icon

Ako riešiť amortizáciu auta na dovolenke?

Včera o 05:39

Isli sme do Chorvatska mojim autom.. dokopy 2000 km..Isli sme 4 kamosky.. ja som z toho soferovala asi 1600 km.. to je ale nepodstatne..kazdu platbu co som robila, tankovanie, znamky, vodu do odstrekovacov.. parkovne.. som spisala a rozratala na 4..taktiez aj amortizaciu.. co mi pride normalne.. vsetko sa opotrebovala.. amortizacia vysla cca 50 eur na hlavu.. oni to nechcu platit.. nechapem tu logiku.. ved auto nie je zadarmo..

anonym_f5da6f
Včera o 06:22

@anonym_autor podľa mňa si na ďalší výlet môžeš zháňať nové kamošky. Tieto s tebou už ani na čaj v meste nepôjdu.

anonym_c25523
Včera o 06:26

Obcas je tu diskusia, ze sa niekto vo vztahu stazuje, ze jeden niekedy pyta od druheho na benzin, ked niekam idu na vylet, dovolenku. A teraz si predstav, ze by pytal aj za amortizaciu. 🙂 Aka by bola reakcia? Okamzity rozchod. Ty ho riskujes s kamoskami a oznacia ta za skrta.

marsmykkok
@anonym_c25523

Tvoje kamosky chapem. Pretoze take veci sa hovoria dopredu a nie, ze ich po dovolenke postavis pred hotovu vec. Keby si to povedala dopredu, mohli povedat, podme lietadlom. Je to rychlejsie, lacnejsie, nemusis soferovat a tvoje auto nezostarne. Bude vecne mlade.

@anonym_c25523 Nebude večne mladé, zhrdzavie jej na parkovisku niekde, dnešné autá nevydržia viac ako 10-15 rokov keby nimi aj nejazdíš.

anonym_2d152b

Mala si si stanovit pravidla dopredu … ak ste sa nedohodli, je jasne, ze je to divna polozka .,, ososbne by som od kamaratok amortizaciu nepytala, mala si si to dohodnut v naturaliach … pozvanie do restiky alebo nakup, nie cash. Nabuduce s tebou uz asi nepojdu ani do Lidla … cieste pojdete na dovcu je otazne .. asi uz nie. Ked nechces nicit vlastne auto zoberte si nabuduce z pozicovne a mate po probleme

anonym_4591bf
Včera o 06:29

tak to nie ste kamarátky, kamarátky toto nerobia

anonym_6b8dbb
Včera o 06:30
@anonym_2d152b

Mala si si stanovit pravidla dopredu … ak ste sa nedohodli, je jasne, ze je to divna polozka .,, ososbne by som od kamaratok amortizaciu nepytala, mala si si to dohodnut v naturaliach … pozvanie do restiky alebo nakup, nie cash. Nabuduce s tebou uz asi nepojdu ani do Lidla … cieste pojdete na dovcu je otazne .. asi uz nie. Ked nechces nicit vlastne auto zoberte si nabuduce z pozicovne a mate po probleme

@anonym_2d152b to s tou požičovňou je asi najférovejšie v takých prípadoch. Nebude to nikoho auto a celková cena za zapožičanie sa presne rozdelí medzi všetky osoby. Akurat či šofér by si nechcel náhodou dať zaplatiť za tie hodiny šoférovania 🫢😀

ariannazara
Včera o 06:34

Drbeee ti ale riadne, toto by ma ani nenapadlo..

anonym_1d2a7a
Včera o 06:35
@anonym_2e9d29

ja by som neratala kamaratom ani amortizaciu ani vodu do ostrekovacov 🙂 iba palivo, myto...

@anonym_2e9d29 Presne tak.Moj manžel tiež vozil kolegov/kolegyne do a z práce.Jedine , čo mu platili,bola suma, akú by zaplatili na MHD.Manzel to bral tak, že keby nešli kolegovci,on by aj tak šiel autom, lebo načasovanie odchodu MHD a konca zmeny bolo velmi natesno.

anonym_1d2a7a
Včera o 06:47
@anonym_autor

za to ze idem do prace si amortizaciu platim sama samozrejme.. na kratke trate nechcem nikdy od nikoho nic.. toto bolo ale 2000 km.. 50 eur nie je vela.

@anonym_autor Úprimne mi skús napísať.Co si predstavuješ pod pojmom 'kamaratka,,?Si odkázaná na peniaze, ktoré chces od kamosiek ako platbu za amortizaciu?

anonym_fdafb8
Včera o 06:56

Ste sa zlietli ako supy ale autorka ma pravdu.Na aute urobila 2000km,ktore urobit nemusela a ma si nicit svoje auto len preto,ze je s niekym kamaratka?Tak mala zobrat nejaka ina kamoska auto.

anonym_9b3b17
Včera o 07:01
@anonym_fdafb8

Ste sa zlietli ako supy ale autorka ma pravdu.Na aute urobila 2000km,ktore urobit nemusela a ma si nicit svoje auto len preto,ze je s niekym kamaratka?Tak mala zobrat nejaka ina kamoska auto.

