icon

Dovolenka v Tunisku - Sousse s 1,5 ročným dieťaťom - skúsenosti

luckam13
31. jan 2018

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ate niektorá boli na dovolenke v krajinách ako je Tunisko s 1,5 ročným dieťaťom. Ideme v auguste do Sousse (malý vtedy bude mať 1,5 roka) a chcem vedieť ako to detičky zvládali - strava, počasie, teplo, more, podnebie, všetko. Ako ste riešili, ak sa vyskytli u dieťaťa hnačky, prípadne telploty?
Alebo to zvládalo bez problémov? Budem veľmi vďačná za každý komentár.

lenusik26
4. feb 2018

@anega79 z BA ano ale my chceme napr.len z KE, A my ideme do Mahdie Sousse ma nezaujal

jantato
4. feb 2018

@anega79 ano to je presne rozdiel pri dovolenke v Tunise a napr.dovolenka v bulharsku a pod. ze v Tunise nejdes sa prejst niejak do mesta a posediet si niekam do restiky a pod. Tunis je skor dovolenka vyslovene ze si v rezorte ,popripade fak.vylety. Cize ked niekto ma rad typ dovolenky behat po meste,restikach,obchhodoch,tak je blbost ist do Tunisu.
Mne to praveze napr. pri malom vyhovovalo byt v rezorte , cely den komplet boli animacie jak pre deti ,tak pre nas a bavilo nas to, bolo super, cize mne taka dovolenka vyhovuje pri malom dietati, nakolko je zivy a len by som ho nahanala co by vymyslal v meste a pod. Samozrejme na vylet sme boli 2x a bol ozaj super, nieco ine nez co vidim vsade...
Co sa tyka tej stravy @luckam13 mate zaplatene uz,naco malovat certa dopredu,naco sa strachovat uz dopredu a mozno si to privolat. My ked sme isli ,ani ma nenapadlo na nieco take pomysliet, nemali sme ani ziadne vytaminy nic a ani tam ma nenapadlo,ze ked toto zjeme nam moze byt zle.... a ani nebolo, uzili sme si dovolenku a na choroby ani nepomysleli, tak isto si uzite aj vy a teste sa a na zle vobec ani nemyslite... uvidis bude super...

lenusik26
4. feb 2018

@jantato my ideme s dětmi 1x do Afriky a tiez som malá obavy po komentaroch ale ty si má uspokojila,dakujem

jantato
4. feb 2018

@lenusik26 inak este co som ja spravila na recepcii pri nastupe do hotela, dala do pasu peniaze, lebo niekto to tu odporucil,ze daju lepsiu izbu, tak s tym som ratala a aj som tak spravila a ozaj sme mali super izbu v hlavnej budova a vsetko sme mali blizo aj jedalen aj bar a aj vybeh pri bazeny a more.... niektor co isli s nami v autobuse ,tak byvali uplne v inej casti budovy.... ako mozno je to jedno ale ja som bola pri malom rada ,ze sme mali vysetko na blizku.

kassandra25
4. feb 2018

@luckam13 hmmmm, co nato povedat,! Oficialne si sa rozhodla priviest svoje dieta do neviemakej choroby , pripadne ho uplne odrovnat a teraz chces este aj naseba citat nieco dobre a chlacholive?

solinkarka
4. feb 2018

@kassandra25 si troska prehnala nie? Cize vsetci co sme boli s detmi v Tunisku sme zle matky???

kassandra25
4. feb 2018

@mircalla uplne suhlasim so vsetkym, keby som aj vyhrala tunisko, zahadzujem do kosa, nejdem tam ani len s muzom, nieto este s detmi! Uz som tam raz bola, ako 20rocna a na obycajne chorvatsko to urcite nema!

abbey1
4. feb 2018

@kassandra25 Ty sa nehanbíš? Tu poukazuješ na Iq niekoho a pozri na svoje vyjadrenia. Takto vychovávate aj svoje deti? Môžeme polemizovať, kto tu je zlá matka.

kassandra25
4. feb 2018

@solinkarka ano, isteze a v mojich ociach aj vzdy budete! Dobra matka nezoberie svoje dieta do tuniska. Toto by dobru matku napadnut nemohlo! Chcela si citat nieco ine?

kassandra25
4. feb 2018

@annouchka presne tak, a velmi dobre uvazujes, kiezby kazdy clovek bol na takejto urovni a nie ako 15-rocne pubertiacky a potom sa cuduju, a nariekaju, ked je zle s dietatom, brrr z takichto akoze matiek, ktorym je uplne na haku ich este len infant.

kassandra25
4. feb 2018

@abbey1 ano nehanbim, nemam zaco, nevystavujem svoje deti takemuto riziku a potom nemusim vyplakavat, ty sa hanbi

abbey1
4. feb 2018

@kassandra25 🙂 Ja sa len smejem.

