Ako mať pekné leto aj bez peňazí?
Kam ísť na lacné výlety a ako si užiť pekné leto s rodinou (máme 9 mesačnú dcérku) aj bez toho aby sme museli mat veľa peňazí ? Nemáme financie aby sme išli k moru ale aj tak chceme nejaký program a mať niečo pekné z tochto leta , ďakujem za tipy 🤍🤍🤍 najlepšie zapadne až stredne Slovensko.
to su take otazky, prepac. ...jasne ze leto moze byt pekne aj bez mora.
kamnavylet
kamsdetmi
daj do gugla. tam zadas presne lokaciu
je tam mnoho toho
9 mesačnej to je jedno a ty hádam prežiješ bez klasickej dovolenky. Veď čo je zadarmo? Výlety v prírode, ihriská, možno zoo a tak podobne
9 mesačnej to je jedno a ty hádam prežiješ bez klasickej dovolenky. Veď čo je zadarmo? Výlety v prírode, ihriská, možno zoo a tak podobne
@0silvia0 mne sa pacia tvrdenia rodicov ( teraz nepisem o autorke) ze vsak nech ma babatko pekne leto, ale ved to dieta si na to aj tak nebude pamatat tak skoro :D....ale to je na margo k poznamke pekne leto. nic proti autorke ....
Tiež mi prvé napadlo, že 9 mesačnému je úplne jedno, kde bude. Ešte ani nechodí.
Výlety po lesoparku (napr. Trenčín), zvieratká pozrieť (eko park Piešťany, Bojná, Žarnovica) atd..
@0silvia0 aj to ZOO by som vynechala, ved to dueta si z toho ani nic nevezme...teda, pokial je mamicka fanusik ZOO, tak v pohode 🙂
a za usetrene eura za vstupne by som sla na super letnu veceru niekam na terasku, sadnem pozeram okolo a oddychujem 😀
9 mesačnému je to úplne fuk, jemu stačí mama, jesť piť, spať a mať čistú plienku . A rodičom bude musieť stačiť príroda a piknik zo sebou
Čo znamená pekné leto? Bez mora a tristo výletov nebude pekné? 9 mesačnej stačí prechádzka po meste a bazénik na dvore. Pamätať si to nebude.
Ďalšia, čo si myslí, že bez mora nie je pekné leto 🙄 veď choďte do prírody, turistika, môžete ísť na stanovacku ( jedna dve noci v kempe), alebo len tak chodiť kocikovat 🤷 9 mesačnému je to jedno ...
My sme šli prvýkrát s deťmi k moru, až keď boli školáci. Dovtedy mi to prišlo zbytočné, priveľa roboty pre mňa a deťom bolo aj tak jedno, či sa hrajú na ihrisku doma alebo v cudzine. Kúpať sa dalo aj na jazere. A pokiaľ hľadáš niečo pre rodinnú dovolenku, tak mne sa páčilo vo viacerých akvaparkoch v Maďarsku, naposledy sme boli v Ostrihome. Tam je malý akvapark a plus krásne historické mestečko s obrovskou katedrálou.
Zbaliť veci a ísť niekam k vode v prírode...vygoogli si, veľa ich je aj schválených hygienou...Spraviť si picknik, s partnerom sa striedať pri dieťati a zaplávať si. My chodievame často a je to 100 krát lepšie ako preplnené kúpalisko a veľká spokojnosť
V tom veku boli moje deti najšťastnejšie, keď sedeli v tráve, v piesku, v kamienkoch a hrali sa… Nepotrebovali nič extra. A voda im v tom veku stačila v malom bazéniku, či dokonca v lavore. Hlavne, nech je s rodičmi.
A doteraz si pamätám jeden moment, keď som s malou neterkou sedela na brehu seneckého jazera, ona mala jeden pohár, ja druhý, ona nabrala vodu, preliala do môjho pohára, ja som vyliala. A takto dokola asi tri hodiny. Bola šťastná a spokojná.
