icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

janka279
14. dec 2016

@liza68 je tu nadherne, stoji to za to. My sme povodne tento rok chceli ist na Mauricius, ale na poslednu chvilu sme to zmenili. Ale Maricius stale ostava ako volba. Tak omrkaj potom a budem sa tesit na tipy.

liza68
14. dec 2016

@janka279 Krása je to! Prajem ti krásnu dovolenku, bude to veľmi pekne a dobre! Aj cez sviatky tam budete? Lebo si pisala, že idete aj na Silhouette tiež!

miob
14. dec 2016

@tenerifka cesta trva zhruba 3h, bude to mix predpokladam, chodia s tym aj domaci, ale vacsina budu turisti predpokladam, v SD nemam konexie, ale ked tak tak pozicovna aut v SD, a ked pojdete spet tak ho na to iste miesto vratite. Su tam vsetky tie najvacsie brandy pozicovni a je ich tam habadej, cena zavisi od typu auta, ten rozsah je veliky...

janka279
15. dec 2016

@liza68 teraz sme na Silhouette na 5 dni a potom budeme 4 dni v Constance Ephelia. Na sviatky sme chceli byt doma, takze to mame take kratsie, ale tesime sa. Stoji to za to. Tie vyhlady su nadherne.

liza68
15. dec 2016

@janka279 Chystate sa aj na Praslin a La Digue? V Prasline ten prales je fantasticky su tam palmy Coco de Mer.

liza68
15. dec 2016

Vallée de Mai tak sa to vola, je na zozname svetoveho dedicstva Unesco.

shira_
15. dec 2016

ahojte ešte posledná otázka na Dominikánsku: ktoré miesta sú s kludnejšou vodou bez vetra? na lokalite mi až tak nezáleží, je mi jedno kam pojdeme, to už som rozhodnutá, či let s prestupom alebo dlhší transfer, to nevadí. len my sme boli iba v punta cana, tam sme mali vlny a vietor .. a rada by som aj niečo iné, nechcem celkom triafať naslepo.. chcem dať ako darček rodinnú dovolenku pre nás na vianoce 😀 ceny mi nie sú úplne celkom jedno, kedže sme štyria (sledujem ponuky, kde sú výhodné detské ceny) pozrela som sever - ale je to vraj surferská oblasť tj. predpokladám správne stále vlny a vietor?? kludné more by mal byť juh oblasť bocca chica? úroveň hotelov je na juhu horšia?

miob
16. dec 2016

@shira_ ono dost zavisi aj od obdobia kedy ste tam boli, s pocasim a vetrom na severe to je takto: http://www.dominikanskarepublika.eu/pocasie/
sa vcelku divim ze dole bol vietor a vlny , zvycane toho vetru dole je pomenej, ale ako hovorim zalezi od terminu... ano tu hore je to pre aquaholikov, (surf, windwurf, kitesurf) ale je to tu riadne pestre, pretoze tu v Sosua je jedna plaz kde vlny su viac menej velmi ojedinele, by som povedal ze asi tak 20 dni z 360 su vlny a to aj to len take cez ktore nie je problem prejst ... a za rohom 3km dalej sa plieskaju 3m vlny, cize je to od daneho miesta, este by som odporucil Las Terenas, alebo Las Galeras na Samane, alebo ta Bocca Chica. Uroven hotelov dole na Bavaro je najvyssia, 95% su to vsetko ALL INCLUSIVE 5* hotely, neviem kde ste boli a scim co porovnavame...

janka279
16. dec 2016

@liza68 Asi skor nie, ako ano. Nejako sa nam tento krat nechce nikam ist, len oddychovat. No uvidime este. 😊

ivetan
16. dec 2016

Ahoj! My sme boli v marci v casti Punta Cana v resorte Ifa Villas Bavaro.Bolo tam velmi pekne,nadherne more.Ostrov Saona sa oplati vidiet.

