icon

Dominikánska republika

lenuska16
21. aug 2012

Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉

shira_
15. mar 2016

@lusiya nadherne, no dve male deti, hmmmm... Komplikovana cesta plys cena dvojnasobna ako dr ☹

mishellka87
15. mar 2016

@shira_ v akom hotely ste boli?

lusiya
15. mar 2016

@shira_ ja mam tri malé deti,no nechali sme ich doma,nechceli sme ich brať na takúto cestu..šli sme len dvaja s manželom.Cez leto deťom zatiaľ stačia aj aquaparky a počasie je v lete aj u nás skoro tropické a keď sa podarí,na zimu znova niekam do tepla len s mm..

tenerifka
15. mar 2016

@janka279 Tak to sme dve, aj mne sa Thajsko velmi paci, mala som pocit, ze dovolenka je dlhsia,lebo sme menili miesta, videli sme aj dzunglu, aj Bangkok, a tyzdeñ sme boli na ostrove...

Inak ten ostrov v DR sa vola Saona(je naozaj nadherny, boli ame az na upnom konci, kde neboli nijaki turisti), Samoa je ostrov vo francuzskej Polynezii 🙂

hroma
15. mar 2016

Uff, tak to asi mna jedinu Maldivy neocarili.. 😅 .. Je to vyslovene na oddych, snorchlovanie, potapanie, opalovanie a robenie deti.. 😀 my sme sa nudili - sme akcne typy.. My sme to spojili v kombinacii Male+Sri Lanka.. a poviem Vam, ze az na Sri lanke sme ozili.. A Maldivy prezili v akejsi otapenej euforii.. 😀 Namaste! 😵

zabkazelena007
15. mar 2016
Používateľ zabkazelena007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabkazelena007.

@hroma co by som dala za taky tyzden nicnerobenia na maldivach 🙂

hroma
15. mar 2016

@zabkazelena007 to bavi asi prve 2dni.. ale potom sa clovek nudi (my sme boli na ostrovceku cca 800m x 650m) ..

shira_
15. mar 2016

@lusiya 😀 nuž ja nemám kde nechať deti a neviem, či by mi to za to stálo. v DR sme boli hlavne kvôli deťom.. celkovo, k moru chodíme kvôli nim, strašne ich to tam baví. časový posun v Dominikánskej nám taktiež vyhovuje, deti odpadávajú okolo 18-19:00, takže na relax s manželom bohate postačí, a ráno nie som unavená 😀 😀 😀 no mladší vstával prvé dni okolo 3-4. ráno, ale neboli sme vonku jediní.. čakám, kým trochu podrastú, aspoň rok, dva, vykalkulujem Maldivy pre 4 osoby, predýcham a pôjdeme...

shira_
15. mar 2016

@hroma tak ano.. ist sama s mužom, neviem, 8 dni asi maximum, aj to je asi dlho, napriek tomu, že som lenivy typ. odkedy mame decka, bez nich som ako bez ruk, nuda, jeden večer s mužom uživame a na druhy už sa bavime, čo asi robia a čo by robili, keby tu boli s nami. Za 5 rokov sme boli bez nich len 1 noc a vtedy sme mali len jedného. Ja sama som bola raz bez nich 3 dni preč, teraz idem zase na školenie na 4 dni, ani som sa nevedela vyspať,čo mám tiky v noci, že nikto pri mne sa nemrví.. ale Malé divy sú moj sen

tenerifka
15. mar 2016

@shira_ Kazdy clovek je iny, niekto neobsedi 2 dni v kuse a potrebuje stale nejake vzruso, akciu...a su ludia, ktori dokazu vypnut, relaxovat, uzivat si ticho, prirodu, prechadzat sa, posnorchlovat, pozerat na tu nadheru nalavo, napravo, na more....(ja sa k nim radim), za celych 10 dni som ani raz neotvorila knihu, co som si na tu "nudu" priniesla.Ak ti mozem poradit, ak niekedy pojdete, vyberajte rezort 4*, s reefom (niektore maju len lagunu), a bez murov naokolo -kvoli strate piesku su okolo niektorych ostrovov postavene v mori steny, a nie je to velmi pekne, aj ked vraj niektore nie su velmi vidno

monika15
15. mar 2016

@shira_ je ale vela je adult only a mi mame deti hihi 🙂)
ale pravdupovedat nepacilo sa mi to ja som na plaz, mne ten bazen nic nerobil....

monika15
15. mar 2016

@hroma toto je kde

hroma
15. mar 2016

@monika15 maldivy..ostrov huraa

shira_
15. mar 2016

@tenerifka ja verim, ze ked odrastu malicki, budeme takto s muzom relaxovat.. No zatial, dve deti mi nik nepostrazi, horko tazko natlacim k svokre starsie, ked treba. Su velmi zivi, zatial som nenasla nikoho, kto by si trufol na obe. (opatrovatelka nam po 2 dnoch povedala, bud jedneho, alebo nic 😀) no mladsi je maly, bude mat 2 roky, je to neriadena strela -doslova... Na dovolenke by som namiesto oddychu iba trpla.. Ked ich berieme oboch, viem ich ukocirovat uz, aby sme mali z dovolenky vsetci nejake benefity. Preto som zvolila DR v decembri- na slovensku najhnusnejsi mesiac, deti idu vnutri vyskocit z koze... Je pravda, ze 15 dni dovolenky a ani chvilu som nemohla len tak ležať na plazi, ale bolo uzasne, urcite tento rok skusime ist znova. A tieto oddychovky- na to si budeme musiet trochu pockat..

