že by sme dozor nemali. Buď sme mali zastupovanie, voľná hodina ale učiteľ bol prítomný. Najčastejšie sme mali vymenené hodiny a vyučovanie sa nám skrátilo. Toto bolo super riešenie, nesedeli sme tam zbytočne a nemusel sa hľadať zástup.

maryetta
Včera o 18:00

A co maju zavolat koho? V nasej skolke su napr 2triedy. Teda 2x2ucitelky. Chripka bola taka ze ochorela aj ta posledna ucitelka. Kto mal ucit deti? Myslis ze je to len tak niekoho zohnat?
Ano je to "iba" skolka ale tento problem je vsade. Ak je chripkova sezona a moze aj ucitel ochoriet z hodiny na hodinu.... a ak ich je hned niekolko ze nemaju ani koho na zastup....
my ak nastala taka situacia-ano aj na strednej. Tak "zodpovedny" bol tyzdennik. Aby situaciu uzemnil a aby nikto neodbehoval a pod.
Ale tak my sme boli radi ze mame "klud".

autor
Včera o 18:04
@simca06022011

@anonym_autor ja by som tu neospravedlnenu hodinu asi aj riesila, lebo tie deti, kedze maju volnu hodinnu, nik ich nestrazi, podla mna nemusia byt prikovane k lavici/triede, bezne sme sa volne pohybovali. Proste ak nic nevyvadzali, nepristrojne a isli si nieco kupit, pocas VOLNEJ hodin, lebo bola volna, kedze nebol vyucujuci (viac menej hodina ODPADLA), nemaju co mat neospravedlnene hodiny

@simca06022011 to je super postreh. Vďaka.

simca06022011
Včera o 18:11
@anonym_autor

@simca06022011 to je super postreh. Vďaka.

@anonym_autor nie je za co.. ja som bola na velkej skole, vyucujucich bolo dost, bezne sme nemali hodiny, proste nesuploval nik = odpadlo..

nyusika
Včera o 18:17
@anonym_autor

@viestta veď ale, ja som hneď v úvode písala, že tu neosp.hodinu riešiť nejdem. Ale, v princípe, ak by učiteľ na tej hodine bol, nikto.by po chodbe netrajdal.

@anonym_autor v princípe by aj takto stare deti mali sedieť v triede a netrajdať sa po chodbách počas vyučovacej hodiny