shira_
16. dec 2016

@miob boli sme v dreams punta cana resort and spa, 5* to v boca chicca som ani nenasla, vyhladava mi stale 3☆ a to zase tu citam ze nebrat po 4 hviezdy nic a aj tie 4 v dominikanskej nie su to, co u nas. dreams bol fajn, naozaj bez starosti, mladsi mal rok a pol takze v podstate cele dni behanie po plazi za nim, starsi sa vyblaznil dosyta.. nemozem s malymi detmi absolvovat narocnu (aktivnu) dovolenku, kedze samotne deti mam extra aktivne... boli sme 8.-23.12. a fukalo velmi, niekedy nam bralo veci z lehatok (casto..) btedy nam brali 1 dieta na pristelok a druhe akoby ani nebolo s nami, teraz uz v tychto lux.rezortoch nas to na dvojku izbu nechce pustit, family a apartments zase mega drahe, zvlast v decembri.. niektore rezorty nam vypocita pre 2 os. a deti za polovicu alebo este menej, co je velky rozdiel v cene - aj 100% a terminovo budeme moct cestovat v aprili ( feb.-marec mame vselijake lyziarske aktivity 🙂 ) nejako mi to momentalne vychadza na catalonia dominicus uplne pri saone..

monika15
16. dec 2016

@shira_ aj mi sme boli v dreams 🙂) je tam uzasne !!!

kolko mate deti? to preco vas nepustia na 2 double bed ??

miob
17. dec 2016

@shira_ no to je uhol pohladu, v punta cana je vsetko od 5* hore, resp do 5* len velmi malo hotelov
v decembri ked Vam fukalo, to ste museli chytit nejake zrovna prehankove pocasie, lebo bezne v decembri moc nefuka...
tie hotely su viacmenej o tom istom vsetky, tam az tak velky rozdiel v tom nebude, ja som bol v dvoch a viem to porovnat ...

tenerifka
17. dec 2016

@shira_ V Bayahibe nebol vietor, naj hotel v porovnani kvalita/cena je tam Iberostar

tenerifka
17. dec 2016

@shira_ Ten hotel Catalonia sme videli zvonka, zdal sa nam ok (nie velmi rusny), ale su to len 4*. Plaz je tam v celej oblasti velmi pekna (ako skoro vsade v DR), a Saonu mate na skok

