Riaditeľka zakázala vynechanie školy z osobných a rodinných dôvodov
Ahojte, ako by ste riešili situáciu keď riaditelka strednej skoly kam chodí vaše dieťa Vám oznámi, že od 1.1 tohto roku nebude akceptovať žiadne ospravedlnenie vyučovania z osobných, respektíve rodinných dôvodov? Citujem “ Prosím rešpektujte tento oznam a neposielajte mi žiadosti o uvoľnenie z vyučovania s odôvodnením, že už máte zaplatenú dovolenku.”
Čo je to za diktátorsky prístup? Zaplatíte si dovolenku mesiace dopredu len preto aby vaše dieta nemohlo s vami ist, pripadne mohlo ale hrozila by mu minimálne 2 zo správania? Je to vôbec s nariadenymi predpismi?
@anonym_6fdd91 a ako vies, ci som podriadena?
@anonym_0fefcc no tak riaditeľka je nadriadena tvojmu decku. Tak sa s tým zmier. Alebo si zaloz vlastnú školu a nechaj si skákať po hlave takými ako si ty.
@anonym_2ddc21 okrem závažných rodinných záležitostí.. a to sú ktoré. Pre každého to môže byť niečo iné.
niekto si môže povedať že pre neho je závažná rodinná udalosť dovolenka.
@anonym_a4cdb1 no tak ten kto povie ze dovolenka je závažná rodinná udalosť, je debil.
@anonym_0e3a95 a ako riešia to, ak vypadne učiteľ? Veď predsa aj on je človek, môže byť chorý na PN, ísť k doktorovi. Chodí im kvalifikovaný zaskok na každom predmete?
@anonym_d7103a netusim, ale na kazdy predmet, ktory ma ma, dvoch ucitelov, kedze ma kazdy den tie iste predmety, tak raz je na tom predmete jeden a raz druhy ucitel, tak mozno tymto sposobom. Ale este sa to u nho nestalo. Co sa tyka chorob, tam kym si nenesies hlavu pod pazuchou a to je asi jedno, ci si student ci zamestanec, tak sa nic nedeje a paracetamolom sa lieci vsetko.
@anonym_d7103a netusim, ale na kazdy predmet, ktory ma ma, dvoch ucitelov, kedze ma kazdy den tie iste predmety, tak raz je na tom predmete jeden a raz druhy ucitel, tak mozno tymto sposobom. Ale este sa to u nho nestalo. Co sa tyka chorob, tam kym si nenesies hlavu pod pazuchou a to je asi jedno, ci si student ci zamestanec, tak sa nic nedeje a paracetamolom sa lieci vsetko.
@anonym_0e3a95 ďakujem za odpoveď. Ale je to logické, ak sú dvaja učitelia na jeden predmet a sa striedajú, tak to jeden potiahne. Zaujímavé 🙂 ešte raz ďakujem za odpoveď 😊
@anonym_6fdd91 ano,kupila som dovolenku kedze som cez Vianoce nasla lacne letenky a v praci som oznamila termin ked uz boli kupene
@anonym_0fefcc no lenze toto je skor vynimka ako pravidlo. si predstav, ze by tak urobil kazdy z daneho kolektivu. boli lacne letenky cez vianoce, oznamujem, ze odchadzam vtedy a vtedy na dovolenku. myslim, ze by bol problem. vo vacsine pripadov si musia dovolenky planovat mesiace vopred a ak chcu vsetci alebo vacsina ist v 1 termin, tak sa musia nejako dohodnut kvoli zastupovaniu. neplati pre tych co robia tam ked su celozavodne dovolenky, tam ju maju vtedy ked urci zamestnavatel.
@noname12345789 zase na dovolenky sú 2 mesiace prazdnin….
Riesite tu vsetci akoby vypadok dietata zo skolskeho slovenskeho systemu na par dni ohrozil jeho zrucnosti a karieru do konca zivota.povedzme si pravdu ze za tyzden cestovania sa nauci viac ako za mesiac v skole
Riesite tu vsetci akoby vypadok dietata zo skolskeho slovenskeho systemu na par dni ohrozil jeho zrucnosti a karieru do konca zivota.povedzme si pravdu ze za tyzden cestovania sa nauci viac ako za mesiac v skole
@anonym_0fefcc ak ti to takto pripadá tak dúfam, že dieta na SK do školy nedáš
@anonym_2ddc21 okrem závažných rodinných záležitostí.. a to sú ktoré. Pre každého to môže byť niečo iné.
niekto si môže povedať že pre neho je závažná rodinná udalosť dovolenka.
@anonym_a4cdb1 to snáď nemyslíš vážne?
