Dominikánska republika
Baby, ktoré ste boli na dovolenke v Dominikánskej republike ..aké máte skusenosti ? ..cez aku cestovku ste išli ..a v ktorej oblasti sa vám pačilo ...dakujem 😝 😝 😝 😉 😉
@shira_ v akom hotely ste boli?
@janka279 Tak to sme dve, aj mne sa Thajsko velmi paci, mala som pocit, ze dovolenka je dlhsia,lebo sme menili miesta, videli sme aj dzunglu, aj Bangkok, a tyzdeñ sme boli na ostrove...
Inak ten ostrov v DR sa vola Saona(je naozaj nadherny, boli ame az na upnom konci, kde neboli nijaki turisti), Samoa je ostrov vo francuzskej Polynezii 🙂
Uff, tak to asi mna jedinu Maldivy neocarili.. 😅 .. Je to vyslovene na oddych, snorchlovanie, potapanie, opalovanie a robenie deti.. 😀 my sme sa nudili - sme akcne typy.. My sme to spojili v kombinacii Male+Sri Lanka.. a poviem Vam, ze az na Sri lanke sme ozili.. A Maldivy prezili v akejsi otapenej euforii.. 😀 Namaste! 😵
@hroma co by som dala za taky tyzden nicnerobenia na maldivach 🙂
@zabkazelena007 to bavi asi prve 2dni.. ale potom sa clovek nudi (my sme boli na ostrovceku cca 800m x 650m) ..
@lusiya 😀 nuž ja nemám kde nechať deti a neviem, či by mi to za to stálo. v DR sme boli hlavne kvôli deťom.. celkovo, k moru chodíme kvôli nim, strašne ich to tam baví. časový posun v Dominikánskej nám taktiež vyhovuje, deti odpadávajú okolo 18-19:00, takže na relax s manželom bohate postačí, a ráno nie som unavená 😀 😀 😀 no mladší vstával prvé dni okolo 3-4. ráno, ale neboli sme vonku jediní.. čakám, kým trochu podrastú, aspoň rok, dva, vykalkulujem Maldivy pre 4 osoby, predýcham a pôjdeme...
@hroma tak ano.. ist sama s mužom, neviem, 8 dni asi maximum, aj to je asi dlho, napriek tomu, že som lenivy typ. odkedy mame decka, bez nich som ako bez ruk, nuda, jeden večer s mužom uživame a na druhy už sa bavime, čo asi robia a čo by robili, keby tu boli s nami. Za 5 rokov sme boli bez nich len 1 noc a vtedy sme mali len jedného. Ja sama som bola raz bez nich 3 dni preč, teraz idem zase na školenie na 4 dni, ani som sa nevedela vyspať,čo mám tiky v noci, že nikto pri mne sa nemrví.. ale Malé divy sú moj sen
@shira_ Kazdy clovek je iny, niekto neobsedi 2 dni v kuse a potrebuje stale nejake vzruso, akciu...a su ludia, ktori dokazu vypnut, relaxovat, uzivat si ticho, prirodu, prechadzat sa, posnorchlovat, pozerat na tu nadheru nalavo, napravo, na more....(ja sa k nim radim), za celych 10 dni som ani raz neotvorila knihu, co som si na tu "nudu" priniesla.Ak ti mozem poradit, ak niekedy pojdete, vyberajte rezort 4*, s reefom (niektore maju len lagunu), a bez murov naokolo -kvoli strate piesku su okolo niektorych ostrovov postavene v mori steny, a nie je to velmi pekne, aj ked vraj niektore nie su velmi vidno
@tenerifka ja verim, ze ked odrastu malicki, budeme takto s muzom relaxovat.. No zatial, dve deti mi nik nepostrazi, horko tazko natlacim k svokre starsie, ked treba. Su velmi zivi, zatial som nenasla nikoho, kto by si trufol na obe. (opatrovatelka nam po 2 dnoch povedala, bud jedneho, alebo nic 😀) no mladsi je maly, bude mat 2 roky, je to neriadena strela -doslova... Na dovolenke by som namiesto oddychu iba trpla.. Ked ich berieme oboch, viem ich ukocirovat uz, aby sme mali z dovolenky vsetci nejake benefity. Preto som zvolila DR v decembri- na slovensku najhnusnejsi mesiac, deti idu vnutri vyskocit z koze... Je pravda, ze 15 dni dovolenky a ani chvilu som nemohla len tak ležať na plazi, ale bolo uzasne, urcite tento rok skusime ist znova. A tieto oddychovky- na to si budeme musiet trochu pockat..
@shira_ Ja to chapem, s malymi detmi je to o hubu...no ale lepsie ako sediet doma a vonku hnusne pocasie...
Predtym, nez objednas hotel, pozri recenzie a fotky na Tripadvisor.....a v DR ti vacsina hotelov akceptuje 2 male deti a daju im normalne postele, pozri cez nemecke CK, ver mi. Na Maldivoch nie, tam treba vacsinou cvakat 2 izby(ak sa teda nejedna o obrovsku sukromnu vilu s privatnym personalom 😀 )
@tenerifka ano presne to je dovod, preco Dominikanska, ta bola oproti Maledivom "za babku", pretože starsi isiel za letenku a mladsi ani to, iba nejake manipulacne poplatky. Maledivy pocitaju 4 osoby, pricom na mnohych rezortoch sa da ubytovat max. 2+1, ale na 2 deti uz bolo treba zobrat 2 tie ich ubytovacie jednotky (=sialena cena).. Plus prestupy, hydroplan atd... Nasla som ale nieco, kde sa daju dat dve deti, len si nepamatam presne nazov ani miesto, musim pozriet este raz..
V dominikanskej sme boli cez nemecku cestovku, cez nase isto nepojdeme, ludia chvalia aj juznu stranu, neviem ešte. Do decembra je cas
@shira_ Na Tanzaniu a Zanzibar lamem svojho muza uz dlhsi cas. Ale nelaka ho safari. Boji sa, ze mu nejaka selma skoci do auta. 😄 A samotny Zanzibar nie je podla mna az taky zaujimavy. Ma krasne plaze a tyrkysovu vodu, ale nie je tam az tak vela co vidiet. Ja rada kombinujem oddych s poznavanim.
@shira_
@janka279
Na Zanzibar sa ideme valat tento rok koncom juna, ked deckam skonci skola, Qatar airways lieta priamo z Doha bez prestupu....Safari sme nateraz neriesili, Tanzania sa mi zda dost divoka a nebezpecna, predsalen je to moslimska krajina, ale konkretne Zanzibar je vraj ok. Na safari skor Namibia, ale to uz mam uplne od ruky

@lusiya nadherne, no dve male deti, hmmmm... Komplikovana cesta plys cena dvojnasobna ako dr ☹