majkeel
17. dec 2016

Skusim svoje postrehy z Dominiky.
Boli sme v Punta Cana, DR, v septembri. Obdobia su tam podobne ako u nas, leto teplo jun-september, je najhorucejsie, okolo 32 stupnov (zivot bez klimy nemozny). Domorodci tuzobne cakaju na mimoletne miernejsie teploty. Prsalo (Punta Cana) malo, mozno 3-4 krat za cely mesiac, asi po hodine, aj to vacsinou v noci. Na vylete do Samany nas chytil raz tropicky dazd skoro na cely den (Samana je atlanticka cast, hory, trocha viac tam prsi). Za cely mesiac bolo mozno 2krat na plazi cez den taky vietor, ze sa nesmelo kupat v mori, vietor fukal piesok do oci. Co sa tyka hotelov, hociktory 4* hotel vyzera celkom fajn, pekny rezort, jedlo, super drinky v baroch,...
Plaz Bavaro sa tiahne desiatky km, potom je to vlastne vsetko o tom istom, gycovo nadherna plaz, jemny piesok, palmy ako na fotke, hotelove rezorty. Cely cas stravite s naramkom v all in rezorte, inak Punta Cana okrem hotelov je obycajna diera, okolie mimo rezortov ziadna slava, suche, skalnate, neporiadok, dialnica, 2 shopping mally, kam sa bez auta nedostanete.
Letenky z Viedne stoja okolo 500-550 eur, z letiska do Punta Cany chodia taxiky (ak nemate zaistenu dopravu) za pevnu cenu 30 usd (1 Eur = cca 50 dominik. pesos). Daju sa kupit vylety, jeden z najblizsich (asi 60km) - lodou na Saonu. Chytili sme vlastny private boot s drinkami za 50 usd na osobu (4 osoby). Inak sa bezne chodi katamaranom, masovka, zastavia na kupanie a obzeranie hviezdic v plytkom mori, cely cas sa popija na palube cuba libre, ide sa na ostrov Saona. Zastavka na mole na potapanie, kde je celkom vela ryb, zastavka na gycovo peknej plazi, kde sa vylodi dalsich 20-30 lodi, vsade su stanky s chlastom a jedlom, clovek sa perfektne do vecera spraska. 🙂 Vylet sa da kupit v hoteli, aj priamo v pristave.
Pozicovne aut: Su dost drahe, od 50 usd za den nahor (a to este bez full kasko poistenia), trieda ford focus, dostanete obite auto a hovori sa, ze pozicovne podvadzaju a nauctuju vam skrabance, ktore ste nemali. Takze treba najst renomovanu firmu (Europcar, Hertz,...), ale pozor, funguju na zaklade licencie, zjednavat, pri prevzati vsetko nafotit, natocit na mobil, zdokladovat kazdy skrabanec, jazdit opatrne na retarderoch, ktore su vsade skoro kazdych 100 metrov, ... a nemali sme problem. Idealne je dojednat si poistenie full kasko auta zo svojej poistovne v Europe a preukazat ho dokladom na prepazke, inak vam auto pozicaju iba s ich poistenim. Jazdi sa normalne, aj ked hovoria, ze treba davat pozor na domorodcov samovrahov na motorkach, ale nakoniec uplna pohoda.
Dialnice do S.Dominga su spoplatnene, potom sa odbocuje nahor na Samanu. Do Samany sa ide cez pekny horsky masiv cez narodny park (dokonca aj na tejto dialnici boli retardery pomaly kazdych 10km), potom clovek obide dookola cely polostrov Samanu, navstivi dva pekne vodopady, (moze sa previezt na konoch), na konci Samany je uzasna zatoka ako vystrihnuta z piratskych legiend, tusim playa Las Galeras. Este zastavka na Bacardi ostrove (tocila sa tam reklama na Bacardi, odvtedy je to Bacardi ostrov), Saona je vacsia a o cosi krajsia, ale da sa aj Bacardi.
Dominika je velka ako Slovensko, nie vsade su dialnice, cize urobit si ako doplnok trekovy vylet na najvyssie hory (asi ako Alpy) trva 8 hodin autom one way a malokto sa na to podujme.
Ceny potravin v obchodoch asi ako u nas, sladkosti ako cokolada su dvojnasobne drahsie a najuzasnejsie boli velke sladke manga (asi 25-30 centov za kus). Zjedli sme ich tam za cely cas hadam 60. Kto ma all in, obchody a ceny neriesi. Bolo tam fajn, dostali sme, co sme ocakavali, relax, plaz, more, sport, grilovanie,...

shira_
17. dec 2016

@tenerifka prave, tu saonu chcem este zazit lebo nam nevysla, jediny den sme mali zle pocasie a to zrovna vtedy ( zima, dazd, vietor...) a este skusim zohnat nejaku "nemasovku" katamaran je smrt - je mi na lodiach zle okrem motoroveho clna, hlavne nech sme na ostrove co najrychlejsie 😂😂

tenerifka
17. dec 2016

@shira_ ja som ti o tom uz tusim pisala, isli sme rychlym motorovym clnom na odlahlu plaz Saony-bolo nas len par+tam boli miestni.....nijaka ina lod,tie katamarany, co sme videli zakotvene na jednej dlhej plazi,boli otrasne....teda tych ludi hlava n hlave

shira_
18. dec 2016

@tenerifka ano praveze si pisala ale ako si sa k tomu dostala? ci nahodou? lebo ti co ponukaju tie vylety na plazi tak na katamaran.. aspon hore v punta cana chodili len takito ☹

majkeel
18. dec 2016

@shira_ V pristave na Saonu je kopec nadhanacov, hned sa na Teba vrhnu a ponukaju Ti vylet. Vtedy ale treba vyriesit dopravu do pristavu a spat po vlastnej osi. Bezna ponuka je katamaran, alebo (ale mali by ste byt aspon 4ia) ponuknu rychly cln a "sofera" za 200 usd s drinkami, bez jedla, dohodnut si 3-4 zastavky. Co sa tyka jedla, mozte si doplatit u niekoho priamo na ostrove. Kedze je tam vzdy 20 a viac lodi, tak sme videli, ze mozes ist k hocijakemu stanku, najest sa a opit aj zadarmo. V tom chaose to nikto nekontroluje. My sme takto prebehli polku ostrova, nechcelo sa nam vracat k nasmu stanku a chlastali sme pri kazdom stanku, ktory bol po ceste. 😉 Pri tom slnku a drinkoch si clovek vie lahko predstavit, aki sme dosli spat. Babam bolo zle, vracali, nechceli sa naspat nalodit, ze radsej zostanu tam na ostrove. 😀
Vyhoda vlastneho clna je, ze vsetky katamarany sa zdvihli o 1500 a sli do kelu. My sme mali potom skoro cely ostrov iba pre seba do pol siestej ...