bykaterina
4. feb 2018

do sousse by som nikdy nesla, hrozny personal a jedlo tiez nic moc, skor kukni djerbu, zarzis.. uctivy personal aj jedlo super

kassandra25
4. feb 2018

@abbey1 alebo si to myslela tak, ze ja som zla matka, lebo nedoporucujem tunisko pre 1,5rocne dieta?

kassandra25
Odpoveď bola odstránená
lucinka981
4. feb 2018

Bola som v Sousse v hoteli thalasse sousse. Boli tam aj male deticky take 2rocne. Vacsinnou chodili s nimi rodicia len chvilku rano na plazi a chvilku pred vecerou. Inak s nimi boli na izbe lebo bolo neskutocne teplo az 42stupnov. Neznesitelne pre nas dospelych. Bolo tam nadherne. Urcite odporucam Tunis ale rozhodla by som sa pockat s babom. Skor by som na takyto vek isla bulharsko,chorvatsko

kassandra25
4. feb 2018

@lucinka981 samozrejme, len niekto si to nevie domysliet, ale musia mu to tu druhi napisat. Moje sympatie.

deni73
4. feb 2018

@luckam13 Bola som s kamoškou, hnačka aj napriek poldecákom , aj napriek tomu, že sme pili fľaškovú vodu. Ale: letela s nami kočka s mamou - lekárkou, bývali neďaleko, dievča uštipol komár - malária, doma zomrela...., neskoro to identifikovali. Aj vám odporúčam očkovanie, a malé dieťa by som určite nebrala po mojich skúsenostiach.

lucinka981
4. feb 2018

@kassandra25 uplne bolo super kludne by som sla zasa ale maly nebude dobre znasat tie teploty lebo tam su extremy. Tiez mam 1,5 rocneho a ten by sa urcite na izbe nudil

annouchka
4. feb 2018

@kassandra25 tak vieš písala som z vlastnej skúsenosti a trochu z iného pohľadu ako majú "turisti" z 10dnovej dovolenky. Jednoducho to nie je krajina pre také malé deti ktoré tam niesu zvyknuté a nezmením názor . A áno máš pravdu. Maminky sa tam hrnú s malými deťmi a potom plaču čo sa to ich deťom stalo. 🙈

adrianazs
4. feb 2018

Ahoj boli sme v tunise 4 krat z toho dva raz s malym mal 3 roky a po druhe 5 rokov nemali sme ani raz problem ani my dospely ani maly jedli sme vsetky jedla z hotelovej kuchyne vodu sme kupovali balenu na pitie zuby sme umyvali z kohutika nas tie pliagy nastastie minuly s malym sme sa zdrziavali len na plazi a v areali hotela ked sme boli este dvaja tak sme pochodili vylety ( sahara zapad slnka na tavach , solne jazero .....vyroba kobercov ) tunis je krasny ale teraz by som sa bala s malym sme boli presne na tej plazi v mahdii kde sa strielalo vtedy mal 5 rokov s takym malym dietatkom ti odporucam chorvatsko solaris tam sa ti uz zabavy maskoti vlacik pri pobrezi ...,.atrakcie alebo grecko korfu messongi beach tunis uz nie je teraz taky aky bol ale kazdy mame svoj nazor pre mna je bezpecna dovolenka klud a nie lezim na plazi a par metrov stoji policajt zo samopalom v ruke kamoska mi to vravela bola v tunise pred rokom....... tak stastny vyber

lenusik26
5. feb 2018

@jantato no to hej aj my urcite dame

dadotoso
3. máj 2018

Bola som v Tunise 2x a super, nikdy nas nic nepostretlo, ziadne hnacky........ Z malym sme boli minuly rok v turecku a ma 1,5...letusko,lietadlo,3h autovusom zvladol bez problemov.... Mali sme z domu lucku a nutrilon, inak vodu pil ich kupovanu alebo malinovky na hotely....stravoval sa normalne v hotely len rano, vecer mal nutrilon.... Fakt super a netreba sa bat, kazdy len strasi ale co sa ma stat tak sa stane aj doma...maly je sledovany na gastroentrologiii a doktorka nam poradila detske kvapky probiofix zacat davat 6kv.tyzden pred dovolebkou a pokracovat dokial ich neminiete cele..... Tentorok sa chystame tiez do Tunisu, hotel este zvazujeme skor pojdeme do mahdie primasol el mehdi... Peknu dovolenku a netreba sa bat!

solinkarka
3. máj 2018

@dadotoso my sme boli minuly rok v mahdii hotel nour palace odporucam

dadotoso
4. máj 2018

@solinkarka boli tam nejake smyklavky? Chceme hotel kvoli malemu aby si to uzil

lenqua_12325
4. máj 2018

@luckam13 napíš mi správu ;)

solinkarka
5. máj 2018

@dadotoso boli pre vacsie takto

dadotoso
6. máj 2018

@lenqua_12325 dakujem

maculkac
1. júl 2018

Ahojte, neboli ste niekto už tento rok v Mahdii - hotel LTI MAHDIA BEACH? Díky 🙂

dadotoso
1. júl 2018

Bola som v mahdii krasna plaz, 19.6.ideme zase ale hotel mahdia palace