icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

sisaka
18. júl 2017

@tenerifka diky. Dnes poobede sa už valam na plazi 😉

monika15
18. júl 2017

@sisaka @sisaka ja som v etobicoke, od domu sme za 9 minut presne pri Departures drop off LOL som to pred 2 tyzdnami stopla ked sme niesli nasich na letisko oni tiez sli na Dominikansku ale inde 🙂)

janka6636
21. aug 2017

@lenuska16 aj my sa chystame cez nemeckú CK, boli sme už 2krat a v pohode

mirka100911
21. aug 2017

@janka6636 kedy idete, my ešte dva týždne, už sa tešíme!!!!!!! 😍

monika15
21. aug 2017

@mirka100911 kde idete?

janka6636
22. aug 2017

Punta Cana, hotel ešte nevieme, ale v hre je ešte Jamajka. Chodíme cez airstop.

mirka100911
22. aug 2017

@monika15 Vista sol

sysynka
23. aug 2017

Ahojte 🙂 Nemate skusenosti so strankou mozio.com ? (lacny transfer s letiska do restoru ) Dakujem 🙂

shira_
26. aug 2017

caute ja som slubila ze napíšem ako sme sa mali v aprili a nejako uz to od tedy ubehlo 😂
boli sme v Bayahibe, leteli sme do PJ, transfer hned a rychlo a s klimou, uplne v pohode.
holel Catalonia Grand Dominicus. Neberte v ziadnom pripade standard izby, su katastrofalne. Na hotel sme dosli o 23:00 miestneho casu, cize u nas doma este +6 hod. boli sme k.o. takze sme to hned neriesili, az na druhy den. V izbe bol "kupelnovy kut", priamo v izbe 🤤 ziadna zvlášť miestnost. Smrad, stuchlina, nabytok ako na internate, z klimy na dlazbu do prostred izby kvapkala voda. na druhy den sa maly na tej mlake smykol a padol na hlavu, co som bola oznamit na recepcii a asi s zlakli problemov, dali nam bez doplatku izbu exclusive ta bola fantasticka. prizemie, krasna moderna kupelna aj velka izba, pekny nabytok, tv, wifi chladnicka, kavovar, zupany. co mi prislo velmi vhod kedze sme mali este kočík.
co sa tyka sluzieb, uroven nizsia ako PC (tam sme boli v Dreams PS Resort&Spa) personal nebol mily, skor sa mi zdalo ze nas maju na haku. Europania tam rano nemaju co robit, nie je tam lobby len akysi recepcny stolik, v noci s 1 ospalou osobou, a toboz nie lobby bar, takze ked sa zobudite o 3-4:00 tak sa nacakate... neda sa dat nikde ani kava, az na ranajkach od 7:30. Areal okolo hotela je taktiez mensi, takze sme prechadzali rano a park presli 20x kym sa decka zrovnali s casovym posunom 😂😂😂
Ranajkova miestnost bola preplnena, stoly nestihali pratat, casto nebolo nastrete. Vyber jedal bol velky a jedlo nam velmi chutilo. Bolo tam vsetko, zameranie na taliansku klientelu takze ja som si fakt prisl na svoje. Mnam. Maso, ryby, morske plody aj dezerty boli vynikajuce. Kuchyna v tomto hoteli mi sadla viac, Dreams bol zamerany na US no a to mi az tak neslo... ja tym americkym chutiam nerozumiem 😂
obedy sme si davali vo velmi prijemnej (talianskej) restauracii vonku, okol nej boli zahony s tropickymi rastlinami.
Park samotny bol nadherny a upraveny. Bazen nic extra ale mne vyhovoval, lebo bol usporiadany tak, ze som stale videla na deti, voda mala roznu hlbku, vysantili sa. Animacie otras, tie mi isli hrozne na nervy, ako aj vecerny program no to zavisi od povahy cloveka, ja by som animacie nadobro zrusila vsade 😂😂😂 Trhy boli fajn, lepsie ceny, menej otravni predavaci, nakupili sme dost 😉
More bolo nadherne, biely piesok koralovy, voda cistucka a vacsinou pokohna, ziadne chaluhy, dalo sa aj snorchlovat- v mori boli krasne ryby. Plaz cista vdaka krásnemu moru a piesku, ale starali sa o nuenej ako v dreams a taktoez tam bolo na moj vkus privela lehatok a ludi, bolo to prehustené. az hlava na hlave...
Boli sme na vylete na saone. platili sme 110 dolarov 2 dospeli a dve deti. vylet na saonu znova vobec nevysiel - lialo ako z krhly, decka modre od zimy. nadherna plaz je ta "modra laguna" to je tam kde hviezdice, tam nas nechali 3 hod, keby neprsalo mohlo to byt krasne, trozku sme sa okupali, videli sme aj raju. potom sme stali natlaceni pod pristreskom asi 50 ludi. potom nas previezli na saonu ale tam nas vylozili pri nejakom spinavom mole, vsade odpadky, na plazi boli nejake siatre s tovarom, tam sa nikto ani nevyzliekol len sme tam tak sedeli a cakali, kym nas zase odvezú. ak tu niekto pisal, ze videl aj saonu spinavu, tak to bolo zrejme toto miesto. pptom nas chvalabohu odviezli. domorodec co predaval vylet ma oklamal, tvrdil ze nepojdeme katamaranom, lebo som zjednavala vylet rychloclnom, ze inak nejdem, ale prve co bolo - vysadili nas na katamaran.
boli sme 14 dni, v aprili. prsalo asi polovicu dni. vacsinou nie dlho, ale 3 dni sme mali uplne dazdive, ze liato vela hodin a len sme sedeli na terase. jeden z tych dni bola ta saona 😂😂 chlapik hovoril aki su stastni ze prsi, ze 3 mesiace neprsalo 😁😁
Manzel chcel absolvovat viacero vyletov, ale po tejto saone sme uz nikam radsej nesli.
Celkovo ked zhodnotim - uroven hotela 4hviezdicky ale keby sme nedostali druhu izbu, tak asi dve... sluzby hotela a personal nic moc oproti punta cana. jedlo super, more a plaz a príroda krajsie. samotne more teda omnoho krajsie.. rodinni prislusnici lepsie hodnotili dreams, ale zase cenovo celkom inde 😂 ler z viedne v oboch pripadoch a 14 dni, dreams stal nas 4400, catalonia 5800, cez rak.ck, ale dreams sme mali deti 1,5 a 5 teda nam mladsieho nepocitali a starsi mal akoze pristelku, platili sme teda 2postelovu izbu.Teraz su deti starsie a na 2ku izbu nas uz nikde ofic.nedaju, len suite, cenovo je to uz uplne inac a hlavne aj 4 komplet letenky...