@noname12345789 zase na dovolenky sú 2 mesiace prazdnin….
@nelili1978 ked mali deti prazdniny sa tu zeny stazovali,ake dlhe,a kde maju brat volno,zrazu pri dovolenkach im to nevadi,ze im prazdniny predlzia,jun,ci september.
Dobre treba tu asi vyjasniť pár veci, otázka je smerovaná či to môže riaditelka v strede školského roku dovoliť zmeniť pravidlá a neakceptovat žiadne vynechanie z osobných dôvodov, dovolenka je nepodstatná. Neviem ako sa to tu dostalo k pohrebom… ešte ma prekvapilo že niekto pisal pokiaľ moje dieťa stále chyba a potom ho chcem ospravedlniť tak sa nemam čudovať😆ako sme k tomuto dosli, ja nehovorím že moje dieta chyba v skole pravidelne len keď ho potrebujem ospravedlniť na 3-4 dni tak to bude podľa vsetkeho problem.
@noname12345789 to, ci to riaditelka moze spravit v strede roka, je otazne. Neexistuje zakon, ktory by o tomto pojednaval. Kazdopadne, zmenu v skolskom poriadku musela schvalit aj Rada skoly, cize boli tam aj nejaki rodicia, je otazne, ako hlasovali a ako prebiehala diskusia. Mozes si o tom vypytat zapisnicu.
Celkovo ospravedlnovanie z inych, ako zdravotnych dovodov a dovodov ako mimoriadne podmienky, a ucast na sutaziach, o tom zakon vobec nehovori. Dovolenku a take to vypytanie zo skoly mimo choroby by spadalo pod "mimoriadne udalsoti v rodine"..Ale to, ako si jednotlivi riaditelia interpretuju tento bod zakona, to je otazne a kym to niekto neda na sud, tak to proste tak bude, ze kazdy si robi, co chce. A potom v jednej skole problem pustit je a v druhej nie..
Akoze realne - co najhorsie sa stane, ak riaditel neuvolni dieta a ty ho aj tak vezmes. Nahlasi ta na socialku,ak dieta este plni PSD, socialka prevrati oci a povie riaditelovi, nech s takou blbostou nabuduce neotravuje, lebo oni potrebuju riesit zavazne problemy, nie toto. Ak je dieta uz na SS, neplni PSD a porusi pravidla, tak si pozri v sk. poriadku, ake to ma dosledky.. Uplne najhorsie, co sa moze stat, ze skola taketo dieta vyluci. Ale to je vazne len teoreticka rovina, nakolko nase skoly sa biju o kazde decko, takze za taketo nieco vylucovat urcite nebudu niekoho, kto inak normalne chodi do skoly a nerobi blbosti..
Takze ked pojde ziak na pohreb napriklad, nebude mat ospravedlnene?
@anonym_8f6475 ak to bolo mne, nie, nebude mat ospravedlnene a teda tym padom mi pride pokuta podla toho, kolko dni dieta/deti vymeskali...🤷♀️
Na tejto téme je KRÁSNE VIDIEŤ ako si poniektorí myslia, že môžu všetko, lebo oni chcú a chcú a chcú
Paci sa mi, ako ste sa zacali predbiehat ktora s akou vacsou chorobou sedela v skole 🤣 Je sa cim chvalit, ze vas matky vyslali do skoly so zapalom mocovych ciest. Evidentne si vazili vase zdravie 😉
@noname12345789 tipujem to na Sklenarovu
Ci je to s predpismi- no ano, riaditelka si moze urcit, kedze je povinna skolska dochadzka. Ci je to normalne a moralne? Tak tu sa da diskutovat....Ja by som bola za zlatu strednu cestu- pocas roka 10 skolskych dni mozu deti vymeskat kvoli dovolenke a potom cau. Ono to tiez nie je sranda nemoct uvolnit dieta z vyucovania- u nas to nie je mozne ani na pohreb babky😠😠😠😠😠 jedina vynimka na pohreb rodicov a surodencov, aj to niekde maju podmienku spolocnej domacnosti a iba pol dna napriklad...😵💫😵💫😵💫ze na dovolenku😆sa smejem, na letisku by vas otocili na pate bez papiera od riaditelky....🫣🫣🫣
@vevesh zlatá Kanada! Ešte stále tu máme viac práv na vlastné deti ako v Európe! Ty brďo, aby ma na letisku otáčali, že dieťa ma byť v škole a nie na dovolenke?! Akým právom majú takú vec kontrolovať? Úradníkov na letisku je h..o do toho, ako ja, či moje dieťa trávime svoje dni….