@anonym_fdafb8 Ale to si mali vykomunikovať dopredu. Bola by som zvedavá ako by sa zachovala autorka, ak by to od nej pýtala kamarátka, ktorej autom by išli. Úprimne, toto by ma ako kamarátku ani nenapadlo pýtať. A evokuje to vo mne dojem, že je autorka lakomá, preboha, veď pýta podiel aj za vodu do ostrekovačov, ktorú rozráta na centy.

anonym_23a081
Včera o 07:06
@anonym_fdafb8

@anonym_fdafb8 keby to povedala vopred, tak by s ňou nikam nešli. Za takú cenu mohli ísť letecky a nie platiť "kamoske" amortizaciu

autor
Včera o 07:08

my sme chceli, ja som chcela ist lietadlom.. a ze si v pozicovni poziciame auto.. to im bolo drahe, ja jedina mam auto, ktore sa da na taku cestu pouzit, dve nemaju ani vodicak.. jedna ma 15 rocnu fiestu s ktorou sa boji ist aj za mesto.. nechcela som mat vobec starosti s autom, ale povedala som dobre.. ak si rozdelime vsetky naklady.. ja od nich nechcem nic navyse.. tiez si platim vsetko za seba..

autor
Včera o 07:11

estw upresnim, ze cele to aj s amortizaciou nie je viac ako 100 eur na hlavu, to Vam je vela? Spotreba nie je velka.. podla mna je smiesne aby platili 40 eur za naftu a 10 eur za dialnicne poplatky.. ked ja menim olej kazdych 10k a stoji ma to 1000 euro.

aurelia2000
Včera o 07:15
@anonym_autor

estw upresnim, ze cele to aj s amortizaciou nie je viac ako 100 eur na hlavu, to Vam je vela? Spotreba nie je velka.. podla mna je smiesne aby platili 40 eur za naftu a 10 eur za dialnicne poplatky.. ked ja menim olej kazdych 10k a stoji ma to 1000 euro.

@anonym_autor 100€ je za takú cestu fajn málo, a ešte sa pohodlne viezli. Prevzala si na seba obrovsku zodpovednosť, riziko nehody, pokazenia vozidla. Ja na mieste tých kamaratiek by som zaplatila vďačne a zaokruhlila ešte nahor.

nelca84
Včera o 07:15
@anonym_autor

my sme chceli, ja som chcela ist lietadlom.. a ze si v pozicovni poziciame auto.. to im bolo drahe, ja jedina mam auto, ktore sa da na taku cestu pouzit, dve nemaju ani vodicak.. jedna ma 15 rocnu fiestu s ktorou sa boji ist aj za mesto.. nechcela som mat vobec starosti s autom, ale povedala som dobre.. ak si rozdelime vsetky naklady.. ja od nich nechcem nic navyse.. tiez si platim vsetko za seba..

@anonym_autor ale mala si im povedať vopred, že si budeš účtovať aj amortizaciu, zrejme by to prehodnotili. Lebo pod nákladmi sa bežne rozumie palivo, dialnčné známky, parkovné... Ak teda nie si podnikateľský subjekt.

mk1111111111
Včera o 07:22

1000 eur vymena oleja? Chcem byt Tvoj mechanik 😍

A k tomu vypoctu. Mas pravdu, opotrebenie tam bolo.
Len, je to take divne, pytat od kamaratov.

Ja ak idem autom a niekoho beriem, ma to zadarminko. Vzdy a na akukolvek trasu. Ja sa s nikym z priatelov za nic nerozratavam. Ci je to blizko, 1000km, 5000km. Ja to beriem tak, ze ak idem sama, tiez to zaplatim, preco by som to niekomu zaratavala. Ale, naoplatku sa revansuju priatelia inak a o tom to je priatelstvo

anonym_1d2a7a
Včera o 07:25

Olej stojí max 100€, olejový filter cca 30€ a.praca max.60-70€.Je to stále len 200€.

autor
Včera o 07:26
@anonym_1d2a7a

Olej stojí max 100€, olejový filter cca 30€ a.praca max.60-70€.Je to stále len 200€.

mam
@mk1111111111
@anonym_1d2a7a Mam Jaguar XE a menim vzdy vsetky filtre a brzdovu kvapalinu plus olej v autorizovanom servise.. a ano tolko platim. Akoze je tam zaratana aj normohodina a neviem co este vsetko, ale to na celkovej cene nic nemeni.

mk1111111111
Včera o 07:29
@anonym_autor

mam
@mk1111111111
@anonym_1d2a7a Mam Jaguar XE a menim vzdy vsetky filtre a brzdovu kvapalinu plus olej v autorizovanom servise.. a ano tolko platim. Akoze je tam zaratana aj normohodina a neviem co este vsetko, ale to na celkovej cene nic nemeni.

