icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

tenerifka
28. okt 2016

@monika15 Mas to super, cely Karibik "coby kameñom dohodil" 😀

tenerifka
28. okt 2016

@erzulik My sme boli zaciatkom marca, bolo teplo cez deñ, ale vecer mi bolo zima, takisto more bolo dost studene(a to sme boli v Bayahibe-na juhu-kde byva teplejsie ako v Punta Cana).Isli sme v obdobi sucha, ale obcas zaprsalo aj tak.
Na rok sa chystame v juni, pocasie neriesim, hlavne, ze bude teple more.
My lietame z Madridu-cca 9 hodin, z Viedne to moze byt tak 11-12.
Hurikanova sezona je od maja do oktobra, ale zda sa, ze za posledne roky je to tak 1 hurikan za sezonu, no nikdy nevies.
Co sa tyka vetra a vln ti neporadim, ale je to oblast otvorena smerom k Atlantiku a s tym treba ratat

winnerka
28. okt 2016

@erzulik z viedne to máš cca 12 hodín tam a 10 spat

monika15
28. okt 2016

@tenerifka veru veru..... chodime vela 🙂

sisisi1236
28. okt 2016

@monika15 ahoj, aj my ideme teraz v novembri do DR 🙂 Kde budete byvat?

monika15
28. okt 2016

@sisisi1236 jeeej super 🙂 Mi ideme do Nickledoen 9 novembra do 16 =) vy ?

sisisi1236
28. okt 2016

@monika15 My ideme do juznej oblasti La Romana, hotel be live canoa.. tak to sa asi nestretneme 🙂 Dufajme ze nam pocasie vyjde a ze nam tam nebude prsat 🙂

monika15
28. okt 2016

@sisisi1236 no to skoda... kedy prilitate mozna na letisku =) len zaoceanske letia neskor vecer ked sa dobre pametam... 🙂
veru veru pocasie dufajme 🙂)

sisisi1236
28. okt 2016

@monika15 hm.. ani na letisku asi nie, lebo my priletime uz 2.11. a odlet mame 15teho.. Skoda no 🙂 Tak peknu dovolenku prajem 🙂

monika15
28. okt 2016

@sisisi1236 napodobne 🙂))

sinthya
29. nov 2016

Ahojte! 🙂
My ideme v januari prvykrat do DR oblast Juan Dolio hotel Coral Costa Caribe. Mate nejake skusenosti s touto oblastou, prip. hotelom? Rada uvitam nejake tipy, rady, kam sa ist pozriet. Dakujem pekne ;)

dadada8388
29. nov 2016

@sisisi1236 ako sa vam pacilo? My sme boli v tom istom hoteli v juni 🙂

dadada8388
29. nov 2016

@tenerifka my sme boli v juni a mozem len odporucat. Pocasie krasne, vecer prijemne teplo a more tiez teplucke. Co sa tyka dazda tak vobec neprsalo az na poslednu noc, kedy bol lejak. Ja som sa rozpravala aj s domacimi a vraveli, ze v juni je tam najkrajsie, a ani tak nefuka ako ine mesiace.

sisisi1236
29. nov 2016

@dadada8388 ahoj, my sme boli v DR na 2 tyzdne, tyzden v Punta Cana a tyzden La Romana, no a jednoznacne viac sa mi pacilo v hoteli v Punta Cana.. Ten hotel Be live Canoa v Bayahibe bol na mna priliz velky rezort, veeela ludi, izby ani zdaleka nezodpovedaju 5* (nastastie nam po staznosti vymenili izbu za premium), plaz uzka, lehatko na lehatku a co bol vrchol tak na okraji plaze vypustali do mora nejaku hnedu tekutinu ( radsej nechcem vediet co to bolo).. Jedine co bolo v tomto hoteli lepsie bolo pocasie 🙂 Tato karibska oblast je urcite slnecnejsia.. Mozno keby sme neboli tyzden predtym v tom prvom hoteli tak mi to take hrozne nepride, nemala by som s cim porovnat..ale takto by som tento hotel urcite neodporucala..

janka279
29. nov 2016

@liza68 Kde ste boli ubytovani na Seychelloch? My sme tento rok zvazovali Mauricius a na koniec to vyhrali Seychelly. Som velmi zvedava.

