Dovolenka pri mori s 1,5 ročným hyperaktívnym dieťaťom. Áno či nie?
Ahojte kocky, otvaram tuto diskusiu, pretoze by som chcela ziskat nazory, alebo aj rady, ci skusenosti. Mam jeden a pol rocneho syna a zvazujeme s muzom, ci ist s nim na dovolenku k moru, alebo nie. Aky je podla vas naj vek, kedy uz mozme ist? Je lepsie pockat, kym trochu podrastie? Ak ste boli s tak malym dietatom pri mori, podelte sa o svoju skusenost. Ist lietadlom, ci autom? Na ako dlho ist k moru? Ako vase deti znasali cestu?
Dakujem. :o}
@cayrez
Pripojuju se k @zuzana581 i @awalancha3
Ja muzu jen doporucovat..
Bydlime u more a nevidim rozdil mezi piskem na hristi na sidlisti a na plazi 😉
Moje deti jsou odkojene u more...dnes jsou uz velke, a tak je plaz kazdy den vyuzivana na psani domacich ukolu (a nejen)😉
Prvni cestovani bylo po sestinedeli (autem😉 ) a to hned temer 3tisice kilometru,-) a v pohode...spolecne s dalsimi dvema detmi
(3 a 13 let)
@hajanka
Ver tomu, ze vzdy chceme, touzime, zavidime to , co prave nemame..
a to, co mame, casto dostatecne nedocenime.. 😒
az kdyz nam to chybi... ☹ .az utrpime "ztratu" 😢
ocenime pravou hodnotu..casto hodnotu, kterou jsme predtim necitili... 😉
p.s. to plati o vsednim dni i o muzich 😎 😉 😔 🤐
Zivot je plny Nalezu a Ztrat..ja dnes sbiram a tridim..🙂
Určite ano. Maminka i deti si zaslúžia zmenu. Treba však dobre vybrať destináciu a dohodnúť počasie. 😉
@cayrez no v podstate bol môj syn úplný kluďas. A dosť spí, takže noc bola v pohode. Ale mali sme napríklad auto bez klímy, takže to sčasti bolo o držku, hlavne keď sme po deviatej ráno zostali trčať v zápche.. Chodievame do Slovinska - Portorož, alebo Taliansko, Lignano, Bibione - ideme tento rok.. Ak máš malého hyperaktívneho, určite treba ísť na noc. Nabrať prenosné dvd, vela rozprávok, hračiek, ktoré má najradšej a robiť si prestávky na pobežkanie. Podla mňa by to nemal byť problém. Deti zvládnu vela. Je aj vela hier, ktoré vedia dieťa zabaviť počas cesty..
@cayrez ahoj, moja dcéra bude mať na prelome júla/augusta 1,5 roka, už sme si zajednali dovolenku v Chorvátsku.
Plánujeme ísť v noci (ale to vždy chodíme), autom - budem rada, ak väčšiu časť noci prespí. PO minulé roky sme chodievali úplne dole na Juh, blízko Dubrovnika, toho roku sme vybrali nejakú destináciu hneď na severe, aby sme tak dlho necestovali.
Vyskúšali sme si už jednu 5 hodinovú cestu pred mesiacom - malá ju zvládla fajn, ale robievali sme cca každú hodinku a pol chvíľkovú prestávku - aby trošku pochodila, ponaťahovala sa.
Máme objednaný apartmánik - s vlastnou kuchynkou, terasou, 2 izby. Pláže by mali byť prevažne "piesočnaté", resp. jemný štrk, ideme do väčšieho mesta - chcem mať všetko po ruke - lekára, lekáreň, a pod.
Nejaký klasický oddych nečakám, ale pre mňa a pre muža bude oddych už len to - že sa v kľude naplno môžem malej venovať celý deň, sebe navzájom, bez stresov, práce, telefonátov..a podobne...aj keby vkuse pršalo..hrozne sa na to teším...toto mi úúúplne k oddychu stačí 🙂
@cayrez ...........no....k tym dvojmesacnym detom....... v nasom apartmanovom dome bol mesacny novorodenec... a jeho mama si oddychla viac nez matky pol rocnych, rocnych ci dvojrocnych miminiek...stacil dobry slnecnik a bolo, cely den na plazi-mimino pod tienom previsu skaly a raz za tri hodiny nakojila... som jej az skoro zavidela. Samozrejme maminy, ktore vedia ze maju placlivych novorodencov alebo male deti, tak vedia ze si neoddychnu na dovolenke a robia to len kvoli tym detom.
ja som ti extra odpisala na tvoju 😉 otazku, pretoze ak som napisala ze s pol rocnym bolo super, tak s jeden a pol rocnym to bude dvakrat tak super, ak bude pocasie.....
@minewka ...ahojky, idete na sever CRO? Tento rok sme sever CRO riskli aj my, a to do 8 do 18 juna, takze......moze to byt 😀 , ale aj 😖 . A viem o čom hovoris, ked budem s manzelom spolu, tak to je uplne ine ako ked som s malou sma cely den........ a v Lopare sa na plazi (nie Rajska, ale ta na severe Loparu) vyblazni malička do syta v tej plytuckej vodicke. ja si sice odslapem 100 metrov najmenej do hlbsej, ale ide najma o malicku...... 🙂
no my sme boli pri mori minuly rok (mallorca, letecky)mala mala 23 mesiacov. let zvladala relativne dobre, akuratne mala vtedy cas spanku v noci tak mala problem zaspat (vsetko bolo nove pre nu) cesta naspat poobede, vyspana takze ta bola super.
kociar sme zobrali zo sebou, spavala aj v nom, mame sportovy - behaci....
plaze sme striedali (kamienkova, hruby piesok s muslami, cisto piesok...)