Keď sa rozhodnem, že dieťa týždeň vymešká zo školy, tak ho vymešká, svet sa nezrúti, iné decká bývajú vkuse choré, tam je to ok, že chýbajú?!
Pohreb? Ani by som nerozoberala prečo moje dieťa bude chýbať - rodinné dôvody, nikoho do toho nič, kto zomrel, aj keby to bola sesternica z tretieho kolena, keď ja ako rodič usudim, že moje dieťa tam pôjde, tak tam pôjde.
Súhlasím s nejakou hranicou xy dní ospravedlnenie od rodičov, ale nie absolútny zákaz.
Veď je to správne. Ako ťa mohlo napadnúť dovolenkovať počas školy. Veď na dovolenku mate prázdniny a to dva mesiace. Tie deti sú skoro stále kdesi po svete po dovolenkách. Čoskoro bude dieťa viac týždňov na dovolenke ako v škole. A ešte sa tu budeš rozčuľovať riešiť na koňovi zbytočnosti.
Ci je to s predpismi- no ano, riaditelka si moze urcit, kedze je povinna skolska dochadzka. Ci je to normalne a moralne? Tak tu sa da diskutovat....Ja by som bola za zlatu strednu cestu- pocas roka 10 skolskych dni mozu deti vymeskat kvoli dovolenke a potom cau. Ono to tiez nie je sranda nemoct uvolnit dieta z vyucovania- u nas to nie je mozne ani na pohreb babky😠😠😠😠😠 jedina vynimka na pohreb rodicov a surodencov, aj to niekde maju podmienku spolocnej domacnosti a iba pol dna napriklad...😵💫😵💫😵💫ze na dovolenku😆sa smejem, na letisku by vas otocili na pate bez papiera od riaditelky....🫣🫣🫣
@vevesh toto by som v ziadnom pripade neakceptovala. Ucitelka nemoze rozhodovat o tom, komu dieta moze a komu nemoze ist na pohreb. A iba clenovi v spolocnej domacnosti? Dovolenku pol dna si moze vybrat ona ako zamestnanec. Velmi by som sa cudovala, ak by sa nasiel rodic a kyvol by na to, ze aha, jasne zomrel mi manzel, ale kedze sme boli rozvedeni a nezili spolu, chapem vas pani ucitelka, ze dceru/syna nepustite na pohreb. Ucitel nemusi ani vediet, ci idete na pohreb, uz vobec nie kto umrel a v akom pribuzenskom vztahu ste boli. Proste su to rodinne dovody.
@anonym_fa743a nase ucitelky chodia 🙂))
@anonym_5b0f9f 🙈
Na tejto téme je KRÁSNE VIDIEŤ ako si poniektorí myslia, že môžu všetko, lebo oni chcú a chcú a chcú
@anonym_8918d1 môžeme sa na to pozerať aj z presne opačného pohľadu - že koľko rodičov chce mať väčší dosah na to, koľko času a kde budú jeho deti tráviť. Za mňa je týždeň s rodinou pri mori viac, ako týždeň v škole. Nesúhlasím s tým, ako škola zasahuje do nášho rodinného života. Nesúhlasím s PŠD. A nesúhlasím s akoukoľvek štátnou buzeraciou. Za moje dieťa mám zodpovednosť ja. Nie štát, nie škola. Ak sa chce ktokoľvek starať do toho, tak nech preberie celkovú zodpovednosť. Ak by štátu tak nesmierne záležalo na blahu detí, tak sa o vsetky postará vo všetkých oblastiach. Ak toto nemieni robiť a to "bremeno" necháva na rodičoch, tak nech sa laskavo nestará, či pôjdem na dovolenku v júni alebo v júli.
@anonym_0fefcc a z akého predmetu sa za ten týždeň naučí viac ako v škole? Nože nám prezraď?
Myslíš telesná?
@anonym_8918d1 môžeme sa na to pozerať aj z presne opačného pohľadu - že koľko rodičov chce mať väčší dosah na to, koľko času a kde budú jeho deti tráviť. Za mňa je týždeň s rodinou pri mori viac, ako týždeň v škole. Nesúhlasím s tým, ako škola zasahuje do nášho rodinného života. Nesúhlasím s PŠD. A nesúhlasím s akoukoľvek štátnou buzeraciou. Za moje dieťa mám zodpovednosť ja. Nie štát, nie škola. Ak sa chce ktokoľvek starať do toho, tak nech preberie celkovú zodpovednosť. Ak by štátu tak nesmierne záležalo na blahu detí, tak sa o vsetky postará vo všetkých oblastiach. Ak toto nemieni robiť a to "bremeno" necháva na rodičoch, tak nech sa laskavo nestará, či pôjdem na dovolenku v júni alebo v júli.
