Do Chorvátska v 11. týždni
Ahojte. Isli by ste k moru? Vychadza mi to na 11. Tyzden teh. 🤔
Tak neviem, či maš taku kratku pamäť? Pri prvej vlne korony zavreli hranice zo dna na den, všeličo sa môže zmeniť. Ostanete trčať niekde pri ceste na hranici. To sa jeden rok bez mora neda vydržať? A mimochodom, v prvom rade by som pomyslela na to babo, či prave to potrebuješ riskovať....
jasne 🙂 a aj ideme... i keď som na fóre, kde od objavenia 2 čiarok na tehotenskom teste idú baby na PN, takže tu môj názor populárny moc nebude 😀
Nie nesla. Budes este v prvom trimestri, stat sa moze hocico, s lekarom sa tazko dohovoris, opomeniem koronu.
V 22.tyzdni som bola v Taliansku. Ale pred 2 rokmi. Teraz v aktualnej situacii by som to rozhodne radsej ozelela...
minulý rok som bola, tento rok by som nešla kvôli tomu, že by niekomu zase preplo a zavrel by hranice a mohol by byť problém sa dostať rýchlo domov
Ja som bola v 5 mesiaci pri mori, ale teraz by som nesla. To som bola este mlada a naivna 🙂 teraz by som tak neriskovala. Radsej by som sla do kupelov niekam do Rakuska, alebo do hor. Akokolvek sa rozhodnes, nech to padne dobre aj tebe aj tvojmu dietatku.
@zuzulik75 kvôli tehotenstvu by som to nezrušila, ja som bola pred 3 rokmi na Kanárskych a bolo to tesne po tom, ako som si urobila test a zistila, že som tehotná..Dovolenku som si super užila až na to, že som si nemohla vychutnať miestny alkohol😀Teraz by som nešla kvôli korone..Takze za mna nie, nikdy nevieš, aké komplikácie v súvislosti s koronou sa vyskytnú..
Ahoj. Do Chorvátska by som nešla. Fakt sa môžu zavrieť hranice zas....A co tam budeš? Alebo...ta supnu niekam do karantény a potrebuješ to?
Resp....stále si v prvom trimestri...fakt chceš skončiť v chorvátskej nemocnici v prípade problému? ( Nie ze by boli zle...ale proste nie si doma...).
Ja teda...som jedna z tých...co je od dvoch čiarok na PN...ale s mojimi diagnózami je to pochopiteľné. Jedno leto to fakt vydržím a na Slovensku máme peknej vody dosť.
ja som bola v 13. týždni tunisku, kamoska v 8. mesiaci v taliansku .... ale teraz kvôli korone by som nešla
Nesla by som, ale nie kvoli tehotenstvu, bola som v 25tt v Taliansku pred par rokmi...ale kvoli korone. Nahodou sa cosi zomelie, zavru hranice a ostanes niekde visiet...
Šla, si tehotná, nie chorá.. Umrieť, potratit, ochorieť môžeš všade. Co s týka korony, možno by som zažila oblasť kam idete, my sa chystáme v auguste a v jednej oblasti kam chceme sú 3 chori, v ďalšej 18..to máš rovnakú šancu ochorieť doma, hranice nezavru, max. Hr.vyradia z bezpečných krajín a to ta čaká 5 dní doma karantény a test.
@zuzulik75 boli sme teraz nedavno, sli sme zdravi, vratili sme sa zdravi a sme zdravi. Cela partia 11 ludi vratane malych deti.
Oni sami tam dodrziavaju take iste opatrenia ako my (dezinfekcia pri vchode a personal ma ruska a rukavice, male priestory maju limitovany pocet ludi. Akurat v niektorych sukromnych obchodikoch na to kaslu, ale vsak tam nemusis teda vojst.), akurat ze nevyzadovali, aby ruska mali aj zakaznici. Teraz to uz tusim sprisnili, ze musia uz aj zakaznici.
Ak nepojdete do oblasti, kde je vela chorych, mas rovnaku sancu ochoriet aj tu hocikde v obchode, ci v autobuse.
Inak je tam v letoviskach malo ludi (boli sme vo viacerych), dialnice skoro prazdne, restauracie poloplne, na plazach je najblizsi clovek skoro desat metrov od vas, lebo kazdy si moze vybrat pohodlne miesto, takze sa nikto k nikomu netlaci. A ceny su ako vzdy.
Akurat je fakt, ze prvy trimester byva este rizikovy na potrat.
