Dovolili by ste synovi, aby u vás jeho priateľka cez prázdniny prespávala?
Prajem všetkým pekný deň. Riešime doma situáciu, na ktorú som asi ešte nebola pripravená.
Syn má 17 rokov a plánuje, že by časť prázdnin strávila u nás aj jeho priateľka. Nie na jednu návštevu poobede, ale normálne pár dní. Sú spolu už dlhšie, poznáme ju, je milá, nemám s ňou problém. Len zrazu zisťujem, že mi nie je úplne jedno, ako to nastaviť u nás doma.
Na jednej strane nechcem robiť zbytočné zákazy a tváriť sa, že v tomto veku spolu len sedia za stolom a hrajú pexeso. Na druhej strane je to stále naše bývanie a mám pocit, že nejaké pravidlá by byť mali.
Dovolili by ste 17-ročnému synovi, aby u vás cez prázdniny prespávala priateľka? A ak áno, za akých podmienok? Ďakujem.
Aj syn za chvilu 18r ma teraz ,,kamosku,,u nas.Aj prespi aj sa s nami naje,normalne.Berieme ju ako sucast rodiny,su spolu 2r a syn sa ma akurat pyta,co jej ma kupit na vyrocie.Nuz veru ani ja neviem,ani ako zenu ma uz fakt nic nenapada,okrem beznych veci ako cokoladu,bombonieru,kvety.To jej kupuje aj mimo takychto vyroci.
No mne sa to nepáči.Viem som staromódna,ale nie.Je mi jasné,že keď to budú chcieť robiť,urobia hoci kde.Ale v mojom dome nie zatiaľ.
Áno dovolila, prečo nie? Poznáš ju, chodia soli dlhšie, tak čo?
Aj syn za chvilu 18r ma teraz ,,kamosku,,u nas.Aj prespi aj sa s nami naje,normalne.Berieme ju ako sucast rodiny,su spolu 2r a syn sa ma akurat pyta,co jej ma kupit na vyrocie.Nuz veru ani ja neviem,ani ako zenu ma uz fakt nic nenapada,okrem beznych veci ako cokoladu,bombonieru,kvety.To jej kupuje aj mimo takychto vyroci.
@anonym_5464b4 tak keď sú spolu tak dlho,je to iné
@anonym_5464b4 tak keď sú spolu tak dlho,je to iné
@anonym_35d1b0 kamoskina dcera chodila 4 roky s chalanom, prespaval u nich a rozišiel sa s ňou. Maju teraz 20 rokov. U nas spal môj frajer až vtedy, ked bol môj snúbenec 🙂
Keďže máme viacero kúpeľní, nemám s tým problém. Problém by som mala, keby som používala jedno WC a kúpeľňu s návštevou 😅.
Moja podmienka by bola, čosi rozhadzu, to si upracu, slúžku im robiť nebudem.
Mňa stále fascinuje ta predstava niektorých matiek, že sexovať sa dá len na prespávačke. A že 17 ročný syn, čo má frajerku dlhodobo je panic.
A už vôbec nechápem, prečo im ten sex nedoprajete 🤔
@anonym_35d1b0 kamoskina dcera chodila 4 roky s chalanom, prespaval u nich a rozišiel sa s ňou. Maju teraz 20 rokov. U nas spal môj frajer až vtedy, ked bol môj snúbenec 🙂
@anonym_6a114e jasné veď neni nikde písané,že keď u nej spáva,musia sa hneď zobrať.Tiež poznám také páry.
@anonym_autor nemám s tým problém.So synom snad uz si riešila ako byt zodpovedný mladý muz
Keďže máme viacero kúpeľní, nemám s tým problém. Problém by som mala, keby som používala jedno WC a kúpeľňu s návštevou 😅.
Moja podmienka by bola, čosi rozhadzu, to si upracu, slúžku im robiť nebudem.
Mňa stále fascinuje ta predstava niektorých matiek, že sexovať sa dá len na prespávačke. A že 17 ročný syn, čo má frajerku dlhodobo je panic.
A už vôbec nechápem, prečo im ten sex nedoprajete 🤔
@tilly úprimne? Ja som nebola svätuškarka (mala som niekolko frajerov a teda neboli platonicki), no domov na prespatie som doviedla až naozaj vážnu známosť. Mala som skoro 30 rokov.
Logika niektorých je fascinujúca. Sexovať môže, ale nie u vás doma. Chodiť s dievčaťom môže ale nie s prespatim. Normálna schyza toto. A alibizmus z vašej strany
@anonym_autor mala som rodičov, ktorý nám dovolí prespávať navzájom raz u jedného raz u druhého. Žiaden problém s tým nemali. Kebyže mali myslím že hy to nedovolili. Mali sme tak cca 18 rokov, možno menej. Cestovali sme ku sebe 2 hodiny. Takže ani mala ani veľká vzdialenosť. Prirodzene sme sa stali súčasťou rodiny, cítila som sa vítaná, chodili sme na spoločne dovolenky 2 roky skoro, lyžovačku a podobne, vianočné sviatky sme trávili u seba (samozrejme po klasických Vianociach s rodinami), Silvester bežne. Bolo to milé, rada na to spomínam, aj keď sme nakoniec nezostali spolu. Každý už mame iného partnera, dieťa, rodinu. A predsa si rada spomeniem, že naši rodičia s tým nemali problém teraz generácia 50-55+. Myslím, že niektoré ste staromódne ale je to už vaša vec. Svojmu dieťaťu to dovolím, v určitom veku samozrejme, a radi spoznáme dievča, do ktorého sa zaľúbi a bude u nás vítaná. Asi je to aj o tom ako niektoré beriete svoje deti, že sú stále deti - a to mám 2 ročne dieťa. 17 ročný je podľa mňa ak ste ho vychovali zodpovedne tak zodpovedný bude. To je môj názor
Logika niektorých je fascinujúca. Sexovať môže, ale nie u vás doma. Chodiť s dievčaťom môže ale nie s prespatim. Normálna schyza toto. A alibizmus z vašej strany
@doriiis tak ja som domov doviedla prespat az ozaj vaznu znamost. Predtym som tiez k frajerom nechodila, hoci neboli iba platonicki...