mirka100911
26. aug 2017

@shira_ super recenzia. Ja som zvedavá na počasie, keďže v predpovedí nám má stále pršať.. 😭

monika15
26. aug 2017

@shira_ prosim ta pridaj to aj do skupiny Dominikanska , dakujem, ♥ leti 🙂

sisaka
26. aug 2017

@shira_ sa mi zdá, že to už začína byt pre DR pravidlo, že ľudí dajú do otrasnej izby a čakajú, či sa budú sťažovať... celkovo si myslím, že to tam išlo dolu vodou, ja som tam bola po 7 rokoch a bola som sklamaná...

sysynka
26. aug 2017

My ideme 20.septembra do Ifa Villas Bavaro. Dufame ze nebude prsat kazdy den :-/

svetlusa7
27. aug 2017

@sysynka my ideme 23.9. a bojíme sa aby neprišiel hurikán, takže sa možno stretneme v hoteli, inak bojím sa tých izieb my máme zaplatenú superior ale neviem neviem čo to bude

sisaka
28. aug 2017

@sysynka my sme boli teraz v polke júla. Poobede sa vždy zamracilo, 2x sprchlo cca 10 min okolo 6 vecer, raz nam prsalo asi pol hodiny po ceste do Santo Domingo, boli sme tam tyzden.
Jediny problem moze byt hurikan...

janka279
28. aug 2017

@svetlusa7 My sme boli v Ifa villas pred par rokmi. Je to dobry rezort a nedavno prerabali izby. Podla mna sa nemas coho bat. Aspon co sa izieb tyka. 😊

sysynka
28. aug 2017

@svetlusa7 aj my mame zaplatenu superior, vraj su blizsie k plazi 🙂 My tam budeme do 30.9. a jeden den sa chystame na ostrov Saona 🙂 . Odkial letite?

sysynka
28. aug 2017

@sisaka dufame ze hurikane nebude :-/ a hotel je v pohode? My ideme bez cestovky tak dufame ze nedostaneme najhorsiu izbu. Po prilete do Punta C. cca kolko trvaju kontroly? Lebo nevieme ze na kolkatu si mame objednat transfer

sisaka
28. aug 2017

@sysynka my sme boli v inom hoteli. Boli sme cez cestovku, mali sme dostať 2 manželské postele dostali sme jednu s gaučom (boli sme 3) , keď nám začali trepať, že sú úplne plny a inú izbu nemajú hnali sme to cez zástupcu cestovky, potom sa izba našla. Kontrola sama o sebe je rýchla, ak Vám už v lietadle dajú papiere na vypísanie, tiež záleží, koľko lietadiel práve priletelo, môžu byt dlhé rady, našťastie sa to rýchlo hýbe, lebo Samotna kontrola je o ničom, tie papiere ani nečítajú, takze to frci... osobne by som si vyhradila nejakú hodinku, zvlášť ak začneš vypisovať papiere až na letisku a je vás viac členov rodiny, treba tiež rátať s čakanim na batožinu... My mávame vždy transfer v cene, takze majú zoznam ludi, ktorých berú a vedia o ktorej prilietame a čaká sa kým všetci neprídu. Možno treba povedať, o ktorej lietadlo prilieta, oni už budú vedieť kedy prísť.
Držím palce, nech máte bezproblémovú dovolenku...