@anonym_autor aha, prepac, este si sa asi nezobudila, Ty jaguar xe

anonym_1d2a7a
Včera o 07:33
@anonym_autor

mam
@mk1111111111

@anonym_autor V tom prípade nepíš , že výmena oleja ťa stojí 1000€,lebo to je veľmi nepresný údaj .

anonym_50ecc7
Včera o 07:35

Kamosky si zviezli rite do chorvatska za 50e na hlavu a podla vas je to vela ??? Vam dr.e?

anonym_0b91e6
Včera o 07:35

A čas, ktorý ste strávili spolu ako kamarátky, ten si na koľko ceníš?

anonym_29a355
Včera o 07:36

Kua, ja mám staršie Volvo a požičala som ho kamarátke, kým má svoje v servise, lebo ona ho fakt potrebuje a ja môžem chodiť po meste aj pešo. Že ma nenapadlo na tom zarobiť! To som teda kamarátka!

sissy27
Včera o 07:49

@anonym_autor tebe musi .ebat, vazne. Pochopim
phm a dialnicnu / myto, ale tak ked si taka zgrlava, mali ste ist busom alebo teda autom niekoho ineho. Nahodou naklady za vodicak co si robila pred x rokmi si nechces zapocitat?

anonym_158578
Včera o 07:51

@anonym_autor autorka, mohla by si sa dať do kopy s tým Andrejom, čo tu bola nedávno diskusia, ako rozrataval všetko na polku s priateľkou a pýtal si nejaké 2e za magnetky, čo boli na výlete. Skvelé by ste sa k sebe hodili, on je teraz voľný, čo ho tá partnerka kopla do zadku a mali by ste spoločnú vášeň a koníček. Spoločné by ste rozratavali všetko na centy. Nesú tu niekto link na tu diskusia, snáď 10 stranova bola.

anonym_0b91e6
Včera o 07:52
@anonym_50ecc7

Kamosky si zviezli rite do chorvatska za 50e na hlavu a podla vas je to vela ??? Vam dr.e?

@anonym_50ecc7 Čítaš pozorne? 50€ na hlavu bola len amortizacia.

marsmykkok
Včera o 08:02
@anonym_autor

@anonym_autor Ale chápeš, že si chcela ísť aj TY, nebola si len šofér. Keby ideš sama tiež auto opotrebuješ a dáš viac eur na benzín a poplatky, keby ste 2 podelíte sa, ale stále si na tom ušetrila že ste sa delili 4... Proste ako keby ja idem teraz do Tatier na otočku, dám 30 eur na benzín, 20 eur za parkovné a auto opotrebujem tak či tak a teda vyjde ma to 50 eur plus amortizácia. Ak ale zoberiem jednu kamošku dá mi polku za benzín a parkovné a vyjde ma to 25 eur, ak pôjdeme 4, vyjde ma to len 12,50 na hlavu... Proste stále je to pre mňa výhodnejšie ako ísť sama...

sense
Včera o 08:02

Chyba bola na začiatku, mala do to rozrastať pred dovolenkou a povedat, cesta tam a späť vyjde povedzme dokopy (zahrnuté poplatky, voda, amortizacis atď) 2tis eur, čiže 500 e na hlavu. Beriete alebo nie. Teraz by som už amortizaciu nepozadovala. Keby ale berie sito moja kamoška s aj toľko odsoferuje, tak by som amortizaciu zaplatila alebo by som zaplatila obed či večeru ako kompenzáciu. My sme raz takto išli len 800km dohoda bola náklady si rozdelíme s pol cesty odsoferuje ona, lebo údajne rada šoféruje. Ale keď došlo na lámanie chleba a chcela som sa vymeniť tak povedala že ona sa rada diva z okna aspoň nemusí dávať pozor. Tak si vravím ok, ja som to odsoferovala celé ale viac sa mojim autom nešlo, aj keď sa ponúkla zaplatiť komplet benzín, lebo jej auto je staré a druhé potrebuje jej muž do práce.

anonym_50ecc7
Včera o 08:08
@anonym_0b91e6

@anonym_50ecc7 Čítaš pozorne? 50€ na hlavu bola len amortizacia.

@anonym_0b91e6 sorry … tak 100e na hlavu - pise autorka …aj tak to neni vela !!