@akvi škola je pre zodpovedného rodica priorita. Dovolenku dokáže naplánovať cez prázdniny.
Všetko ostatne čo si napísala sú táraniny.
Autorka … proste ženy, čo chodia v júli a auguste akurát tak autom do Chorvatska toto vzivote nepochopia … Ja netúžim chodit na dovolenky keď pol zemegule a za nekresťanské peniaze preto dcéru raz za pol roka na 3-4 dni ospravedlním. A? Školy by sa mali skôr zamyslieť nad “riaditeľskými” voľnami, brannými, kinami a podobnými hlúposťami kedy sa deti neučia .. U nás s tým problem nieje ale ak by bol určite by som to riešila, alebo našla iný spôsob (lekár) … Aby pár dni nemohol rodič ospravedlniť dieťa …
@akvi presne som čakala, kým niektorá mudra sa tu začne oháňať právami a to, ze o dieťati si bude rozhodovať ona sama 🙈
A ako sa ti ten stat ma starať o tvoje dieta? Zeby ešte aj tu dovolenku zaplatiť, či?
@anonym_6ca838 cca 10 tyzdnov prazdnin v roku je malo na cestovan8e,formovanie,cudzie jazyky?
@janinah najmä sú tie prázdniny v zlom čase. Skús chodiť po takých Aténach a Ríme po pamiatkach v júli, auguste. A cez jarné a veľkonočné sa tam zase neokúpeš v mori. Nie každý si môže dovoliť chodiť do zahraničia viackrát do roka. A je tiež rozdiel, či dáš za letenky 50, alebo 500 eur. Cez prázdniny sú tie ceny brutálne. My pôjdeme teraz na dovolenku cez jarné prázdniny, ale nestihneme sa cez ne aj vrátiť. A po príchode ospravedlním aspoň +1 deň, lebo pôjdeme cez 4 časové pásma, aby sme sa po príchode spamätali. Našťastie škola chápe prínos cestovania (bilingválne gymnázium) a nemajú problém uvoľniť žiaka. Týždeň vo svete dá dieťaťu viac, ako pol roka v škole. Ak chceš vidieť svet a nie si ažko za vodou, inú voľbu ako cestovať mimo oficiálnych prázdnin nemáš. A my ten svet určite vidieť chceme. Chcem mať dieťa s rozhľadom a výbornými jazykovými vedomosťami.
Autorka … proste ženy, čo chodia v júli a auguste akurát tak autom do Chorvatska toto vzivote nepochopia … Ja netúžim chodit na dovolenky keď pol zemegule a za nekresťanské peniaze preto dcéru raz za pol roka na 3-4 dni ospravedlním. A? Školy by sa mali skôr zamyslieť nad “riaditeľskými” voľnami, brannými, kinami a podobnými hlúposťami kedy sa deti neučia .. U nás s tým problem nieje ale ak by bol určite by som to riešila, alebo našla iný spôsob (lekár) … Aby pár dni nemohol rodič ospravedlniť dieťa …
@anonym_c6a974 chodím autom do Chorvátska ……som kvôli tomu menej ako Ty?
Primitívny príspevok
@akvi presne som čakala, kým niektorá mudra sa tu začne oháňať právami a to, ze o dieťati si bude rozhodovať ona sama 🙈
A ako sa ti ten stat ma starať o tvoje dieta? Zeby ešte aj tu dovolenku zaplatiť, či?
@anonym_6fdd91 uplne bude stacit, ak prestane buzerovat za kravinu, ako tyzden dovolenky mimo prazdnin..
@anonym_c6a974 chodím autom do Chorvátska ……som kvôli tomu menej ako Ty?
Primitívny príspevok
@pribinak nie si menej ,ale ak tvoja preferovana dovolenka je autom do chorvatska, tak nepochopis ,ze ini co cestuju napr. letecky nechcu platit drahe letenky v juli auguste ,ked mozu letiet za stvrtinu v juni alebi septembri napr.Alebo cestuju do exotiky kde je proste sezona pocas skolskeho roku a v lete sa tam nechodi lebo su dazde.

@dzulli1980 Cista zavist z tvojej strany. Preco by nemohli ist na lyzovacku? Je to sport, zdraviu prospesny pobyt v horach. Po veceroch si ucivo dobehne. Urcite lepsie ako tvoje deti,ktore cele poobedia prehraju na hrach a mobiloch.
@marca12 môžu ísť na lyžovačku. Ale nie počas vyučovania, ale počas prázdnin. Co natom nechápeš?