liza68
30. nov 2016

@janka279 Ahoj! My sme boli v Kempinski Seychelles Resort, veľmi veľká spokojnosť a Seychelly je prekrásne! Kamaratka bola s rodinou pred mesiacom v Constance Ephelia Resort.

janka279
30. nov 2016

@liza68 Aj my ideme do Constance Ephelie a este do hotela Labriz Hilton na ostrove Silhouette. Co by si odporucila pozriet na Mahe? Nejake aktivity, ktore by sme nemali vynechat?

miob
11. dec 2016

ak Vás nebaví vyvaľovať sa celý deň na pláži a vidieť viac z reálneho života tak odporučam sever a severozápad ostrova, ostrov je oveľa zelenší a zaujímavejší ako Bavaro coast. Kedže tu žijem s rodinou vytvoril som blog kde sa venujem každéj oblasti ktorá by mohla niekoho zaujímať ako to tu chodí http://www.dominikanskarepublika.eu

shira_
11. dec 2016

@tenerifka juh bude teraz asi hlava na hlave ze? nasla som zajazd kde deti pojdu len za letenku co je dobra cena no na juh oblast bayahibe od 28.12.do 10.1. sucku nakrytu nemame takze mozeme ist na dovolenku 🙂

shira_
11. dec 2016

alebo ist radsej hned ku letisku, tiez by nebolo zle len minimalny transfer , ideal co najjednoduchsia cesta.. to je dilema 😂😂

monika15
11. dec 2016

@miob jeeej toto je super 🙂 mi tam chodime vela , 🙂) krasne to tam mate fakt klobuk dole, mate aj FB stranku slovaci na dominike ??? a v ktorej casti zijes ?

miob
12. dec 2016

fb zatial nie, ale aj to bude,
kazdy den dopisujem novu temu, je tu vela o com pisat 😉

sme na severe Cabarete

tenerifka
12. dec 2016

@shira_ neviem ti povedat, hlava na hlave bude asi vsade a k tomu este v La Romana zastavuju cruceros a vozia tie tisicky ludi na plaze do rezortov, kde stravia celh deñ...

tenerifka
12. dec 2016

@miob Zaujima ma to, ked budem mat cas, tak si to pozriem
Od nas sa lieta do SD ( nie do PP, kde si ty), to by sme mali daleko.Tentokrat sme zvolili poloostrov Samana-Las Galeras, po dialnici je to o nieco viac ako do Bayahibe, ake snad to zvladneme.
Kolko je normalna cena za taxi SD-Las Galeras a naspat re 4-clennu rodinu?

liza68
13. dec 2016

@janka279 Ahoj prepáč, čítala som čo si pisala len som nemala čas písať. My sme mali požičane auto na dva dni, všetky pláže sme popozerali krása to bola. A potom La Digue a Praslin veľmi pekne. Korytňačky velikanske ale to budete mat aj v Constance ephelia.

miob
13. dec 2016

@tenerifka super, v Las Galeras sme boli pred asi mesiacom, u Chalet Tropical, mozem ti dat nejake tipy. Taxi sa urcite neoplati brat to bude drahe, z SD sa dostanes vsade, cez Caribe Tours to mas klimatizovanym busom a wifi za 350RDS(7€) do Samana a od tial je to kusok uz , snad 20km, a chodi to vac krat denne...

janka279
13. dec 2016

@liza68 super. Dakujem. Akurat sedime na letisku a cakame na boarding. Som zvedava. 😊

tenerifka
13. dec 2016

@miob vdaka, pozriem ten Caribe tours.Ide sa priamo? Kolko asi trva cesta?
V tom buse chodia len turisti, alebo aj nativos? Budeme s dvoma deckami po dlhom lete dost unaveni.....
Ak by sme si predsalen chceli priplatit a ist sami v aute so soferom, cez koho je najlepsie objednat?
Naposledy som objednavala cez Jenny-posobi v PC ale ma uz svoju webku a nadhadzuje ksefty aj kolegom v SD

tenerifka
13. dec 2016

@miob
Ubytko uz mame zaplatene, v DR volime AI, ideme do COOEE GP Samana ( je to kludny anexo vyssej kategorie k hotelu-s vlastnym personalom a restikami, bude tam relativne pokoj)

liza68
14. dec 2016

@janka279 Juj! Teraz to čítam, to je fantastické!! Potom napiš! Ježiš teplučko, slnko, more! A my sme včera vyplatili na jarne prazdniny Mauricius!