tenerifka
18. dec 2016

@shira_ Nasla som cez net, prisli pre nas do hotela autom a odviezli do Bayahibe do pristavu(cca 10 minut), vyfasovali sme zachranne vesty a vyrazili sme, bolo nas cca 12-15, ta zena hovorila asi vsetkymi zakladnymi jazykmi(bola Spanielka vydata za Dominikanca), po ceste sme obcas zastavili a vysvetlovala nam ohladne prirody a tak....prisli sme na prvu plaz, kde sme pozreli mestecko a mali sme tam na plazi obed (maso, ryba, salat, ryza, hranolky, napoje-pivo, vino, rum, nealko....), nebola tam ziadna ina lod. Potom sme isli este dalej na uplne rajsku plaz(ako na Maledivoch), zasa ziadni ini turisti.....pisem ti sukromnu spravu

tenerifka
18. dec 2016

Toto je ta krasna rajska plaz

tenerifka
18. dec 2016

Tu sme mali obed, ale nekupali sa, boli tam riasy, bola tam taka miestna osada

janka279
18. dec 2016

@shira_ inak my sme boli na Saone na tej "masovke". Ale ani ta masovka nebola az taka masovka. Boli sme rychlolodou, bolo nas tam do kopy 10 ludi v lodi. Na Saone sa dali najst aj tiche zakutia. Mne sa celkovo ten vylet velmi pacil. Tie hviezdice boli uzasne. A cuba libre dobre padla. 😀

shira_
19. dec 2016

@janka279 no ja som bola katamaranom v celkom zufalom stave, zelena na vracanie a v tom stave nahanala 1,5 rocneho aby nepadol do vody 😂😂 hnviezdice uzasne, manzel so starsim synom sli do vody lenze pocasie nevyslo, prsalo fukal silny vietor, ja a mladsi sme do vody ani nesli, triasli sme sa od zimy a maly nemal kde si pospat - potreboval obedny spanok ale nebolo ani volne lehatko a ozaj extra rusno plus ten dazd...

janka279
19. dec 2016

@shira_ Tak to znie ako dream trip. 😂😂😂 Prepac, ze sa smejem, ale pobavilo ma to. Zla konstelacia hviezd.

shira_
22. dec 2016

@janka279 ved aj ja som sa bavila, lebo za 14 dni super pocasie a akurat ked sme dohodli saonu tak "tropicka burka" 😂😂😂

shira_
22. dec 2016

@janka279 cuba libre nepomohlo a ani 2 kinedryly.

shira_
22. dec 2016

teraz dame repete, bude isto lepsie, len ziadny katamaran 😂😂😂 motorovy cln bude lepsi a z bayahibe raz dva tam budeme

operaphantom
22. dec 2016

Dominikanska je uplna pecka. My sme boli hotovi z toho. Punta cana v maji. Nadherna plaz, biely piesok ako z filmu, krasne more, 5 hviezdickovy hotel - navyse nasa cast Adult only, takze ziadne uvrestane deti na plazi a uzasny servis v hoteli. V hoteli nam podavali all inclusive drinky, co som bol prekvapeny, tak aj kvalitne dominikanske rumy 8 a 15 rocne, kde flaska u nas stoji okolo 30 eur a tam vam liali kolko ste chceli. Jedlo v hoteli vynikajuce, jedno z najlepsich co som kedy jedol. Bol som na roznych all inclusive dovolenkach v Turecku, Tunisku, Spanielsku, Grecku...ale na toto nemal ani jeden. Normalne mam zasadu, ze na jedno dovolenkove miesto nikdy, ale na Dominiku, kludne aj do toho isteho hotela by som isiel aj hned zajtra. Este by som chcel vyskusat Kubu, strasne rad by som to chcel porovnat s Dominikou 🙂