Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@sysynka my tiež ideme bcn punta cana s levelom, jedlo určite nie je, už som sa pýtala na infolinke. 😂 máme len prirucnu, ale na letnú dovolenku by to malo byť ok. Ale tak co chcem za tie prachy... Hlavne aby odleteli.
@sophinka17 my sme boli na saone 2x a vooobec nam to nevyslo. kebyze nepočujem na ten patrov same chvaly, ani neverim 😂 no možno sme jedini asi, co mame smolu na saonu. tento rok to bolo dokonca este horsie. mne sa vylet nepacil ani cely system. slo tam iba aby vyzbierali peniaze a viac ich nezaujima
@shira_ My sme mali dobreho sprievodcu. Velmi ekologicky zalozeny, vazil si prirodu. Viedol nas na Saonu inymi cestami, boli sme vsade sami. Mimo rusneho davu a lodi. Na Saone sa mi to tiez nezdalo crowded. Dalo sa najst pekne, tiche miesto. Nam sa velmi pacilo. Ked sme odchadzali zo Saony, tak sme minali rozvasnenych spanielov. Ti hulakali, hlasna hudba, rum sa lial prudom. Ti si krasy prirody ocividne neuzivali. 😀
Nám fakt hlásia celé dva týždne búrky a dážď!!! Ja už mám z toho depku, veď sa ani neokupem... 😭😭😭😭😭 v strede septembra...
@mirka100911 kľud, to hlásia stále, viac menej od júna (vtedy tam bola dcéra, tak viem, sledovala počasie)
@mirka100911 nam tiez hlasili dazd cele 2 tyzdne a realita bola-par prehanok v noci ( to sme zistili az rano) a 1 deñ burka a dazd s prestavkami....takze klud, ak nepride hurakan ( jeden sa pravo formuje v Atlantiku-snad vas to obide), tak tie dazde trvaju par minut
@mirka100911 aj nám hlásia dážď ( od 20.sept do 1.Oktobra).. Dufam že nebude pršať celé dni ☹.. Lebo chceli by sme ist aj na Saonu :-/
@tenerifka no do..... . Na ktorý piatok sa tam robí ten hurikán? My v piatok ideme do Barcelony a v sobotu večer do punta cana.........
@mirka100911 cez koho letite? Z viedne? Mate hotel v barcelone?
@lauraa level /iberia z Barcelony. V Barcelone sme celý deň, v hoteli penninsular, len na prespanie
@mirka100911 no ja tomu rozumiem tak, ze ten piatok bol vcera a je tam znazorneny predpokladany postup toho hurikanu, pozri link, malo by to nakoniec DR obist, ale to sa uvidi o par dni,zatial je v strede Atlantiku,posledny predpokladany udaj je vo stvrtok na buduci tyzdeñ
@mirka100911 takze ak by aj mal byt ostrov zasiahnuty, teoreticky by ste prisli tesne po "akcii"
@tenerifka tiež som to tak pochopila. No budem sledovať ako sa vyvinie..... 😱😵
@mirka100911
@tenerifka
sledujte to baby a hlavne zavolajte do cestovky si overit ze ci hotel nebol poskodeny huricanom a ze ci vas nedaju do nahradneho hotela...
@mirka100911 kedy mate odlet?
Nevyzera to na stvrtok vobec optimisticky....a v Atlantiku sa formuje dalsia tropicka burka
@mirka100911
ja sledujem na flightradar vsetko
ale ak chces konkretne letisko, naj je cez stranku flightstats
@mirka100911 inak zatial len sleduj a netrap sa, ten huracan sa kludne moze zvrtnut na sever. Takisto mas letiet az v sobtu a ten prechod ma byt vo stvrtok. Punta Cana-zda sa-nebude az tak zasiahnute ako sever
@tenerifka pozerala som aj predpoveď, a vyzerá to, že vo štvrtok doobeda všetko prehrmi, na večer už hlásia len oblačno. Ja si to vôbec neviem predstaviť čo to obnasa... Irma už ma tak nestrasi ako ten ďalší, lebo len vidím, že sa ich môže vytvoriť niekoľko za sebou...
Och, snažím sa myslieť pozitívne, no najskôr oznámený štrajk na španielskych letiskách, potom útok na la rambla, kde budeme prespavat prvú noc, teraz jeden hurikán, potom ďalšie niečo......
@mirka100911 hlavne tam kde si kupila zajzad sa ich spytaj,
v septembri neni dobre na caribic :(((((( vela krat je tam take pocasie, aj ked hurican nezasiahne ale tie rasy a spina v oceane pride, a aj pocasie bude ine :(((((
ale sand bude dobre, inak predpoved pocasia tam neni vzdy take ako hovoria...
presne ako Monika pise, nabuduce radsej jun....zaciatkom leta zvykne byt ok, ta hurakanova sezona od 1.5 do 31.10 uz davno neplati, vsetko sa to vacsinou presuva na sept./oktober
@mirka100911 je dobre, ze si informovana, vies, co mozes cakat, ale pockaj par dni, ono to nakoniec moze byt uplne inak
@monika15 nejdeme cez cestovku, komunikujem priamo s hotelom, a letenky som tiež kúpila zvlášť... Cez cestovku som bola naposledy v hurghade. Veeela rokov dozadu... 😀
Rozmýšľala som, či ísť v septembri, ale všade písali, že pršať môže hocikedy, aj v januári a tí čo boli aj v septembri, mali pár prehanok. Tak som to brala že ok... A myslela som, že hurikán raz za pár rokov nás nechytí, no a vidíš...
@tenerifka no ved ostáva mi len čakať ako sa to vyvinie, snáď bude dobre... Už asi nikdy ale nepojdem mimo sezónu... 😱
@mirka100911 nepredbiehaj....a nestresuj, vies, ze pocasie moze byt zle, ale aj nemusi.....my sme boli prvykrat v DR v marci a bolo v noci zima, studene more a aj prsalo
V Thajsku v januari-obdobie sucha-a prsalo
Na Maldivach v decembri-obdobie sucha-prsalo 1 deñ
Dalsi rok na Maldivoch v juli-v monzunovom obdobi-a prsalo 1 deñ
A tak mozem.pokracovat....
Nikto ti nic nezaruci, ale vyhnut sa monzunom ci hurakanom sa v poslednych rokoch s pravdepodobnostou da, ak cestujes zaciatkom tej hurakanovej " sezony"....mam to tak-nejak odsledovane

@sysynka nie s lepsou, ale s ozajstnou. Z BCN by mala lietat nova nizkonakladova spolocnost LEVEL, ale zatial nemaju licenciu alebo co a tieto lety vykryva Iberia, a pravdepodobne poskytuje sluzby podla podmienok tej spolocnosti LEVEL, kde sa asi za jedlo priplaca