jedli sme "doma" aj v restauraciach, pohoda....., najdolezitejsie boli plaze a detske ihriska 😉
boli sme na prelome augusta / septembra, v hlavnej sezone by som s mylam dietatom nesla, teplota stale 27/30st. prsalo 2x asi 10 minut
@resetka ...ahoj, ak si najdes cas napises mi spravu o tom ako bolo na rabe? na akej plazi ste boli, na rajskej alebo ste boli v inom meste nez Lopar? Aj my planujeme, ak nebude Ok pocasie chodit s malou na turistiku do vsetkych tych pieskovych zatok, mala ma sotva 10 kg, je to drobatko na 18 mesiacov, ale na nosenie v nosici viac nez dost. mame este taku starodavnu kozenu stolicku na sedenie, ktora sa upevnuje na chrbat, tak vezmeme aj tu. Po tych rabskych lesnych cestach asi kocik prilis neuplatnim, vsak?
@awalancha3 čaukoo...ako sa máš? 🙂
Hej, ideme na Pag...hrooooooooozne sa teším, rezervovali sme si za fajn cenu apartmánik maličký v centre, s výhľadom na more...už sa teším na staré kamenné domčeky, drevené okenice, ruch, život, kávičkovanie, more...Neviem sa dočkaaaať...
Teraz je to náhodou super vek, malú všetko zaujíma, rozkošná je...berieme lopatky, vedierka, plávaciu vestu....jaaaaj, dobre bude! A ja budem fotiť ako divá... 😀
Inak - boli sme v CRO už 5 x - stále v termíne posledný júlový a prvý augustový týždeň - a furt pecka počasie...ani mráčik na oblohe...tak tfuj tfuj tfuj, popľujem, nech nezarieknem...
@irriss ...pekne fotky, kde to bolo? Dietatko vyzera nanajvys spokojne.
@awalancha3 ani zubov sa nebojím, lebo už máme takmer všetky - ešte 4 zuby, ale aj tie do leta budú, tak to vyzerá...ešte horné a dolné 3jky nám chýbajú ..(ak dobre počítam 😀 )
@minewka ...Pag? na pagu som bola zo 3x, ale to este s byvalym manzelom, raz so 4 rocnym synom a potom 2x len my dvaja........ byvali sme v Novalji a v Gajaci. V gajaci bolo super, piesocek vo vode....... Inak prekrasnu sceneriu ma plaz Zrce oproti gajacu.....ale len ked je prazdna, inak je tam nieco ako mala Ibiza......
My sme nesli na pag trajektom, ale cez zadar spodom a bolo to uzasne, ako mesacna krajina, uzasny ostrov, samotny prechod na pag, ta sceneria s ruinou pevosti, no nadhera... mesto Pag je fajn, je tak zaujimavo situovane.......je to take jemny strk, sem tam hrubsi a semtam stropiesok, malicka (mame skoro rovnao stare dcery?) sa tam vyhra dosyta............. a vylety..... ufff.... ked si urobite na sever ostrova po tom vybezku, tak po ceste budes ako v inom svete, prastare olivove haje, take stare olivy som nikde nevidela, ruiny podivnych chramov a pevnosti...... no uzasne..... Uzite si to.....
@cayrez ahoj...predminulý rok sme boli na dovolenke s vtedy 22 mesačným synčekom a 4 ročnou dcérkou v Turecku, letecky na 8 dní...obe deti zvládli transfer (let, aj dopravu autobusom do hotela cca 1 hodina... ) výborne ...synček prespal cestu tam aj späť a dcérka prespala cestu autobusom a celý spiatočný let (tam sme leteli niekedy poobede a späť neskoro večer)...ja som si konečne oddýchla...manžel sa venoval viac detičkám, vybláznili sa, trošku sme si vylepšili aj zdravotný stav ...krásna dovolenka...ja určite odporúčam dovolenku pri mori, ak je tá možnosť...a aby ste sa vyhli stresom, treba si pekne všetko naplánovať a pripraviť... ak ste chodili na dovolenky k moru s manželom pred narodením synčeka, tak nevidím dôvod na váhanie a obavy.... určite to spolu zvládnete 😉
@azarijka ..ahoj, tvoja ma presne ako moja a tiez sme riskli jun. kam vy idete?
@awalancha3 chceme ist na last minute takze presne nevieme, ale chcela by som najviac turecko a popripade nejaky grecky ostrov.
@awalancha3 no ubytko máme priamo v meste (ak som to dobre pochopila 😀 )
http://www.adrialin.sk/obj_2009.html
Ideme autom, tiež chceme ísť tým mostom, čo spája pevninu a Pag - nie Trajektom...výlety podľa toho, ako sa nám bude chcieť...nerobí nám problém aj každý deň chodiť autom k nejakej peknej plážičke...
Mrkni sem, ber to jako pozvanku do Raje:
toto je rodne misto meho manzela😉

@awalancha3 dakujem za skusenost, no chcela by som vidiet NESEBECKU matku bez au pairky, ktora by isla na dovolenku s 2-mesacnym babom, predcasne narodenym, ktore v noci place od jedneho papania k druhemu. To len k tej poznamke.
Viem, ze som sa pytala na vek odkedy chodit na dovolenky, ale nazov diskusie je jasny a skor by ma zaujimali skusenosti s detmi 1,5 roka az 2 roky. Pretoze take deti uz behaju, vymyslaju, maju svoje maniere, dokonca niektore uz aj obdobie vzdoru, tlacia sa posledne zuby a vsade dociahnu a ked nie, tak vedia si pomoct tak, aby dociahli. Ustriehnut taketo dieta uz totiz nie je ziadny oddych a ja som chcela vediet, ci sa vobec da takto dovolenkovat a zaroven si aj trochu oddychnut.
Dakujem.