@doriiis tak ja som domov doviedla prespat az ozaj vaznu znamost. Predtym som tiez k frajerom nechodila, hoci neboli iba platonicki...
@martinkatinka ... A?
@anonym_autor Mám syna v rovnakom veku, má frajerku, chodia spolu 1,5 roka. Prespala u nás dva krát a to vtedy keď boli na vatre. A to som sa spýtala či jej to rodičia dovolili. Mne by sa to každu noc nepáčilo, ešte cez víkend áno. Môj syn chodí na brigádu, takže sa stretávajú iba cez víkend a prídu k nám niekedy podvečer a ide ju odprevadiť kolo 22h.
Možno má ukameňujete, ale ozaj ma udivujú niektoré odpovede.
Prvý krát zobrať partnera domov do detskej izbičky patrnea v 30ke?
Aby dievča spalo v inej izbe...
Alebo tá minule , ktora nedovolí synovi ani vo veku 23 rokov.
Potom sa budú čudovať že chlapec aj v 35ke býva u mamičky
@tilly úprimne? Ja som nebola svätuškarka (mala som niekolko frajerov a teda neboli platonicki), no domov na prespatie som doviedla až naozaj vážnu známosť. Mala som skoro 30 rokov.
@anonym_6a114e nechápem pointu. Ja som na prespávačke doma nikdy frajera nemala a bola som velmi slušné dievča. V 18, v prvom ročníku vš som prespávala u jedného frajera v jeho byte blizko pri uni. V 19 som sa sťahovala k môjmu terajšiemu mužovi. V 30 som mala dve deti a solídnu rodinu.
Ale tu sa bavíme o našich deťoch. Je trošku iná doba, ako keď sme mali my 16/17. Aj rodičia a rodičovstvo sa posunulo. Už nenamáčame cumlíky do rumu, keď deťom idú zuby, aj v puberte k nim pristupujeme inak.
Nedovolila by som prespávačku jedine, ak by to ovplyvnilo môj komfort.
Môj starší syn nemal nikdy dievča na noc doma, chodili za ním cez deň. Kondómy mal vždy v stolíku. Môj mladší syn mal svoju frajerku na prespávačke viackrát a viem, že spolu ešte nič viac, ako hladkanie a bozkávanie nemali, ona ešte nechce.
Nie,v 17ich nedovolila.To však neznamená, že by som snorila, pátrala, či slečna bola u nás, keď bol byt prázdny
@anonym_autor no radsej u vas a aspon ako tak pod dohladom, akoby mali ist kade-take. Ma koniec koncov 17 a blizi sa k dospelosti. Je to jednoducho zivot. A ja s mojimi detmi chcem mat pekne vztahy a nie im davat zakazy.
Ja som dovolila, aj mne rodicia dovolili. Cez prazdniny sme spolu namalovali ploty, brany, odkvapy, spokojni boli nasi aj my.
A frajerka ma kolko? Lebo este ani on nie je plnolety...
skor nie. Ci byvaju od seba viac ako 100km?
Bývate v dome, či byte? Spáva aj on občas u frajerky? Poznáš jej rodičov? Záleží od viac vecí, asi by som aj dovolila.
Tak teraz je in deckám dovoliť všetko, ale mne sa teda toto nepáči že od 15tich sa napríklad frajerka má u frajera druhý domov ako keby boli manželia. Ako nie som naivná, že decká do 18 nesexujú, ale vedome ich podporovať no neviem... Je iné ak napríklad idú na festival a priateľka synova nemá spoj už domov po 23tej a prespí u nás, iné aby tam žila pomaly celé prázdniny ako keby boli manželia už... Proste nepríde mi ok že decká od 15 takto cez víkendy, prázdniny spolu bývajú a plus to prináša aj obmedzenia do rodiny kde sú, že je niekto cudzí v dome a plus do 18 sú pod zákonom, teda v podstate je ten u koho sú za nich zodpovedný...
@anonym_autor určite nie. Nehodí sa to. Ešte sú mladí, je malá pravdepodobnosť, že spolu vydržia a ak keby áno, tak keď sa budú chcieť brať, nech prespávajú u rodičov. Inak nie. Takto každá frajerka bude u teba nasáčkovaná?
Alebo, ak majú program na každý deň, a od vás je to bližšie a menej komplikované, aj to sa dá, ale že by len tak mať doma dva deti, asi nie....
ja by som dovolila , len neviem ako by sme sa zmestili
hlavne z dôvodu žeby som ju lepšie spoznala aj ona nás
@anonym_autor dovolila ...aj mne rodičia dovolili mala som 17 a boli sme spolu 4 r.

Ja by som to nedovolila.