@kataina takto,kratku pamat nemam, vlastny rozum mam toez, pytala som sa len na nazor inych maminiek. Pri mori som nebola 15 rokov, mame prilezitost ist k znamemu do sukromneho apartmanu a jedine z coho mam obavu je teda ta korona, aj ked vraj je to bezpecnw, jw to maly ostrov, nikoho nikde a sami so budeme varit. Takze som sa pytala cisto len na nazor niekoho ineho
koronu mozes dostat aj na malom ostrove. ak ta chytia 40tky horucky mozes prist o babo. ja by som nesla
@zuzulik75 za takýchto okolností by som z corony obavy nemala, izolovať sa vieš úplne v pohode aj počas dovolenky, najmä v súkromnom apartmáne s vlastnou stravou..druhá strana je, že more a morský vzduch má priaznivy vplyv na zdravie (a všeobecne oddych a vypnutie na dovolenke ako také tiež)
Zvážila by som dostupnosť zdravotnej starostliosti- je v blízkosti nejaká klinika v prípade problémov? Resp. By som si vopred našla tu najbližšiu aby som to už nemusela riešiť keby niečo. Predpokladám že keďže plánuješ cestu do zahraničia, nemáš problém sa dohovoriť ani v nemocnici, úroveň starostlivosti bude určite úplne ok, nejdeš predsa niekde do somalska, toho by som sa vôbec nebála..navyše lekára môžeš potrebovať aj keď nie si tehotná, takže kto má argumenty že by sa s lekárom nevedel dohovoriť, radšej by cestovať do zahraničia ani nemal, bez ohľadu na tehotenstvo..
Navyše, asi veľa ľudí zabúda že Corona nie je jediná choroba..keby mal clovek uvažovať ktorú z milióna práve dostane tak nevystrci päty z domu..treba to brať racionálne..
Ja by som išla, bola by som opatrna na miesta s viac ľuďmi, výbav si dobrú cestovnú poistku , počas cesty robte časté pauzy podľa toho ako sa budeš cítiť..peknú dovolenku!
Ja by som v pohode isla. Sice v 11. Tyzdni mi bolo dost zle. Ale odhliadnuc od toho, by som isla. Kym nejdes do zahrebu alebo do centra, kde su nakazeni, tak v pohode... Corona tu bude stale. Akurat mi vcera hovoril muz, ze podla nejakych vyskumov to vyzera tqk, ze corona bude ako chripka a bude sa nou dat nakazit viackrat... Chorvati hranice nezatvoria a ak by aj svk zavrelo, tak domov sa vies dostat vzdy... Max by som si vypytala od gyndosa potvrdenie o tehu. Dr su vsade, si v europe a nie na pustom opustenom ostrove na druhej strane sveta...
Uzi si dovcu😉
@zuzanka.zuzu ani ja sa tu nestretnem s pochopením....paranoja z corony ma obchádza naďaleko 😉
@zuzulik75
jasne že šla a aj pôjdem ak sa dovtedy nezavrú hranice....v pláne máme koniec augusta a to budem v 16 tt
Ahoj, ja som bola v chorvátsku v 13 týždni a ešte som celú jazdu odsoferovala ja bez ťažkostí, keď sme sa vrátili o 5 dní nato som letela do Turecka na dva týždni a všetko bolo v poriadku, ono hlavne Ty musíš vedieť ako sa cítis, či máš nejaké problémi alebo je všetko ôk ;) už potom treba len zvážiť koronu, ale ako píšu dievčatá, tu môžeš dostať aj tu.. Ak pôjdeš vyhýbaj sa ľuďom a užívaj slniečko a more 🙂
Jasne, zeby som isla ... Ak sa zavru hranice vzdy si slovenka, teba pustia... Ziadne vysenie niekde... Skorej ta zabije ten stres co tu vysielaju ako sama corona
radsej by som to v tejto situacii neriskovala. ako keby nebola korona, tak kludne, ved tehotne mozu chodit na dovolenky (pravdaze skor autom a nie lietadlom). no teraz by som to neriskovala.
Potrebuješ dovolenku kde sa musíš obmedzovať? ako si užiješ dovolenku keď po hoteli budeš musieť behať v rúšku?detto rozostupy a podobné obmedzenia....nejde len o Slovensko, každá z krajín si určuje svoje pravidla ktoré sa menia podľa aktuálnej situácie, nikoho nebude zaujímať že ich nevieš (lebo si z iného štátu) , riskuješ pokutu, karanténu alebo sa ti môže dovolenka predražiť lebo niektorý štát si určí podmienku že cez neho môžeš prejsť len s negatívnym testom.....to nie je len o Slovensku ale o podmienkach vo všetkých štátoch cez ktoré prechádzaš - a podmienky sa stále menia a budú sa len sprísňovať spolu s počtom nakazených....

NIe..a v korona časoch duplom nie