Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@erzulik My sme boli zaciatkom marca, bolo teplo cez deñ, ale vecer mi bolo zima, takisto more bolo dost studene(a to sme boli v Bayahibe-na juhu-kde byva teplejsie ako v Punta Cana).Isli sme v obdobi sucha, ale obcas zaprsalo aj tak.
Na rok sa chystame v juni, pocasie neriesim, hlavne, ze bude teple more.
My lietame z Madridu-cca 9 hodin, z Viedne to moze byt tak 11-12.
Hurikanova sezona je od maja do oktobra, ale zda sa, ze za posledne roky je to tak 1 hurikan za sezonu, no nikdy nevies.
Co sa tyka vetra a vln ti neporadim, ale je to oblast otvorena smerom k Atlantiku a s tym treba ratat
@monika15 ahoj, aj my ideme teraz v novembri do DR 🙂 Kde budete byvat?
@sisisi1236 jeeej super 🙂 Mi ideme do Nickledoen 9 novembra do 16 =) vy ?
@monika15 My ideme do juznej oblasti La Romana, hotel be live canoa.. tak to sa asi nestretneme 🙂 Dufajme ze nam pocasie vyjde a ze nam tam nebude prsat 🙂
@sisisi1236 no to skoda... kedy prilitate mozna na letisku =) len zaoceanske letia neskor vecer ked sa dobre pametam... 🙂
veru veru pocasie dufajme 🙂)
@monika15 hm.. ani na letisku asi nie, lebo my priletime uz 2.11. a odlet mame 15teho.. Skoda no 🙂 Tak peknu dovolenku prajem 🙂
@sisisi1236 napodobne 🙂))
Ahojte! 🙂
My ideme v januari prvykrat do DR oblast Juan Dolio hotel Coral Costa Caribe. Mate nejake skusenosti s touto oblastou, prip. hotelom? Rada uvitam nejake tipy, rady, kam sa ist pozriet. Dakujem pekne ;)
@sisisi1236 ako sa vam pacilo? My sme boli v tom istom hoteli v juni 🙂
@tenerifka my sme boli v juni a mozem len odporucat. Pocasie krasne, vecer prijemne teplo a more tiez teplucke. Co sa tyka dazda tak vobec neprsalo az na poslednu noc, kedy bol lejak. Ja som sa rozpravala aj s domacimi a vraveli, ze v juni je tam najkrajsie, a ani tak nefuka ako ine mesiace.
@dadada8388 ahoj, my sme boli v DR na 2 tyzdne, tyzden v Punta Cana a tyzden La Romana, no a jednoznacne viac sa mi pacilo v hoteli v Punta Cana.. Ten hotel Be live Canoa v Bayahibe bol na mna priliz velky rezort, veeela ludi, izby ani zdaleka nezodpovedaju 5* (nastastie nam po staznosti vymenili izbu za premium), plaz uzka, lehatko na lehatku a co bol vrchol tak na okraji plaze vypustali do mora nejaku hnedu tekutinu ( radsej nechcem vediet co to bolo).. Jedine co bolo v tomto hoteli lepsie bolo pocasie 🙂 Tato karibska oblast je urcite slnecnejsia.. Mozno keby sme neboli tyzden predtym v tom prvom hoteli tak mi to take hrozne nepride, nemala by som s cim porovnat..ale takto by som tento hotel urcite neodporucala..
ak Vás nebaví vyvaľovať sa celý deň na pláži a vidieť viac z reálneho života tak odporučam sever a severozápad ostrova, ostrov je oveľa zelenší a zaujímavejší ako Bavaro coast. Kedže tu žijem s rodinou vytvoril som blog kde sa venujem každéj oblasti ktorá by mohla niekoho zaujímať ako to tu chodí http://www.dominikanskarepublika.eu
alebo ist radsej hned ku letisku, tiez by nebolo zle len minimalny transfer , ideal co najjednoduchsia cesta.. to je dilema 😂😂
fb zatial nie, ale aj to bude,
kazdy den dopisujem novu temu, je tu vela o com pisat 😉
sme na severe Cabarete
@miob Zaujima ma to, ked budem mat cas, tak si to pozriem
Od nas sa lieta do SD ( nie do PP, kde si ty), to by sme mali daleko.Tentokrat sme zvolili poloostrov Samana-Las Galeras, po dialnici je to o nieco viac ako do Bayahibe, ake snad to zvladneme.
Kolko je normalna cena za taxi SD-Las Galeras a naspat re 4-clennu rodinu?
@tenerifka super, v Las Galeras sme boli pred asi mesiacom, u Chalet Tropical, mozem ti dat nejake tipy. Taxi sa urcite neoplati brat to bude drahe, z SD sa dostanes vsade, cez Caribe Tours to mas klimatizovanym busom a wifi za 350RDS(7€) do Samana a od tial je to kusok uz , snad 20km, a chodi to vac krat denne...
@miob vdaka, pozriem ten Caribe tours.Ide sa priamo? Kolko asi trva cesta?
V tom buse chodia len turisti, alebo aj nativos? Budeme s dvoma deckami po dlhom lete dost unaveni.....
Ak by sme si predsalen chceli priplatit a ist sami v aute so soferom, cez koho je najlepsie objednat?
Naposledy som objednavala cez Jenny-posobi v PC ale ma uz svoju webku a nadhadzuje ksefty aj kolegom v SD

@monika15 Mas to super, cely Karibik "coby kameñom dohodil" 😀