Hrady, múzea, ak ta baví história. Prechádzky v prírode balzam na dušu. Prejsť sa po mestách, dať si zmrzlinu, drink, vychutnať si prázdninovú atmosféru. Príroda je zadarmo, hrady, múzea symbolické vstupné. Pozri lokálne jazera, rieky na kúpanie, mestské kúpaliská za rozumnú cenu. V lete veľa miest robí kultúrne podujatia-koncerty, premietania filmov zadarmo
@abbey1 V piatok napr. začínajú Cyrilo-metodské slávnosti v Nitre; až do nedele.
dohodni sa s kamoškou ktorá má chalupu - že vám ju prenajme na týždeň alebo 2 za úplne symbolickú cenu spotrebovanej vody a energie ... kúpte nafukovací bazén, kočiar vhodný do prírody, nosič - a hajde ...
9 mesacna nepotrebuje ziadne vylety.Absolutne,ver mi.Staci jej dvor,alebo pieskovisko,prechadzka,rodicia,stari rodicia.
No neskryvaj sa za dieta, chces spravit pekne leto sebe. Na tom nie je nic zle. Mne je v planovani vyletov velky pomocnik instagram. Mnozstvo ludi zdiela perfektne tipy aj zadarmo. Maly do nosica a mozes vsetko.
S tak malým dieťaťom minieš peniažky len pre seba
V podstate ideš na kúpalisko a zaplatíš len vstup pre seba....môžeš tam byť celý deň
Zo sebou so vezmeš jedlo a vybavené....
Moja 10m je najspokojnejsia, ked sa ide jej zabehnuty rezim, staci navsteva alebo vylet a mrzuta je ako cert 😅 takze obdivujem, ze niekomu to stoji za to vlacit sa s tak malymi detmi kade tade, ked z toho nic nemaju a vlastne su to vylety len pre rodicov 😅 my sme sa rozhodli toto leto vynechat vsetky parady, program budu max navstevy okolia a starych rodicov
aj bez peňazí sa dá mať pekné leto.. keď sme sa sťahovali tiež jedno leto išli peniaze na iné veci ako dovolenky.. ale výletíky sa dajú urobiť aj tak, podľa vašich záujmov a aj podľa dcérkiných.. či ju baví hojdať sa na ihrisku, alebo pozerať zvieratká, alebo sa čľapkať v bazéniku, či je v pohode s tým, že ju dáte do nosiča a pôjdete na túru. Na západnom Slovensku odporúčam pri Stupave Biofarmu (vstup zdarma), sú tam zvieratká aj ihrisko, prechádzka (menšia túra) na Devínsku kobylu, Alebo s kočíkom popri Dunaji, pod Devínom je aj mini zoo (vstupné len cca 6 eur), potom nejaké kúpaliská, alebo bazénik na dvore či balkóne, spraviť si piknik v parku, Malacký je pekný napríklad, my sme si tam veľa krát robili piknik, hádzali loptičku, Holíčsky kaštieľ je fajn na prechádzku, Železná studnička.. Dá sa toho dosť vymyslieť keď si nabalíš jedlo z domu zaplatíš za cestu len ..
Ved praveze dost mojich kamosiek s detmi v tomto veku odmieta chodit k moru, kedze je to pre vsetkych zucastnenych viac stres ako dovolenka.
Takemu malemu je u prdky ci je na tenerife alebo v namestove. Maly bazenik fuknes aj na balkon. Odlifruj sa k mame /babke/ svokre na zahradu a mas aj all inclusive aj animatorku 😂
Presne 9 mesacna nepotrebuje skoro nic ani zoo, mozno chvilu sa podiva na nejake zviera a hotovo. Ani bazeniky osamotene deti nebavi pokial sa s nim aspon rodic nekupe. Pri takej malej skor posadit na bicykel do sedacky a s nou bicyklovat...
Tieto male deti zbytocne niekde vlacit, ako nas do toho roka bol iba tu okolo na miestnych jazerach. Mame to 2 hod k moru, ale nesli sme. Proste zbytocne. Chodila som s nim max tu na ihrisko a takto po okoli. Tam ten rezim bol dolezitejsi. Iba raz mesacne sme vzdy museli do Viedne k rodine. To leto preslo ako voda, nakolko to leto mal rok.