sysynka
29. aug 2017

@mirka100911 ahoj 🙂 Idete s Iberiou ? už viete urobit check in a rezervovat si sedadla , batožinu ? Lebo mne nejde a už za 3týždne ideme :-/

sophinka17
29. aug 2017

@sysynka Saona je top 🙂 nadherny ostrov a more. urcite sa vam bude pacit.
inak u niektorych leteckych spolocnosti sa da check in az tusim 2 tyzdne predtym. my letime na Bali za mesiac a tiez sa nam este neda

svetlusa7
29. aug 2017

@sysynka letíme z Viedne a sme do 5.10. a ten výlet ste zajednali z domu?

svetlusa7
29. aug 2017

@janka279 dakujem si ma potešila a jedlo je dobré a tie chaluhy v mori?

mirka100911
29. aug 2017

@sysynka ja som volala do iberia, a že netreba online check in... Ale teda nezistovala som, či sa dá aj aj zadarmo... Tak Ryanair a eurowings plánujeme online, iberia checkneme na letisku

janka279
29. aug 2017

@svetlusa7 Jedlo nam velmi chutilo, bolo vela a dobry vyber. Ja si nespominam na chaluhy a riasy, ze by nas velmi obtazovali. Plaz rano cistili a zalezalo od dna. Niekedy ich prudy priniesli viac, niekedy menej. Ale pozrela som aj fotky a na mnohych ich nevidim vobec. Nam sa vo vseobecnosti pacilo v tom rezorte. Nebol to 5-hviezdickovy rezort, ale velmi dobry 4-hviezdickovy. Areal bol velky, obedovat bolo mozne aj v restauracii na plazi, takze kvoli obedu nebolo treba ist prec z plaze. Pomedzi hlavne jedla bolo dost snackov. Drinkov do aleluja. Nic nam tam nechybalo. Maju tam aj animatorov, ktori sa starali o program. Akurat, ked fuka, tak na plazi je tazsie vydrzat. Ten jemny piesok vo vetre bol ako tisic malych ihliciek. 🙂

svetlusa7
29. aug 2017

@janka279 dakujem si zlatá

tenerifka
29. aug 2017

@sysynka S Iberiou sa da urobit ckeck-in online+rezervovat sedadla 24 h.pred odletom, ak si sedadla priplatis, tak mozes hned. My sme leteli do Santo Domingo a na ceste tam som sedadla rezervovala a zaplatila(v prednej casti lietadla), lebo ak sa dostanes z lietadla medzi poslednymi, odstojis si na letisku 3-h.frontu(v S.Domingo to tak je), proste 3 lietadla a jeden kontrolor. My sme to mali dopredu vsetko vypisane, vystupili sme medzi prvymi a cakali sme asi hodinu, ti chudaci zozadu tam asi este stale cakaju....ako sisaka pise, je to kravina, nikto to nebude citat ani im to nebude na nic, zbytocne papiere,ale to asi vsade v tychto bananovych republikach

sysynka
29. aug 2017

@tenerifka dakujeem za odpoved . t🙂 takže sededla 24h pred odletom za priplatok? alebo za priplatok aj skor ? 🙂 lebo zatial mi to nejde 🙂 ... a prosim ta ako je tam s jedlom? Lebo mi ukazuje ze za 35€ je možné si dokupit meal , ale to neukazaje že co obsahuje ten meal a kolkokrat .. a že či obsahuje aj pitie...

tenerifka
29. aug 2017

@sysynka 24h.pred odletom urobis checki-in aj sedadla zadarmo, za priplatok mozes hned ako kupis, aj pol roka pred...
Ty letis do Punta Cana alebo do S.Domingo?
Totiz takto....
Do S.Domingo lieta denne z Madridu normalna linka Iberia, dostanes normalne obed aj s vinkom, pivom a pod., a potom este pred pristatim bagetu, nealko napoje neobmedzene pocas letu
Ale...
Ak letis z BCN do PC, a operuje to Iberia, ona vlastne iba zaskakuje za jednu novu nizkonakladovku, ktora len tento rok zacala lietat, tu neviem, aky je palubny servis

sysynka
29. aug 2017

@tenerifka z BCN do PC a ano to je nizkonakladovka :/ .. aha tak ty si letela s inou, s tou ovela lepsou .. za priplatok som chcela ale mi ukazuje ze Contact Customer Services. Due to the characteristics of this flight, to carry out the request you must contact the following telephone number 901 111 500 901 201 214.. tak asi ani toto sa neda :/..