shira_
15. mar 2016

@tenerifka mam vybraty jeden rezort, cena priazniva lebo respektuje 2 deti - co v mnohych rezortoch nehrozi - rozpocet na osobu, ci ma 2 roky ci 50...

monika15
15. mar 2016

@hroma krasne to od nas daleko zial :(((( ale sla by som hned

monika15
15. mar 2016

@shira_ kde si vybrala teraz 🙂?

shira_
15. mar 2016

@monika15 este cakam jeden katalog co ma vyjsť okolo maja, tak tomu sa asi prisposobime.. Akurat dnes sme na internete pozerali Bocca Chica. Mam vybrate aj Maledivy no... Este cakam... Kym mladsi syn sa spon trochu unormalni, zatial je to s nim na letiskach a v lietadle adrenalín

shira_
15. mar 2016

@monika15 takze by som uprednostnila let bez prestupov a aj cena bude dost podstatná, kedze uz nad dva roky platíme najmenšiemu letenku.

shira_
15. mar 2016

@tenerifka aj v thajsku ste boli s detmi, ci? Ja sa toho vychodu hrozne bojim.. Bangkok, uf... Panika ma chyta.

tenerifka
15. mar 2016

@shira_ Ja to chapem, s malymi detmi je to o hubu...no ale lepsie ako sediet doma a vonku hnusne pocasie...
Predtym, nez objednas hotel, pozri recenzie a fotky na Tripadvisor.....a v DR ti vacsina hotelov akceptuje 2 male deti a daju im normalne postele, pozri cez nemecke CK, ver mi. Na Maldivoch nie, tam treba vacsinou cvakat 2 izby(ak sa teda nejedna o obrovsku sukromnu vilu s privatnym personalom 😀 )

tenerifka
15. mar 2016

@shira_ Moje deti su uz v puberte, bola som s nimi sama, Bangkok, Khao Yai a ostrov Koh Samet,nadhera

shira_
15. mar 2016

@tenerifka ano presne to je dovod, preco Dominikanska, ta bola oproti Maledivom "za babku", pretože starsi isiel za letenku a mladsi ani to, iba nejake manipulacne poplatky. Maledivy pocitaju 4 osoby, pricom na mnohych rezortoch sa da ubytovat max. 2+1, ale na 2 deti uz bolo treba zobrat 2 tie ich ubytovacie jednotky (=sialena cena).. Plus prestupy, hydroplan atd... Nasla som ale nieco, kde sa daju dat dve deti, len si nepamatam presne nazov ani miesto, musim pozriet este raz..
V dominikanskej sme boli cez nemecku cestovku, cez nase isto nepojdeme, ludia chvalia aj juznu stranu, neviem ešte. Do decembra je cas

shira_
15. mar 2016

@tenerifka no, s velkymi detmi mam velke plany 😀 naprikla Tanzania+Zanzibar

janka279
15. mar 2016

@tenerifka kukam o akom ostrove Samoa pises a fakt som napisala Samoa. Mne uz fakt sibe. 😂😂😂

shira_
15. mar 2016

@tenerifka pozerám ten Koh Samet, uuuuuuu

janka279
15. mar 2016

@shira_ Na Tanzaniu a Zanzibar lamem svojho muza uz dlhsi cas. Ale nelaka ho safari. Boji sa, ze mu nejaka selma skoci do auta. 😄 A samotny Zanzibar nie je podla mna az taky zaujimavy. Ma krasne plaze a tyrkysovu vodu, ale nie je tam az tak vela co vidiet. Ja rada kombinujem oddych s poznavanim.

shira_
15. mar 2016

@janka279 no vsak plaze a vodu mi tam staci vidiet 🙂 no zanzibar sa preto asi kombinuje s dacim akcnym, moj muz neviem ci by sa na to dal ale vsak nevadi 🙂 ja pojdem aj s deckami, len nech maju aspon 7 a 10r na

janka279
15. mar 2016

@shira_ ved prave, mne sa paci ta kombinacia. Pomaly ho spracujem, on sa podda. Uzije si aj safari na koniec. 😄 Mas stastie, ze ti rastu partaci na cestovanie. To bude krasny zazitok.

tenerifka
16. mar 2016

@shira_
@janka279
Na Zanzibar sa ideme valat tento rok koncom juna, ked deckam skonci skola, Qatar airways lieta priamo z Doha bez prestupu....Safari sme nateraz neriesili, Tanzania sa mi zda dost divoka a nebezpecna, predsalen je to moslimska krajina, ale konkretne Zanzibar je vraj ok. Na safari skor Namibia, ale to uz mam uplne od ruky