...jaj,keby ste chceli východ, tak poviem, že lesopark Kvetnica.Urcite sa nájdu takéto miesta všade na Sk-krasna príroda, možnosť opekať,miesto ako vyšité na relex
V prvom rade musíte byť v pohode Vy rodičia 9 mesačne dieťa je mu jedno kde ste a ským ste pre neho ste Vy najdôležitejši ... Úplne upevňuje vzťah rodiny turistika možno grilovačka opekačka opaľovanie pri rieke jazere zmeniť prostredie vypadnúť zmeniť stereotyp každé väčšie mesto ponúka aj letný program nebáť sa vziať kočík a vyraziť do mesta ...hneď sú iné zaZitky držím palce a prajem krásne leto
Naozaj je kopec krásnych výletov,kde okrem benzínu neminiete ani cent .Jedine dobrovoľne. Samozrejme myslím prírodu,rozhladne,naše hrady sú takmer všetky zadarmo a nádherné. Je to plnoo..Syslovisko Muráň ..Bože mať tak čas ,tak by mi rok nestačil nato .Každý deň by som šla. A to môj stále hovorí, že kde sme "my ešte neboli "😅 Napríklad Gaderska dolina sa dá aj s kočíkom,hrad Blartnica je tam.Tam sa dá zase v pohode v nosiči. Nechce sami mi písať, keďže stačí jeden klik a googl vám vyhodí plno.
Vždy chodíme čo si nájdem na nete a veľa neznámych miest aj priamo z mapy. Len sa treba tomu venovať 😉
Málo kedy čo poradia iný. Lebo väčšinou sme boli 🤣 Len vysokohorské turistiky dvetisícovky niee 🤣🤣
Naozaj je kopec krásnych výletov,kde okrem benzínu neminiete ani cent .Jedine dobrovoľne. Samozrejme myslím prírodu,rozhladne,naše hrady sú takmer všetky zadarmo a nádherné. Je to plnoo..Syslovisko Muráň ..Bože mať tak čas ,tak by mi rok nestačil nato .Každý deň by som šla. A to môj stále hovorí, že kde sme "my ešte neboli "😅 Napríklad Gaderska dolina sa dá aj s kočíkom,hrad Blartnica je tam.Tam sa dá zase v pohode v nosiči. Nechce sami mi písať, keďže stačí jeden klik a googl vám vyhodí plno.
Vždy chodíme čo si nájdem na nete a veľa neznámych miest aj priamo z mapy. Len sa treba tomu venovať 😉
Málo kedy čo poradia iný. Lebo väčšinou sme boli 🤣 Len vysokohorské turistiky dvetisícovky niee 🤣🤣
@cukroska vela Slovakov nepozna ani svoj rodny kraj a pritom niekedy staci tak malo, najst si cas a prekutrat kde sa co nachadza. nepisem o predrazenych atrakciach teraz.
@cukroska vela Slovakov nepozna ani svoj rodny kraj a pritom niekedy staci tak malo, najst si cas a prekutrat kde sa co nachadza. nepisem o predrazenych atrakciach teraz.
@balerina2025 Presne tak! Ha ha ja celý život ľudom musím vysvetľovať, že nie nemáme kopec peňazí ,keďže sme stále niekde boli na výletoch.Leb väčšina nás nestála nič len čas a benzín. A ja strašne rada pridávam fotky a dávam ľuďom tipy na výlety.A nestojí to veľa krát nič.
Stačí dobré tenisky a ísť a toľko toho najdem aj v našom okolí ešte stále. A ako chodím na biku tak som zbehala celé naše okolie aj kde sme nikdy ani neboli.
Ja sa len teším keď o dva dni sú tam aj ľudia z môjho okolia 😊

Zatiaľ prírodu máme zadarmo, hoci niekde už platíš za parkovanie.
Prizoomuj si mapu https://mapy.com/sk/turisticka?q=Tipy na výlet&...